Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-11-2012, 01:38
mücerred mücerred isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Solun geniş bir kesiminde oluşmuş bir kanaat vardır.O da toplumun dini anlayışıyla çatışmamak.
Bu ilk anda kulaga hoş gelen.,halkın degerlerine yabancılaşmayı redden bir politikayı ifade etmekte..
Aslında burada gözden kaçan solun iktidar olmasına engel olan ,hatta solun kendine harakiri yaptıgı degerlendirmesinde bile bulunabiliriz.

Sol dinle mücadeleden kaçarak iktidar olma perspektifinden uzaklaşıyor

Bu iddialı tespitin dayandıgı noktalar

Din bir ideolojidir İdeolojilerle mücedele etmenin en kestirme yolu ideolojik mücedeledir.
Solun genel anlamda karşıtı sag dır .Hiçbirimizin gözünden kaçıramayacagı gerçek ise sagı ayakta tutan en önemli şeyin din oldugudur.
Ülkemizdeki sol bugün AKP hükümetiyle mücadeleyi önüne hedef koymuş onu yıkmanın kendisini iktidar yapacagını düşünecek kadar malese öngörüsüzdür.
İslamcı partinin zayıflayacagını süreç içerisinde oy kaybedecegi olasılıgını degerlendirelim.
Sol bu durumda kitlelerin alternatifi olamaz.
İslamcı partinin alternatifi başka bir islamcı parti olacaktır.Ortanın sagı partiler daha fazla dindarlaşacak dinci politikalara daha fazla sesiz kalmaya çalışarak seçmeni tavlamaya çalışacaktır.
Bugün akp nin toplumda başarısız olduguna dair düşünce yaygınlaştıgında alternatifinin daha dinci bir parti olacagının işaretlerini özellikle dogu-kürt bölgelerinde görebilmekteyiz
Enver Aysever tutarlı cesur,solcu bir mualif gazeteci profili çizmekte
Onun ateist oldugunu düşünmüşümdür .Onun ateist olmasada dinsiz oldugunu rahatlıkla söyleyebiliiriz.

Sayın Nişanyanla yaptıgı programda ,Enver Aysever ,Nişanyan a sorularıyla nefes aldırmamak için elinden geleni yaptı.
Enver Ayseverin
sevan nişanyana yönelik eleştirilerinin ana teması toplumun degerleriyle ne ugraşıyorsunuz ,bunlara neden saldırıyorsunuz şeklinde.

Türkiyedeki ateistlerin özellikle solcu ateistlerin %90 nı hatta daha fazlası enver aysever gibi düşünüyor..
Bunlar dinle mücadele etmenin toplumun degerleriyle mücadele etmek oldugunu bunu da solu halktan koparacagına inanıyorlar.

Solun bu tespiti aslında ahmaklıgıının da bir nişanesidir.

Sol dini altedmeden hiçbir zaman iktidar olamaz.Sol partiler bunu anladıgında da dinin bu topraklardaki ömrü uzun olmayacaktır

Konu idontneedagod tarafından (15-11-2012 Saat 12:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: ard arda kısa mesajlar birleştirildi.
Alt 15-11-2012, 01:58
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Aslında çok daha detaylı bir konu, yine de ifadelerine katılıyorum.

Türkiye de solun en büyük sorunu bilinci hiçe saymasıdır. yani din ile mücadele pek bir anlam ifade etmiyor, önemli olan toplumsal bilinçlenmedir -ki sol bu konuda sınıfta kalıyor...

Dinler ile etkin mücadele bilinçten ve kitlelere, insanlara bilimi, aydın düşünceleri, hurafelerden arınmış algı, dünya görüşünü taşımak gerekir. Bu olmaz ve en öne alınmaz ise, din üzerinden yapılacak her türlü aksi çalışma, kitleleri dine ve sağa daha fazla bağlayacaktır..

Kapitalist bir ülkede iktidar partisinin gidip, gitmeyeceğini küçük ve orta sınıflar belirler. Onlar ekonomik olarak mutlu ise parti dini olmuş, sol olmuş, sağ olmuş farketmiyor...

Küçük ve orta sınıflar neredeyse toplumun tüm kamuoyunu ve medyasını belirleyen sınıflar. (yani dolaysız ilişki ve sağlam bağlar.) Bu kesimin tüm her şeyi, ticaret ve tüccarlık üzerine kurulu, hal böyle olunca asli dayanağı ekonomi ve istikrardır. Bırakın solu, emekten, insandan, alınterinden yana sağ bir parti dahi olsa oy alamaz, zira kamuoyunu oluşturan küçük ve orta sınıflarca maniple edileceği gibi, propagandası da yapılmaz..

AKP nin kalıcı mı, gidici mi olduğunu ekonomi belirleyecek. Ve tabi kapitalist istikrar. 10 yıldır piyasa açsından bilhassa yeşil sermaye açısından da istikrarlı görünüyor. Çalışan ve üretenler içinse 10 yıldır pek bir tuğla atılmadı... Asgari ücret hala aynı seviyede ve ülke çalışanların-üretenlerin-işçi cehennemi özelliğini hala koruyor...

10 Yıl boyunca AKP, borçlanarak, ülke kaynaklarını(yerüstü, yer altı, arazi ve tarihi eser, orman, sahil, rant vs) sürekli satarak, kiralayarak ve ihracatı arttırarak(ki topluma dönüşü pek yok, kişilerin cepleri şişiyor), yiyici takım bürokrasiden de kaynak arttırabildi. yani 3 gidiyorsa, 5 koyarak 2 arttırdı...

AKP gelecek seçimde de hemen, hemen aynı oranda oy alacak, zira ilk paragrafta bahsettiğim sınıf ve kesimler hallerinden, sermaye ve kazançlarından memnun. Her ne kadar bu kesimlerde kafa olarak AKP karşıtı çok ise de, sınıfsal ve ekonomik çıkarları gereği AKP partizanı gibi davranıyorlar. Bu sınıflar şöyle bir iki ay sallansın, ekonomik olarak çalkalansın, isterse en dindar görünümlüleri olsun AKP vs dinlemez, hemen başka alternatif peşine düşerler. Din sonuçta bu ve buna benzer sermaye, rant ve tüccar kesiminin en ideal kitle sigortası, en ideal sitikrar garantisi, en ideal kabullendirici, talep etmeyen, hakları konusunda her şeye rıza göstermiş toplum tornası.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 15-11-2012, 02:00
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Sevgili mücerred

Bu sitenin olduka eski solcularından biri olaral bu şekilde düşünmüyrum ve artı solun yeri geldigi zaman hata ettiğini düşünüyorum.

Şayet biz ateist isek ve yeni bir dünya kurmayı amaçlıyorsak o dünyanın nüvelerini ve insanlarını şimdiden kurmamız gerekiyor.

Bu anlamda parti faaliyetlerimizi ateist dinsiz eksennin içinde olmak zorunda. Biz yeni dünyaya önce kendimizden başlamak zorundayız. Başka yolu yok.

Belki aykırı, belki yanlış düşünüyorum ama ben böyle düşünüyorum.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 15-11-2012, 02:40
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

AKP gelecek seçimde de hemen, hemen aynı oranda oy alacak, zira ilk paragrafta bahsettiğim sınıf ve kesimler hallerinden, sermaye ve kazançlarından memnun. Her ne kadar bu kesimlerde kafa olarak AKP karşıtı çok ise de, sınıfsal ve ekonomik çıkarları gereği AKP partizanı gibi davranıyorlar. Bu sınıflar şöyle bir iki ay sallansın, ekonomik olarak çalkalansın, isterse en dindar görünümlüleri olsun AKP vs dinlemez, hemen başka alternatif peşine düşerler. Din sonuçta bu ve buna benzer sermaye, rant ve tüccar kesiminin en ideal kitle sigortası, en ideal sitikrar garantisi, en ideal kabullendirici, talep etmeyen, hakları konusunda her şeye rıza göstermiş toplum tornası.
Bedava kömürü götüren yoksullardan ,milyarları yutan bezirganlara kadar hepsi akp li çıkarları buna uygun ,bu partide saf tutuyorlar bunda hem fikiriz.

Gözden kaçan şey ise yoksullardan zengine bütün akpliler ideolojik olarak ta şekilleniyor.Dindarlaşıp ,muhafazakarlaşıyorlar.Yaşam alışkanlıkları degişiyor.Hayatlarında ekmek mücadelesinin yanında öbür dünya da ki cenneti kazanmanın mücadelesini de veriyorlar.
Halkın siyasi partilere yaklaşımındaki dinin rolü artıyor.
Akp de bir gün gücünü kaybedecetir.Din ideolojisiyle şekillendirdigi tabandan sola kayma olmaz .Bu insanlar kendilerine umut veren başka dinci partilere yönelecekleridir.

Sol bu nu görmelidir.
Sol iktidar olmak istiyorsa rakibi olan sagın mayası olan dine karşı gizli bir ajandası olmalıdır.Buda dine karşı ideolojik bir savaş açmaktır.

dilaver´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili mücerred

Bu sitenin olduka eski solcularından biri olaral bu şekilde düşünmüyrum ve artı solun yeri geldigi zaman hata ettiğini düşünüyorum.

Şayet biz ateist isek ve yeni bir dünya kurmayı amaçlıyorsak o dünyanın nüvelerini ve insanlarını şimdiden kurmamız gerekiyor.

Bu anlamda parti faaliyetlerimizi ateist dinsiz eksennin içinde olmak zorunda. Biz yeni dünyaya önce kendimizden başlamak zorundayız. Başka yolu yok.

Belki aykırı, belki yanlış düşünüyorum ama ben böyle düşünüyorum.

saygılarımla
Üstad
Solcuların % 30 din konusunda senin gibi düşünse ve buna göre hareket etse dinci partiler hak ettikleri yerde olurlar, yani insanlıgın tarih müzesinde görücüye çıkarlar.

Konu idontneedagod tarafından (15-11-2012 Saat 12:54 ) değiştirilmiştir. Sebep: ard arda mesajlar birleştirildi
Alt 15-11-2012, 02:49
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

mücerred´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bedava kömürü götüren yoksullardan ,milyarları yutan bezirganlara kadar hepsi akp li çıkarları buna uygun ,bu partide saf tutuyorlar bunda hem fikiriz.

Gözden kaçan şey ise yoksullardan zengine bütün akpliler ideolojik olarak ta şekilleniyor.Dindarlaşıp ,muhafazakarlaşıyorlar.Yaşam alışkanlıkları degişiyor.Hayatlarında ekmek mücadelesinin yanında öbür dünya da ki cenneti kazanmanın mücadelesini de veriyorlar.
Halkın siyasi partilere yaklaşımındaki dinin rolü artıyor.
Akp de bir gün gücünü kaybedecetir.Din ideolojisiyle şekillendirdigi tabandan sola kayma olmaz .Bu insanlar kendilerine umut veren başka dinci partilere yönelecekleridir.

Sol bu nu görmelidir.
Sol iktidar olmak istiyorsa rakibi olan sagın mayası olan dine karşı gizli bir ajandası olmalıdır.Buda dine karşı ideolojik bir savaş açmaktır.
Elbette. Bir yapı nereden ve ne ile besleniyorsa, onu sürekli üretecek ve diri tutacaktır.

Yine de asli belirleyici unsur ekonomidir. Tabi ideolojiler dönmekte olan çarkın yel değirmenleridir ama her şey çarkın dişlerinin sağlam olup, olmamasına bağlı...

Din ile uğraşmanın temel yolu bana göre siyasi-ideolojik olarak yekten karşıya almak değil(bu biçimde zaten yine hiç bir kitle elde edilemeyeceği gibi, aksine karşı tarafa itecektir), bilim ve bilinç çerçevesinde mücadele etmek gerekir. Bu uzun soluklu, sabırlı bir süreçtir kabul, ama malesef Türkiye de yapılmayan da bu. Bu yapılmadığı sürece AKP de olur, her tarafı örümcek ağı gibi sarmış, tüm varlığı bezirganlık ve sömürü olan tarikatlarda var olmaya, güçlenmeye devam eder diye düşünüyorum... İnsanları, toplumları yerinden oynatacak, ya da oynarken doğru bir zemine yerleştirecek en temel unsur bilinçtir diye düşünüyorum. Çünkü bilinç soyut bir şey iken, o muhteşem ve somut bir güce dönüşebilir. İşte o güç toplumun o bilinci almasıyla ilgili, bilinç soyut iken örgütlenmiş bir toplumda somut bir güce dönüşür. Türkiye de diğer tüm ideolojiler gibi sol da;; bilinç faktörünü, ana, asıl faktörü küçümsedi ve küçümsemeye de devam ediyor diye düşünüyorum.

Din eleştirisinden kitle psikolojisi yada kitle kuyrukçuluğu çerçevesinde özellikle uzak duruyorlar, daha doğru tarifi ise bana göre resmi ideoloji eleştirisinden özellikle uzaklar. Bu ideoloji aşılamıyorsa solun ne anlamı var? solu, sol yapan ne var? bence hiç bir şey yok...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 15-11-2012, 16:23
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Elbette.

Din ile uğraşmanın temel yolu bana göre siyasi-ideolojik olarak yekten karşıya almak değil(bu biçimde zaten yine hiç bir kitle elde edilemeyeceği gibi, aksine karşı tarafa itecektir), bilim ve bilinç çerçevesinde mücadele etmek gerekir. Bu uzun soluklu, sabırlı bir süreçtir kabul, ama malesef Türkiye de yapılmayan da bu. Bu yapılmadığı sürece AKP de olur, her tarafı örümcek ağı gibi sarmış, tüm varlığı bezirganlık ve sömürü olan tarikatlarda var olmaya, güçlenmeye devam eder diye düşünüyorum...
Din konusunda solun,ateist politikacıların,aydınların ikna edilmesi gerektigine inanıyorum.
Bir defa sol beynini dumura eden şu düşünceden kurtulmalı toplumun degerleriyle karşı karşıya gelmeyelim,halktan kopmayalım
Senin dedigi gibi bunu yaparken de usturuplu yapmalı.

Bilimsel çalışma gurupları ile islamcıların elindeki bütün kaleleri yerle bir edebiliriz.
Türkiye deki islamcıları en fazla etkilemiş olan hatta onu yüzyılın müceddidi sayanların putlaştırdıgı said nursiyi tartışmaya açan, bir akademik tartışma gurubu yaratılabilir.

Solun iktidar yürüyüşündeki en büyük engelin din oldugunu ikna edecek bir aygıta ihtiyacımız var.
Bunun adı ateist bir dernek olabilir ya da buna benzer bir şey.
Alt 15-11-2012, 21:33
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

solculara söz hakkı verdiler dediler geldim
sevgili mücerred bende belirli açılardan sana katılmamaktayım..

olaya bütünlüksel bakıyorum, dini gericiliği dinin siyasete alet edilmesini hepsini aynı çuvalın içinde hesaplamalıyız, eğer ki biz ilericiysek bu ülkenin aydınlarıysak, halkın durumunu az da olsa analiz edebiliyorsak onları ileri taşıyacak onlara siyaset taşıyacak olan bizlersek burda ciddi bir görev var ki bu görev evvela cesaret gerektirir..

zamanında yaşadık özgürlük adı altında türbana destek veren solcuları gördük,
ramazan ayında iftar düzenleyen solcularıda gördük..

bu hareketler halkı, bu ülkenin halkını asla bize kazandırmaz, aksine bu sola yakışmayan bir "hoş görünüm perdesidir"
yada yalakalık..
diyalektik materyalizmin ışığında iftar yemeği!
halktan kopmamak lazım...

bu lümpenlik kabul edilesi bişey değil. halkı içine battığı karanlığa elimde fenerle bir adımda ben mi iteyim..

sol yeni bir dünya düzeni kurmayı hedefler bunun içinde ilk önce yeni insanın yaratılmasıdır. biz halkı bilime, bilimsel düşünceye sevk etmeliyiz onlara sorgulatmalıyız. halka yalan söyleme lüksümüz yok ne kendi dini düşüncelerimizi nede gerçekleri saklamamalıyız..

evet zor bişey evet sorunlu bir durum hiç şüphesiz öyle allahsız komünist diye az kovalamadılar

yeni insanı yaratacaksan tırnaktan kemiğe başarmak zorundayız.. öncelikle yeni nesile bunu aktarabilmeliyiz..

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 15-11-2012, 22:14
Üye

KızıL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
solculara söz hakkı verdiler dediler geldim
sevgili mücerred bende belirli açılardan sana katılmamaktayım..
Degerli dostum hangi konuda katılmadıgını anlamadım.
Sol sagın karşıtıdır.Bir başka deyim ile sag halklar için zehir ise sol panzehirdir.
Sagı alt etmenin yolu ise sag kültürün mayası olan onu birleştiren din ile mücadele etmekten geçer.
Bunun yoluda sol din üzerine yapılan araştırmaları çalışmaları teşvik etmelidir.Araştırmacılara destek ve cesaret vermelidir.

Örnegin Said Nursi türkiyeli müslümanların en önemli refaranslarından biridir.
Bu adamın ne kadar kof eserlerinde bilim ve akıl dışı ne kadar çok şey oldugunu gözler önüne serecek bir kampanya başlatabilir.
Böyle bir çalışma yapılsa kendilerine önder seçtikleri adamın ne oldugun anladıklarında sokaga çıkacak yüzleri olmaz.
Alt 15-11-2012, 23:14
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Solun geniş bir kesiminde oluşmuş bir kanaat vardır.O da toplumun dini anlayışıyla çatışmamak.
Bu ilk anda kulaga hoş gelen.,halkın degerlerine yabancılaşmayı redden bir politikayı ifade etmekte.."

çok değil sevgili mücerred genel olarak aynı şeyleri söylemişiz eğer yanlış anlamadıysam
sadece bu tespitinde katılmadım

ÖRGÜTLENİN!!!

Konu KızıL tarafından (15-11-2012 Saat 23:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 16-11-2012, 01:09
kemalistcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalistcan kemalistcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kimi solcular düşünce özgürlüğü ile birlikte düşünce ve inanç özgürlüğü olarak ya da o çerçevede, düşünce özgürlüğü bağlamında ve kapsamında yalnızca inanç özgürlüğü olarak ele alırken, kimileri temel, olmazsa olmaz kişi hak ve özgürlüklerinden biri olarak görmektedir dini yaşayışı. O yüzden Kemalistler ve kimi solcular Türban gibi olgulara insanı ve kadını aşağılayan uygulamlalar olarak görürken kimi solcular inanç özgürlüğü, kişisel seçim, bireysel özgürlük ya da bireysel alan gibi yorumlar yapmaktadır. Yine aynı biçimde kimilerinin çocuğunu okula göndermeme, dini eğitim verme, din temelli yetiştirme olgularına da yine aynı bakış açısıyla yaklaşmaktadırlar

Kimi solcular ise dinleri dönemsel olarak ileri ve devrimci görür. Kimi solcular ise dini egemenlerin dine biçtiği rol dışında kişileri bağlayan, kimileyin bir ihtiyaçtan doğan ve topluma kimi değerler kazandırdığından kimileyin yararlı görülebilecek bir şeydir. Kimi solculara göre din bir varsıllıktır.

Bildiğim kadarıyla en sekter uygulamalarda bile din yasaklanmamıştır; örneğin sovyetler din aleyhine propaganda yapılmasına izin verilmesine karşın inanç özgürlüğünü tanımış ve garanti altına almışlardır. Yine Türkiye'de cumhuriyetin belli bir döneminde dinin toplumsal ve siyasal yaşamdan kazınmasından sonra, din derslerinin kaldırılmasına, imam hatiplerin kapatılmasına, kimi ders kitaplarında din kıyasısya eleştirilmesine ve Kamal Atatürk'ün 1937'de daha önce söylenmiş birçok sözünün yanı sıra CHP halk partisi programını açıklarken dinlerin "kutsal" kitaplarını "gökten indiği sanılan kitaplar" olarak yaftalamasına ve bir demecinde "Tarih bize öğretir ki, bütün dinler, milletlerinin cehaletinden faydalanarak, utanmaksızın Tanrı tarafından gönderildiklerini söyleyen adamlar tarafından tesis olunmuştur." demesine karşın yine de dini direk yasaklayan bir tutum takınılmamıştır

O yüzden bu konu tartışılırken buz dağının altını da görmek gerek diye düşünüyorum; belki de kazın ayağı öyle değildir...

Önerilen Siteler