Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-10-2006, 19:09
skyandstars skyandstars isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart tek din islamdır

ibrahim kardesim ALLAH adına soyledıgın her seye katılıyorum.ancak buradakılere oyle belgeler carptım ki.artık ancak uydurmaktan baska carelerı yok.

onlar palavracı uydurmacıların bırı.

ey insanlar;siz öleceksiniz,onlarda ölecekler.
simdi siz onlara akmayın.ben onlara delillerimi gosterecegim.

ölüm var ölüm...bırakın ne halleri varsa gorsunler.islamiyetin ısıgı sonsuza kadar devam edecektir.

islamiyeti terkeden toplumlar tarihte hep yok olmuslardır.

//bkz...islamın ısıgında tarih c1 ,otuken yayınları //
Alt 22-10-2006, 19:12
Üye

Standart Re: ALLAH'ın adı

jay jay kardesım sen okumussun o halde soyluyorum ki sana; kuran ı muhammed mi yazmıs...soyle bakalım.
Alt 22-10-2006, 19:14
Üye

Standart eger kuranı muhammed yazmıs dersen

eger kuranı muhammed yazmıs dersen jay jay kardesım..sana sapasaglam bir belge gosterecegım ki...senın okumadıgın bellı olacak.
Alt 22-10-2006, 19:37
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evet kuran'ı muhammed yazmış. Şimdi belgeni göster dostum.
Alt 22-10-2006, 20:02
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Merhaba
Sevgili K.C., üzerinde pek düşünmediğim bir şeydi, kelime için, ifadesi içine iz sürmek gerekir, *bildiğim ise aşağıdaki kelimelerdir, araştırma yapılabilir.

Sümerler ve sonrasında EL kelimesinin bölge açısından vurgusu üzerine.
EL-ELAH.
MÖ 2000 ler, İbrahim Peygamber dönemi. Kenan dini, yada Ken'an, arkeolojik buluntular kelime için burayı işaret ediyor.. Ama kökene gitmeye çalışmak lazım.

Mesala Dilmun(sümer cenneti) için EDEN bahçeleri, cennetteki ADN bahçeleri gibi.... Okunuşta E-A-İ ilişkisi, ve yerine göre baştaki harfin düşmesi yada ön harf alma durumları gibi ... Abraham-İbrahim, Abram, İbram, ELAH-İLAH, EDEN-ADN, AMON, AMEN, AMİN.... Mesala benim kafamı kurcalayan, ATON ve Musa* Peygamber evveli, her şeyde(Tanrı sende(brahman), sen tanrıda, her şeyde onunla) olduğu öngörülen BRAHMAN(Hint) için iz sürdüğüm, ticaret ve ipek yolunun merkez kabul ettiği yerin Hindistan gibi, kimi peygamberlerin oralara ticaret yaptığı gibi, yada oradan da göç etmiş olduğu iddiaları gibi(ibrahim), BRAHMAN-BRAHİM-RAHMAN-RAHİM gibi....

*Musa Peygamberden neredeyse 1000 yıl sonra yazıldığı öngörülen(dili ile) Tevrat gibi, kaynağa gitmeye çalışmak lazım, eldeki kaynaktan(tevrat) 1000 yıl öncesine gitmek gibi, o zamanda Mısır'da ki ve Musa(Moses) nında orada olduğu dönemde Firavunun( Ahenaton ölüm:1353) tek Tanrı Aton'u ifade etmekle, ve sadece kendisi ile konuştuğunu?!, iletişime geçtigini bildirmekle, rahip ve üst kesimin elindeki gücü kaybetmesine yol açtığı için, büyük bir direnç ile kurtulmaya çalışılan ATON(tek-tanrı) ve ona inanırların sürülebileceği gibi...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 22-10-2006, 20:34
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

İşte Kuranı Muhammedin yazdığının kanıtı;
Fatiha süresi...

* * *1. Bismillahirrahmânirrahîm *

* * 2, 3, 4. 5. (Allahım!) Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. *

* * 6, 7. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. *

* * Allah burda kendisi için İKİNCİ BİR ŞAHIŞ gibimi bahsediyor yoksa Muhammed bir an için kuranı kendisinin yazdığını unutup kendi ağzındanmı konuşuyor.
Allah böyle dermi?
Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm, hesap ve ceza gününün (ahiret gününün) maliki Allah'a mahsustur. *
*yada şöyle dermi?
Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil. Allah bunu yine Allahdan mı diliyor?
Yada Allah böyle dermi?
Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz. *
Allah kendi kendine böyle dermi. Kuran Allahın Söylemleri ise Allah burda Başka bir Allahlamı konuşuyor.

Allahın burda başka bir Allahla konuşması sadece FATİHA süresinde değil birçok ayette var. Yada Muhammed bir an dalgınlığa deliyor Kendi Söylemlerini Kuran (Allahtan) diye yutturmaya çalışıyor.

Bu konuya Mantıklı bir yanıt verene bir lolitop.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 22-10-2006, 20:44
Üye

Walla arkadaşım tövbe et ve yüce dine geri dön. *Sen kaç kurtul beni merak etme. Az sora skyandstars kaynağı yüzüme çarpacak.
Alt 22-10-2006, 21:23
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

yokmu lolitop kazanacak

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 22-10-2006, 22:49
Üye Değil

walla Kuran, mana itibariyle Allah'ın kelamı, fakat söz kalıpları (lafız) itibariyle meleğin sözüdür. BU KUR-AN'dada acıkca belirtilmiştir
"O, değerli bir elçinin (Cebrail'in) sözüdür" (Teakvîr Suresi: 19)
Alt 22-10-2006, 23:00
Üye

ibrahim7 beklediğim cevapları vermeğe devam ediyorsun.
Bak bu yanlışları kendin yazıyorsun ama düşünemediğin için bunların birer islamiyet gerçeği olduğunu söyleyemiyorsun.

Önerilen Siteler