rastaman´isimli üyeden Alıntı
Farkındalık demişken;
Senin Türk Dil Devriminin nasıl yapıldığına,hangi kelimeleri hedef aldığına dair pek bir fikrin ve bilgin yok anlaşılan.
Bu uyduruk devrim ''yüzlerce yıldan beri Türk diline girmiş olan sözcükleri'' hedef aldığı için karşı çıkıyoruz zaten.Ortadan kaldırılan kelimelerin %70-75'i yaklaşık 600-800 yıldır kullanılan kelimeler.İnsan konuyla ilgili önce bilgi,sonra fikir sahibi olur.Ne gezer.
Ben sana ilk sayfada birkaç soru sormuştum bu arada,ne oldu o iş?
Dost ve düşman da Farsça kelimelerdir bu arada.
|
Sayın Rastaman,
İşte şimdi ne denli dost olduğunuzu kusuverdiniz. Uyduruk olan hangi devrimmiş? Osmanlıca uyduruk bir dildi, onu silenleri siz anlayamayınca, doğaldır sizin dostluktan ne anladığınız.
600 yıl egemen oldukları topraklarda ne Osmanlıca ne de Türkçe öğretenleri siz tutuyorsanız, size söylenecek söze yazık olur.
Burada benim anlatıklarım size neden dokundu acaba? Ben açıkça burada AMERİKAN kakasını sevenlerden söz etmekteyim. Siz bunu anlamazdan gelince ayıp olmuyor mu?
Benim sözünü ettiğim sözcükler oldukça fazla, yazmaya kalksam sayfalara sığmaz. Bir zamanlar ÖZAL da, ''TÜRKİYE INDEPENDENT BİR ÜLKEDİR '' diyordu. Bu kişi hakkında ''THE ÖZAL'' isimli bir kitap yayınlanmıştı.
Ben bunları anlatmaktayım. Lütfen konuyu çarpıtmaya çalışmayınız.
Tarzanca İngilizcesini dilimize sokmaya çalışanlar bizim dostumuz olabilir mi?