lehi´isimli üyeden Alıntı
Altini cizdiginiz sozcuk vurgulamak istediginiz temel cikis noktasidir ve benden incil disinda daha farkli kaynaklar istiyorsunuz. Ben Incilin arkeolojik destege sahip tarihsel bulgulara uygun bir kitap oldugunu biliyorum. Bu incilin durust anlatimini gozler onune seriyor.
Gecerliliginizin olcutu nedir burada. neyi olcut olarak aliyorsunuz. bilimsel tutumu mu.
Mucizelerin gecmiste olup olmadigini bilimsel yontemi kullanarak gosteremezsiniz. Tarihsel olarak incil dogrudur ve guvenilirdir.
Mucizelerin olduguna inaniyorum. Bunlari gorenn insanlar yasamlarini feda etmislerdir. Insan hic ugruna bile bile canini feda etmez. Isayi gordugunu soyleyen 30 Romali asker hristiyan oluyor ve yoneticiler tarafindan vazgecirilmeye calisiliyor. Olum ve iskence onlari bekliyor. Onlar ne gordugunden eminler. Kis ortasinda buzlu suda butun gece bekletiliyorlar. Onlara soylenen Isayi inkar etmeleri ama onlar bir kisininn disinda buzlu sudan cikmiyor.
29 u sabaha karsi donup oluyor. Sudan cikan pisman oluyor ve suya giriyor. Sonucta o da oluyor. Bu insanlarin yasadigi gerceklerdir. Buradan konusmak kolay elbette ama bu insanlar ne gordugunden eminler. Bahsettigim olayi burada bu konularda bilgisi olan arkadaslar kabul edecektir.
Benim ruhum Onun lutfundan ve adaletinden ve gucunden ve olumden kurtulus icin olan o yuce sonsuz planina iliskin merhametinden dolayi sevinc duyar. Cunku mesih yoksa tanri da yoktur. Ve tanri yoksa biz de yokuz, cunku bu durumda hicbirsey yaratilamazdi. Fakat bir tanri vardir ve o da mesihtir.
|
Ben bilimsel kanıtı ölçüt olarak alıyorum. Peki siz neyi ölçüt alıyorsunuz? Bize incili kaynak gösteriyorsunuz. Ayrıca incilin arkeolojik bulgularla da desteklendiğini ileri sürüyorsunuz. İncilin arkeolojik desteğe sahip tarihsel bulgulara uygun bir kitap olduğunu
nasıl biliyorsunuz? Lütfen bize de anlatınız.
Ya da söylediğiniz gibi bunu bilmiyorsunuz, yalnızca
inanıyorsunuz. İnanç asla bilmek değildir.
Size bir haberim var, Mesih yok, dolayısıyle Tanrı da yok. Ancak biz varız. Varlığımızı hayal kahramanlarına borçlu değiliz.
Tanrınızın adalet sistemi budur:
Matta 5
Ama ben size diyorum ki, kardeşine öfkelenen herkes yargılanacaktır. Kim kardeşine aşağılayıcı bir söz söylerse, Yüksek Kurul’da yargılanacaktır. Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecektir.
29Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir.
30Eğer sağ elin günah işlemene neden olursa, onu kes at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.
Kaynak