Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-05-2014, 00:20
insannedir insannedir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Standart Insanın Evrim geçirmiş hayvan olduguna emin mısın

Insan nedir? Görünüşte 50-60 kiloluk kan ve kemik torbası
Tartıldin mı ? Tartıl kac kilosun 50-60-70-80
Ve yine görünüşte iki ayaklı Tüysüz bir mahluk
Ve görünüşte bakıyorsun 2 metre uzunluğunda bir çukuru dolduracak bir kabiliyet. Böyle bir sey görünüşte
Simdi dikkat!
Ama dogru mu? Içindeki manevi büyüklüğüyle ilmen ve fikren bütün kainatın alimi
Bütün kanatı ilmen ve fikren ihata ediyor. içindeki kuvvet elektriklenince kainatın altını üstüne getiriyor
Alemin en güçlü cisimleri canlıları varlıkları insanın ufak tedbirlerinin karşında zayıf ve güçsüz kalıyor
Halbuki insan 50-60 kiloluk kan ve kemik torbası 2 metre uzunluğunda bi çukuru sığan bir sey, simdi bu ufacık varlık içindeki manevi büyüklüğü evrim geçirmiş hayvanda mı aldı yoksa bütün kainatın alimi olan Allah'tan mı aldı
Alt 22-05-2014, 00:25
insannedir insannedir isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Sendeki bu manevi büyüklük bu azamet geçici olur mu? Olmaz mı ? Vicdanında alacağın sesle hayır
Alt 22-05-2014, 20:53
uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
uyar uyar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

iste bu senin yazdigin surekli bahsettigimiz yanilgi yani diluzyon .... insanin azameti yanilgisi

kuranı okuyun cunku okudukca allahin olmadigini daha iyi anlayacaksiniz .......
Alt 23-05-2014, 13:46
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

insannedir´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Içindeki manevi büyüklüğüyle ilmen ve fikren bütün kainatın alimi. Bütün kanatı ilmen ve fikren ihata ediyor. içindeki kuvvet elektriklenince kainatın altını üstüne getiriyor.Alemin en güçlü cisimleri canlıları varlıkları insanın ufak tedbirlerinin karşında zayıf ve güçsüz kalıyor
Bu manevi büyüklük dediğin şeyin ismi "kullanılabilir zeka". Hayvanlarda da var ama bir ölçüde. Senin ki onlara göre daha fazla olduğu için, sen Dünyanın altını üstüne getirebiliyorsun.

Ayrıca insanın ufacık tedbirlerine karşı alemin tüm canlıları zayıf ve güçsüz kalmıyor. Sen senede ne kadar antibiyotik kullanıldığını biliyormusun? Halen o küçücük organizmanın önüne geçemedin...

insannedir´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
simdi bu ufacık varlık içindeki manevi büyüklüğü evrim geçirmiş hayvanda mı aldı yoksa bütün kainatın alimi olan Allah'tan mı aldı
Dedim ya, hayvanda da var kullanılabilr zeka. Sendeki bir tık fazla. Bir tık fazlaya doğru dönüşüm Evrim Kuramında mevcut. O zaman?

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 23-05-2014, 17:49
gordion gordion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

yeryüzünde ar olan 8.000.000 / yazıyla (SEKİZ MİLYON) / canlı türünden sadece insanın dünyaya hakim olan tek canlı olması bile insanın hayvanlardan farklı ve ayrıcalıklı olmasını açıklar.
insan sadece biyolojik olarak hayvanlara benziyor diye insan için "gelişmiş hayvan" diyenler, o halde patatesin de 46 kromozomu var yani insana çok yakın, o halde patates de gelişmemiş insandır demeli.
Alt 23-05-2014, 18:08
Genesis82 Genesis82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir Ara Bakterilerden İnsan Oluştuğunu İddia Eden Biri İle Tanışmıştım.Ona Şanslı Olduğunu Söyledim Çünki Kutuplardaki Buzulların Erimesiyle Buz Kütlelerinde Saklı Olan Bakteriler Gün Yüzüne Çıkarak Küresel Isınmayı Hızlandırdığını İddia Eden Bir Bilimsel Makele Okumuştum.Bundan Sebep Şanslı Olduğunu Bakterilerden İnsanlık Oluştuysa Milyarlarca Yıllık(bu milyar onların iddiasıdır) Akrabaları İle Kucaklaşabileceği Çıkarımını Yapmıştım Bu İnsanın Hayvandan evrimleşmeside Aynıdır Kanımca....Kaldıki Bazen Düşünmüyor Değilim Hani İki Ayaklıgillerden Oluşan Toplumları Gördükçe?
Alt 23-05-2014, 19:08
Kıdemli Üye

gordion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yeryüzünde ar olan 8.000.000 / yazıyla (SEKİZ MİLYON) / canlı türünden sadece insanın dünyaya hakim olan tek canlı olması bile insanın hayvanlardan farklı ve ayrıcalıklı olmasını açıklar.
İlahi Gordion, hepimizi güldürdün.

İnsanın Dünyaya hakim tek canlı türü olduğu doğru değildir. Ne yazık ki Dünya'nın hakimi tek hücrelilerdir. Ölünü bile onlar ortadan kaldırır. İnsanı diğer mahlukattan ayıran tek şey, "kullanılabilir zeka düzeyi" dir.

Sadece bu soruya cevap vermeni istiyorum : Memelilerin anatomisi-iskelet yapısı-organların yerleşimi ve işlevleri bile aynıdır biliyorsun. Şimdi çıkart insandan zekayı, kediden-köpekten-hatta ve hatta maymundan, ne farkı kalır?

gordion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
insan sadece biyolojik olarak hayvanlara benziyor diye insan için "gelişmiş hayvan" diyenler, o halde patatesin de 46 kromozomu var yani insana çok yakın, o halde patates de gelişmemiş insandır demeli.
Örneğin hatalı olmuş be yaw. Patates hayvan mı? Kaldı ki biyolojik olarak benzerlikten anladığın şey, kromozom sayısı mı?

Genesis82 Diyor ki
.......Milyarlarca Yıllık (bu milyar onların iddiasıdır) Akrabaları İle Kucaklaşabileceği Çıkarımını Yapmıştım.....
Şans eseri doğru bir çıkarım yapmışsın, lakin Dünya'nın yaşının kaç olduğunu zannediyorsun? 3-5 bin mi? Karbon 14 deme, Dünyanın yaşına onunla bakılmıyor.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 24-05-2014, 00:26
Üye

yo bu yaş olayında hatırladığım kadarıyla bilimdede farklılık var,hadisçilerden filan hiç bahsetmiyorum zaten...50 milyar yıl bilinmezlik denklemi gibi birşey içine neyi sokuşturmak istersen kapı aralar
Alt 24-05-2014, 09:09
Kıdemli Üye

Genesis82´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yo bu yaş olayında hatırladığım kadarıyla bilimdede farklılık var,hadisçilerden filan hiç bahsetmiyorum zaten...50 milyar yıl bilinmezlik denklemi gibi birşey içine neyi sokuşturmak istersen kapı aralar
Doğrudur yaş olayı ile ilgili bilimde farklılık var"DI". Uranyum-Kurşun tayini ile Dünyanın yaşı tespit edilirdi ama bu metodun tutarsızlıkları bulundu.

Aşağıda "Sızıntı" dergisinin konu ile ilgili bir yazısının linkini veriyorum. 2002 yılından kalma eski bir yazı. Lakin konu güzel işlenmiş ve halkın anlayacağı bir dille yazılmış. http://www.sizinti.com.tr/konular/ay...oblemleri.html

Şimdi Uranyum-Kurşun metodu, Zirkon kristaller içerisine kafeslenmiş Uranyum'dan yola çıkılarak yapıldığı için Sızıntı dergisinin 2002 yılında kaleme aldığı hatalar ile karşılaşılmıyor.

Birde siz 50 milyar yazmışsınız... Onu anlamadım? 4,5 milyar yıl. Bu sayı büyüyebilir, ama küçülemez.

Alt 24-05-2014, 16:43
Üye

yazıda kullandığım 50 milyar mecaz olayıdır,olayın abartmasıdır ki 4.5 milyar yıl akıl ve bilimle nasıl açıklanabilmiş hala anlayamadım.çok derin bilgiye sahip değilim.kendi çapımda yaptığım araştırmalarda 4.5 milyar yıl olayının söylem olarak mevcut olduğunu gördüm yani dünyanın yaratılışından(sizlere göre tesadüfler zinciri ile) beridir yaşam süreci başladıktan sonraki ilk canlı türünün fosilini resmi anlamda göremedim.belki benden kaynaklıdır eğer bir kaynak var ise paylaşırmısın?

Önerilen Siteler