02-10-2013, 02:15
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
|
Yapilan istatistikler Kurd halkinin ayrilmak ve ozerklikten ziyade antiayrimci olarak hak ve ozgurluklerinin taninmasi ve temsili temelinde TC bunyesinde yasam surmeleridir.
|
Peki geçmişi bir kenara bırakırsak, günümüzde artık ayrımcılık var mıdır Kürt insanımıza karşı?
|
Teror ve terorizm sorunu ise, hem ulke butunu hem de bolge adina guvenlik sorunudur.
|
30 seneyi aşkındır kasıtlı olarak kökü kazınmıyorsa bu terörün, sorumlusu ben miyim? Daha doğrusu ne yapabilirim sade vatandaş kimliğimle? Neden elele verip, hükümetlere baskı yapıp bitiremedik bunu 30 küsur senede?
Burada hata bizde, herkesde.
|
Bu acidan guneydogu cografi bolgesinin her turlu sorununun cozumu, devlet ve siyaset farkinda ve kararliliginda teror ile olan guvenlik mucadelesinde ve bunu siyasete karistirmama da, bolge kurd halkinin devlet olarak guven ve desteginin kazanilmasinda ve bu bolgedeki her turlu teror ve terorizm baginin kesilmesinde ve teror ve terorizm guvenliginde yatmaktadir.
|
Nacizane mesela ben başbakan olsam; yapacağım ilk iş terörün kökünü kazırken, başlarım Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak'tan; Batı'ya doğru yavaş ama emin adımlarla giderim, her gittiğim yerde gerekli yatırımları, gerekli altyapıları, gereken herşeyi devlet olarak yaparak.
Yani bir Ankara nasılsa, bir Iğdır da öyle olmalı, bir Mardin de öyle olmalı. Halkın vergilerini zaten kalkınmış şehirlere yol, metro, AVM olarak harcamaz, bu dediklerimi yapardım.
İyi de, benim ya da sn.evrensel-insan sizin gibi iyi niyetle düşünen bir başbakanın olma ihtimali yok ki. Emperyalizmin parmağı her yerde.
--------
Sn. evrensel-insan; işte bu yüzden ben çıkamıyorum bu işlerin içinden.
Saygılarımla,
Erdem Alaca.
Dipnot: Sn. evrensel-insan, okudum da şimdi biraz tuhaf olmuş bu yazı. Yanlış anlaşılmaya müsait, sanki size sinirlenmişim, sitem ediyormuşum gibi -- asla böyle bir şey yok, yanlış anlamayınız diye bu notu yazma ihtiyacı hissettim. Neden böyle oldu ben de anlamadım.
1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
Konu Erdem Alaca tarafından (02-10-2013 Saat 02:18 ) değiştirilmiştir.
Sebep: Dipnot ilave edildi.
|

02-10-2013, 02:27
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Erdem Alaca´isimli üyeden Alıntı
Peki geçmişi bir kenara bırakırsak, günümüzde artık ayrımcılık var mıdır Kürt insanımıza karşı?
|
Gezi direnisi ayrimciligi degil, sosyo etik farkin farkinda olarak antiayrimciligi birlikte sergilemistir.
Buradaki ayrimcilik, sadece politikada ve burdan oy somurusu cikaranda ve ulkeyi daimi bir kaos icinde tutmak isteyendedir.
|
30 seneyi aşkındır kasıtlı olarak kökü kazınmıyorsa bu terörün, sorumlusu ben miyim? Daha doğrusu ne yapabilirim sade vatandaş kimliğimle? Neden elele verip, hükümetlere baskı yapıp bitiremedik bunu 30 küsur senede?
Burada hata bizde, herkesde.
|
Evet hata herkesde, o yuzden herkes kendini sorgulamali ve hatasindan vaz gecmelidir. Bunun bir guc olmasi da bir ses getirme olur.
|
Nacizane mesela ben başbakan olsam; yapacağım ilk iş terörün kökünü kazırken, başlarım Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak'tan; Batı'ya doğru yavaş ama emin adımlarla giderim, her gittiğim yerde gerekli yatırımları, gerekli altyapıları, gereken herşeyi devlet olarak yaparak.
|
Teror ile mucadele etmek terorist ile degil; terorizm ve bunun taraf kazanmasi iledir. Burada basta kurd halkinin devlete guvenmesi gerekir. Bu da onun haklarini ve ozgurluklerini tanimak ile olur. Ayrica bu bilincteki bir devlet zaten "uvey evlat" muamelesi yapmaz.
|
Yani bir Ankara nasılsa, bir Iğdır da öyle olmalı, bir Mardin de öyle olmalı. Halkın vergilerini zaten kalkınmış şehirlere yol, metro, AVM olarak harcamaz, bu dediklerimi yapardım.
İyi de, benim ya da sn.evrensel-insan sizin gibi iyi niyetle düşünen bir başbakanın olma ihtimali yok ki. Emperyalizmin parmağı her yerde.
|
Iste bunun icin zaten mucadele etmek gerekir.
|
--------
Sn. evrensel-insan; işte bu yüzden ben çıkamıyorum bu işlerin içinden.
Saygılarımla,
Erdem Alaca.
Dipnot: Sn. evrensel-insan, okudum da şimdi biraz tuhaf olmuş bu yazı. Yanlış anlaşılmaya müsait, sanki size sinirlenmişim, sitem ediyormuşum gibi -- asla böyle bir şey yok, yanlış anlamayınız diye bu notu yazma ihtiyacı hissettim. Neden böyle oldu ben de anlamadım.
|
Dip notuna gelince, ben seni dusunce ve yazi dili uslubu olarak yeteri kadar gozlemledim ve tanidim. O yuzden yanlis algilama gibi bir algim yok. Ayrica senin yazi dili ve uslubunda kisiyi hedef alma olmadigindan boyle bir endisen de olmasin.
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

02-10-2013, 02:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
Dip notuna gelince, ben seni dusunce ve yazi dili uslubu olarak yeteri kadar gozlemledim ve tanidim. O yuzden yanlis algilama gibi bir algim yok. Ayrica senin yazi dili ve uslubunda kisiyi hedef alma olmadigindan boyle bir endisen de olmasin. 
|
Sevindim o zaman sn. evrensel-insan.
Aşırı yoğun bir kafa işi yaptım bugün, beyin salça gibi, ondan dedim "pot kırmadık inşallah" diye, sorun yokmuş, iyi...
(Bir yarım saat sonra buradayım tekrar)
|

22-10-2013, 15:36
|
|
Üye
|
|
|
|
|
Ataturk Bozkurt`tur...
Bozkurt'un tarihte Türk Milleti'nin sembolü olduğu belirtilirken, Atatürk'ün bunun için Türk Milleti'nin sembolü olan Bozkurt'un Türk devletinin parasına basılarak yeniden Türk kültürüne yerleşmesine öncülük ettiği söyleniyordu.
Yazının devamında Atatürk'ün Bozkurt olduğunun kanıtları ise şöyle sıralandı:
Adını Atatürk'ün verdiği ilk yolcu gemimiz Bozkurt'a, 1927 yılında Ege Denizi'nde bir Fransız gemisinin çarpması ile ilgili dava, Uluslararası Lahey Adalet Divanı'nda görülmüştür. Dönemin Adalet Bakanı Mahmut Esat'ın savunduğu Türkiye, davayı kazanmıştır. Bu nedenle Haley Adalet Divanı'nca Mustafa Kemal'e anı olarak tunçtan yapılmış bir Bozkurt heykeli hediye edilmiştir.
Soyadı kanununun çıkmasından sonra Mahmut Esat'a Atatürk tarafından Bozkurt soyadı verilmiştir.
Türklüğü imha etmek isteyen şark siyasetçilerine karşı, Türk tarihinin derinliklerinden aldığı güçle insanlık tarihinde eşi benzeri görülmeyen bir mücadele veren ilk TBMM ve onun hükümeti, 23 Ocak 1922'de çıkardığı pulda Bozkurt'u kullanmıştı.
Harf devriminden sonra bastırılan 6 kuruş değerindeki bir pul Ergenekon'u tasvir etmektedir.
Harf inkılabı yapılmadan önce Mustafa Kemal emriyle tedavüle çıkarılan 5 ve 10 liralık paralarda da Bozkurt kullanılmıştı.
Türk devletinin armasının seçim için 1925 yılında açılan yarışmada birinciliği Namık İsmail'in eseri kazanmıştı. Bu arma, eserde Bozkurt'un mutlaka bulunmasını isteyen Atatürk tarafından milli sembolümüzün görkemini yansıtmadığı gerekçesiyle kullanılmadı..
|
Biz Zaten Bunu biliyorduk...
Bilmiyenlere anlatmaya calisiyoruz ama Gizli Irkci ve Gizli Milliyetciliklerinden Vaz Gecmeyip, Kendilerini Farkli Gostermeye Calisanlar, Bozkurtculardan daha tehlikeli ve daha fazla zarar vermektedirler.
Isin ilginc yani sozum ona birde kendilerini Kominist ve Sosyalist gormeleride jabasi.......
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Konu Baskoylu tarafından (22-10-2013 Saat 15:47 ) değiştirilmiştir.
|

29-10-2013, 10:06
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Baskoylu´isimli üyeden Alıntı
Biz Zaten Bunu biliyorduk...
Bilmiyenlere anlatmaya calisiyoruz ama Gizli Irkci ve Gizli Milliyetciliklerinden Vaz Gecmeyip, Kendilerini Farkli Gostermeye Calisanlar, Bozkurtculardan daha tehlikeli ve daha fazla zarar vermektedirler.
Isin ilginc yani sozum ona birde kendilerini Kominist ve Sosyalist gormeleride jabasi.......
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
|
Bari yazinin tamamini verseydiniz sayin baskoylu..
Kime gore Bozkurt?
MHP’li dergiye göre Atatürk Bozkurt’muş.
15/Mart/2001
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...?DocID=-231987
Ilaveten surada da ayni seyleri asmistiniz(6 numarali mesajiniz), bikmadiniz mi bu malzemelerden?
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=31334
Konu Neva tarafından (29-10-2013 Saat 10:19 ) değiştirilmiştir.
|

08-12-2013, 23:37
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Erdem Alaca´isimli üyeden Alıntı
Hasan Cemal kimdir hocam? Bölücü terör örgütünün paralı kalemşoru...
Emperyalizm masal? Bunu ancak ya bölücüler ya da şeriatçılar söyler. Gir Sinan Meydan'ın internet sitesine, belgeleriyle emperyalizm nasıl oluyormuş öğren...
|
Sen kimsin peki? Bir internet forumunda düzgün cümle bile kuramadan kulaktan dolma ucuz propaganda ve komplo teorileri paylaşan, liseden mezun olduktan beri okuduğu toplam üç kitaptan ikisi aşk veya milliyetçi roman olan, ülke siyasetini facebook paylaşımlarından ve Kurtlar Vadisinden takip eden, muhtemelen 85 IQ seviyesine sahip, embesilden hallice bir adamken, kalkıp 40 yılını gazetecilik mesleğine vermiş, 10 tane kitap yazmış, ve senin hayatın kadar ülke yakın tarihini bilen, bilfiiil içinde olmuş bir insanın kitabını daha okumadan elinin tersiyle hem de en arlanmaz bir ithamla iterken kalkıp bana burada ciddi siyaset tartışması için muhatap alınasi biri olduğunu mu iddia ediyorsun?
Bu forumu eskiden bilirim. Eskiden embesiller daha az, entelektüel seviyesi yüksek adamlar daha çoktu. Şimdi iki komplo teorisi duyan çocuk siyaset tartışmalarına girip ahkam keser olmuş.
Olum peki biz gerizekalı mıyız burada gelip zaman harcayıp bu gerzeklikleri okuyoruz, zaman harcayıp cevap yazıyoruz? Ben gidip bir kitaptan üç sayfa okusam daha kârdayım. Ben senle tatışmadan ne öğrenebilirim? Daha kötüsü sen gibi zeka seviyesi yerlerde salyası akan embseil tipler bu tartışmalardan birşey öğrenemeyecekken, ben ne diye vaktimi heba edeyim?
Ne diye bu forumları daha ehil akıllı okumuş adamlara bırakmıyorsunuz? Sizin zeka seviyenize hitap eden magazin cart curt forumları falan yok mu?
Bizim gibi adamlar nereye gitsin? Nerede bize yaşam alanı? Heryerde boğazımıza kadar embesilliğe batmak zorunda mıyız?
|

08-12-2013, 23:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sana daha diyecek bir lafım yok sn.sosyalmarx.
|

10-12-2013, 03:37
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Neva sen galiba Almancısın. Türkçen biraz bozuk galiba, yazdıklarında mantıksal bir bağlam ve alaka görünmüyor. Sen okuduğunu da pek anlamıyorsun galiba. Bence sen boşver gözüm.
|

10-12-2013, 03:46
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sosyalmarx´isimli üyeden Alıntı
Neva sen galiba Almancısın. Türkçen biraz bozuk galiba, yazdıklarında mantıksal bir bağlam ve alaka görünmüyor. Sen okuduğunu da pek anlamıyorsun galiba. Bence sen boşver gözüm.
|
Siz benim ne oldugumu bosverin, kisisellikle bir yere varamassiniz. Benim Turkce'mi anlamak biraz agirdir, zamanla ogrenirsiniz. Veya isinize gelmediyse, okumassiniz, kasmayin kendinizi yani. Etnik'ten/ irktan cikabildiginiz zaman konusursunuz guzel kardesim.
Varsa konu hakkinda fikriniz ortaya koyun veya ustte yazdigimi curutun.
|

16-12-2013, 03:59
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Neva´isimli üyeden Alıntı
Madem ki TC islam devletiydi;
Kac kere seri mahkemede,
Eli kesilen insan gordunuz?
Kac kadin meydanlarda taslandi recm edildi filan?
Kac kadin /erkek, sopa cezasi aldi ve tatbik edildi mahkeme tarafindan, toplum onunde?
Cizye uygulamasi, niye yapilmadi?
|
Sorularıma hiçbir zaman yanıt veremiyorsun
Sen hiç birşey anlamamışsın tek yaptığın lafı dolandırmak. Bu ülke hep islam ülkesiydi.
Varlık vergisi = cize
Turan dursun, rahip cinayetleri vb.
namus cinayetleri = recm
Maraş olayları
Rumlara saldırılar 6 7 eylül saldırıları
Ortodoks türklerin sürülmesi
ve daha saymadıklarım.....
Bunlar şeriat değilmi ?
Şeriatı yok etmek için müslümanlığı yok etmek gerekir.
|