Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-10-2014, 21:10
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

rae´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendi zorla yönlendirmenin bir diğer adı disiplindir zfr87. Disiplin olmadan hiç bir gerçekliğe ulaşamazsın. Aklının seni nereye götüreceği belli olmaz, dolayısıyla sen aklını götüreceksin.
Disiplin bir ...e gore temelindedir. Buradaki disiplin algisi, rahatsizligin kararli ve azimli bir sekilde, "kendine zarar vermeden" ortadan kaldirilmasi ve yeniligin beyne verilmesidir.

Her yenilik beyin Adina farkli algi bilgi bilinc ve farkindalik getirir ve yenilerine acilir. Bu zihinsel devrimde daimi bir surectir.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-10-2014, 21:13
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ama ışte isteklerine göre hareket edersen gerçeğe ulasamayabilirsin.

Mesela sen dünyanın düz olmasını isteseydin ama deliller yuvarlak olduğunu gösterseydi hangisi gerçek olacaktı.
Eğer aklın ve mantığın dinsizligin doğru olduğunu düşünüyorsa kurtul tabi dinden.
Ama istediğin için değil, mantıklı olduğu için. Tabi sana hangisi mantıklı gelirse.
Alt 03-10-2014, 21:25
Kıdemli Üye

zfr87´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ama ışte isteklerine göre hareket edersen gerçeğe ulasamayabilirsin.

Mesela sen dünyanın düz olmasını isteseydin ama deliller yuvarlak olduğunu gösterseydi hangisi gerçek olacaktı.
Eğer aklın ve mantığın dinsizligin doğru olduğunu düşünüyorsa kurtul tabi dinden.
Ama istediğin için değil, mantıklı olduğu için. Tabi sana hangisi mantıklı gelirse.
Konu burada istek degildir, rahatsizligin getirdigi sorgulamadir.

Ben neden, mantiksal olabilirlik olanagi olmayan ustelik olmus olan uzerinden "olmayan duaya amin diyeyim?"

Buradaki onem rahatsizligin giderilmesinde ve bunun bilincli ve farkinda olarak kisinin kendi beynine kendisinin yaptirmasindadir.

Cunku beyin eskiye alisilagelmise geri doner. Cunku ona verilen ve onda yer eden odur.

Iste zihinsel olan o yuzden devrimdir. Yani kisinin kendi beyni ile onu degistirme mucadelesi. Bunu evrim saglamaz. Yani bu kendi kendine olmaz.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 03-10-2014, 22:26
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben kaçarak böyle bir şeyden kurtulunacağını sanmıyorum.

Neticede biz ne kadar kaçma konusunda ustalaşsakta, çeşitli tedbirler alsakta, kendimizi başka şeylere kanalize etsekte, hayat kaçtığımız şeyi allem kullem edip karşımıza illaki dikecektir.

Hayat bu konuda oldukça inatçıdır...

Oysa o kaçtığımız şeyi kabullensek, ona saygı duysak, sevsek, artık KAÇMAK için bir sebebimiz otomatikman PUF olacaktır.

PUF olan bir şeyde problem olmaktan çıkacaktır.

Bu tıpkı asansör korkusunu onu severek aşanın durumu gibidir.

Özetle kurtulmak gibi bir düşünceye sahipsek, hayat bize o kurtulmak istediğimiz şeyi, inatla, ısrarla, defaetle, tekrar tekrar, sürekli ama sürekli çıkartacaktır.

Bundan döngüden "tamamen" kurtulmanın tek yolu üste dediğim gibi kısaca sevgidir.

Eheh, seveceksem o zaman niye bıraktım veya kurtulmaya çalışıyorum da denilebilir.

Kişisel deneyimin bir tarifi yoktur, insan sırlarla dolu zor bir varlıktır, anlayan aşk olsun

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 03-10-2014, 22:38
Kıdemli Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Oysa o kaçtığımız şeyi kabullensek, ona saygı duysak, sevsek, artık KAÇMAK için bir sebebimiz otomatikman PUF olacaktır.

PUF olan bir şeyde problem olmaktan çıkacaktır.

Bu tıpkı asansör korkusunu onu severek aşanın durumu gibidir.

Özetle kurtulmak gibi bir düşünceye sahipsek, hayat bize o kurtulmak istediğimiz şeyi, inatla, ısrarla, defaetle, tekrar tekrar, sürekli ama sürekli çıkartacaktır.

Bundan döngüden "tamamen" kurtulmanın tek yolu üste dediğim gibi kısaca sevgidir.

Eheh, seveceksem o zaman niye bıraktım veya kurtulmaya çalışıyorum da denilebilir.

Kişisel deneyimin bir tarifi yoktur, insan sırlarla dolu zor bir varlıktır, anlayan aşk olsun
Bu dedigini ben su cumle ile aciklamistim.

O yuzden sorgulama rahatsizligin uzerine bu rahatsizliktan kurtulmak ya da bunun bilincinde olarak onun ile birlikte kisinin yasayabilmesi icindir.
Iste bilhassa kronik agri cekenler icin bu konu onemlidir. Cunku rahatsizlik fiziki olarak yansimaktadir.

Ben bunu detayli olarak "evrensel-insan zihniyeti" basliginda aciklamistim.

http://www.turandursun.com/forumlar/...postcount=1189

Yalniz zihinsel olarak gelen rahatsizliklarin farkindaligi birey bilinci ile farkindaligin bilinci ve kisinin bu rahatsizligi sorgulamasidir.

Cunku bundan kurtulus mumkundur.

Zaten beyinde yer edeni de beynine veren kisinin kendisidir, ama bilincsiz ve otomatik kayit ile hafizaya ekl

Alt 03-10-2014, 22:44
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu dedigini ben su cumle ile aciklamistim.
Eyvallah, kaçmak ya da kucaklamak konusu güzel bir konu ama anlaşıldığına görede kısa kesmekte yerinde olur.

Sevgiler

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 03-10-2014, 22:50
Kıdemli Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eyvallah, kaçmak ya da kucaklamak konusu güzel bir konu ama anlaşıldığına görede kısa kesmekte yerinde olur.

Sevgiler
"Kacmak/kucaklamak" algi olarak ve alinan uyariyi tercume olarak kendi icinde sorundur.

Burada notrluk ve disaridan bakis acisi gerekir.

Cunku amac "kacmak/kucaklamak" tan ziyade, onun ne oldugunun farkindaligi bilinci ve algisidir.

Iste kisinin ne yapacagi bundan sonra belirlenir.

Alt 04-10-2014, 07:41
Sephiroth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sephiroth Sephiroth isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Biz teşekkür ederiz.Aklımıza takılan sorulara yanıt bulmak ve gerçekleri öğrenmek için buradayız hepimiz ve elimizden geldiği kadarıylada birbirimize yardım ederiz.

Journey To The Stars
Alt 30-07-2015, 22:22
Odyssey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Odyssey Odyssey isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Toplumdaki gelenekler de, başlı başına bir din gibidir. Sadece dinleri değil, topluma ait tüm öğretileri sorgulamak, doğruyu yanlışı analiz etmek gerekiyor.

Mesela başlıktaki mini etek örneğinden gidecek olursak, kendinize şunları sormanız faydalı olabilir;

Bir insanın ahlakı, veya erdemi, elbisesinin boyutuna endeksli olabilir mi?

Kadının ferah giyinmesi ve güzel olması bir hata mıdır, yoksa benim ona bakış tarzımda mı bir hata vardır?
Güzellikten etkileniyorsam, zaten kişilik gelişimi için, etkilendiğim halde doğru düşünmeyi öğrenmem gerekmiyor mu...?

...gibi sorular üzerinde düşünebilirsiniz.

Bir soru: Eleştirmenini, ölüm ve sonsuz işkenceyle tehdit edecek kadar çaresiz bir kitabın yazarı, bilgili ve adaletli biri olabilir mi...?

Önerilen Siteler