Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-09-2013, 04:13
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili arkadaşlar devam ediyorum.
GELECEK İÇİN ÖNGÖRÜLER
BOP ile ilgili olarak dünya kamuoyuna açıklanmış resmi bir belge henüz yok. Belki de henüz hazır bile değil. Üzerinde çalışmaların sürdürülmekte ve son rötuşların yapılmakta olduğu daha akla yakın bir ihtimal. "BOP Uygulama Planı" hazır hale getirildikten sonra bile, evrensel dış politika gelenekleri gereği, "bilmesi gerekenlerin, bilmesi gerektiği kadar" ilkesine bağlı kalınarak yapılacak açıklamalarla dünya kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Bu nedenle, aşağıda sıralanacak olan "dünyayı ve Türkiye'yi bekleyen gelişmeler",
yukarıda yapılan analiz, değerlendirme ve tarihi deneyimler ışığında yapılan tahminlerden ve/veya öngörülerden oluşmaktadır:
• ABD, köktendinciliğin bu denli azgınlaşmasının temel dayanaklarından biri, belki de en önemlisi olan İsrail-Filistin anlaşmazlığının çözümünün İslam coğrafyasında ABD'ye itibar
kazandıracağının; dolayısıyla BOP'a gönüllü katılımları arttıracağının bilincindedir. Bu nedenle BOP kapsamında ilk atılacak siyasi adım, İsrailFilistin anlaşmazlığını sona erdirmek için yoğun bir diplomasi başlatmak olacaktır. Filistin Devlet Başkanı Arafat'ın ölümü ve yerine seçilen Mahmud Abbas'ın ılımlı kimliği bu adım için önemli bir fırsat yaratmıştır.
• Irak'taki savaş sonrası direnişler, giderek köktendinci İslami bir karaktere bürünmektedir. Bu direniş kırılamazsa, günümüzün tek süper gücü ABD'yi dize getirmiş olmanın sağladığı moral ve heyecanla, küresel terörizm coşacaktır. Bunun bilincinde olan ABD, bir taraftan bu direnişi kırmaya yönelik askeri ve polisiye önlemlerini yoğunlaştırırken, diğer taraftan da Irak'ta "ılımlı İslam değerlerine" dayalı demokratik bir rejim kurulmasına hız verecektir.
• G-8 ülkelerinin de katılımıyla, BOP'a gönüllü olarak rıza gösteren hedef ülkelere (Türkiye, Afganistan, Irak, Yemen, Ürdün, Bahreyn ve Cezayir) yönelik kapsamlı bir "ekonomik ve sosyal yardım planı" hazırlanarak uygulamaya konulacaktır. BOP kapsama alanında olup da katılım için çekinceli davranan ülkeleri (Pakistan, Umman, Mısır, Tunus, Fas) de cezbedebilecek kapsamda olacak bu plan, özellikle bu ülkelerdeki ılımlı İslam'ı ön plana çıkaracak, iktidara taşıyacak, -iktidarda iseler- güçlendirecek unsurları içerecektir. (Nitekim ABD, Pakistan'a uyguladığı askeri ambargoyu Ekim ayında kaldıracağını açıklamıştır.) (http://www.netbul.com/siyaset/siyasetdisp.asp?id=164171 ) Ayrıca, Ürdün'de ve Tunus'ta Eylül 2004 ayında birer ‘Orta Doğu Ortaklık Girişimi Ofisi' açmıştır. (Khaleej Times, 13 Eylül 2004)
• BOP hedef ülkeleri arasında yer alan petrol zengini totaliter ve teokratik rejimler (Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri), İngiltere'de olduğu gibi, temsili krallıklarını veya emirliklerini koruyarak parlamenter demokrasiye geçişe zorlanacaktır. ABD'nin bölgede siyasi, ekonomik, sosyal ve eğitimle ilgili reformlara olan desteği artmaktadır.
• ABD'nin haydut veya terörizme destek veren ülkeler statüsüne aldığı ülkelerdeki (İran, Suriye, Libya, Sudan) teokratik ve/veya baskıcı rejimlerin devrilmesi ve yerlerine ılımlı İslam karakterli demokratik rejimlerin getirilmesi için, NATO'nun da dahil edileceği yoğun bir stratejik baskı ve eylem programı uygulanacaktır. İran'a karşı askeri bir müdahaleyi dahi içerebilecek bu program; son aylarda Batı'ya yaklaşmaya başlayan Libya'yı NATO'nun "Akdeniz Diyaloğu"na (13) ( http://www.nato.int/med-dial ) katılmaya zorlama, başına gelebilecekleri fark ederek "çark etme" arayışlarına giren Suriye'yi ise "şiddetli ambargolarla yola getirme" şeklinde olabilecektir. Basına yansıyan bilgilere göre, Sudan üzerinde ABD baskısı yoğunlaşmaya başlamış durumdadır. (14) (http://www2.dwworld.de/turkish/nachr...3.62949.1.html ve http://www.ntvmsnbc.com/news-/286391.asp?cp1=1)
• "Avrasya'yı Kontrol Stratejisi" gereği İslam coğrafyasının Kafkasya, Orta Asya'da ve Uzak Doğu'da yer alan ülkeleri üzerinde başlatılmış programlara devam edilirken, buralardaki rejimlerin köktendinci İslami bir karaktere dönüşmesi veya köktencilere kucak açması önlenecektir.
• BOP kapsama alanı dışında kaldığı halde bu projeye gönüllü olarak katılmak isteyen ülkelere de, sosyal ve ekonomik destek sağlanacaktır.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 22-09-2013, 04:17
Kıdemli Üye

Sevgili arkadaşlar devam ediyorum.
TÜRKİYE'NİN DURUMU
• TSK'nin sert uyarıları nedeniyle artık resmen dile getirilmekten kaçınılsa bile, Türkiye bu projede hala "ılımlı İslam için örnek / model ülke"dir. Bu nedenle Türkiye'ye doğrudan veya dolaylı ekonomik yardım ve yatırımlar artarak devam edecek; ancak bu yardımlar ABD'ye bağımlılığı arttıracak mahiyette olacaktır.

Ülkede ılımlı İslam'ın sağlam zemine oturması, yayılması ve gelişmesi için, ödünsüz laiklik anlayışı ile siyasetin üstünde "demoklesin kılıcı" gibi asılı duran TSK'nın etkinliğinin kırılması zorunlu görülmekte; bunun için de en uygun yolun, AB'nin "uyum ve müktesebat dayatmaları" olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle, AB'ye giriş için ABD'nin Türkiye'ye verdiği destek artarak sürdürülecektir.
• BOP kapsamında İran, Suriye ve Irak üzerine yapılacak askeri zorlamalarda, bu ülkelerin komşusu Türkiye'den yararlanmak maliyet ve etkinlik açısından en uygun yol olarak görüldüğünden; gerek ikili (Türk-Amerikan) gerekse NATO kapsamlı müdahaleler için TSK'dan ortak askeri harekat ve/veya destek talepleri olabilecektir.
• İkinci Irak Savaşı öncesi TBMM'nde yaşanan "tezkere reddi" gibi hadiselerin yaşanmaması için, köklü ve güçlü partilerinin ılımlı İslam ile kucaklaşmasını sağlayacak çabalar yoğunlaştırılacaktır. (15)

SONUÇ
ABD, BOP'u yaşama geçirmede son derece kararlı gözükmektedir. Çoğunlukla geri kalmış ülkelerin yer aldığı İslam coğrafyasını, hem ekonomik hem de sosyal yönden çağdaş değerlerle buluşturmak gibi yüksek bir amaca hizmet için ortaya atıldığı öne sürülen bu proje, bu amaca sadık kalındığı sürece, bütün dünya için, insanlık için olumlu
sonuçlar doğurabilecek unsurlar içermektedir. Ancak üzerine stratejik enerji kaynaklarının
kontrolüne yönelik "sömürgecilik ruhu taşıyan" ulusal çıkarlar ile ideolojik dayatmalar monte edilirse, sona eren "Soğuk Savaş" döneminin ardından, bütün dünyaya daha büyük acılar getirecek "Yeşil Savaş" döneminin başlaması kaçınılmaz olacak ve; 21. yüzyılın savaşlarının medeniyetler arasında bir savaş olacağını, savaşın taraflarının Müslümanlarla Hıristiyanlar olmakla birlikte, bunun dinler savaşı değil, dinlerde kendisini gösteren farklı uygarlık düzeyleri arasında geçeceğini ileri süren Huntington hep
hatırlanacaktır. (Huntington, 1993: 22-49)

ABD ve müttefikleri tarafından yanlış adımlar atılmasını önleyebilmek için, BOP'un hedef
ülkelerinin, Proje ile ilgili tüm uluslararası çalışma ve toplantılara - Projeye karşı olsalar bile- kesinlikle katılması ve projeyi "BM onaylı ve destekli hale dönüştürme çabası göstermesi gerekir. Projenin sadece ABD çıkarları çerçevesinde gelişmesine engel olunmalıdır. Dünya siyaset arenasının güçlü devletleri ve BM, ABD'nin Irak'ı işgalinde takındıkları umursamaz tavrı yinelerlerse, ABD'nin 21. yüzyılın ilk çeyreğini bütün dünya
için kabusa çevirmesi içten bile değildir.

* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 22-09-2013, 04:38
Kıdemli Üye

Sevgili arkadaşlar,

Makalenin kısa özeti;
* ABD, İslam coğrafyasının etinden zarar görebileceğine, sütünden ise daha fazla faydalanması gerektiğine, BOP projesi uydurmak ve uygulamak suretiyle bir taşta iki kuş vuracağına inanmaktadır.
* ABD, BOP projesiyle İslam coğrafyasına demokrasi ve medeniyet ihraç edeceğini duyurur, projeye göre İslam coğrafyasını içinde bulunduğu medeniyetsizlikten "ılımlı İslam" modeli kurtaracaktır. Bunun için bir model ülkeye ihtiyacı vardır, o ülke Türkiye'dir. Ilımlı İslam temsilcisi olarak Fethullah Gülen seçilir, beslenip semirtilir, Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan BOP için yetiştirilir. Ne var ki, Türkiye laik bir ülkedir ve TSK bunu ABD'ye hatırlatır. Fakat ABD kalın kafalıdır, ağzından "ılımlı İslam" lafı çıkmıştır bir kez. Derhal TSK alaşağı edilir, imamın ordusu, imamın savcısı/hakimi/adaleti/maliyesi derken ülke "ılımlı İslam" şekline getirilir.
* İslam ülkelerinin büyük kısmı kasabın bıçağını yalayan sığırlar gibi sevinçle BOP projesine katılırlar. ABD ile işbirliği yapmayacak olan bazı ülkelere bahar gelir.

Sevgiler

Alt 23-09-2013, 00:33
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

BOP'nin teorisinin, tetikleyicisi ikiz kuleler katliamidir. Zaten bu katliam, ABD/ISRAIL/INGILTERE uclusunun Irak'a saldirmak icin planladigi bir katliamdir.

BOP'un diger bir plani da, mezhep mikroayrimciligi ve etnik mikroayrimciligi temelinde, Turkiye, Iran, Irak ve Suriye cografyasini iceren Israil destekli ve gudumlu kukla "Buyuk Kurdistan" projesidir.

Isteyen komplo diyebilir, fakat; BOP'un son ayagi, Turkiye cografyasidir.

Hem stratejik olarak Rusya ve Cin'e acilan hem de batiya acilan kapi olmasi acisindan.

Zaten Diktator'un ve surekasinin gelisi de, 1980'ler ile birlikte orgutlenmistir.

Iste diktatorun, kendi ulkesinin ustunde tuttugu esbaskanligi da budur.

Yani DIKTATOR, T.C.'nin BASBAKANI DEGIL, BOP PROJESININ ESBASKANIDIR. Ana gorevi ve cikari, BOP'tur.

Turkiye dahil, O.Dogu da; sunni teokratik duzene dayanan bir otokrasi kurmaktir. Tabi ki, ABD/Israil gudumunde ve emrinde.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 23-09-2013, 11:33
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

ABD'nin menfaatlerinin olmadığı bir coğrafyada, İslâm'ın niteliğinin (Fundamentâlist veya ılımlı) olmasının bir kıymet-i harbiyesi yoktur. Hattâ ABD, El-Kâide'yı Afganistanda SSCB'ne karşı bizzat desteklemiş ve kullanmıştır. Ama el-kâide ile işi bitince, Usame bin Ladin'e ne yaptığı herkesin mâlûmudur. "Ilımlı İslâm" adına besleyip semirttiği gürûhun da kaderi farklı olmayacaktır.

Kullan ve çöpe at.

Esâsen bu taktikler ABD'nin değil, emperyalzimin öteden beri uygulayageldiği bildik taktikleridir. 19. yy'ın son çeyreğinden itibâren, Osmanlı'yı parçalama adına Ermenileri kullanan emperyalizm, I. Cihan Harbi sürerken onları kaderlerine terk etmişti. Bilâhere, İttihatçıların uyguladığı "tehcir" politikası sırasında yüzbinlerce Ermeni katledildi. Daha sonra da, Ermeniler "öç alma" anlamında Doğu illerinden katliamlar yaptılar.

Müteveffâ Hrant DİNK bu gerçeği görüp dillendiren birisiydi. Ermeni sorununun ikide bir ABD Temsilciler Meclisinde gündeme getirilmesine kızıyor ve "Emperyalizm, benim acılarım üzerinden siyâset yapmayı terketmelidir" diyordu.

Lâkin; dedi de ne oldu ?
"Doğru konuşanı dokuz köyden kovarlar" hesâbı sn. DİNK "Onuncu köy"e 'havâle' edildi.

ABD'nin konjonktürel çıkarları gereği ürettiği siyâsetin câzibesine kapılıp âlet olanlar, sıkıştıklarında, başka ülkelere kaçıp izlerini kaybettirebilirler. Nasıl olsa, İsviçre bankalarında yedi sülâlelerini besleyecek meblâğ hazır durumdadır. Olan, Türk ve Ermeni örneğinde görüldüğü gibi geride kalanlara olur.

Konu Vefik Sami tarafından (23-09-2013 Saat 11:47 ) değiştirilmiştir.
Alt 23-09-2013, 12:20
Kıdemli Üye

Sevgili arkadaşlar,

Makalenin kaynağını vermeyi unutmuşum. Burada.

--/--

Aramızda bazı arkadaşların TSK'nın alaşağı edilmesinin doğru olduğunu düşündüklerini biliyorum.

Mesele, TSK'nın halkın yanında olması durumunda bile ABD'nin emperyalist müdahaleleriyle tasfiye edileceğidir. TSK'nın önceki ve şimdiki durumu bizim iç meselemizdir. Yeri gelir, içindeki zararlılar temizlenir, devlet, siyaset adam edilir.

Önemli olan ABD'nin bölgede laik ve güçlü bir devlet kalmasını istememesi ve 23+ devlete kendi güdümündeki "ılımlı İslam" modelini getirmeye çalışması ve bunu neredeyse başarmış olmasıdır. Bunun için milyonlarca insanın ölmüş, ölecek olması ABD'nin umurunda değildir, geçici olarak militan İslamın temsilcilerini destekleyecek, sonra da bunları kaka ilan edecek, "teröristlerle savaşıyoruz" süsü verecek ve savaş açacaktır. Türkiye ve İslam dünyası bunu görmeyen veya kendi çıkarları için ne olacağını umursamayan kişilerce yönetiliyor. Geniş halk kitlelerinin olayların farkında olduğunu sanmıyorum, ki; farkında olup dile getirilenler de şu veya bu şekilde susturuluyorlar.

Mısır'da halkın elinden iki kez devrimleri çalındı örneğin.

Sevgiler

Alt 26-09-2013, 22:13
Kıdemli Üye

C.Rise'in aciklamasi temelinde B.O.P'sini yani "22 bolge degisimi" ni soyle aciklayabiliriz.

BOP'in en onemli nedeni ve temeli; Israil'in bolgedeki guvenligini korumak ve Araplara yonelik her turlu nufuzunu artirmaktir. Bu ana amactir. Bunun nedenini ilerde aciklayacagim.

Ikinci ana neden, cografi olarak Israil ile Ermenistan arasina her ikisine de kopru olabilecek bir Israilgudumlusu Kurdistan kurmaktir.

Bunun icin yani bu Kurdistan'in kurulabilmesi icin, Irak, Suriye, Iran ve Turkiye'nin sinirlarinin degisimi gerekir.

Butun bunlasr icin bu ulkelerin ikna edilmesi ve bu ulkelede kaos ve ic karisiklik ve terorizm gerekir.

Irak savasindan sonraki ikinci hedef Suriye secilmistir ve Suriye Stratejik olarak bu proje'de onemli bir yere sahiptir.

Eger Suriye'de Esad devrilip istenilen elde edilirse, Basta Suriye iran birlikteligi bozulacak ve Lubnanda'ki Hizbullahin nufuzu ve gucu kirilacaktir.

Yalniz burada "evdeki pazar carsiya pek uymamaktadir."

Kurdistan temelli etnik kokene dayanan mikroayrimcilik sadece kurtculugu icermektedir. Hesaplanmayan sey ise, bu terorist grupolarin DINI/MEZHEPSEL ICERIGI yani Sunni seriatci olmalaridir.

Boyle bir gucun bolgede nufuz kazanmasi, basta bu projenin ana temeline yani israili'in nufuz ve guvenligine terstir.

Yani BOP projesi Israili koruyacagim derken, Israile yonelik guclu ve otoriter ve de nufuzu olan bir sunni seriat yaratmakla karsi karsiyadir.

Bunun en guzel ornegi Suriye'de planlananda gorunmustur. Orada beslenen yardim ve yataklik edilen teror gucleri, son alinan kararla SUNNI SERIAT ALTINDA birlesmislerdir.

Iste BOP'un "korkusu" budur.

Turkiye'ye gelince boyle bir degisimin, SEVR'i hortlatmak oldugu gun gibi asikardir.

Su anda gudumlu olan diktator ve iktidari, sirf kendi politik cikari temelindeki yaptigi hatalardan dolayi, kendini bu O.Dogu batakliginin tam gobeginde bulmustur. "Yukari tukursen biyik, asagi tukursen sakal" misali.

Kendi de her turlu terorist bir parti oldugunu defalarca ispat eden AKP yapmis oldugu politik hatalarla, ulke ve toplumu bolge de guclu ve nufuzlu hale getirmek yerine; ulke ve toplumunu bu oyunun oynandigi bir alan haline cevirmistir.

Bugun sinir kapisi delik desiktir ve her turlu teror orgutu ve teroristleri ulkenin ustelik baskentinde ve buyuk sehirlerinde cirit atmaktadir.

Yardim ve yataklikta etik fark tanimayan diktator; kurdistan kurulmasina yardim edeyim derken, sunni seriata da yardim etmektedir. Aslinda belki diktatorun kendi ana politikasi sunni seriattir. Bunu en azindan destek verdigi Mursi kankasindan algilayabiliriz.

Bu arada ulkenin kendi teror orgutu olan PKK ve onun Suriye kolu PYD ve KCK'yi da unutmamak gerekir.

Israil ve ABD acisindan belkide Turkiye icin hazirladiklari bitirici plan tarihsel olarak diktatorun yardimi il de cok daha once zuhur edecektir.

Bu zuhur edisin adi, ulkenin alan olarak ic savas temelinde kullanilmasidir. Yani yasanacak yeni Reyhanlilar ve PKK'nin eylem hareketine gecmesi.

ABD ve israil sirf sunni seriatcilara nufuzu ve bolgesel gucu kaptirmamak adina, simdilik Suriye'ye fiziki saldiridan vazgecmistir. Gerci bizim diktatorun savas cigirtkanligi hala devam etmektedir.

Ustelik Suriye'ye ve Esad'a kendi cikari adina Lubnan hizbullahinin ve Iranin yaninda Rusya ve Cin'in destegi de surmektedir.

Israil de o yuzden adimlarinin temkinli atmasi gerektiginin bilincindedir.

Bu bile kendi basina tum O.Dogu kaos ve savas batakliginin Turkiye topraklarina tasinmasini cabuklastirmaktadir.

Bu arada Iran'daki yonetim degisikligi ve gecenlerde Suriye dostlarinin bir araya gelmesi de ayri bir gelismedir.

Kisaca BOP sadece emperyalizmin cikari ve yararinadir. Turkiye bu projede onceleri bir oyuncu iken ve belki de lider olabilecekken, tum sansini kaybederek sadece bir alan halini almistir.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 26-09-2013, 23:33
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yardim ve yataklikta etik fark tanimayan diktator; kurdistan kurulmasina yardim edeyim derken, sunni seriata da yardim etmektedir.
Yanılmıyorsam diktatör derken kastınız başbakan.Öyle olduğunu düşünerek itiraz ediyorum.

AKP ve başbakanın Kürdistanın kurulmasına yardım ettiğine dair inandırıcı delil bulunmamaktadır.Kastınız müzakereler ise...

Müzakereler AKP iktidara gelir gelmez başlamış değildir.PKK nin 30 yıllık silahlı savaşının en şiddettli dönemi AKP iktidarında yaşanmıştır.Müzakereler en son yaşanan Hakkari savaşının pat durumunda kalması ve ortadoğuda değişen dengeler üzerine mecburiyetten başlamıştır.AKP anayasa çalışmalarında, anadilde eğitimin ve Kürtlerin bölgesel sembol kullanma taleplerinin karşılanmasının mümkün olmadığını söyleyerek bırakın Kürdistanın kurulmasını demokratik özerklik yolunu dahi kapamıştır.Değil AKP hangi parti hükümeti kurarsa kursun PKK ile müzakere yapmaya mecburdur.Onları bu mecburiyete koşullar zorlamaktadır.

AKP hükümetinin Rojavaya yaklaşımına bakıldığında değil Türkiye sınırları içerisinde sınırlarımız dışında dahi bu tarz bir oluşuma sıcak bakmadığı gözlemlenebilir.

Kürdistan meselesinin BOP ile alakalı olması için fikren ve eylemsel olarak BOP süreci ile başlamış olması gerekir.Oysa Kürdistan meselesi Osmanlıdan buyana bir şekilde var olmuş bir meseledir.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 26-09-2013, 23:44
Kıdemli Üye

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yanılmıyorsam diktatör derken kastınız başbakan.Öyle olduğunu düşünerek itiraz ediyorum.

AKP ve başbakanın Kürdistanın kurulmasına yardım ettiğine dair inandırıcı delil bulunmamaktadır.Kastınız müzakereler ise...
Kastim burada ona esbaskan olarak verilen gorevdir.

Müzakereler AKP iktidara gelir gelmez başlamış değildir.PKK nin 30 yıllık silahlı savaşının en şiddettli dönemi AKP iktidarında yaşanmıştır.Müzakereler en son yaşanan Hakkari savaşının pat durumunda kalması ve ortadoğuda değişen dengeler üzerine mecburiyetten başlamıştır.AKP anayasa çalışmalarında, anadilde eğitimin ve Kürtlerin bölgesel sembol kullanma taleplerinin karşılanmasının mümkün olmadığını söyleyerek bırakın Kürdistanın kurulmasını demokratik özerklik yolunu dahi kapamıştır.Değil AKP hangi parti hükümeti kurarsa kursun PKK ile müzakere yapmaya mecburdur.Onları bu mecburiyete koşullar zorlamaktadır.

AKP hükümetinin Rojavaya yaklaşımına bakıldığında değil Türkiye sınırları içerisinde sınırlarımız dışında dahi bu tarz bir oluşuma sıcak bakmadığı gözlemlenebilir.

Kürdistan meselesinin BOP ile alakalı olması için fikren ve eylemsel olarak BOP süreci ile başlamış olması gerekir.Oysa Kürdistan meselesi Osmanlıdan buyana bir şekilde var olmuş bir meseledir.
Zaten bu dediklerin de diktatorun verilen esbaskan gorevi ile kendi politikasi olan sunni teokrasi arasindaki celiskidir.

Diktator kurtlugu sirf kendi politik cikari icin kullanmakta ve aslinda sunnilige peskes cekmektedir. Zaten bunu da en iyi PKK'ya karsi nasil bir taviur alacagini bilememekle kanitlamistir.

Kurdistan meselesinin varligi zaten ABD projesinin kasidigi ve mikroayrimci temelde orgutledigidir.

Ayrica benim burada yazdiklarim gozlemdir ve olandir. Ne bir bireysel taraf savunusu ya da karsi cikisidir.

Bu konuda ben bireysel olarak kurtlerin kurtculuk politikasi ile kandirilmasina ve her turlu sosyo-etik hak ve ozgurluklerinin taninarak temsil edilerek ayni toprak butunlugunde kalmalarindan yanayim.

Bu da basta, sosyo-etik bir hak ve ozgurluk olan kurt etnisitesinin kurtculuk temelinde bir politikanin somurusuolmaktan kurtarmaktan ve PKK ya da bolge terorizmi ile bir tutmamaktan gecer.

Alt 27-09-2013, 01:40
Kıdemli Üye

Sevgili evrensel-insan,

Sizi ;
* ABD'nin Israil'i korumak için bunca zahmete girdiğine,
* Büyük Kürdistan kurulması için Türkiye dahil bir çok ülkenin parçalanacağına (internette dolaşan Kürdistan haritaları vs.)
ikna eden somut gerekçeler nelerdir ?

Son olarak, Israil'in Fırat-Dicle arasında kalan "vaad edilen topraklar"ı elde ettikten sonra 3 mabedin tamamlanması, Armaggedon'un başlaması, İsa'nın yeryüzüne inerek Hristiyanların tüm düşmanlarını yenmesi, kıyametin kopması, İsa'ya inananların kurtulması vs. komplolarına bakışınız nedir ?

Sevgiler

Önerilen Siteler