08-11-2006, 22:57
|
|
|
Re: Ban veya Disiplin Cezası Alan Üyelerimiz
Psikokemoterapi'ye Cem tarafından 8.11.2006 tarihinde verilmiş olan ceza, yönetim kurulumuz tarafından da görüşülmüştür. Bu konuda aşağıdaki kararı aldık.
1. Kendi göndermiş olduğu ancak, diğer tüm yazılar gibi siteye ait olan iletileri forum yöneticisi yetkisini kötüye kullanarak silmiş olmasından dolayı verilmiş olan ceza oy birliği ile kabul edilmiştir.
2. Ceza bitiminde yönetim kurulundan bir üyeye özür mesajı göndermesi isteğini ise; Söz konusu eylemin, tüm site katılımcılarını ilgilendiren bir konu olması nedeni ile, tüm katılımcılardan özür dilemesi gerektiğine ancak bu kararın tamamen kendi içinden geldiği için tüm siteye olan saygısından ötürü yapmasını gerektiği ve içinde zorlama bulunmaması gerektiğini düşündüğümüz için yaptırım uygulanmamasına karar verdik.
3. Adı geçen eylemin gerçekleştiği zaman herhangi bir yaptırıma gidilmemesi ve bu konuda pasif kalınması nedeni ile, site yönetimimiz de katılımcılarımıza karşı sorumludur. Bu sorumluluğu kabul ediyor ve özellikle emekleri, zamanları bu eylem sonucunda anlamsızlaşan arkadaşlarımızdan yönetim kurulu olarak özür diliyoruz. Benzeri olayların olmaması için daha dikkatli ve sorumlu davranacağımızı bildiririz.
Turan Dursun Sitesi
Yönetim Kurulu
|

09-11-2006, 08:22
|
|
Üye
|
|
|
|
sevgili cem,
psiko dostumuz dinler karsiti bir sitede yonetime atandigi zaman saskinlik icinde oldugumu, psikonun buna layikiyla yerine getirecegine inandigimi, bu fazla demokratik kararinizdan dolayida * tebrik edilmesi gerekenin siz oldugunu yazmistim.
esasinda yanlisi o gun yapmistiniz...inanclari olan aldostu'da psiko'da dinler karsiti bir sitede yonetici olmamaliydilar..
psiko, kalitesi, durusu, olcusu, adalet anlayisi ile sitede hepimizin saygisini kazanmis cok degerli bir dostumuz..hangi psikoloji ile yazilarini silmisti bilmiyorum ama yanlis yapmistir..o yanlisi gecmiste bende yapmaya niyetlenmistim..
ogun yanlis yapmistiniz..bugun daha buyuk yanlis yapiyorsunuz..
"herhangi bir yoneticiden ozur dilemesi karsiligi cezasinin kaldirilmasi" verilecek *en onursuz ceza'dir..
biz kula kulluk etmenin karsisinda kale gibi durmaya calisirken nasil olurda bu sitede boyle bir seyi isteyebiliyorsunuz..
psikoya ban cezasi verebilirsiniz, uzaklastirabilirsiniz, uyleginide iptal edebilirsiniz.. ama boyle bir seyi isteyemezsiniz cem..
degil psikonun benim bile onurumu zedeliyor bu isteminiz..
uyelerden ve izleyenlerden ozur dilemesini isteseydiniz yerinde bir karar olabilirdi..
soyleminizi geri almanizin saglikli bir karar olacagini dusunuyorum..
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

09-11-2006, 10:54
|
|
|
İstavrit,
bir üstteki iletiyi okursan, bu konuda (yönetimden özür dileme) yönetim kurulu'nun değişikliğe gittiğini görebilirsin.
neutrino
düzeltme:
yukarıdaki kararın özeti:
1. psikokemoterapi 1 hafta siteden uzaklaştırma aldı, yk bunu onayladı
2. psikokemoterapi'nin ceza bitiminde yk üyelerinden özür dilemesi gerekmiyor. Site katılımcılarından özür dilemeli görüşündeyiz, ama bir zorlama ve yaptırımı yoktur.
3. YK kendi ihmali nedeni ile de özür diliyor.
|

09-11-2006, 15:58
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayın Yönetim,
* * * * * * * *Çok değerli Psikokemoterapi’den öğrendiğim bir söz ile başlamak isterim konuya. “Bir kişiyi sevmek yada sevmemek sizi adalet duygularından alıkoymasın”. Bu husus da sitenizle alakalı olarak *hiçbir şüphem olmamakla beraber!! bazı amaçların *değerli olduğunu ve bu yolda mağlup olmanın zafer sayılabileceğini hatırlatmadan edemeyeceğim.
Özgürlük bilindiği üzere herkesin istediği gibi düşünme, davranma ve yaşamasıdır. Tabii ki başkasının özgürlüğünü engellememek şartıyla. Hepimize düşen ise özgürlüğe saygı duyup hoşgörü ile bakabilmektir.
Özgürlük deyince benim aklıma Cesur Yürek adlı filmin o, insan tüylerini diken diken eden sahne aklıma gelir. Hatırladığım kadarıyla:
-Durun mahkum bir şey söylemek istiyor
-ÖZGÜRLÜK
BENCE ÖZGÜRLÜK BURADA YAZIYOR OLMAM VE YAZACAK OLMAMDIR.
“Söylediklerinize katılmıyorum ancak düşüncelerinizi özgürce dile getirmeniz için mücadele etmeye hazırım" *Voltaire
Adalet, hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayırt edilmesi adaletle sağlanır. Bu anlamda herhangi bir durumun adil (adaletli) olup olmadığından söz edilebilir. Adalet kavramı temelde hukuk kurallarına uygunluğu içerir. Bu nokta da sitemizdeki hukuk kuralları nelerdir ?
Mesela 10 mesajı olmayan bir üye yeni başlık açabilir mi ?Bazı kilitlenmiş başlıklar görüyoruz. Başlığın hakaret veya aşağılama içermemesine rağmen kilitlenmesi ilginç geliyor *ve başlığa baktığımızda moderatör arkadaşımızın başlığı kilitleme gerekçesi olarak sitemizin HUKUK kuralı olarak niteleyebileceğimiz bu kuralı işaret ederek başlığı kilitlediğini görebiliyoruz. Bu açıdan bakılınca arkadaşımıza verilen cezanın dayandığı bir site kuralı var mıdır ? Site yönetim kurulunun ORTAK kararı ile alınmış siteye yazılan yazılar sitenindir ve silinemez diye bir kuralımız var mı ? Eğer bu olay nedeni ile alınmış bir ORTAK karar varsa alınan kararlar geriye dönük uygulanamaz anayasa kurallarına uygun mudur ? Eğer yoksa bu cezanın verilmesine ne ad verebiliriz hem de DEMOKRATİK olmayı kimselere bırakmayan sitemizde ??
Saygılarımla. İlge.
|

09-11-2006, 17:47
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili Yönetim Kurulu üyeleri,
Aldığınız bu karardan dolayı sizi tebrik ediyorum. Gerçekten de çok mantıklı ve dürüst bir karar alınmış. Kendisinin yönetime alınmasına bir zamanlar destek olmuştum. Ancak daha sonra mamuli'nin karşı çıkan yazısını okuyunca tekrar düşündüm. Yönetici olduktan sonra bana karşı sert, agresif tutumu çok arttı. Beni dışlamak için, küçük düşürmek için elinden geleni yaptı. Ve bir ara ben bu siteden gideceğimi açıkladım, bir süre girmedim, ancak psikokemoterapi yönetimden ayrılınca siteye geri döndüm. Bu adamın ne olduğunu zaman gösterdi ve zaman beni haklı çıkarttı. Ne kadar suçsuz yere beni atmak istediğini, bana ne kadar ağır laflar kullandığını siz yönetici arkadaşlar da biliyorsunuz.
CEM'in ceza verme sebebi gayet mantıklı ve taraflı bir durum göremedim. Diğer arkadaşlardan ricam olaylara tarafsız bakmalarıdır. Yönetim kurulundaki arkadaşlar iyi niyetlidir. Hatta bu iyi niyetleri bir din sahibi bir insanı yönetime almaya kadar gitmiştir (tabii sonuçları açıktır).
Psikokemoterapi bana "haddine düşmeyen işlere burnunu" sokma demişti. Bence şu an bana söylediği o sözü burada kendisine destek veren dostlarına da yazsa fena olmaz hani. Çünkü burada tüm yönetimin oy birliği ile alınmış kararı var.
Herkese Kolay Gelsin...
Saygılar
|

09-11-2006, 18:29
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sayın ilgee,
Bir de şu açıdan bakmanızı rica ediyorum.
1-Psiko, yönetimde olmasaydı 640 mesajını silebilecek miydi? Böyle bir yetkisi var mıydı?
2-Psiko'nun yönetici sıfatıyla hareket ettiğini düşünürsek Mesaj silmekle ilgili kurallar 'yönetim forumunda' bulunmaktadır. Silinen mesajlar sandık odasına kaldırılıyor. Psiko, silmiş olduğu kendi mesajlarını sandık odasına kaldırmış mıdır? Sildiği mesajlar forum kurallarını ihlal eder nitelikte yazılmış mesajlar mıdır?
3-Hiçbir üyenin sahip olmadığı bir hakkı Psiko yönetici yetkisini kullanarak mı gerçekleştirmiştir?
4-Site yönetim kurulunca alınmış bir 'yazılan mesajlar silinemez' kuralına ihtiyaç var mıdır? Normal üyelerin site yöneticilerinde mevcut 'X' silme tuşu olmadığına göre böyle bir engeli olan üye için ayrıca kural üretmeye gerek var mıdır? Kendisinde mevcut olmayan bir tuşu kullanması söz konusu değil ki 'kullanırsa ceza alır' diye bir kural mevcut olabilsin.
Psiko arkadaşımız yöneticiliği döneminden bilmektedir ki her yöneticinin inisiyatif kullanma, tek başına ceza verme hakkı bulunmaktadır.
İtiraz vukuunda ise Y.K. bu itirazı görüşerek sonuçlandırır.
Cem bu hakkını kullanmıştır ve Psiko'nun itirazı üzerine neutrino'nun 1. maddede belirttiği gibi '1 hafta uzaklaştırma" cezası tüm Y.K. üyelerinin oy birliği ile kesinleşmiştir.
hamiş: niçin nickinizi değiştirme ve yeniden kayıt olma gereği duyduğunuzu anlayamadım. Tam da Psiko'nun, Psiko nick'iyle forumlara giremediği şu dönemde. Teknik bir sorun mu var?
|

09-11-2006, 18:56
|
|
Üye
|
|
|
|
Psiko'yu severim kendisinin bu siteye çok katkısı dokunmuştur ve onun adına bu tatsızlıktan üzüntü duydu.
Lakin verilen ceza yerindedir ve 650 yazının birden silinmesi biraz "dengesiz" bir davranış ve bir çok insanın da yazısı heba oldu bu yüzden.
Sen kendini üzme Pskio, zaten nickin itici idi, yeni bir nick ile seni bekleriz.
|

09-11-2006, 19:19
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yönetim kurulunun aldığı karara diyeceğim pek bir şey yok ama konunun bir karara bağlanması, yani Y.K.'daki kargaşanın sona ermesi biz üyeler açısından sevindiri olsa gerek.
*Psiko abiyle çok hoş sohbetlerimiz olmuştu. Onun özellikle karşısındakilere gösterdiği hesapsız sevgiden dolayı çok seviyorum Psiko Abi'yi.
*1 hafta sonra onu tekrar burada görebilmeyi çok isterim.
|

10-11-2006, 01:00
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bu olaydan dolayı hem Psiko'nun hem Cem'in hem de yönetimdeki diğer arkadaşların üzüldüğünü tahmin ediyorum. Kimse bence tek taraflı olarak düşünmemeli. Karşılıklı yanlışlar oldu bu konuda. Ben de içindeyim bu yanlışların. Psiko mesajlarını sildiğinde doğru dürüst kimse üstünde durmadı. Psiko'dan neden bunu yaptığını sormadık. Ne hesap sorduk ne de onu anlamaya çalıştık. Ben bu hareketin siteyi baltalamak amacıyla yapılmış olduğunu düşünmüyorum. Psiko böyle bir artniyetle hareket edecek birisi değil. Kavga ettik, bağırdık çağırdık ama birbirimizi tanıyoruz artık. Psikonun yaptığı şeyin nedeni kırılmasıydı sanırım. "Siteye bu kadar emeğim geçti, ben bu kadar severek hareket ediyorum. Sitenin hosting masraflarını bile karşılamayı üstlenmek istiyorum. Bana Onur Üyeliğini çok görüyorlar" şeklinde bir rahatsızlıktı ve tepkisini Cem'in de dediği gibi çocukça verdi. Olayın bir başka boyutunun olacağını inanıyorum ki o da düşünmemiştir.
Sorogren yazılarım anlamsız oldu diye şikayette bulunmuş, ben açıkçası anlamış değilim neyin düzeltileceğini. Yani, tamam, tartışmalar bozulmuş olabilir de Sorogren neyi düzeltecek ki. Anlamsız bir talep bu. Jayjay da kararı beğenmiş. Yapmayın arkadaşlar lütfen. Birtakım hesaplaşmalarımız var, tamam ama bunlar adalet duygularınızı ne çabuk zedeliyor. Mamuli benim 20 yıllık arkadaşımdır, kendisini de çok severim. Mamuli, psiko ile ilgili önemli birşey yazmadı. Aslında yazdığı şey benimle ilgiliydi. Çünkü psiko'yu dinlerden özgürlük grubuna ben almıştım ve yanlış birşey yapmıştım. Sonra uygun olmadığını anlayıp kendisi gruptan çıktı.
Hepimiz birtakım hatalar yapıyoruz. Bence burda Psiko da, Cem de hata yapmış. Yönetim daha doğru bir karar vermiş. Bu olay bence bu şekilde kapansın ve daha fazla kırgınlık olmadan devam edelim yazıp çizmeye.
|

10-11-2006, 01:22
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kırmak ne kadar kötü..
Kırılmak ne kadar üzücü..
Keşke bunların hiçbiri olmasaydı..
Psiko çok değerli bir kardeşimiz.
Öfkesinin kurbanı olmuş.
Yazılarını silerek tepkisini göstermeseydi keşke..
Neye kızdı ve kırıldıysa,
onun kavgasını yapsaydı daha iyi olurdu.
Ama herkes bazen hata yapabiliyor.
Değerli insanların da hataları olabiliyor.
Önemli olan,kılıç elinde bulunanların,
yargıyı adaletli verebilmesi.
O yaptı,ben de yapayım, demek,
karşı durduğumuz- kısas- değil midir?
Psiko değerli bir insan.
Hatasını tamir etmesi için ,
onu gururunu kırıcı bir kapıdan içeri almaya zorlamak doğru değil.
Aldostu.
dostlarıma sevgilerimle.
|