hemeros´isimli üyeden Alıntı
okumuştum 15 yıl önce tam ergenlik dönemimdi ozamanlar sorularım başlamıştı en çok ruh halimi bozan kabir azabı hadisleriydi halen bozmakta   allah var diye düşünüyorum acaba kuran mı dejenere oldu diye araştırma yapıyorum
|
Kuran içerisinde kabir azabı yoktur. Aksine kuran ile kabir azabı örtüşmez.
Kuran absürd bir arap kaynağı olarak dursa da, kuran'ın total düşünceden uzak insan üzerindeki kontrol etkisini keşfeden araplar, hadisleri de alabildiğine pompalayıp uçurmuşlar.
Bu aşamada şunu düşünebiliriz. Demek ki, bunca hadis pompalayan insanların tanrı kavramından korkuları yoktur. Dinin etki mekanizmasını keşfetmiş olduklarından sonuna kadar kullanmışlar.
Kuran yazılı olarak sabitlenmiş bir kaynak. Muhammed dönemine ait yazılı parçaları elimizde yok. O dönem adına bir değişiklik oldu mu sorusunun cevabını veremeyiz.
Şahsımca da, dillerde ve kitap sayfalarında hayat bulan zamana gebe tanrı modelinin bir puttan farkı yoktur. Her put gibi çocukluğumuz da da zihinlere aşılanan hayallere ve sözlere gebe tanrının da, bu dünya üzerinde etkisi yoktur. İnsanlık ne yaparsa yapsın kitabın sayfalarından dışarı çıkamayacak bir tanrıya inancın anlamsızlığını keşfettiğinizde, kuran size sadece 1400 yıl öncesinde devrimci bir arabın, yaşantıları çerçevesinde sözleri anlık psikolojisi altında koşullara göre nasıl şekillendirdiğini açık bir dil ile gösterir.