Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik > Klasik Mekanik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-10-2012, 15:44
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

yayın dediğim ney mi ?

İşte beyin dalgaları mesela. İnsan beyninden çıkan sinyaller. Bunlar ölçülebilmekte. Mesela gama adı altında sınıflandırlanla 25-100 hz miş.

Ve bak bu habere:
http://www.dailymail.co.uk/sciencete...-thoughts.html

Beyin dalgalarını okumak ve bunları bilgisayar da analiz etmek ile akıl okumak mümkün olabilir deniliyor. Ve bu konuda yapılan deneylerden, ve elde edilen sonuçların başarısından bahsediliyor.

evet bir kanıt varmış işte. Kelimeler, o kişilerin izledikleri bir film veya resim, hatta dinledikleri müzik bile algılanabiliyor. Bunlarda yeni gelişmeler tabii ki..

Güzel değil mi ? Allah ın yarattığı yada evrimin yarattığı insan beyni ne kadar da keşfedilecek bilmeceleri var hala, ve bunları yapabilmek için yine beynimizi kullanmalıyız..

saygılar..
Alt 03-10-2012, 16:10
Cumayagittimgelicem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

çıkan sinyalin frekans aralığı bana onun aya ulaşıp ulaşamayacak güçte olup olmadığını söylemiyor.

evet gene sorularıma cevap alamadan başka bir makaleye yönlendirildik. neyse şimdi bu aleti kafamıza dayayıp aya kadar yolluyoruz verileri ok. böyle dolanıyor olsaydık daha kolay olurdu.

daha öncede söyledim o andaki düşünceyi kelimelere dökmek ile gerçekleşen herşeyi yani görmen, duyman, dilin, dokunma, burnun vb. -ki koku en az yer kaplayanlardan olmasına rağmen en kalıcı olanlardadır beyinde- sadece gözümüz ile bile kayıt altında olan inanılmaz boyuttaki veriyi live stream yapabilceğimize dair en ufak bir kanıt var mıdır? ve beyin herşeyi kayıt ederken her hangi 3. bir aleti kafana bağlayıp veriyi çekmekten bahsetmiyorum. sence bu derecede bir enerji harcamak zorunda olsaydı beyin şimdiye kadar fark etmezmiydik?

aya gidene kadar istanbul gibi bir şehirdeki birbirine karışacak frekanslardan bahsetmiyorum bile yaptığım iyiliklerin aya hiç ulaşamaması ihtimalini ise hiç düşünmek istemiyorum.
Alt 03-10-2012, 16:19
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

içi boş olmayan ayın içini wiki den okuyarak orada da bu teorinin zaten saçmalığından bahsetsede, kabul ettiğin için neden tartıştığımı bilmiyorum he diyip geçmeliydim heralde çok önceleri.

biliyorum konuyu oradan ne kadar uzaklaştırabilirsen o kadar iyi senin için ama gerçekten ayın oluşumu ve yapısıyla ilgili paylaşabileceğin herhangi yararlı bir bilgi var mı? sadece 1 tane doğru bilgi paylaşmıştın zaten onuda çoktan biliyorduk.
Alt 03-10-2012, 16:54
Üyeliğini Sonlandırmış

inanılmaz boyuttaki veriyi live stream yapabilceğimize dair en ufak bir kanıt var mıdır?
Bu konuda şöyle düşünmek lazım. Bundan çok değil 10 yıl önceki bir pc magazin gibi bir dergiyi al ve incele. Bulmak zor tabii. Bilgisayar satış ilanlarına bir bakıver, bellek mesela 16 MB gibi rakamlar..

düşenebiliyor musun 16 MB,, Şu an benim pc 4 GB, Yani = 4x1024 = 4096 MB

Kaç kat artmış 4096 / 16 = 256 kat...

Peki acaba bundan 10 yıl sonra ne olacak ?

İşte teknoloji böyle bir şey.. Çok hızlı ilerleyen ve bir önceki rakamlar diğerlerine komik gelecek kadar. Başka örnek vereyim:

Wireless hızları ney :

54 mbps idi, 150 çıkdı, şimdilerde halk arasında yaygın olanı 300 mbps, tabii kurumsal applicationlarda bir miktar daha iyileri de mevcut.

Hep gelişiyor.. Hatırlıyorum şirket müdürümüz flash bellek vardı, 512 mb idi ve 450 milyon lira (eski para) idi. Şimdi benim cebimde 16 GB var ve fiyatı sadece 20 TL

Burada anlatmak istediğim sana göre büyük bir veri, acaba bundan 10 yıl sonra

x / 256 olmasın ?

Lütfen bizim teknolojimiz, bizim sahip olduğumuz şu basit bilgisayar teknolojisi ile değerlendirme..
Alt 03-10-2012, 17:03
Üye

lionawar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuda şöyle düşünmek lazım. Bundan çok değil 10 yıl önceki bir pc magazin gibi bir dergiyi al ve incele. Bulmak zor tabii. Bilgisayar satış ilanlarına bir bakıver, bellek mesela 16 MB gibi rakamlar..

düşenebiliyor musun 16 MB,, Şu an benim pc 4 GB, Yani = 4x1024 = 4096 MB

Kaç kat artmış 4096 / 16 = 256 kat...

Peki acaba bundan 10 yıl sonra ne olacak ?

İşte teknoloji böyle bir şey.. Çok hızlı ilerleyen ve bir önceki rakamlar diğerlerine komik gelecek kadar. Başka örnek vereyim:

Wireless hızları ney :

54 mbps idi, 150 çıkdı, şimdilerde halk arasında yaygın olanı 300 mbps, tabii kurumsal applicationlarda bir miktar daha iyileri de mevcut.

Hep gelişiyor.. Hatırlıyorum şirket müdürümüz flash bellek vardı, 512 mb idi ve 450 milyon lira (eski para) idi. Şimdi benim cebimde 16 GB var ve fiyatı sadece 20 TL

Burada anlatmak istediğim sana göre büyük bir veri, acaba bundan 10 yıl sonra

x / 256 olmasın ?

Lütfen bizim teknolojimiz, bizim sahip olduğumuz şu basit bilgisayar teknolojisi ile değerlendirme..
evet 20 yıldır bilgisayarlar ile oldukça iç içeyimdir. ama sorduğum soru o değil. peki tekrar sorayım, böyle güçte bir enerji yaydığımıza dair herhangi bir kanıt var mı? yada bu enerjinin beynin belli bir noktasından verici usulü çıktığına dair? çünki çıkan veride artıyor wifi teknolojimiz gelişsede

ha eğer diyorsan veriler beynin bir bölgesinde inanılmaz boyutta sıkıştırılıp normal işleyişinden farklılık göstermeden yani çaktırmadan aya yollanıyor, ok beyin ile ilgili gelişmeleri hafife almayalım. son derece ayrıntılı enerji haritalarını, dalga boylarını yaydığı enerjiyi biliyoruz. ve ben sadece fizik kuralları içinde bu enerji ve yapılan stream arasında bağlantı kuruyorum. çünki biz aynıyız. binlerce yıldır pek değişmedi beynimiz. giren çıkan enerji miktarıda öyle. dediğim gibi masal yazmak istersek durduramaz bizi kimse.

bu frekanslar nasıl 30milyonluk şehirlerde birbirine karışmıyor. hadi karışmadı diyelim, nasıl ayırt ediliyor kimin ki nedir diye? nasıl atmosferden geçiyor. ayrıca ay dünyanın o yüzüne bakmıyor iken iyice zorlaştırmaz mı durumu?

Konu Cumayagittimgelicem tarafından (03-10-2012 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-10-2012, 17:36
Üyeliğini Sonlandırmış

İnsan beyni ile ilgili gelişmeler ve onun yaydığı sinyallerin algılanması ve bir miktarda çözümlenmiş olmaları konusu bizim açımızdan yeni bir konu. Daha işin başındayız. Bir sinyal çıkıyor, biliyoruz. Bu sinyalde bizim gördüklerimiz, düşündüklerimiz, söylediklerimiz, duyduklarımız bilgileri mevcut.. Bu sinyal deşifre edilebildimi tamamen, hayır..

Evet yeniyiz, ama bir şeylerde gördük.

Bu nun bir arkadaşımızın dediği gibi auro boyutu da var, bunlarla ilişki lendirebilmemiz zor.

Çünkü bir rus bilim adamı beynin veri olarak kopyalanmasının günümüz veya daha sonraki nesiller için imkansıza yakın zorlukta olduğunu beyan etti. Bir gramındaki veri bile, avrupada bilgisayarların tamamının bir yıl çalışmasına eşit veri demekmiş..

Bunlara bakıldığında sahip olduğumuz ve her insan da olan bu beynin ne kadar muazzam bir bilmece olduğunu düşünüyorum..

Evet nasıl karışmıyor..

Bu konuda zaten benzer teknolojimiz var.. Örneğini vermeye çalıştım:

Mobese kameraları ve mobese merkezleri.

Örneğin istanbul da kaç adet mobese kamerası var ?

Yada soruyu iyice genelliyeyim, dünyada bir mobese merkezi maximum kaç adet mobese kamerasına hizmet verebilir ?

Ve hiç karışmadan bu görüntüler nasıl geliyor ?

Bence zor değil, şu teknolojimiz ile..

Bir mobese merkezi :
http://www.haberaktuel.com/images/news/24328.jpg

Bu soruyu cevaplayacak bir bilgim yok, ama merkezin kapasitesi artırıldıkça yani büyüklüğü, destekleyeceği mobese kamera sayısıda artırılabilir..

ayrıca ay dünyanın o yüzüne bakmıyor iken iyice zorlaştırmaz mı durumu?

Bu sorunu anlamadım ? açıklar mısın ?

Saygılar..
Alt 03-10-2012, 17:40
Üyeliğini Sonlandırmış

Haa yada şu örneği düşün en kalabalık şehir İstanbul maximum bir baz istasyonuna kaç adet telefon bağlanabilir ? Hepsi nasıl karışmıyor ?

Bir bölgede maximum görüşme sayısı nedir ?

Nasıl karışmıyorlar ?

Olabilir mi
Alt 03-10-2012, 17:48
idontneedagod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
idontneedagod idontneedagod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Tartışmanın temeli o kadar boş ki...

İddialarınız hala geçerli mi sayın Lionawar? Bize ciddi ciddi aşağıda sıralayacağım iddialarınızın gerçek olduğunu düşündüğünüzü mü söylüyorsunuz?

1: Ay'ın içi boştur.
2: Ay'ın yalnızca bir yüzünü görmemizin sebebi Ay'ın arkasından meleklerin giriş çıkış yapmalarıdır.
3: Ay bir melek üssüdür. Burada, dünyadaki her bir an kayıt altına alınmaktadır.
4: Ay'ın yüzeyindeki kraterler meleklerin gözetleme pencereleridir.
5: İnsan beyninden bu Ay üssüne sürekli bir sinyal gönderimi vardır.

Bu nasıl bir hayalgücüdür sayın Lionawar? Muhammed'i rahatlıkla sollayabilirsiniz. En azından sizin iddialarınız orjinal.

altyazılandırdığım videolar

Herşey incelikten kırılır, insan ise kabalıktan kırılır.
Alt 03-10-2012, 17:50
Üye

bizim ürettiğimiz herhangi bir araç nereye veriyi yollacağına dair bilgi ile üretilir. senin verdiğin örnekteki teknoloji tamamiyle farklı bir durum. her biri için basit veya dolaylı bağlantı sağlayabilecek alet ekipmanları mevcut.

en önemlisi hiçbiri bizdeki gibi birbirile ile aynı olma ihtimali son derece yüksek sayıda ve belli yani sınırlı aralıklarda gama beta veya alpha dalgaları ile veri yollamıyor.

yani ay dünyada benim bulunduğum kısma bakmıyor iken gönderdiğimiz veriler kaybolmadan tam ve sağlam şekilde nasıl yoğun çekirdeğimizi ve metal yoğun üst katmanları nasıl geçecek. kurşuna rastlar ise ki rastlayacak tam zıçtık. gitmedi verilerimiz. yoksa melekler görünmez uydu mu kullanıyor?
Alt 03-10-2012, 17:56
Üyeliğini Sonlandırmış

Neden bizdeki teknoloji ile detay olarak aynı çalışmalı ki ?

Mesela iphone ile android in yapısı farklı ? iphone androide senin neden A6 işlemcin yok demiyor, yada sende neden mantıksal çevrim kartı yok da demiyor ?

Farklı bir sistematik olması olabilirliğe daha uygun zaten..

Evet dünya dönüyor ve sinyaller nasıl diğer tarafta iken alınabilir ?

Günün birinde bir bilim adamı aynı sorunla karşılaştı, telsizler ile uzak mesafe görüşmeler yapılamıyordu, dünyanın küresel yapısından dolayı sinyaller uzaklara gidemiyordu ?

Bunun üzerine düşünmeye başlayan bilim adamımız kendisini çok severim, sorunu çözdü ve artık uzak mesafe telsizlerimiz var..

Bilim adamımızın adı: Nikola Tesla dır.. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla)

O bu teknolojiyi geliştirdikten sonra bizde üzerine bir şeyler katmışızdır herhalde ama ilk o buldu hakkını vermek lazım..

Saygılar..

Önerilen Siteler

Etiket
astronomi, uydu