14-11-2006, 17:12
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: -niye islam bilim ile celissin ki.-
bu tartışma orda da devam edecekse ben hidayete eriyim en iyisi  *
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

14-11-2006, 18:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili frodo , baska sansimiz yok gibi.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

14-11-2006, 18:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sodo, yelkenleri suya indirdi iyice.. Zerre dedi, gulp dedi kaldı. Boyuna çevri kazı yanmasın tribine gidiyor, ben ne yapayım?
|

15-11-2006, 10:18
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
liop,
kim bu sodo.
benim topicimde beni başkası ile mi aldatıyorsun.yazıklar olsun sana,veya sen kafatı iyice sıyırdın artık.ne sodosu.
|

15-11-2006, 10:28
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Başıboş vs .vs. yok böyle bir laf doğada soro.. Bu kuvvetlerin hepsi belirli kurallara tabi. Etkiler ve tepkiler kesin olarak belli. Ve ne başıboşluğa, nede tesadüfe filan zerre kadar yer var..
Liopum,canım kardeşim.
Bu kuvvetler dediğin netice cansız, bir hayatları yok bizim anladığımz manada yani irade ve tercih etme yetileri yok.Gözleri yok,kulakları yok.Bunların işleyecek oldukları kurallardan haberleri yok vede o kuralların kural olarakvarolmalarıne birsebepyok.
dış b ir etki olmadan ne kimre kural koyabilir ne de uygulatabilir.
bu kuralların janunların heryerde geçerli olması ise,her yere malik ve sözü geçen biryaratıcıyı gösterir.ve her kural aha görüyon bir şekilde hayat hakikatına hizmet ediyor.bunu nasıl reddddiyorsun anlamadım.
maddenin tam bir intizam içinde bu kadar düzgün çalışması tabi seni şaşırtıyor.gördüğün doğru mükemmel birçalışma var.ve bu basit bir sistem değil,bir atom tanesi ile güneş sisteminin çalışması aynı tezgahtan çıktıklarını gösteriyor.sistem çok karışık senin zannettiğin gibi değil yani.
bu karmaşık ve hedefe doğru çalışan bu sistemise,her yönü ve elemanı ile beraberce sahipsizce olabilemez.sana defalarca yazdım şimdi başa sardırma bana.
|

15-11-2006, 10:41
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili vartor,
"Sevgili soro,
*Bu guclere tanri, veya allah diyeceksin neredeyse, cehennemde seni de bizim takimin icinde gormek, senin namina biraz uzse de daha cok sevindirecek beni. "
Benim dediğim şudur ki:"Bu güçler ve kuvvetler dediğimiz Allahın kudretinin birer tezahürüdür.Yani kendileriAllah değil,Allahın kudretinin bizce temaşa edilen yansımasıdır.ve bu alemimizde çalışan ve çalıştıran *gölgeleridir.
"Dusunebiliyor musun, ateistler hepsi cehennemde, hem izgara oluyo, bir taraftan da birbirlerine madde sudur budur diye laf yetistiriyo. devamli birbirlerine, sen haklisin, sen de haklisin deyip mevzuuyu tartisamiyo. Soro da katilinca onlara, esas senlik basliyo, liop ve soro, ebediyeti de gececek, meshur tartismalarina basliyo. "
Yalnız ben devamlı gelemem oraya vartor,biraz sıcak olur da.bana dokunuyo .
*
"Liop: *Gordun mu soro, odun yakacaklar diye tutturmustun, buradaki yakit nukleer enerji, bu da maddenin kendi tabiyatindadir.
*Soro: Sen oyle san, cehennem oylesine sicak ki, yanan odunlar, allahin izniyle, nukleer firidaymis gibi isi veriyo....
* * diye baslayip, sonsuza dek uzayacak tartismalar ve biz cehennem ahalisi, cehennemin ne demek oldugunu o zaman anlayacagiz."
o liop oradada kafamı patlatırsa buradaki gibi,onu falakaya çektirir ağzını da bantlatırım.zira tanıdıklarım var orda.sözümü dinlerler.
Ayrıca orada oduna gerek yok,liopun aklı ermez ama vucudun kendi sıcaklığı artsa bile yeter yanmaya.
Yaw kimsenin normalde yanacağı felan yok cehennemde.sadece Allaha kafa tutup yakamazsın yakamazsın diyenler biraz tütsülenek gerisi şafak sayacak,vakti gelen çıkar.ateşte mikropları ölene dek,hijyen sağlanana dek kalırlar,ohh tertemiz çıkarlar.kafa tutmadan inançsızlığınız içinizde kalsın yeter.
|

15-11-2006, 10:42
|
 |
Üye
|
|
|
|
Hayır soro, hala anlamadın. Can diye bir ekstra mefhum yok. Senin canında aslen o kuvvetlerden başka bir şey değil. Ve sen ne kadar canlıysan, oturduğun sandalyede o kadar canlı.. Bak nasıl yani:
Canlı dediğimiz şey, üreme vs. gibi bir takım özellikler taşır. Fakat bunlar *bir "can" nedeniyle değil, o kuvvetlerin soncudurlar. İnsanın canlı olmasının nedeni, içinde can denen doğaüstü bir şey olması değil, o kuvvetlerin, kimyanın ta kendisidir..
Ve bu nedenle yazının ötesi fostur.. Madde ötesi için gereken her şeye sahiptir..
O kurallar hayat hakikatine hizmet filan etmiyor. Çünkü ölüme de sebep olanlar bizzat o kurallar. Üstelik hayat olmasını da sağlayan o kurallar. Bunlar kural, kanun vs. değil. Tekrar tekrar yazayım. Bunlar maddenin ta kendisi olan kuvvetler. Madde kendi bir sürü kuvvete sahip. Ve bunlar orada olduğu sürece ne başka bir kurala, nede başka bir şeye hacet var.
Madde tam bir intizam içinde filan değil. Nedir intizam? Güneşin etrafında 8 tane gezegen olması, güneşin samanyolundaki zilyon yıldızdan, samanyolunun da zilyon galaksiden biri olması mı? Bu ne nizamdır, ne intizamdır? Neden doğar iki kafalı insanlar, madem nizam varsa?
Sen başlayamadın hala soro. Asıl sorunun bu.. Hala maddenin ne olduğunu bilmiyor anlamıyorsun. "Madde işte, cansız, görmez, duymaz vs. vs." diyorsun. Sen, evet bizzat sen, maddeden başka bir şey değilsin. Ve görüyormusun şu anda? Duyuyormusun? Eee, hani madde görmezdi? Madde yeterince "canlı"dır. Hareket etmesini, üremesini vs. hepsini bilir. Ve canlı dediğimiz yapılarda bunu apaçık görürüz. Senin bu gözünün önündeki gerçeği görmemek için kafanı kuma sokmuş olman, gerçeği değiştirmez..
|

15-11-2006, 10:50
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili frodo,
evetyol yakınken gel bize katıl,hidayete er.zarar etmezsin.cennetten liopa nanik yaparız.
|

15-11-2006, 15:47
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
üstad liop hazreleri buyurdular ki:
"Canlı dediğimiz şey, üreme vs. gibi bir takım özellikler taşır. Fakat bunlar *bir "can" nedeniyle değil, o kuvvetlerin soncudurlar. İnsanın canlı olmasının nedeni, içinde can denen doğaüstü bir şey olması değil, o kuvvetlerin, kimyanın ta kendisidir.."
sandalye ne zamandır ürüyo anlamadım liop.
şimdi sen buyurdun diye bu doğmaları *yutalım mı?
liopum,karmaşıklar içinde kalmış kardeşim;
"O kurallar hayat hakikatine hizmet filan etmiyor. Çünkü ölüme de sebep olanlar bizzat o kurallar."
hayata nasıl hizmet etmiyor.insan nufusu kaçtı 100 sene evvel şimdi kaç?
ölümün içinde bile hayata hizmet var netice de.güneş hayata hizmet ettiği gibi,toprak da,su da hava da,yerçekimi de,tüm kanunlar neticede bu hayata hizmet ediyorlar.bak ve gör.
liopum canım,
"Neden doğar iki kafalı insanlar, madem nizam varsa?"
madde eğer herşeyi ayarlamış olsa idi.otomatikman belki o zaman olmazdı bu.
ama her şey irade-i İlahiye tabidir. ve tüm maddesiaynı olduğu halde bazen irade kendininhakimolduğunu göstermekiçin aynı maddeden farklı şeyler de çıkartır.
can kardeşim,
"Sen, evet bizzat sen, maddeden başka bir şey değilsin. Ve görüyormusun şu anda? Duyuyormusun? Eee, hani madde görmezdi? Madde yeterince "canlı"dır. Hareket etmesini, üremesini vs. hepsini bilir"
ben madde isem senin dediğin özelliklerde,atomlarımız bildiği halde biz niye bilimiyoruz *da bu kadar bilimdalı,bilim adamı,üniversite,araştırma merkezi kuruyoruz?madem madde bilir herşeyi,hepimiz aynı seviyedebu bilgiye haiz olamlı idik ve hepimiz bilim adamı seviyesinde olup,öğrenciye öğretmene gerek olmamalı idi.can kardeşim...a
|

15-11-2006, 15:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili soro
Hidayete erme kararım senin ve liopleurodon'un aynı mekanda
(cehennem) olma ihtimaliniz içindi.O zaman orası gerçekten cehennem olur.  Eğer sen cennete gideceksen ben kararımdan vazgeçiyim.
İnsani olan her şey kabûlüm.
|