Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-12-2006, 13:51
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Kuran'dan ayet bulma oyunu

Sevgili Soro; zar tutuyorsun hile yapma.

Ben ne dersem ona inan Soro, yoksa dünya hali savaş hali, yanarsın! Ona göre, dediğimi yaparsan sana bol bol, aklına hayaline gelen ne kadar senin için güzel şey var ise o var. İstemen yeterli, şeker, şerbet, bal var daha ne olsun, kuş sütü bile.. Ama bu savaş halinden dolayı ödüller daha az olsun, inanmazsan yanarsın, azapp var azap, ne diyorsam onu yapmalısın, azap istemiyorsan buyruklarıma harfiyen uy.

İlk buyruk.
Her gün 3 kere, şınav, mekik yapacaksın.
Sabah, 10 mekik, 10 şınav. (sabah mahmurluğunu alır vücuda iyi gelir)
Öğlen 20 Mekik, 10 Şınav(sindirim için iyidir mekik 10 fazla bu yüzden)
Akşam 5 Mekik 5 Şınav(Uyku evveli zindelik uyku rahatı için)

Bunlar şimdilik böyle, bunları yerine getirmez isen sen kötülerin en kötüsü, azap edileceklerin en azaplısı, yanacakların en kömürüsün. Dha yapacağın çok şey ve daha söyleyeceğim çok buyruk var. Ya yapar yada yanarsın, seçim senin.

İşte konumuz bu, tehdit, korkutmak üzerine kurulu yönteme, güzel bir oyun, savunulacak bir tarafı yok, oyun bu, denersiniz oynarsınız oynamazsınız sizin bileceğiniz bir iş, içeriktende biz sorumlu değiliz ya

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 07-12-2006, 13:59
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ben her yönden garantideyim sparta,
"İlk buyruk.
Her gün 3 kere, şınav, mekik yapacaksın.
Sabah, 10 mekik, 10 şınav. (sabah mahmurluğunu alır vücuda iyi gelir)
Öğlen 20 Mekik, 10 Şınav(sindirim için iyidir mekik 10 fazla bu yüzden)
Akşam 5 Mekik 5 Şınav(Uyku evveli zindelik uyku rahatı için) "

arabamın bagajında malzemelerim hazır.41 yaşımda spor salonuna yazıldım ilk defa.akşam gidecem kısmetse.bu dediklerini yapacam merak etme.oh tatlı hayat ne rahat.her yönden sağlama almışım kendimi demek ki.
Alt 07-12-2006, 14:09
Üye Değil

MÜMTEHİNE SÛRESİ
(1) Ey İman edenler! Benim de düşmanım, sizin de düşmanınız olanları dost edinmeyin. Siz onlara sevgi gösteriyorsunuz. Halbuki onlar size gelen hakkı inkâr ettiler. Rabbiniz olan Allah'a inandınız diye Resûlü ve sizi yurdunuzdan çıkarıyorlar. Eğer rızamı kazanmak üzere benim yolumda cihad etmek için çıktıysanız (böyle yapmayın). Onlara gizlice sevgi besliyorsunuz. Oysa ben sizin gizlediğinizi de, açığa vurduğunuzu da bilirim. Sizden kim bunu yaparsa mutlaka doğru yoldan sapmıştır.

Evet, sevgi duyanı yoldan sapmış ilan eden bir ayet....

İnsan ne kadar kötü olsa da karşısındakini sevebilir. Nasıl bir Tanrı sevgiye yasak koyar?!
Savaş durumu diyebilirsiniz. Onlar peygamberi hicrete zorladı diyebilirsiniz. Ama tüm dünya ve zamanlara gelmiş bir kitabın her halükarda sevgiye yasak koyması etik dışı. "Onları anlayın, onlar da doğru yola gelecektir. Sevgi, yakınlık gösterin, onlar da benim kullarım" tarzı bir ayet bir tanrıya daha çok yakışmaz mıydı?
:wink:
Alt 07-12-2006, 14:18
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bak ya ben Kütahya yı çok severim Kütahyanın plaka nosu 43 bakah
bakalam *43. sure Zuhruf suresi sekizinci ayet mealen
43.8. Biz bunlardan daha zorba olanları da helâk ettik. Nitekim öncekilerde örneği geçmiştir.
Sevgili Sparta! Sanki Tanrı mı korkmuş acaba kullarım bana inanmaz diyede habire tehditler savurmuş Bu kadar tehdide gerek varmı yada sen söylersin inanan inanır inanmayan inanmaz. Ayrıca korkudan inansan nolur inanmasan nolur?

Bide bakalım 43 ün tersi 34 sure sebe suresi mealen şöyle

34.5. Âyetlerimizi hükümsüz bırakmak için yarışırcasına uğraşanlar için de, en kötüsünden, elem verici bir azap vardır.

Saygılarımla

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 07-12-2006, 14:30
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

yaw kardeşlerim öyle tek tek değerlendirilmez genel manada ana fikir almak için.

komple hadisler,peygamberin uygulamaları ve de kur'anın tümü iyibilinip toptan bir görüş sahibi olunur.
Alt 07-12-2006, 14:48
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Merwe,

azap sözcüğünü bizim sitedeki mealden tarattırdım. 227 tane çıktı. Bir de azab olarak tarttırdım, o da 238 tane çıktı. Toplam 500 defa azap geçiyor Kuran'da. Azap da azap. Anlamı ne azap'ın. Eziyet, işkence. Tanrı işkence ediyor. İnsanlık işkenceyi yasaklıyor, başka cezalar koyuyor. Tanrı ise ikide bir ben size işkence edeceğim deyip duruyor. Bir de işkence ayetlerini toplayıp listelemek lazım. Yığınla işkence ayeti var. Ne sevgisi yahu. Kuran basbayağı işkence, eziyet, nefret üzerine inşa edilmiş bir kitap. Okuduğum en kötü kitap.

Oyuna bir katkı daha yapayım. Dün 6.na bakmıştım. Bugün 7 Aralık. Araf suresi. Bakalım:

1. Elif, Lam, Mim, Sad.
2.(Bu,) Bir Kitap'tır ki onunla uyarman için ve mü'minlere bir öğüt olmak üzere sana indirildi. Öyleyse bundan dolayı göğsünde bir sıkıntı olmasın.
3.Rabbinizden size indirilene uyun, O'ndan başka velilere uymayın. Ne az öğüt alıyorsunuz?
4.Biz nice ülkeleri yıkıma uğrattık. Geceleri uyurlarken ya da gündüzün dinlenirlerken Bizim zorlu azabımız onlara geliverdi. (korkutma)
5.Zorlu azabımız onlara gelince yakarabildikleri: (tehdit) "Biz gerçekten zulme sapanlardandık" demelerinden başka olmadı.

Daha 4. ayette oyun bitti yine.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 07-12-2006, 15:00
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Soro, oyunun yöntemi bu, ne yapalım.
"41 yaşımda spor salonuna yazıldım" demişsin, hocam bence çok iyi yapmışsın, gerçekten şaka bir yana.
Bakalım yaşınıza tekabül eden Sure hangisi. sen zar tuttun bende tutarım tabi

41 - FUSSİLET SÛRESİ

1. Hâ Mîm.
2. Bu Kur'an, Rahmân ve Rahîm olan Allah'tan indirilmedir.
3. Bu, bilen bir toplum için Arapça bir Kur'an olarak âyetleri genişçe açıklanmış bir kitaptır.
4. Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilmiştir. Fakat onların çoğu yüz çevirmiştir. Artık onlar işitmezler. (durum tayini, suçlu betimlenecek ya)
5. Dediler ki: "(Ey Muhammed!) Bizi çağırdığın şeye karşı kalplerimiz örtüler içerisindedir. Kulaklarımızda bir ağırlık, seninle bizim aramızda da bir perde vardır. O halde sen (istediğini) yap, şüphesiz biz de (istediğimizi) yapacağız."
6. De ki: "Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Fakat bana ilâhınızın yalnızca bir tek ilâh olduğu vahyediliyor. Artık O'na yönelin ve O'ndan bağışlanma dileyin. Allah'a ortak koşanların vay haline!" (suça ortak ediliyorlar)
7. Onlar zekatı vermeyen kimselerdir. Onlar ahireti de inkar ederler. (suçlar çoğaltılıyor, atfedilecek ya)
8. Şüphesiz iman edip salih ameller işleyenler için ise kesintisiz bir mükâfât vardır. (ödül devrede)
9. De ki: "Siz mi yeri iki günde (iki evrede) yaratanı inkâr ediyor ve O'na ortaklar koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir."
10. O, dört gün içinde (dört evrede), yeryüzünde yükselen sabit dağlar yarattı, orada bolluk ve bereket meydana getirdi ve orada rızık arayanların ihtiyaçlarına uygun olarak rızıklar takdir etti.
11. Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi; ona ve yeryüzüne, "İsteyerek veya istemeyerek gelin" dedi. İkisi de, "İsteyerek geldik" dediler.
12. Böylece onları, iki günde (iki evrede) yedi gök olarak yarattı ve her göğe kendi işini bildirdi. En yakın göğü kandillerle süsledik ve onu koruduk. İşte bu, mutlak güç sahibi ve hakkıyla bilen Allah'ın takdiridir.
13. Eğer yüz çevirirlerse onlara de ki, "Ben sizi Âd ve Semûd kavimlerini çarpan yıldırım gibi bir yıldırıma karşı uyardım." (korkunç yıldırım, nasılda korkunçsa o zaman imdada yetişiyor)
14. Hani onlara peygamberler önlerinden ve arkalarından gelmiş, "Allah'tan başkasına ibadet etmeyin" demişler, onlar da, "Eğer Rabbimiz dileseydi (Peygamber olarak) melekler indirirdi. Bu sebeple biz sizinle gönderilenleri inkar ediyoruz" demişlerdi.
15. Âd kavmi ise yeryüzünde haksız olarak büyüklük taslamış, "Bizden daha güçlü kim var?" demişlerdi. Onlar, kendilerini yaratan Allah'ın onlardan daha güçlü olduğunu görmediler mi? Onlar bizim âyetlerimizi inkâr ediyorlardı.
16. Biz de onlara dünya hayatında zillet azabını tattırmak için o mutsuz kara günlerde üzerlerine dondurucu bir rüzgâr gönderdik. Ahiret azâbı elbette daha rezil edicidir. Onlara yardım da edilmez. (OYUN daha evvel bitmişti aslında ama *BURADA skor tahtasına tek değil çift sayı düştük, mars)
17. Semûd kavmine gelince biz onlara doğru yolu göstermiştik. Ama onlar körlüğü hidayete tercih etmişler ve yaptıklarına karşılık, alçaltıcı azap yıldırımı onları çarpmıştı.
18. İnananları ve Allah'a karşı gelmekten sakınanları kurtardık.
19. Allah'ın düşmanlarının, toplanıp yığın yığın cehenneme sevk edilecekleri günü hatırla!
20. Nihâyet cehenneme vardıklarında, kulakları, gözleri ve derileri, yapmış oldukları işler hakkında, kendileri aleyhine şahitlik ederler.

Ayrıca buyruklarım daha bitmemişti, ama nazarımda müjdelilerdensiniz.

Kusur ettimse affola.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 07-12-2006, 15:07
Üye Değil

Haklısın Sargon, aynı yerden bir de azab diye arattım.

Aranan Kelime : *azab
Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM DİYANET MEALİ
Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 214.

toplam 414 etti. Türkçe'deki ses oyunlarını hesaba katmamışım *ops:

Eh, bu sonuçlar mealden meale göre değişiyordur. Bak mesela, Yaşar Nuri'de sayı ciddi bir şekilde azalıyor.

Aranan Kelime : *azap
Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM Y.NURİ ÖZTÜRK
Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 200

Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM Y.NURİ ÖZTÜRK
Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 174

Elmalı'daki sonuçlara bakarsak;

Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM E.HAMDİ YAZIR
Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 182

Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM E.HAMDİ YAZIR
Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 207

Muhammed Esed'de;

Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM ve TEFSİRİ MUHAMMED ESED
Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 206

Aranan Meal : TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM ve TEFSİRİ MUHAMMED ESED
Arama Sonucu Bulunan Ayet Sayısı : 224
Alt 07-12-2006, 15:16
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Çok Sn. Arkadaşlar,

Başlarken oynadığınız oyun ne oldu?
Sonuç olarak; bu kadar önyargı ile yaklaşım ne oldu?

Yeni bir oyun mu oynuyoruz?
Bu oyunun kuralı ne?

Kumara girer mi?!!!

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 07-12-2006, 20:59
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Oyunbozanlar oyunu bozdu.
E Allah korkutacak tabi, *şekermi dağıtsaydı. bu rüşvet demek. Rüşvetçi allaha kim tapar.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Önerilen Siteler