Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-09-2013, 19:37
la la la la la la isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ah laaa dostum.. neresini duzeltsek ki bu yazdiklarinin..
hiçbir yerini

bir kere iyi kotu allahtan falan gelmez.. bunu yuz kere soyledik ahlak etik yargi vs tum bu soyut kavramlar insan disi degiller.. din allah zeus vs de olmasa bunlar insanda var... iyiyle kotuyu bilmek icin dindar olmaya gerek yok.. bunu dunyadaki ulkelere ve toplumlara bakarak gorursun.. en dondar kesimler en cok cinayetin ahlaksizligin adaletsizligin oldugu toplumlar... islami topluluklarin hepsinde vahset diz boyu... kadin cinayetleri neden artiyor... tabii ki muhafazakar topluma donusmeye basladikca daha cok insan olduruyoruz linc ediyoruz... bunu gor lutfen...
ateistlerde ahlak yoktur demiyorum ancak ahlakın ateist için bir bağlayıcılığı yoktur diyorum.

bir din ne kadar zalim ve ahlaksız olursa olsun dinsizlikteki ahlaksızlık ve zulüm potansiyeli kadar ahlaksızlık ve zulüm taşımaz.
Alt 12-09-2013, 19:43
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

la la la´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ateistlerde ahlak yoktur demiyorum ancak ahlakın ateist için bir bağlayıcılığı yoktur diyorum.

bir din ne kadar zalim ve ahlaksız olursa olsun dinsizlikteki ahlaksızlık ve zulüm potansiyeli kadar ahlaksızlık ve zulüm taşımaz.
dindari ne bagliyor.. kitabinda yazilanlari kendi elestirel aklindan gecirmeden uygulayan kisi daha mi saglikli??

asil sorun egitim ve karsilikli saygi degil mi?? bunu yapabilen toplumun dine islama ve onun kitabina ne ihtiyaci var ki?? niye bir kitaba baglanalim ki??

iyi insan iyi kotu insanda kotu isler yapar. kotu insan her toplumda var.. ama sorun olan dindar biri iyi de olsa kitap dedigi icin kotu yapabilir cunku bunu tartmaz kitap dedigi icin dusunmez yapar.... iste bu daha buyuk bir risk...

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 12-09-2013, 19:52
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

hiçbir yerini

Ahlak nedir? Siz ahlakı neye göre değerlendiriyorsunuz bacak arası mı?

Bana sorarsan atıyorum belirli şeyler yapmanın karşılığında cennetle müjdelenmek dahi bir ahlak sorunudur. Zira bu insanın iradesini hiçe saymasını öngörecek kadar belirgin bir düzeye erişiyorsa, ne denir adına dalkavukluk mu? İşte bu bile bir ahlak sorunudur.

Halbuki ahlak insani bir edinimdir, doğuştan gelmez, insanlar yaşadıkları çevre, ortam vb sosyal etkileşimlerle belirli kurallar edinirler, belirli düşünme ve davranış biçimleri geliştirirler ve belirli çerçeveler oluştururlar.

Dinsiz olmanın insanı ahlaksız yapacağı yönündeki hurafeler ne yazık ki yine dinin insan olgusu üzerine ters yaklaşımından kaynaklanır. Örneğin din olmasa acıkmayacak, susamayacak mısınız? Din olmasa üşümeyecek ya da bir dolu gayet doğal insani edinimleriniz olmayacak mı?

Bilinen gerçek şudur ki insanların psikolojisinden tutunda duygularına varana değin en önemli belirleyici unsur bilinç altıdır, baskılanmış duygulardır vs. Bırakın ahlakı aksine dinlerin günümüz yaşam biçimi üzerinde oynadığı rol her türlü açıdan ne yazık ki olumsuzdur ve bu olumsuzlukla ilgili dünya coğrafyasındaki istatistikler bence yeterlidir. Ahlaka en çok ahlaksızlar ihtiyaç duyar zira birisi yoksa diğeri de yoktur, gereği yoktur. En iyi ahlak ona ihtiyaç duyulmadığında hayat bulur, zira ahlaka ihtiyaç duyuyorsanız aksini yaşıyorsunuz demektir.

Atıyorum Lübnan'da daha 12 yaşındaki çocukları seks için satın alan o canım Aarabistanlılara hangi dini ahlak engel olmuştur, yaptıkları namussuzluk dahi dinen meşrulaştırılmıştır? Yoksa dünya da tüm kötülükleri yapanlar ve suç işleyenler ateistler midir?

Kısaca elinizde ne gibi somut veriler var? Bildiğimizin ve dünya gerçeklerinin aksine siz insanı ve ahlakı neye göre değerlendiriyorsunuz? kendinize bakarak mı?

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 12-09-2013, 20:26
Yasaklandı

uyar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
dindari ne bagliyor.. kitabinda yazilanlari kendi elestirel aklindan gecirmeden uygulayan kisi daha mi saglikli??

asil sorun egitim ve karsilikli saygi degil mi?? bunu yapabilen toplumun dine islama ve onun kitabina ne ihtiyaci var ki?? niye bir kitaba baglanalim ki??

iyi insan iyi kotu insanda kotu isler yapar. kotu insan her toplumda var.. ama sorun olan dindar biri iyi de olsa kitap dedigi icin kotu yapabilir cunku bunu tartmaz kitap dedigi icin dusunmez yapar.... iste bu daha buyuk bir risk...
dindarı allah bağlıyor. biliyor ki her nerede ve zamanda olursa olsun, yaptığı en ufak bir şey dahi biliniyor ve hesabı sorulacak ancak dinsiz sanıyor ki insanlara, kameralara görünmeden, tenhada her şeyi yapabilirim, hesabı sorulmaz. bu yüzden, fırsatını bulduğu zaman dinsizin her şeyi yapma potansiyeli vardır.

bir kişinin eğitimli ve saygılı olması onun kötülük yapmayacağını garantilemez. eğitimli bir kişi gibi davranması ve saygılı olması için bir neden yoksa öyle davranmayabilir.

din kötülüğü emretmez ancak dinsizlik her türlü kötülüğe cevaz verir. der ki, nasıl olsa allah yok ve seni ölümden sonra yargılamayacak. bu yüzden fırsatını bulduğunda her türlü haltı yiyebilirsin.
Alt 12-09-2013, 20:29
mrdragon mrdragon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ateist dediğimiz birisi kendi varlığını bir başka kişiye borçlu hisseder mi? "atatürk olmasaydı olmazdın, olsaydın da baban belli olmazdı şerefsiz" söylemi, mustafa kemal'in bir yaratıcı olduğu iddiasını taşımıyor mu sizce de? bir ateist açısından şöyle bir söylem daha doğru olmaz mı: "tesadüfler/fizik yasaları/evrim olmasaydı olmazdın ve yine tesadüfler/fizik yasaları/evrim olmasaydı baban belli olmazdı" ?

ateist herhangi bir kalıbın içine sığmaz diyorsunuz. şöyle bir soru sorayım o halde: bir ateist kadın çarşaflı olabilir mi ve bir ateist erkek ise sarıklı-sakallı-cübbeli-şalvarlı olabilir mi? yoksa ateizmce bunlar ateiste yakışmayan, yasak, suç şeyler midir?

Düşünerek mi soruyorsunuz sormuş olmak için mi? Lütfen düşünün. Ötesi önemsiz. Biraz gırgır gibi gelebilir alttakiler ama düşünün.

Annen olmasaydı sen olmazdın dediğimde o halde anneniz yaratıcı neden ibadet etmiyorsunuz? Annenizin babasının 3 kuşak öncesi de o halde onlarda yaratıcı.

Atatürk tek bir parmağını şıklattığında 3 ton ceviz ağacı gökten yere düşüyor biliyor muydunuz? (umarım anlarsınız bu geyiğin nedenini.) Yaratıcı acep nedir? Tüm evreni atatürk yarattı mı diyorlar yoksa bu utanmaz kemalist geçinen ama aynı zamanda ateizmi de benimseyenler...

Kalıba sığmazın anlamı ateizmin standart bir kalıbı yoktur. Yani bir ateist sırf eğlence olsun diye de sakal bırakabilir sarık giyebilir. Beğenene rastlamadım. İskoçlar etek giyiyor diye şimdi kalkıp bir ateistin etek giymesi gerekir mi? Bir ateist genelde sakal bırakabilir neden bırakmasın? Bu neyi beğendiğine bağlı, ama bir ateist kadının durduk yere kapanması için mantıksal bir neden yoktur. Kapanmanın mantıksal bir izahı olsa da bilsek. Aklını yitirirse ya da bir dogmatik inanca saplanırsa kapanabilir. Ya da, bir durumda tanınmak istemiyorsa yine kapanabilir.

Kısacası, düşünerek karar alan canlılardır ateistler. İtaat kültürü ile değil. Kafama eserse sarıkta takarım, çarıkta giyerim, etekte, ne var ki hiçbiri bana mantıklı gelmiyor o yüzden bikini de giymiyorum. Kuranda bikini giyin dese erkeklere onu da giyerlerdi ama itaatkar müslümanlar aradaki farkı anlamanız dileği ile....
Alt 12-09-2013, 20:40
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kim, biri Kemalistler mi dedi?
Kambersiz düğün olmaz.

Hele bir kemalist hiç ateist değildir.
İki kavram arasında bağlantı yok ki, böyle bir şey olsun.

Yani Atatürk'çülük bir din/uhrevi inanç değildir ki, bir hayat felsefesidir.
Dolayısıyla Atatürk'çü bir adam Müslüman olabileceği gibi Ateist de olabilir.

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
Alt 12-09-2013, 20:49
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bir kişinin eğitimli ve saygılı olması onun kötülük yapmayacağını garantilemez. din kötülüğü emretmez ancak dinsizlik her türlü kötülüğe cevaz verir..
neden ozaman tum kotulukler musluman ulkelerde??? neden islam kotuluk yapmayi engellemiyor??? neden savaslar katletmeler hep dindar ulkelerde??
neden dinciler din adina kotuluk yapiyor??? neden allahlari onlarin eylem yapma dusuncelerini engellemiyor?? hesap vermek onlari engellemiyor??

ben soyleyeyim islam kotulugu destekliyor, tesvik ediyor ovuyor.. dindar da dusunmeden yapiyor

islam insan icin insanlik icin cok kotu bir din... (digerlerinin de hic farki yok)

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 12-09-2013, 20:51
Yasaklandı

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahlak nedir? Siz ahlakı neye göre değerlendiriyorsunuz bacak arası mı?

Bana sorarsan atıyorum belirli şeyler yapmanın karşılığında cennetle müjdelenmek dahi bir ahlak sorunudur. Zira bu insanın iradesini hiçe saymasını öngörecek kadar belirgin bir düzeye erişiyorsa, ne denir adına dalkavukluk mu? İşte bu bile bir ahlak sorunudur.

Halbuki ahlak insani bir edinimdir, doğuştan gelmez, insanlar yaşadıkları çevre, ortam vb sosyal etkileşimlerle belirli kurallar edinirler, belirli düşünme ve davranış biçimleri geliştirirler ve belirli çerçeveler oluştururlar.

Dinsiz olmanın insanı ahlaksız yapacağı yönündeki hurafeler ne yazık ki yine dinin insan olgusu üzerine ters yaklaşımından kaynaklanır. Örneğin din olmasa acıkmayacak, susamayacak mısınız? Din olmasa üşümeyecek ya da bir dolu gayet doğal insani edinimleriniz olmayacak mı?

Bilinen gerçek şudur ki insanların psikolojisinden tutunda duygularına varana değin en önemli belirleyici unsur bilinç altıdır, baskılanmış duygulardır vs. Bırakın ahlakı aksine dinlerin günümüz yaşam biçimi üzerinde oynadığı rol her türlü açıdan ne yazık ki olumsuzdur ve bu olumsuzlukla ilgili dünya coğrafyasındaki istatistikler bence yeterlidir. Ahlaka en çok ahlaksızlar ihtiyaç duyar zira birisi yoksa diğeri de yoktur, gereği yoktur. En iyi ahlak ona ihtiyaç duyulmadığında hayat bulur, zira ahlaka ihtiyaç duyuyorsanız aksini yaşıyorsunuz demektir.

Atıyorum Lübnan'da daha 12 yaşındaki çocukları seks için satın alan o canım Aarabistanlılara hangi dini ahlak engel olmuştur, yaptıkları namussuzluk dahi dinen meşrulaştırılmıştır? Yoksa dünya da tüm kötülükleri yapanlar ve suç işleyenler ateistler midir?

Kısaca elinizde ne gibi somut veriler var? Bildiğimizin ve dünya gerçeklerinin aksine siz insanı ve ahlakı neye göre değerlendiriyorsunuz? kendinize bakarak mı?
siz ahlakı ekmek arasına göre mi belirliyorsunuz yoksa? gören de bunları nudist falan sanır. sahi, siz nudist misiniz yoksa? yoksa ahlakı bacak arasında arayan bir tesettürcü mü?

belirli şeyleri yapmak ya da yapmamak karşılığında özgürlük ile müjedelenmek ahlaklı bir şey midir peki? mesela vergi verirsen özgürlüğünü sana bağışlarız aksi halde cehenneme (cezaevine) atılırsın demek ahlaki açıdan sorunsuz bir şey midir? siz verginizi gönül rahatlığıyla, huşû içinde mi veriyorsunuz yoksa?

böylesi bir tehdit savuran birisi/bir şey aslında şunu mu demek istiyordur: "sizler ahlaksız hayvanlarsınız bu yüzden eğitilmeniz için yasalar, emir ve yasaklar var" ? hani herkes ihtiyaç duyduğu şeyin aksini yaşıyormuş ya ondan şeettim. yoksa sizler ananızın malum organından çıktığınız gün gibi tertemiz yaratıklar mısınız?

evet, din olsa da olmasa da yine acıkacağız, susayacağız, seks yapacağız ancak din olduğunda yapacağımız/yapmayacağımız ve din olmadığında yapacağımız/yapmayacağımız şeyler çok farklıdır. din olduğunda yapabileceğimiz şeyler sınırlıdır (buna sizin kötü dediğiniz şeyler de dahil tabi) ancak din olmadığında böyle bir sınır yoktur. bir örnek verelim: bir dindar sayko olup sırf keyif için hırsızlık yapmamış birinin elini kesmek isteyebilir ancak onu engelleyen din vardır buna karşın dinsiz bir saykoyu engelleyebilecek bir şey yoktur. anlatabiliyor muyum?

12 yaşında ergenler/gençler ile evlenmekte bir sorun görmemekle birlikte madem siz kötü diyorsunuz o halde böyle şeyleri yapanların sadece arablar ve/ya müslümanlar olmadığı konusundaki cehaletinizi gidereyim:

http://en.wikipedia.org/wiki/Party_f...sity#Sexuality

yoksa bunların arab ve/ya müslüman olduğunu mu iddia edeceksiniz?
Alt 12-09-2013, 21:02
strong - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
strong strong isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

@la la la
Sana bir soru.

Eğer müslüman değilde,dinsiz olsaydın nasıl bir ahlaki yapın olurdu.
Her türlü ahlaksızlığı yaparmıydın,yoksa ahlaklı biri mi olurdun.
Alt 12-09-2013, 21:03
Yasaklandı

mrdragon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Düşünerek mi soruyorsunuz sormuş olmak için mi? Lütfen düşünün. Ötesi önemsiz. Biraz gırgır gibi gelebilir alttakiler ama düşünün.

Annen olmasaydı sen olmazdın dediğimde o halde anneniz yaratıcı neden ibadet etmiyorsunuz? Annenizin babasının 3 kuşak öncesi de o halde onlarda yaratıcı.

Atatürk tek bir parmağını şıklattığında 3 ton ceviz ağacı gökten yere düşüyor biliyor muydunuz? (umarım anlarsınız bu geyiğin nedenini.) Yaratıcı acep nedir? Tüm evreni atatürk yarattı mı diyorlar yoksa bu utanmaz kemalist geçinen ama aynı zamanda ateizmi de benimseyenler...

Kalıba sığmazın anlamı ateizmin standart bir kalıbı yoktur. Yani bir ateist sırf eğlence olsun diye de sakal bırakabilir sarık giyebilir. Beğenene rastlamadım. İskoçlar etek giyiyor diye şimdi kalkıp bir ateistin etek giymesi gerekir mi? Bir ateist genelde sakal bırakabilir neden bırakmasın? Bu neyi beğendiğine bağlı, ama bir ateist kadının durduk yere kapanması için mantıksal bir neden yoktur. Kapanmanın mantıksal bir izahı olsa da bilsek. Aklını yitirirse ya da bir dogmatik inanca saplanırsa kapanabilir. Ya da, bir durumda tanınmak istemiyorsa yine kapanabilir.

Kısacası, düşünerek karar alan canlılardır ateistler. İtaat kültürü ile değil. Kafama eserse sarıkta takarım, çarıkta giyerim, etekte, ne var ki hiçbiri bana mantıklı gelmiyor o yüzden bikini de giymiyorum. Kuranda bikini giyin dese erkeklere onu da giyerlerdi ama itaatkar müslümanlar aradaki farkı anlamanız dileği ile....
evet, düşünerek soruyorum ama "atatürkçü düşünce" ile düşünerek değil.

ben annesiz ve babasız insan yaratan bir varlığa inandığım için sadece "allah yaratmasaydı olmazdık" derim. annem ve babam varlığımı borçlu olduğu kişiler değiller en fazla varlığıma vesile olmuş kişiler olabilirler. ben böyle inanırım. ateistin ise şöyle inanması gerekmez mi:

"tesadüfler/fizik yasaları/evrim olmasaydı sen de olmazdın annen-baban da, atatürk de ve yine tesadüfler/fizik yasaları/evrim olmasaydı baban belli olmazdı, deden belli olmazdı" ?

bir ateist sadece eğlence olsun diye mi sakal bırakabilir aksi halde bırakamaz mı? aynı şekilde, ateist bir kadın çarşafı sırf kendisine yakıştırdığı için veya sırf çarşaf giymek istediği için giyemez mi? kadının çarşaf giymesini aklını yitirmesine veya dogmatikliğe bağlamanız, ateist kadına bir baskı ve tercihlerine saygısızlık değil midir?

Önerilen Siteler