24-05-2014, 17:09
|
|
Üye
|
|
|
|
Arkadaşlar Yaratıcıya İnanmamak Sizin Özgürlüğünüzdür Saygı duyuyorum Ancak "İnsan" lık Gereği Olan SAYGI yı da Elden Bırakmayalım.Tartışıyorsak Saygılı Bir Şekilde Tartışalım.Sözüm Allah a (yani İnandığımız Yaratıcıya) "İniş sırası önemsiz mi? O zaman ona uygun kitap yazsın tarihsel süreçleri içinde barındırmasın barındırıyorsa, oraya sevgili ilkokul mezunu tanrınız set çekip desin ki, (diyemedi diyemedi dili dönmedi o yüzden sizin diliniz kıvırıyor göbek bile atıyor ey imanlı ama hayali dil tanrısına imanlı kardeşim)"...Diye Hakaret Eden MRDRAGON Adlı Kullanıcıyadır..Bu Ortama Bir İnanan Olarak Sizlere Saygı Duyarak Ve Anlamaya Çalışarak Katıldım..Kritize Etmeyi Severim..Düşünebilmek İnsan Olmanın Temelidir..Bu Doğrultuda İyi Sohbetler Diliyorum..
|

24-05-2014, 18:46
|
|
Üye
|
|
|
|
Genesis82´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar Yaratıcıya İnanmamak Sizin Özgürlüğünüzdür Saygı duyuyorum Ancak "İnsan" lık Gereği Olan SAYGI yı da Elden Bırakmayalım.Tartışıyorsak Saygılı Bir Şekilde Tartışalım.Sözüm Allah a (yani İnandığımız Yaratıcıya) "İniş sırası önemsiz mi? O zaman ona uygun kitap yazsın tarihsel süreçleri içinde barındırmasın barındırıyorsa, oraya sevgili ilkokul mezunu tanrınız set çekip desin ki, (diyemedi diyemedi dili dönmedi o yüzden sizin diliniz kıvırıyor göbek bile atıyor ey imanlı ama hayali dil tanrısına imanlı kardeşim)"...Diye Hakaret Eden MRDRAGON Adlı Kullanıcıyadır..Bu Ortama Bir İnanan Olarak Sizlere Saygı Duyarak Ve Anlamaya Çalışarak Katıldım..Kritize Etmeyi Severim..Düşünebilmek İnsan Olmanın Temelidir..Bu Doğrultuda İyi Sohbetler Diliyorum..
|
Tşk ederim ama sözüm size değildir. İnandığınız tanrı herşeye kadir olan değil midir?
İnandığınız tanrı, beni sonsuz cehennem azabında yakacak olan, sadizmde hayat bulan değil midir?
Ben de soruyorum inandığınız tanrının benim inancıma saygısı var mı?
Yani, benim size saygım var ama beni sürekli tehdit eden, yaşam koşullarımı hiçe sayan, azapçı tanrınıza özel bir yaklaşımım neden olsun ki?
Kaldı ki, ben diyelim tanrıya yönelik ironi yapıyorum. Siz tanrınıza yeterince güvenmiyor musunuz? Hamdi abi değil ki o kendi hakkı yerde kalsın. Dilediği anda dilediğini yapabilecek bir güç tasarlayıp bunu dillendirmek aslında garip olandır.
Kuran'ın lanetlediği, hakaretler yağdırdığı imansız insanlardan biri olarak, sürekli elde bir kitap dururken, ve o kitabın içeriğini doğrudan tanrının sözleri diye aktaranlar varken, kitap yerine kendi düşüncelerini konuşturdukları anda tanrıya gönderme yaptığım bir gerçektir.
Aynı şekilde, kuran, hani putlara da yaklaşmıyor mu? çağırın o hiçbir şeye gücü yetmeyen putları da bir eylem göstersinler üzerinden hayat bulmuyor mu? Ben de zihinlerinizde yaşattığınız hayali puta gönderme yapıyorum. Tanrınıza güvenin. Bence bunları dert etmeyin. Dert ettiğiniz zaman bilinçaltınızda aslında tanrının yokluğuna giden yolun anahtarını farkında olmadan da veriyorsunuz..
|

24-05-2014, 19:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sayın Genesis, ne güzel yazmışınız. Düşünebilmek İnsan Olmanın Temelidir, diye.
Düşünmeden önce bende inanırlardandım.Ağlayarak dinlediğim arapça kuranın içini bilmediğim içinde düşünmezdim. Dinler ve sadece sevap umardım.
Bizler kuranda yazılanların insan üfürmesi olduğunu anlayana kadar çok zaman geçti.
Öyle kolay da olmuyor.Kuranı anlayabilmen için islam tarihini okuyacaksın,islam öncesi arap tarihini okuyacaksın,kuranı yazılış sırasına ve indi denilen sıraya göre defalarca okuyacaksın,en az 20 farklı kişinin çevirisini yani mealini okuyacaksın,bunların aynı zamanda tefsirlisini okuyacaksın , sureleri baştan sona kadar okuyacaksın ,tekrar sondan başa okuyacaksın içinde geçen konuları ezberler durumuna geleceksin ,ezoterik batıni dinler doktrinini okuyacaksın ,
islam öncesi arap tarihini, ve islam tarihini tekrar okuyacaksın ve bunları en az 10 Yıl okuyacaksın. Bütün bunlardan sonra bir şeyler filizlenmeye başlıyor, sayın genesis.
O zaman yazılanlarla ,yaşananları ayırt etmeye , sorgulamaya başlıyorsunuz.Bir kere okumayla zaten hiç bir şey anlayamazsınız, hemde hiç bir şey.Bilgi sahibi olmadığınız için ayetlere takla attıranlara mahkum olursunuz.
O zaman da karşınıza, aynı insanlar gibi insanlarla didişen , tuzak kuran, tehdit eden hakaret eden,kaderi dayatan, iyide kötülükte benden deyip sonrasında iyilik benden kötülük senden diye lafı çeviren ,insani kaygılar taşıyan ,sonsuz acılar içinde sonsuza kadar yakmakla korkutan Allahınızla, karşılaşırsınız.
savaş sonrası ganimete ortak olmaya kalkan (dünyevi malla mülkle ne işi varsa) kendisinin bol bol anılmasını arzu eden, emirlerini harfiyen sorgusuz yerine getirene yardım edeceğine yemin eden Allah adında tanrı ile karşılaşıyorsunuz.
İki hafta önce Afganistanda taliban üyelerinin yerleşim yeri olan köyde toprak kayması oldu ,bütün köy olduğu gibi yerin 25 Metre altına gömüldüler,çoluk çocuk.
Hataları , toprak kayması olabileceğini öngöremedikleri , teknolojiden bi haber olan bu insanların bilgisizliği oldu.1922 yılında Japonyada depremde otuz bin kişi öldü ,bilgi ve kazandıkları teknoloji sayesinde bu gün ufak tefek yaralanmalarla atlatıyorlar.
Kader , gelişmemiş ülke insanlarına daha acımasız mı davranıyor, hemde bu insanlar sabah akşam Allahı zikretdikleri halde.
Kader Japonların bilgi birikimine diş geçiremiyor mu.
Hem kadere inanırız derler hemde eşşeği sağlam kazığa bağla haa derler.Onlara göre insan yapması sağlam kazık ,kadere etki edebiliyor, kaderin bir kazıklık işi var onlara göre.
Kadere inanırlar ,geçmişte başına gelen kötü olaylara Allahın taktiri ilahisi, kaderi böyle yazılmış ,kaderden kaçılmaz derler,
Söz konusu geçmiş değilde gelecek olunca kendilerince kader olan hakikati bir tarafa fırlatıp, hemen duaya sarılırlar.Allahtan kendileri için kaderini iyi yazmasını dilerler.
Allahın kendileri için uygun gördüğü kaderi beğenmez ,iradesine ortak olmaya kalkarlar
Din insanların insani duygularını sömürür.İstediğin kadar kötülük yap ,çevrene hayatı zindan et ,sonradan bir tövbe duası iş tamam,günahlardan sıyrıl.
Dinde nalına da vurmak vardır mıhına da , neresi sana uyarsa.
Bak , kimse kimsenin mealini beğenmez,o manada değilde şu manada söylenmiş diye farklı anlamlar yüklerler.
Ne manaya geldiği kesin olarak bir türlü tam algılanamayan Allahın emirleri , çık işin içinden çıkabilirsen.
Korkmadan okuyun sayın genesis, herkes öyle okusun asla ve asla yazılanlara uyan bir yaratıcı olamayacağını anlayacaksınız.
|

24-05-2014, 19:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
|
"Biz herhangi bir âyetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturur (ya da ertelersek), yerine daha hayırlısını veya mislini getiririz. Allah'ın gücünün her şeye hakkıyla yettiğini bilmez misin?"
|
efendim ayetler indirildiğinde!! bu ayetleri kuran hafızlarına ezberlettirirmiş islam peygamberi..
bu ayetleri ezberleyen hafızlardan biri bir ayeti hatırlayamaz. hemen kalkar başka bir hafız arkadaşına gider ve derki falanca ayeti hatırlayamadım sen bana okuda tekrar ezberleyeyim. ne varki o hafızda bu ayeti hatırlayamıyordur.. hemen kalkıp peygambere giderler.
derlerki allahın resulu falanca ayeti unuttuk hatırlayamıyoruz sen bize okuda tekrar ezberleyeli...
ne varki peygamberde hatırlamıyordur  napsın işin içinden nasıl çıksın???
Biz herhangi bir âyetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturur (ya da ertelersek), yerine daha hayırlısını veya mislini getiririz. Allah'ın gücünün her şeye hakkıyla yettiğini bilmez misin?
işte böyle
|

24-05-2014, 20:48
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Selmet´isimli üyeden Alıntı
efendim ayetler indirildiğinde!! bu ayetleri kuran hafızlarına ezberlettirirmiş islam peygamberi..
bu ayetleri ezberleyen hafızlardan biri bir ayeti hatırlayamaz. hemen kalkar başka bir hafız arkadaşına gider ve derki falanca ayeti hatırlayamadım sen bana okuda tekrar ezberleyeyim. ne varki o hafızda bu ayeti hatırlayamıyordur.. hemen kalkıp peygambere giderler.
derlerki allahın resulu falanca ayeti unuttuk hatırlayamıyoruz sen bize okuda tekrar ezberleyeli...
ne varki peygamberde hatırlamıyordur  napsın işin içinden nasıl çıksın???
Biz herhangi bir âyetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturur (ya da ertelersek), yerine daha hayırlısını veya mislini getiririz. Allah'ın gücünün her şeye hakkıyla yettiğini bilmez misin?
işte böyle
|
Hafızlara ezberletmek çok güzel yöntem.İnsan aklına güvenen Allah
|

25-05-2014, 02:18
|
|
Üye
|
|
|
|
arkadaşım Amacım Burada İnsanlara Dini Telkin Etmek Değil Böylede Bir Çabam Yok.Sadece Bu Sayfada Değil Farklı Farklı İnanışlara Sahip İnsanlarlada İletişim İçindeyim.Herkes İstediğine İnanır Yahut İnanmaz.İnanmayan Birine Allah ı Kabul Et Diyecek Arıza Bir Misyonumda Yok.(İNANMAMA ÖZGÜRLÜĞÜ DİYE BİRŞEY VAR DİNDE)Yanlızca İşte 10 Yıl Okuyacaksın Kuran,Hadis,Fıkıh,Meal,Tefsir Vs. Diyen Arkadaşım Bu Hükmü Yakın Ve Uzak Tarihteki Ahmaklara Bakarak Söylüyorsun.Din Tekel Kurma Alanı Değildir.Din Sorgulanmasını İsteyen Bir Olgudur.Seni Tehdit eden Bir Allah Olduğunu Ve Ona Karşı Neden Güvensiz Olduğumu Soruyorsun?BÖYLE BİRŞEY SÖYLEMEDİMKİ.Bu Benim Bireysel Ve Duygusal Yaklaşımım.Kendi değerime Hakaret Etmen.Bu İlla Allah Konusu Olması Gerekmez.Tuttuğum Takım,İdeolojik Görüşüm Vs. Bunlarada Alaycı Yahut Hakaret Vari Yaklaşsan Aynı Şeyi Söylerim.Korunmakla Ne Alakası Var?Yoksa Seni "İMAN" a Getirme Gibi Bir Çabam Yok Yahut Diğer Arkadaşları.Ben Bir İnsanım Ve Yaşadığım Dünyayı,Çevreyi,Sosyal Yaşamı Topluluğu Sorgular Gözlemler Sonuç Çıkarmaya Çalışırım.derdim Bu?Yoksa Ne İnancımdan Yana Şüphem Var,Nede İnancı Dayatmadan Yana!Senin Azab Göreceğin Olayını Yazmışsın Seni Bağlar.
Şu Yazın Bile sayfalarca Yoruma Açık;
"""Söz konusu geçmiş değilde gelecek olunca kendilerince kader olan hakikati bir tarafa fırlatıp, hemen duaya sarılırlar.Allahtan kendileri için kaderini iyi yazmasını dilerler.
Allahın kendileri için uygun gördüğü kaderi beğenmez ,iradesine ortak olmaya kalkarlar
Din insanların insani duygularını sömürür.İstediğin kadar kötülük yap ,çevrene hayatı zindan et ,sonradan bir tövbe duası iş tamam,günahlardan sıyrıl."""
Tabii Sizlerin İşleride Zor Çünki Kendini İnançlı Atfedenlerin Ruhbanlıkta Sınıf Ve Sınır Tanımamaları İşi Bizim Gibi Sorgulayan Müslümanların Açısından Ne kadar Zorlaştırıyorsa,Siz İnanmayanlar İçin Bir O Kadar eğlenceli Kılıyor...
|

25-05-2014, 02:20
|
|
Üye
|
|
|
|
Deprem Yahut,Bilimsel Olaylara Gelince..Düşünki Telgrafı,Radyo yu gavur İcadı Gören Haramdır Diyen Milyonlarca Amip Seviyesinde Alim?Şeyh?Şıh Çıkmıştır Bu İnançlı Toplumda.Kaldıki Bu Diğer İnanışlardada farklı farklı vücut bulmuştur.Kuranın Anlaşılmamasının Asli Nedenlerinden Biri Tamda Budur.DİN TEKELİ!
|

25-05-2014, 02:24
|
|
Üye
|
|
|
|
Hava Durumunu Şeyh e danışan,Hadisleri Ayet Yerine Koyan,El Ayak Bilmem Nerelerini Öpen Bir Topluluğu Kuran ı Ve Mesajı Temsil Olarak Algılayarak Yola Çıkman Sence Haklı Sebepler İçerebilir Tabii...Ancak Ben İslamda Kusur Aramama Rağmen Bulamadım..Çok Denedim Bulamadım!Yorum üstünden bir kaç ayette sonuç çıkaran Ateist arkadaşlarımla diyalektiğe girdim tatmin olamadım..Asla saplantılıda Değilim..Ancak İslam Kusursuzdur Bunu fakettim..Windows Xp yi Benim Kullanamamam Microsoftun Suçu değil..Benim Algı Geleneksel Ve Genetik Becerimle Bağdaşır Ve En Önemlisi EĞİTİMİMLE.....
|

25-05-2014, 02:30
|
|
Üye
|
|
|
|
Düşünki Bir Toplum Yokolmaya Yahut Esir Olmaya Mahkum Olmak Üzere(Kurtuluş Savaşı Dönemi Örneği) Sözde İslam la Yönetilen SARAY İMPARATORLUĞUNUN BAŞI ŞEYHÜLİSLAM SAYILMASINDAN SEBEP O FETVA ÇIKARMADAN KARŞI BİR DURUŞ SERGİLEMEYEN MİLLET?İslama Bakarsan (ki Hangi Din Yahut İnsan Temeline bakarsan) Kabul Edilemeyecek Bir Durumdur..İstilaya Prangaya Özgürlüğünün Ve Devletinin Elden Gitmesine Ses Çıkarmamak!...İşte İslamı Algılama Asırlardır Böyle Bir Durum İçindedir Bilmiyorum Hislerimi Anlatabildimmi..Biraz Karışmış Olabilir.Yaklaşık 6 saattir Hadisleri Ayet Önüne Koymaya Meyleden Cübbeli Vs. Sahtekarları Baz Alan Bir Toplulukla Münakaşadan Sonra Stres Ve Bu Kadar mı Olurun Etkiside Olabilir..
|

25-05-2014, 05:53
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Genesis82´isimli üyeden Alıntı
Sözüm Allah a (yani İnandığımız Yaratıcıya) "İniş sırası önemsiz mi? O zaman ona uygun kitap yazsın tarihsel süreçleri içinde barındırmasın barındırıyorsa, oraya sevgili ilkokul mezunu tanrınız set çekip desin ki, (diyemedi diyemedi dili dönmedi o yüzden sizin diliniz kıvırıyor göbek bile atıyor ey imanlı ama hayali dil tanrısına imanlı kardeşim)"...Diye Hakaret Eden MRDRAGON Adlı Kullanıcıyadır..
|
Nerdeyse bütün ateistlerin bi zaafi var, bol bol niyet okuyorlar.
Örnegin
"Senin niyetin siddet içeren islam yasalarini yumusatmak."
Cevap vermeyi denedim. Dedim ki
Öyle bi niyetim yok;
o yasalari Kuran'dan okudugumda
evrensel hukukla uyum içinde buluyorum
ve bunu anlatmaya çalisiyorum.
Hiç bi sey degismedi. Derhal baska bir niyetimi okudular. Anladim ki cevap vermek bosunadir. Çünkü arkasi bi türlü gelmiyor. Görüs alip vermek yok, iletisim yok.
Bi de agizlari çok bozuk. Örnegin mrdragon benim akil hastasi oldugumu söyledi. Bu yaptigini basina kakmadim kardesimizin. The Great Gatsby'de okudugum bi baba ögüdü geldi aklima:
Canin bir kimseyi elestirmek istediginde hatirla ki sana taninmis olan imkanlar herkese taninmamis olabilir.
|