Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-10-2006, 12:25
ömer hayyam ömer hayyam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: yorumsuz bir ayet

cevap kardeşim sen hiç muteber hadi diye bişey duydun mu
Şimdi yakışmadı kardeşim ben yalan mı atıyom doğruyumu söylüyorum
bunu öğrenmenin yolu çooooook kolay
deminden beri sen oku diyodun ya cocuk azarlar gibi
Şimdi de müsaadenle ben diyeceğimm
ÖNCE DİNİNİ ÖĞREN
buharinin konumunu tirmiziyi müslimi oku arastırr
sonra bi zahmet arapca öğren
çünkü ben lisede müslümanken gayret etmiş öğrenmiştim sende yapabilirsin
bu çok işine yarar inan bana
sonrada muhammedi iyice oku sorgula
sonra gel merak etme biz burdayız
şimdi seni gencliğin verdiği bir heyecanla yazdığını düşünüyom bu kafaya ben ne anlatsam boş ya hadi neyse
Alt 24-10-2006, 12:34
cevap cevap isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ömer hayyam";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
cevap kardeşim sen hiç muteber hadi diye bişey duydun mu
Şimdi yakışmadı kardeşim ben yalan mı atıyom doğruyumu söylüyorum
bunu öğrenmenin yolu çooooook kolay
deminden beri sen oku diyodun ya cocuk azarlar gibi
Şimdi de müsaadenle ben diyeceğimm
ÖNCE DİNİNİ ÖĞREN
buharinin konumunu tirmiziyi müslimi oku arastırr
sonra bi zahmet arapca öğren
çünkü ben lisede müslümanken gayret etmiş öğrenmiştim sende yapabilirsin
bu çok işine yarar inan bana
sonrada muhammedi iyice oku sorgula
sonra gel merak etme biz burdayız
şimdi seni gencliğin verdiği bir heyecanla yazdığını düşünüyom bu kafaya ben ne anlatsam boş ya hadi neyse
Benimle buşekilde şekilde başedemezssiniz çünkü idia ettiklerinizin kökü sağlam değil...Dinimi sizden iyi bildiğim kesin...
Bu bu forumdaki son mesajım, siz inanmak istediğinize inanıyorsunuz, sizi bu saçmalıklardan kurtaracak çok güzel ayetler var...
Ben her iki yolu gördüm hem de 3'er defa gördüm ve anladım...
Sizinle artık tartışmayacam ve verdiğiniz sorulara yanıt vermeyecem,
Ben düzgün bir şekilde ayetlerdeki güzelliği anlatmaya çalıştım sizinle idialaşmaya birbirimizi küçük düşürme uğruna araştırmadan yalanlar yazmaya gelmedim...
Alt 24-10-2006, 12:44
Üye

bu nazik düşüncenizden dolayı tşk ederim
ama bizleri de islam konusun da cahil sanma yanılgısına düşme sakın iddaa ediyorum burda ki ateistlerin çoğu senden daha iy bi din ilmine bilgisine sahiptir bunu öğrenmewk için yapman gereken de ortada hiç gitme istersen
eşya ve hadiselere farklı acılardan bakıp yorumlayanların olduğu bir demokrasi ortamında sende kal bir şeyler öğrenirsin belki..
bunu küçük düşürmek için demiyorum lütfen yanlış anlama
bilirsin öğrenmenin yaşı yoktur
Ama illa gideceksen sana son bi tasiyem şu mühürlenmiş kalpler hakkın da fazla bi bilgiye sahip değilsin diye düşündüm
onun için sana bi tavsiyede bulunacağım acizane dikkate alırsan sevinirimm
meşhur said nursi varya
işte onun isaretül icaz kitabın da bu konu genişce ele alınmı ş
aslen arapca olarak yazılmıstır
ama arapca bilgin yoksa osmanlıcasını da okuyabilirsin
büyük bir ilim adamı olman dileğiyle
saygılarımla
Hem aklın mutluluk peşinde senin
hem söylerim söylerim dinlemezsin
aldığın her nefesin kadrini bil
ot değilsin ki kesildikce bitesinn
Alt 24-10-2006, 12:47
Üye

hem bu sacmakılardan kurtaracak çok güzel ayetler var demissin
madem bi mertebeden bahsetmissin o halde güzel olan kötü olan cok kötü olan ayetlerde var demek ki
e biz ozaman bütününe bakalım demi
Alt 24-10-2006, 13:06
Üye

Bugün iy günümdeyim cevap
onun için bir iylik yapmak istiyorum sana
www.ilhan-arsel.org * gir bu siteye sabaha kadar oku yetmezse bi kac kitap da tavsiye edebilirimm
Alt 24-10-2006, 13:07
mep
Üye Değil

* ''Rüzgarları rahmetinnin önünde müjdeci olarak göndern O dur. Sonunda onlar ağır bulutları yüklenince onu ölü bir memlekete sevk ederiz. Orada su indirir ve onunla türlü türlü meyveler çıkarırız'' (a'raf. 57)

Ne kadar basit değil mi bunu sizde yazabilirsiniz
1400 yıl önce bulutlardan ağır bulutlar dye bahsedemezdiniz
Bugün bir fırtına bulutunun yüzbinlerce tondan daha ağır olduğu öğrenilmiştir

DİYANET İŞLERİ
Rahmetinin önünde, müjdeci olarak rüzgarları gönderen Allah'tır. Rüzgarlar, yağmur yüklü bulutları taşıdığında, onu ölü bir memlekete gönderir, su indirir ve onunla her türlü ürünü yetiştiririz; ölüleri de bunun gibi diriltip, çıkarırız; belki bundan ibret alırsınız

ELMALILI
Rahmetinin önünde müjdeci olarak rüzgarları gönderen O'dur. O rüzgarlar, yağmur yüklü bulutları yüklenince, onu kurak bir memlekete gönderir, sonra onunla yağmur yağdırır ve onunla her çeşit ürünü yetiştiririz. İşte Biz, ölüleri de böyle diriltiriz. Gerekir ki düşünür, ibret alırsınız.
MUHAMMED ESED
Yaklaşan rahmetinin önünde müjdeci olarak rüzgarları gönderen O'dur; yağmur yüklü bulutlar toplandıklarında, onları çorak bölgeye doğru sürükleyip bu yolla su indirelim ve böylece her türlü ürünün yeşerip boy vermesini sağlayalım diye. Ölüleri de işte böyle dirilteceğiz; belki düşünür ders alırsınız.

*1400 yıl önce ağır bulutlar diye bahsedemezdiniz.
kitabı dilediğin gibi çevirebiliyorsan bahsedebilir olursun.hatta mucize bile dersin.
aynı şeyi zariyat 47 de de yapabilir mucize diye kendinizi inandırabilirsiniz.

DİYANET İŞLERİ
Göğü, gücümüzle Biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.

ELMALILI
Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz.

GÖLPINARLI
Ve biz, gökleri kurduk kudretle, onlardan daha üstününü, daha büyüğünü kurmaya da gücümüz yeter.

yukardaki 3 ayette aynı ayet.3 ü de aynı şeyimi anlatıyor.nasıl bir mucize bir kitap bu ki isteyen,istediği gibi *yorumluyor isteyen istediği mucizeyi buluyor
Alt 24-10-2006, 13:25
Üye

mephisto";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
''Rüzgarları rahmetinnin önünde müjdeci olarak göndern O dur. Sonunda onlar ağır bulutları yüklenince onu ölü bir memlekete sevk ederiz. Orada su indirir ve onunla türlü türlü meyveler çıkarırız'' (a'raf. 57)

Ne kadar basit değil mi bunu sizde yazabilirsiniz
1400 yıl önce bulutlardan ağır bulutlar dye bahsedemezdiniz
Bugün bir fırtına bulutunun yüzbinlerce tondan daha ağır olduğu öğrenilmiştir

DİYANET İŞLERİ
Rahmetinin önünde, müjdeci olarak rüzgarları gönderen Allah'tır. Rüzgarlar, yağmur yüklü bulutları taşıdığında, onu ölü bir memlekete gönderir, su indirir ve onunla her türlü ürünü yetiştiririz; ölüleri de bunun gibi diriltip, çıkarırız; belki bundan ibret alırsınız

ELMALILI
Rahmetinin önünde müjdeci olarak rüzgarları gönderen O'dur. O rüzgarlar, yağmur yüklü bulutları yüklenince, onu kurak bir memlekete gönderir, sonra onunla yağmur yağdırır ve onunla her çeşit ürünü yetiştiririz. İşte Biz, ölüleri de böyle diriltiriz. Gerekir ki düşünür, ibret alırsınız.
MUHAMMED ESED
Yaklaşan rahmetinin önünde müjdeci olarak rüzgarları gönderen O'dur; yağmur yüklü bulutlar toplandıklarında, onları çorak bölgeye doğru sürükleyip bu yolla su indirelim ve böylece her türlü ürünün yeşerip boy vermesini sağlayalım diye. Ölüleri de işte böyle dirilteceğiz; belki düşünür ders alırsınız.

1400 yıl önce ağır bulutlar diye bahsedemezdiniz.
kitabı dilediğin gibi çevirebiliyorsan bahsedebilir olursun.hatta mucize bile dersin.
aynı şeyi zariyat 47 de de yapabilir mucize diye kendinizi inandırabilirsiniz.

DİYANET İŞLERİ
Göğü, gücümüzle Biz kurduk; şüphesiz biz onu genişleticiyiz.

ELMALILI
Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz.

GÖLPINARLI
Ve biz, gökleri kurduk kudretle, onlardan daha üstününü, daha büyüğünü kurmaya da gücümüz yeter.

yukardaki 3 ayette aynı ayet.3 ü de aynı şeyimi anlatıyor.nasıl bir mucize bir kitap bu ki isteyen,istediği gibi yorumluyor isteyen istediği mucizeyi buluyor
sizin alaya aldığınız dindar kesim bile O Mucizenin yeni farkına varıyorda ondan, bugüne kadar sizler ve o dindar diye geçinen kesim bile onu anlamak için çaba sarfetmedi de ondan; ama onlar inançlıyı siz ise asi...
Arapça çok geniştir; ve Kuran ilim hakkındaki içeridiği bilgilerle bugün tekrar değer kazanıyor siz sadece kulaklarınızı tıkayıp gözlerinizi kapıyorsunuz dedim size hiç bir ayette çarpıklık bulamazssınız bulamayacaksınız, çevirilerde yanlışlıklar olabilir ki o çevirlerde güncelleniyor...

kimse istediğini istediği gibi yorumlamıyor merak etmeyin, bu şekilde haklılığınızı kanıtlayamazssınız

Saidi Nursiye gelince ne yazdıkları beni ilgilendirmiyor. Ben Allah, Kuran'ı ve onu bizlere sunan Peygamberi tanırım...
Size masal anlatan Turan'nınız gibi her söylenilene inanmam...
Ayetleri boşu boşuna alaya almayın, zira günü geldiğinde hesaba çekilecek sizlersiniz...
Alt 24-10-2006, 13:29
skyandstars skyandstars isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart sallamayın

mephistoooooo sallama len..meydanı bos buldun dıye sallaman mı gerekıyor..goruyorum ne yazdıgını

ELMALILI
Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz

dıye kendı kafandan uydurdun..

www.kuran.gen.tr

elmalılı:
Bir de göğe bakın Biz onu kuvvetle bina ettik ve şüphe yok ki Biz onu genişletmeye de malikiz.

zariyat 47...
...............................................

omer hayyam beyefendı....ılhan arsel =turan dursun.......
turan dursun malsa o kadar da ılhan arsel maldır..
bana sapık supuk adamların sozlerını savunmayın..bılımle gelın karsıma bılımle..
................
sız benım peygamberıme kufredıyorsunuz..bende sızın taptıgınız turan dursuna mal dıyorum..ıstersenız benı sıteden atın..

mephisto yalan ayet getırme lann..dogru durust konus..
Alt 24-10-2006, 13:30
Üye Değil

Elif-Lam-Mim. Rumlar yenilgiye uğradı. Dünyanın en alçak yerinde. Halbuki onlar, yenilgilerden sonra galip geleceklerdir. 3 ila 9 yıl içinde. eninde sonunda emir Allah'ındır. Ogün müminler sevinecektir'' (Rum, 1-4)

burda en alçak yer derken rum devletinin sınırlarını kasteder, zeka küpü

Rüzgarları rahmetinnin önünde müjdeci olarak göndern O dur. Sonunda onlar ağır bulutları yüklenince onu ölü bir memlekete sevk ederiz. Orada su indirir ve onunla türlü türlü meyveler çıkarırız'' (a'raf. 57)

şöyle biraz tarih okursan doğa olayları hakkında,bunun senin mamy
yumurtlamadan çok önce bilindiğini anlarsın aslan parçası

Karınca vadisine geldiklerinde , bir dişi karınca dedi ki '' Ey karınca topluluğu, kndi yuvalarınıza girin Süleyman'ın orduları sizi farkında olmaksızın kırıp geçirmesin'' (Neml, 18)

işkembeden sallamada mamy yi bile geçtin,karıncalarda gözcülük diye bir şey yoktur,tuhaf bir telepati ile anlaşırlar,karıncalar süleyman değil yedi sülalesi bile gelse sadece saldırırlar,tek amaç vardır,kraliçeyi ve klanı korumaktır,dişi karıncalar diye birşeyde yoktur klanda, kraliçe karınca
vardır,işçi karınca vardır ve savaşçı karıncalar vardır,işçiler saldırı esnasında yuvanın içlerine doğru hareket ederken savaşçı karıncalarda
yuvanın ağzına doğru hareket ederler, zeka küpüm benim, o zeka zana fazla biraz da çevrene dağıt
Alt 24-10-2006, 13:36
Üye

Rüzgârları, rahmetinin önünden müjdeci gönderen O'dur. Nihayet onlar, yüklerle ağırlaşmış bulutları yüklenince onu ölü bir beldeye göndeririz; onunla su indiririz de o suyla her türlü meyveyi çıkarırız. İşte biz, ölüleri de böyle çıkarırız. Düşünüp ibret almanız umuluyor.
Y.Nuri Öztürk çevirisinden
yolum uzun ben sizin idialarınızı okudum inandığınız adamın kitapalarını okudum ve 5 yıl düşündüm...
Sizde bizim inandığımız Kitapı ve Peygameberini Güzel insanların yorumuyla okuyun 5 yıl düşünün ve anlamaya çalışın...

Ama siz özgürsünüz değil mi

Önerilen Siteler