Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #21  
Alt 27-11-2006, 00:16
frevun62 frevun62 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye
 
Üyelik tarihi: 25 Nov 2006
Mesajlar: 4
Standart Re: Kuran'da Yeni Bulunan Bilimsel Ayetler

muhammed akıllı bir adammış,bunu kabul etmemek saçmalık.adam kırk yaşına kadar, açlık sefalet için de yaşıyor ve birden peygammberlik geliyor.helel olsun adama.
Alıntı ile Cevapla
  #22  
Alt 27-11-2006, 00:20
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Dec 2005
Bulunduğu yer: sonsuzluktan
Mesajlar: 3.328
Standart Re: Kuran'da Yeni Bulunan Bilimsel Ayetler

Sn. Anti-Din_No-Fear,

Ha Ha Ha

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Alıntı ile Cevapla
  #23  
Alt 27-11-2006, 00:21
Anti-Din_No-Fear Anti-Din_No-Fear isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 24 Nov 2006
Mesajlar: 10
Standart Re: Kuran'da Yeni Bulunan Bilimsel Ayetler

kendı kendını peygamber etmıs

Tek gerçek kutsal kitap, hayatın ta kendisidir.
Alıntı ile Cevapla
  #24  
Alt 27-11-2006, 00:21
frevun62 frevun62 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye
 
Üyelik tarihi: 25 Nov 2006
Mesajlar: 4
Standart Re: Kuran'da Yeni Bulunan Bilimsel Ayetler

o zaman da böyle zeka, herkez de olabilir mi.hemde bir arap toplumunda.adamlar, yediği yere pisliyor.gerçi hala öyle ya.kardeşim, muhammedin zekasına gıpta etmemek elde değil.vay be.
Alıntı ile Cevapla
  #25  
Alt 27-11-2006, 00:25
Anti-Din_No-Fear Anti-Din_No-Fear isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 24 Nov 2006
Mesajlar: 10
Standart Re: Kuran'da Yeni Bulunan Bilimsel Ayetler

ama ıı adammıs helal olsun toplumu duzene sokmus

bı de sehvetıne yenık dusup de allah ın onun seyının keyfıne sozler soyledıgını ıddıa etmese ve 9 yasındakı kızla gerdege gırmese sevıcem aslında adamı

Tek gerçek kutsal kitap, hayatın ta kendisidir.
Alıntı ile Cevapla
  #26  
Alt 27-11-2006, 00:33
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Dec 2005
Bulunduğu yer: sonsuzluktan
Mesajlar: 3.328
Standart Re: Kuran'da Yeni Bulunan Bilimsel Ayetler

* *
Alıntı ile Cevapla
  #27  
Alt 27-11-2006, 00:59
merakli merakli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 26 Nov 2006
Mesajlar: 101
Standart Re: Kuran'da Yeni Bulunan Bilimsel Ayetler

bundan 1400yıl önceki toplumu,bölgeyi,o bölge ve o toplumdaki kuralları bilmeden , düşünmeden sadece şimdiki zamana ve şimdiki zamanda etik ya da etik dışı görülen davranış ve düşüncelere göre değerlendirmek çok yanlıştır.

O dönemde bir insanın yüzlerce eşi olabiliyor,bir o kadar cariyesi , kölesi olabiliyor, kız çocukları diri diri toprağa gömülüyor,kadının adı bile okunmuyor,kişi ölen babasının karısına sahip olabiliyor. Lütfen gözünüz önünde canlandırmaya çalışınız.

Savaşların pek çok erkeğin ölümüyle kadınların sayıca fazlalaştığı,şimdiki gibi hayat standartlarının olmadığı ,para kazanmak ev geçindirmek gibi sıkıntıları o devrin şartlarında düşünmeliyiz.

etik nedir? bugün etik görülen pek çok şey bundan önce etik değildi ya da bugün etik görülmeyen bazı şeyler bundan mesela 100 yıl sonra etik olacaktır neye göre o devri yaşayan iktidar ve entellektüellerin çoğuna göre. Peki sizce bu doğru mu sodom gomoreyi bilirmisiniz? peki lut peygamber kavmini? insanlar romada eski yunanda seks manyağı olduğu dönemlerde o dönemde ahlaklı olanlara hakaret etmediler mi?

Bunların Allahın cezasına çarptırıldığı kuranda ve kutsal kitaplarda yazıyor.
Demekki her devirde o dönemin entellektüellerine göre değişebilen etik anlayışı, ahlakı yada ahlaksızlığı o toplumun geneli belirleyemez ama Allah peygamberleri vasıtası ile gönderdiği kitaplarda belirler.

Araplar o çağlarda ölen öz babalarının karısı ile evlenirken, evlatlığın boşadığı veya ölen evlatlığın karısı ile evlenmeyi yasak saymışlar, kendi heva ve heveslerine göre toplumsal bir kural koymuşlar dır. Oysa Allah öz evlat ile evlatlığın aynı olamayacağını,bir insanın öz evladının eşi ile ebediyyen evlenemeyeceğini aynı şekilde; öz babanın evlendiği bir hanımla ebediyyen evlenilemeyeceğini bildirirken evlatlığın boşanmış veya dul eşi ile evlenmenin caiz olduğunu ve bunda hiçbir şüpheye yer bırakmamak için bizzat peygamberine emretmiştir. Lütfen olayları o dönemin şartlarında düşünün.

Kuran zaman içinde 23 yılda tedricen, olayların gelişmesine göre inen ayetlerle çağlar üstü ahlak kurallarını koymuştur.

Bugün batıda ve de ülkemizde homoseksüellik normal bir davranış olarak görülüyor; son psikiatri bildirgesinde ; eskiden sapık cinsel bozukluklar arasında zikredilen homoseksüellik, lezbiyenlik şimdi normal cinsel aksiyon olarak tanımlanıyor. Oysa Allah yüce kitabı kuranda bu ve bunun gibi ilişkileri yasaklamıştır ahlaksızlık olarak görmüştür.Kuran ve sağlam hadisler ona inananlar için uyulması gerekli kuralları içerir .Bu bir iman , inanç işidir .

Sadace yaşadığı çağı ve o çağın kendi bölgesindeki toplumun normlarını kural ve norm kabul edenler unutmasınlar insan çok cahil ve zalimdir.Birgün gelir insan en büyük ahlaksızlıkları ahlak sayabilir ya da ahlaklı erdemli davranışları enayilik addedebilir .Mevla herkese hakikati göstersin , Pek nezih ahlaklı, zarif , merhametli, rahim ,kerim,yumuşak huylu , vefakar ,erdem numunesi o asil peygamber hakkında kötü düşüncelerden zihnimizi , gönlümüzü ve de aklımızı uzak tutsun böyle düşünceler ancak vesvesedir kalpleri daraltır.

Yüce peygamber HZ Muhammed her türlü ahlaksızlıktan münezzeh ,pak tertemiz ve en büyük örnektir.ilk eşi hz hatice ile gençliğinin en zirvesinde ölene dek tek eşli kalmıştır.Vefa örneğidir.Sonraki evlilikleri de Allah cc nin bizim belki bugün idrak edemeyeceğimiz çeşitli hikmetlerle olmuştur.
Alıntı ile Cevapla
  #28  
Alt 27-11-2006, 04:10
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 07 Sep 2006
Mesajlar: 5.929
Standart Re: Kuran'da Yeni Bulunan Bilimsel Ayetler

Umarım isminle müsemma anılırsın, meraklı kardeşim,
*arap peygamberinin gönlü zeyd'in karısına düşmüş oda çaresizlikten karıyı boşamak zorunda kalmıştır bunu büyük bir halt gibi göstermeken azından abesle iştigaldir.koskoca peygamber onun ailesini dağıtacağına,
karısını becereceğine , yukardan bir ayet rica etseydi ,daha seviyeli olmazmıydı? bu sorunda kimsenin onuru kırılmadan halledilirdi.
* * O HATİCE NİN EVİNDE İÇ GÜVEYSİYDİ. onun için Hartcen'in evine bir karı daha *getirme şansı yoktu. ne zamanki Hatice öldü işi zıvanadan çıkardı.
* * * hamasi nutuklara ancak safdil *olanlar yutar.ben *ve benim gibiler
hiç bir bilimsel yanı olmayan ,nebiyyül-naat'lara inanmayız.
* * *homo luk senin zannettiğin gibi ahlaksızlık değil, çok basit ifadeyle
imalat hatasıdır. homo luk sabah kalkan bir hetero- seksüelin, bügünde homo olacağım demesiyle olmaz.
* * *tanrı, allah veya rab *bu insanların imalatında dediğim gibi hatalı bir imalat yapmasaydı *ne bu toplumda horlanırlardı,nede eşşek yüküyle parayı doktorlara verirlerdi.
* * * bu kendini zuntikam olarak tanımlayan tanrı LUT kavminin3-5 tane homo sunun peşine düşüyor ama, sevmediği ırk olan Yahudi lere
Filistin lileri *BELEDİYE İTLAF EKİBİ GİBİ kırdırıyor.
* * hani o RAHMAN VE RAHİMDİ
* * * gavurlara nur, müslümanlara kan yağdırıyor.

* * * lütfen biraz izan ,biraz dikkat.
Alıntı ile Cevapla
  #29  
Alt 27-11-2006, 23:36
merakli merakli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 26 Nov 2006
Mesajlar: 101
Standart Re: Kuran'da Yeni Bulunan Bilimsel Ayetler

bu foruma kutsal değerlerime saygı gösterilmeme ihtimalini göze alarak geldim, ve kutsal değerlerime saygı gösterilmemesini de anlayabiliyorum ama şunu belirteyim ki karşındaki insan senin kutsal değerlerine (eğer var ise) saygısızlık etmediği sürece onun kutsal değerlerine hakaret vari yakıştırmalar yapmamak bir erdemdir.


ozgur_beyin,
ismiyle müsemma olmak konusundaki düşüncelerin için bilmukabele.

öncelikle şunu belirteyimki sen benim yazımı değerlendirken, özden kopmuş ve şekle takılmışsın. senin takındığın tutum ateş hattında birbirini dinlemeden yargılayan insanların tutumuna benziyor.

ben diyorum ki "bakınız siz çölde yaşıyorsunuz ve elmayı görmediniz, elmanın nerde, hangi koşullarda yetiştiğini bilmiyorsunuz, elmayı doğru değerlendirebilmek için yetişme koşullarıyla birlikte değerlendirmeniz gerekiyor"
sen diyorsun ki "elma niye çölde yetişmemiş, çölde yetişseymiş daha mantıklı olmazmıymış, ben sulu toprakta yetişen elmanın iyi bir elma olacağına inanmıyorum"

umarım mesaj gayet açıktır.

şimdi gelelim iddialara :

1) Allah'in birşeyi nasıl yaptığını yargılamak - anlarsın ki onu Allah yapmaktan çıkarır. Allah yaptıkları için yargılanamayandır ancak yapılanları en adil biçimde yargılayacak olandır. Allah hiç bir kulun şöyle yapsaymış, böyle yapsaymış gibi keyfi isteklerine göre hareket edecek değildir.

2) sen peygamber efendimiz (sav) in davranışını (vahiy ile gelen) günümüz etik koşullarıyla değerlendiriyorsun.

3) Hz. Zeyd hayata bakış açısı itibariyle kendisiyle uymayan bir insan ile evlendi. yani hayatının büyük bölümlerini farklı sosyal statülerde yaşayan insanlar olarak evlenmişlerdi. anlayaşılacağı gibi ortada bir frekans uyuşmazlığı vardı. bunun böyle olması Allah'in bir takdiri olabilir ve bunun çeşitli hikmetleri olabilir.

4) homoluğun bir üretim hatası olduğunu söylemek ciddi bir etik sorun doğurur. çünkü hemcinsiyle beraber olmayı tercih eden tek canlı insandır (çok ender istisnalar olabilir). ayrıca homoluk bir üretim hatası dersek, başka biri çıkar,
yalancı olmak bir üretim hatasıdır, ben genlerim yüzünden yalan söylemeyi seviyorum. hormanlarım sebep oluyor...
katil olmak bir üretim hatasıdır, bütün suçlu genlerim vs...
aksini iddia edene de denilir ki: bilim henüz bulamadı bu gerçeği, en yakın zamanda bunun gensel bir açıklamasını da yapacak, sonra benim genlerimde oynayacak ve beni düzeltecek...

uzar gider...

hayat bir sırrı imtihandır ve sırrı imtihanın sırrı da tercihte gizlidir.
Alıntı ile Cevapla
  #30  
Alt 28-11-2006, 01:38
zelzeleci zelzeleci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 25 Oct 2006
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 315
Standart Re: Kuran'da Yeni Bulunan Bilimsel Ayetler

merakli";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
4) homoluğun bir üretim hatası olduğunu söylemek ciddi bir etik sorun doğurur. çünkü hemcinsiyle beraber olmayı tercih eden tek canlı insandır (çok ender istisnalar olabilir). ayrıca homoluk bir üretim hatası dersek, başka biri çıkar,
yalancı olmak bir üretim hatasıdır, ben genlerim yüzünden yalan söylemeyi seviyorum. hormanlarım sebep oluyor...
katil olmak bir üretim hatasıdır, bütün suçlu genlerim vs...
aksini iddia edene de denilir ki: bilim henüz bulamadı bu gerçeği, en yakın zamanda bunun gensel bir açıklamasını da yapacak, sonra benim genlerimde oynayacak ve beni düzeltecek...

uzar gider...

hayat bir sırrı imtihandır ve sırrı imtihanın sırrı da tercihte gizlidir.
Hadi canım sen de homoluk tercihmiş. Homoseksüellik büyük oranda genetiktir ve *insana özgü değil doğaya özgüdür. İncele istersen;

http://www.ntvmsnbc.com/news/391692.asp
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:09 .