Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-10-2013, 14:28
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Şeyh Said gibi çalışmak ne demektir?

'Demokratik İslam Kongresi' çağrısı

Abdullah Öcalan, BDP heyeti aralığıyla yayımladığı Bayram mesajında el Kaide ve el Nusra gibi, 'İslama ihanet içinde olan kesimlere' karşı, Diyarbakır'da 'Demokratik İslam Kongresi' çağrısı yaptığını ifade etti.
Öcalan, "Bu kongre çalışmalarında Alevisi, Sünnisiyle tüm halkımızın derinlikli tartışmalar yürütmesi, kongrenin anlamlı kararlaşmalarla ve kurumsallaşmalarla sonuçlanması son derece önemlidir. Hz. Muhammed'in Medine Şûra çalışmaları örnek alınarak, Şeyh Said gibi tarihi kişiliklerin ruhuna uygun olarak bu çalışmaların yapılması önemlidir. Bu temelde tüm halkımızın Kurban Bayramı'nı bir kez daha kutluyorum" mesajını verdi.

Cidden merak ettim ,ne demektir Şeyh Said ruhu?
Alt 15-10-2013, 18:55
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bunda sasilacak ne var?

Gerici ve bagnaz Seyh Said`in izinden gidenlerle,
Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici mantigin pesinde gidenlerin arasindaki fark nedir?
Birinin digerinden ustunlugu veya farki olabilirmi?

Bu turleri hep riyakar ve iki yuzlu olurlar. Ne Gorundukleri gibidirler, Nede Oldugu gibi gorunurler....

BEN SENIN YALAN VE HILELERINLE BAS EDEMEDIM, BU BANA DERT OLDU.
BENDE SENIN ONUNDE EGILIP DIZ COKMEDIM, BU DA SANA DERT OLSUN.

IRKCILIGIN, MILLIYETCILIGIN, YOBAZLIGIN, HERTURDEN GERICILIGIN OLDUGU YERDE...
INSANLIK ARANAMAZ....

Saygi ve Insani Sevgilerimle

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 15-10-2013, 19:34
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Baskoylu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

INSANLIK ARANAMAZ....

Mutluluğun herkesçe onaylanmış bir tanımı olmasa da, binyıllarca insanoğlu hep onu aradı.
Fakat ne gariptir ki, mutluluk arayışları bireysel ölçekte sürerken; yağma, talan, sömürü ve köleleştirme hep örgütlendi.

Demek ki mutluluk arayışımzda samimi değiliz.
Demek ki mutluluğu çoğu insan kendi kişisel menfaatlerinde görmekte.
Batmakta olan gemiden tek başımıza kurtulamayacağımızı düşünen kaç kişi acabâ ?
Alt 16-10-2013, 01:42
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Öcalan'ın iki önderi var..
1-Muhammed
2-Şeyh Said
Birde sözcüsü var..
1-EL Akp
Alt 16-10-2013, 03:21
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Baskoylu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunda sasilacak ne var?

Gerici ve bagnaz Seyh Said`in izinden gidenlerle,
Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici mantigin pesinde gidenlerin arasindaki fark nedir?

Bu turleri hep riyakar ve iki yuzlu olurlar. Ne Gorundukleri gibidirler, Nede Oldugu gibi gorunurler....

INSANLIK ARANAMAZ....

Sayın Yoldaş

Kendini aşamayanlar devrimci olamaz.Müslüman kitleleri El-Kaide El-Nusra gibi fantastik-kanlı oluşumlardan onları onlar adına çağırmadan uzak tutamazsınız.Öcalan şöyle demiş olsaydı " Ortadoğu halklarını El-Nusra El-Kaide' ye karşı bilimin ışığında hareket etmeye çağırıyorum" belki burjuva solcuların gözünde muteber adam olurdu.Ama başkada birşey olamazdı.

Büyük harflerle yazdığınız ilk cümle Seyyid Rıza' ya ait oysa yine büyük harflerle birincinin altına yazdığınız ikinci cümle aynı kişiye ait değil.Seyyid Rıza' nın yazdığınız ikinci cümleyi anlayacak kadar zihin dünyası gelişmiş değildi.İkinci cümleyi anlamaya Şeyh Said Seyyid Rıza' ya göre bir nebze daha yakın durur.

Şeyh Said ve Seyyid Rıza arasında saf tutmak (davaları farklı olmamasına rağmen) .......

değilmi yoldaş.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 16-10-2013, 03:33
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NOLAN´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öcalan'ın iki önderi var..
1-Muhammed
2-Şeyh Said
Birde sözcüsü var..
1-EL Akp
Bakalım Öcalan ne demiş.

Allah;

Bir Arabistan yarımadası tasarımı olarak Allah, yaklaşık M.Ö 2000' lerde bir ideolojik kimlik olarak bütün Semitik kabilelerin zihninde yer edinmektedir.

Muhammed;

Hatice olmadan Muhammed'in peygamberleşmesi mümkün görünmemektedir. Yaşça Muhammed'den büyük ve ticaret kervanına sahip olacak kadar zengin ve güçlüdür. Bu durumun kadını hor gören ve kız çocuklarını diri diri ölüme terk edecek kadar erkek egemenlikli Mekke toplumunda Hatice'nin ciddi bir çelişki teşkil edeceği açıktır. Kendi başına bu azgın toplumla baş edemeyeceğine göre, Muhammed'le ilişkileri ve evliliği çok anlamlı olmaktadır. Sevginin de ötesinde Mekke resmi toplumuna karşı bir ideolojik ve politik çekirdeğin ilk nüvesi gibidir. ölünceye kadar Muhammed'in başka kadınla evlenmemesi, saygının ötesinde Hatice'nin maddi ve manevi gücüyle bağlantılıdır.

Öcalan' ın iki önderi;

Şüphesiz tarihin doğru yorumlanmasında Marks ve Hegel'in yöntem anlayışları büyük önem taşır, bunlar geçerliliklerini de yitirmiş olmaktan hala uzaktır.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 16-10-2013, 03:49
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aptullah Ocalan, tayfasi ve isbirlikcilerin oynadigi oyunu, bilmemek ve gormemek icin kor olmak gerekir.

Danisikli dogus, mucadele alanini terk etmekle baslamadi, danisikli dogus, 68 kusaginin yukselttigi devrimci mucadeleyi sekteye ugratma, bol, parcala ve yonet politikasi ile gelisti ve gunumuze kadar geldi...

Rusya`ya Yunanistana, Italya`ya ve Kenya`ya gidisi planli ve prejeli yapilan calismadir.

Halkin nabzini dusurmek icin gunumuze kadar buyuk cabalar harcandi.

Turkiye`de Karaoglan olarak anilan, ozunde ise Karayilan olan kisi tarafindan agzina burnuna bulastirmasi, isin icinden cikmamasi, akabinde omrununde yetmemesinden dolayi... gunumuze kadar gelmistir...

Bunlar oynadikilari ve oynamak istedikleri oyunlarla... Turkiye Halklarini Koyun surusune benzetmelerinden kaynaklanmaktadir...

Turkiye Halklari Uyandiginda Bunlarin Oyunlarini`da Bozmus Olacak...

Tabi Uyanirsa!!!!
1920 lerden Beri Uyanmiyan Turkiye Halklarin, Bundan Sonra Uyanmasini Beklemek!! Nasil Bir Sey?
Onu da Siz Dostlar Degerlendirin.

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 16-10-2013, 22:01
Üye

İslam değil, CIA konferansı

Abdullah Öcalan'nın gündeme getirdiği "Diyarbakır'da İslam Konferansı" projesiyle ilgili DTK çalışmalara başladı. Öcalan'ın "İslam konferansı" adı altında gündeme getirdiği plan, bölücü ve unsurların Cumhuriyet'e karşı tek çatı altında birleştirilmesini hedefliyor. Bu plan yeni değil, 1996 yılında hazırlanan bir CIA planına dayanıyor. İşte o planın ayrıntıları...

16 Ekim 2013 Çarşamba 17:08

Bölücü örgüt PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın "islam konferansı toplayın" mesajıyla, bölücü ve gerici unsurların Cumhuriyete karşı ortak mücadelesi konusunda çalışmalar hızlandı.
Konferansın Diyarbakır'da toplanması için DTK çalışma başlattı. Konferans hazırlıklarına kendilerine Anti Kapitalist Müslümanlar adını veren grubun önde gelen ismi İhsan Eli Açık'tan destek geldi. Hubyar Alevi Kültür Derneği de, Öcalan'ın önerisine "yerinde ve makul bir çağrı" diyerek karşılık verdi.

Öcalan'nın son İmralı görüşmesinde gündeme getirdiği "İslam Konferansı" projesi, Cumhuriyet Devrimine karşı bölücü ve gerici unsurların bir araya geleceği bir toplantı olacak. Bu toplantının planları ise 1990'lı yıllara dayanıyor.

Bölücü ve gerici unsurların bir araya getirilmesi, Amerika'nın istihbarat kuruluşu CIA'dan tarafından kurgulandı. Haber dünya basınında ilk kez Aydınlık Gazetesi'nde Adnan Akfırat imzasıyla yayımlandı.

Açılım sürecinde karşımıza çıkan gelişmeler o raporda madde madde yer alıyor. Bölücü ve gerici unsurların birleştirilmesi de raporun kilit noktalarından.
CIA'nın Ortadoğu ve Türkiye'de Kürt Politikaları Raporu
Şeriatçı muhalefet ile Kürt muhalefetini birleştirdikten sonra, merkezi otorotiye karşı, rejim ve sistemi değiştirmeye yönelik parlamento ve hükümet güçlerini oluşturmak. Üniter yapıyı ortadan kaldırarak Kürt federasyonu oluşturmak.

Öcalan'nın Diyarbakır'da yapılmasını istediği "İslam konferansı" CIA'nın bu analizlerine dayandırıldı. CIA planı dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın parafıyla yürürlüğe girdi. Planda bölücülükle gericiliğin, Atatürk Cumhuriyeti'ne karşı nasıl birleştirileceği aşamalarla tarif edildi.
CIA'nın Ortadoğu ve Türkiye'de Kürt Politikaları Raporu
- Muhalif dini örgütlerle, Kürt ayrılıkçı örgüt, grup, cemaat, tarikat ve aşiretler arasında iletişim kurup, güçbirliği oluşturmalarını sağlamak.
- Türkiye'de İslamcı dernek, vakıf ve partilerle Kürt siyasal hareketini, bir bütün içinde değerlendirmek.
- Kürtlerin haklarının elde edilmesi için propaganda temalarının, Kürtlerin kültürel hakları ve Kürtler içindeki inanç gruplarınınhakları zeminine oturtmak.
- Dinsel ve etnik eylemler nedeniyle ceza alanlar için kamuoyu oluşturmak ve aralarında işbirliği kurmak.
- Seçimleri, Kürt sorununda siyasal çözüm programlarının tartışılması için değerlendirilmek.

ulusalkanal.com.trhttp://www.ulusalkanal.com.tr/gundem...si-h16531.html
Alt 16-10-2013, 22:05
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

http://www.akradyo.net/2971112273,60...YANNAMESI.aspx
Alt 16-10-2013, 22:48
Üye

Sevgili Neva
İslam konferanslarının ilki olmıyacak bu toplantı,sonuncusuda olmayacak.
Öcalanın Türkiyedeki dönemi bir hizmet dönemiydi .Suriyede Esata hizmet etti,Yakalandı ''Annem türk yine çok hizmetlerim olacak'' dedi.
Şimdi eksen yine değişti yine hizmet ediyor.
Abd Akp-Bop eksenli.
Şeyh saide sarılmasıda hizmet.
Apo herkese hizmet ediyor!
Türk ve Kürt emekçilerine asla.
Dünya emekçilerine asla.
Bu çok düşündürücü olmalı
Görüşüm budur.
Türk ve Kürt emekçileri (yoksulları-Aydınları)Bu ittifakı bozmak zorundaymış gibi geliyor.
Doğuda ağa olmayan millet vekili kaç tanedir.
Ezici çoğunluğu ağa.
Eskiden kürt halkı ilericiydi.
Abd yi savunmazdı ve bilirdi tehlikeyi kısmen.
Şimdiyse Akp ve Bdp ile Abd ye hizmet yarışındalar.
Bu tamamen bir halkın kaderini negatif etkileyecek iç yakıcı bir durumdur.
Kişisel görüşüm budur.
Akpnin demokrasi paketini elinin tersiyle itebilselerdi Türk halkıyla Kürt halkı yakınlaşacaktı.
Şimdi şeriat ekseninde tüm gerici güçler kollektifi oluşturulmak isteniyor.
Elnusra Oso El kaide ittifakı Türkiyede kurulmak isteniyor.
Suriyenin bu günü bizim yarınımız yapılmak isteniyor.
Ve ben bu projeden tiksinti duymaya başladım.
Birey olarak.
Saygılar sevgili arkadaşım.

Önerilen Siteler