Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Fizik > Klasik Mekanik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-10-2012, 12:10
Cumayagittimgelicem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

lionawar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi ne alakası var ?

Ben diyorum ki kan üretilemiyor, Sende sanki diyorsun ki madem kan üretilemiyor o zaman neden dün hava rüzgarlı idi ?

Şimdi ben kan üretilemiyor dedim ve bitti. Üretilemiyor da.. Bu konuda bir şey var mı başka ?

Yavaş yavaş üretilecek mi kan ? Üretilebilmesi imkansız... Bak sana şunu söyleyeyim kıyamete kadar biz bu teknolojiyi yakalayamayacağız.. Öyle hiç canlı kullanmaksızın sadece mineraller ile maddeler ile, kimyasal karışımlar ile kan yapamayız. Mutlaka canlı lazım.

---------------

Bu Ay ın origin ile ilgili kabul görmüş bir teori henüz yok, zaten bunların adı teori den de önceki konumda: yani "hipotez" konumundalar.. Henüz ispatlanmamış olduğunu buradan da anlayabilirsin. Ay nereden geldi ? Sorusunun cevabı yok...

Hipotezler var sadece..

Senin dediğin hipotez en son çıkan hipotez, şu an popüler olan bu. Ama bu hipotezde oldukça fazla kritize ediliyor bilim çevrelerince. Konuşuluyor..

http://en.wikipedia.org/wiki/Giant_impact_hypothesis

Saygılar.
hayır sen diyorsun ki imkansız. olmayacak. demedin mi? ondan sonra bana örnek verip arkasından verdiğin örneğe ters düşecek şekilde konuşmadın mı? imkansız üretilmeyecek dedin kan, dedin mi daha önce? dedin. yani eğer meleklerin aydaki üssü gibi yada hatta meleklerin var olup olmadığı gibi hayal ürünü şeyleri bırakırsak, kan gibi bildiğimiz birşeyden bahsederken bu kadar kesin konuşman aya gidilmesi ile ilgili kitap örneğini verdikten sonra çok ters düşüyor.

gene uzman görüşün için teşekkürler kan ile ilgili. ama bir halt ifade etmiyor. üretilebilmesi imkansız birazcık açsaydın keşke konuyu. sadece iman açısından mı bakıyorsun yoksa?

yahu amacın ne? yani ay ın boyutları olabilir mi olamaz mı diye basit sorular soruyorum, sen gene bana aynı şeyleri yazıyorsun zaten konuştuğumuz. ben sana örneğini veriyorum olabileceğine dair. ortada imkansız yada imkansıza yakın bir durum olmadığından bahsediyorum. var mı diyeceğin birşey bu konuda? imkansız mı ayın bu kadar büyük olması? öyle ise sebebi nedir?
Alt 04-10-2012, 12:31
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

İmkansız demedim ben zaten ay büyüklüğü ile ilgili, sadece garipsenecek büyüklükte diyolar hem ben demiyorum, bilim adamları arasında bunu demişler.. İmkansız onlar da demiyor. Ama garipsenecek şekilde diyorlar..
Alt 04-10-2012, 12:43
Cumayagittimgelicem Cumayagittimgelicem isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

lionawar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İmkansız demedim ben zaten ay büyüklüğü ile ilgili, sadece garipsenecek büyüklükte diyolar hem ben demiyorum, bilim adamları arasında bunu demişler.. İmkansız onlar da demiyor. Ama garipsenecek şekilde diyorlar..
örneği olduğuna göre, nasıl oluştuğuna dair fikirlerimiz olduğuna göre, neden ay yapay olarak yerleştirilmiştir ve meleklerin üssüdür şeklinde sözlerini düşününce gene soruyorum. nereye varacaksın en sonunda? yani yapay olduğuna dair bir kanıt yok iken, uzaylıların iddialarını alıp meleklere uyarlayarak bir yere varmaya çalıştın. ve hala merak ediyorum neyi savunmaktasın hala? yani ayın içi hala boş mu sana göre? bütün kanıtlar tersini gösterirken?
Alt 04-10-2012, 12:50
lionawar lionawar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu da bir hipotez.. ve yanlışlığını ispat edemeyeceğimiz bir hipotez, yani o giant impact hipotezi gibi.. fikir beyan edebilirsin ama ispat beyan edilemez.

Kanıt mı ? Ne kanıtı ?

Bak ben yazdım geçen yazıları baştan sona oku, bir yerde vardı:

Ay ın içinin boş olma ihtimalini düşünen NASA dan biri idi.
Alt 04-10-2012, 13:14
Üye

pseudoscientific bir hipotez. yani bilimsel gibi gösterilen ama destekleyen hiçbir kanıtı olmayan. bunun aksine içinin dolu olduğunu destekleyen kanıtlarımız mevcut.

daha önce verdiğin linktede mevcut açıklamaları

http://en.wikipedia.org/wiki/Hollow_Moon

hangi nasa çalışanı tarafından söylendiğini bulamasamda bunu ilk ortaya atılması içi boş dünya iddiasından sonra gene ayın içi boş bir uzay aracı olmasıyla ilgili. jim marss adlı yazarın alien agenda kitabındanmış.

internetteki videoların başlığında ayın içi boş, nasa onaylıyor yazsada videolarda bununla ilgili herhangi bir kanıt yok
Alt 04-10-2012, 21:18
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ay'in ic yapisindaki sert çekirdegi, Dünyamiza benzemektedir. sivi eriyikler tarafindan cevrelenmistir. Ay'in ic yapisini daha yakindan anlamamizi 1970'lerden itibaren sismik verileri Amerikali bilim adamlari simdi yeni analiz yöntemleri kullanilarak analiz edilmistir.

Ay depremin'deki titresimleri kaydetmek icin, 1969 -1972 aya inis sirasinda astronotlar tarafindan tozlu yüzeyinde dört hassas sismometreler yerlestirilmistir. Bu sekilde 1977 yilina kadar Dünyanin dogal uydusunun ic yapisini arastirmalarda elde ettikleri ilk veriler (kayitlar) ile anlamamizi mümkün kilmistir. Tempe Arizona Devlet Üniversitesi'nde NASA'nin Marshall Uzay Ucus Merkezi ve meslektaslari Renee C. Weber. bakiniz ne diyor!

"Şimdi Apollo misyonunun sismogramlarini tekrar analiz ettik"

Arastirmacilar, su anda deprem analizi icin kullanilan modern bilgisayar programlari kullandigini belirtiyorlar. Ay depreminde kaydedilen sismik dalgalar, Ay'in ic derinligine kadar ulasarak farkli katmanlari tarafindan dagitilarak geri yansitmasi ile mümkün olmustur.
Arastimacilar kati Ay cekirdeginin yüksek oranlarda demir'e sahip ve bunun kalinligi ise 480 kilometrelik capinda oldugunu belirleyebilmislerdir, ve dis cekirdeginin (bura karistirilmamali! Ay'in dis etrafi degil! Ay'in cekirdegindeki dis kismidir) etrafinda yaklasik 90 kilometre dolasan sivi demir-kükürt ve manto'ya gecisi kismen erimis 150 kilometrelik magma benzeri bir tabaka kalinligi hakimdir. Depremlerin büyük cogunluğu erimis bu tabaka cevresinde yani 700 ila 1200 km derinlikte meydana gelmistir. ortaya cikan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalar ve bu dalgalarin Ay'yüzünü sarsmasi olayidir. Görünüse göre bölgenin, bir lastik mentese gibi hareket etmesidir. Genislemesinde ki neden, muhtemelen Dünya-Ay sistemindeki gel-git olayi'dir. Depremlerin en sık oldugu zaman, Ay'in perije (yerberi) mesafelerinde bulundugu zaman meydana gelmistir, yani Ay yörüngesinde Dünya'ya en cok yakinlastigi bölgedir. Tam anlamiyla olmasada bir nevi Dünyamiz Ay'da ki bircok depremlere sebeb vermektedir.

Nasa'nin bu calismasi Ay'in jeolojik ölü olmadigini göstermistir ve haliyle cekirdegi de sogumamistir.

Kaynak:http://www.weltderphysik.de/gebiet/a...rn-des-mondes/

http://www.spiegel.de/wissenschaft/w...-a-738206.html

İnsanlık onuru her şeyden üstündür

Önerilen Siteler

Etiket
astronomi, uydu