Aslında en başta sorgulayarak başladım niye? nasıl? gibi sorularla başladım. Niye ettiğim dualar hiç cevapsız kalıyor niye en yüce din olan İslam ve militan ülkeler bu kadar gelişmemiş niye böyle oluyor gibi sorularla. Sonra araştırmaya başladım geniş bir araştırma. Hiçbir zaman dindar birisi olmadım ama aslında niyeyse dinden de çıkmayı hiç düşünmüyordum.
Diğer tüm dinleri inceledim ne kadar tanrısal inanç varsa çoğunu inceledim ve çok garip bir şeye rastladım. Aslında hepsi aynı...
Şunu fark ettim ki tüm bu tek tanrılı inançların kaynağı çok eski uygarlıklara dayanıyor. Sümer, Mısır, Yunan hatta Budizm'e kadar yolu uzanan bir yol aslında. Bir arkadaş tavsiyesi ile Zeitgeist belgeselini izledim ve oradaki anlatılanlara inanılması mümkün bile değil. Sonra daha çok araştırdım ve daha çok...
Dinlerin yalan olduğunu ve toplum yanılgısı olduğunu fark ettim ama iş burada bitmiyor aslında burada başlıyor...
Sonra daha gerçekçi ve mantıklı cevaplar aramaya başladım. Ve tabiki bilime baş vurdum orada her şeyden daha akıllı insanları salak yerine koymayan cevaplar vardı.
Evrimi araştırdım. Sonra evreni.

Nasıl varız nereden geldik ve nereye gidiyoruz. Bunları araştırınca inanmak imkansızdı benim için. Hiçte pişman olmadığımı söylemek istiyorum.

Çünkü gerçekler çok daha güzel. Ateizme teşekkürler