Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-10-2014, 14:30
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zfr87´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrenin ve insanın oluşumu doğa kanunları çerçevesinde uzun süreçler veya sürekli denemeler sonucunda kendiliğinden oluşabilir.
Evren ve biz burada olduğumuza göre zaten o süreçler kesinlikle gerçekleşmiş demektir.
Esas sorulması gereken soru, bigbang, evrim teorisi, kutlecekimi vs. gibi olayları yöneten doğa kanunlarının nereden geldigidir. Şimdilik bu sorunun cevabına tanrının zihni dışında verilebilecek alternatif cevap yok.
ya işte böyle şeyler beynim mantıklı şeyler istiyor artık objektif görüşler duymak istiyorum
Alt 06-10-2014, 14:35
RainFall RainFall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Bu ne arkadaşım ya bu ülkede nereye adım atsan mutlaka bir camiyle karşılıyorsun.Dinden kafamız 1500 oldu.Uyuşturucu gibi uyuşturucu deyince hemen sen komunistsin falan demeyin.Zfr87 olayı zihne bağlamış gitmiş bundan başka bir sonuç yoktu değil mi doğa insan gibi ultra zeki bir türü var ediyor islamla mücadele edemeyecek kadar altında kalıyor islamın?Bir ateist olarak hesaplamıyorum değil mi ettiğim tercihlerin sonucunu özellikle cehennemde yanmak için dinleri reddediyoruz gibi bir görüntümü izlenimmi bakış açısımı oluşturuyoruz?Nasıl cehenneme gireriz diyemi gayret ediyoruz sayın müminler?Cehennem denilen yerin gerçek olamayacağını kanıtlamış bulunuyoruz.

Konu RainFall tarafından (06-10-2014 Saat 14:42 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-10-2014, 14:57
Üye

camiye git otur konuş geneli ele alırsak istinaları saymıyorum sen ateistsin diye kimse seni camiden kovmaz soğuktan korunmak için bile kullanabilirsin camiyi kitap okumak için vs vs ben müslümanları tanıyorum dinlerini bilmiyor çoğu okumuyor ama aşırı değiller çoğu iyilik adalet dürüstlük gibi şeyleri istiyor savaş isteyen pek yok cariye köle isteyen felan yok 1.5 seneye yakındır kendimi kandırmaya çalışıyordum bende baktım olmuyor verilecek cevap kalmıyor bir yerden sonra yanlış olduğunu anlıyorsun ama bana göre dinin herşeyi yanlış değil çoğu şeyi doğru hatta doğru tespitler yapılmış
Alt 06-10-2014, 15:10
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gur91´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
dinler gerçek değil ama [.....]
İnsanoğlu "Ortak Bilinç" denilen şeyi keşfettiğinden beridir, hem onu besleyip hemde oradan beslendiğini de unuttu gitti.
Harfler, sayılar, tarih, zaman gibi kavramlar Ortak bilinçte olduğu gibi, dinlerde artık uzun zamandır ortak bilinçtedir.

O yüzden dinler gerçek değildir demek, pek ayakları yere basan bir cümle değil bana göre.

Ama "Ortak Bilinç" esasında bir "Sanal Bilinç" deyip onu komple çöpe atabiliyorsanız, eyvallah o sözünüz doğru derim.
Atamıyorsanız zaten nedeni bahsettim sanıyorum.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 06-10-2014, 15:22
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şuanda  online konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

zfr87´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrenin ve insanın oluşumu doğa kanunları çerçevesinde uzun süreçler veya sürekli denemeler sonucunda kendiliğinden oluşabilir.
Evren ve biz burada olduğumuza göre zaten o süreçler kesinlikle gerçekleşmiş demektir.
Esas sorulması gereken soru, bigbang, evrim teorisi, kutlecekimi vs. gibi olayları yöneten doğa kanunlarının nereden geldigidir. Şimdilik bu sorunun cevabına tanrının zihni dışında verilebilecek alternatif cevap yok.
Hareketi sağlayan ilişki(dolayısıyla etki-tepki, çelişkiler), başka alternatife gerek yok ki, tanrının zihni gibi bir alternatif söz konusu olsun. Tanrı nın zihnine alternatifiniz var mı asıl soru bu? Evrende gayet ortada olana gelince tövbe bu tanrının zihni denmesi, yani burnumuzun ucunda gerçekleşene imkansız gözüyle bakıp(yahu gerçekleşiyor, gözlemliyor, deneyliyorsun) kabul etmeyip(gerçekleşiyor, görüyorsun), gidip nedenlerinin dahi anlamsızlaştığı, gaipten bir tanrıya(zihni uydurma) yaslanmak eni sonu peki tanrı'nın zihnini var eden nedir sorusuna yanıt bulmak durumunda, her şeyden önce tanrıyı var kılan ne? tanrı gibi bir kurgu bunca heybeti ve olağanüstüğüyle nasıl oluyorda bu kadar rahat kabullenilebiliyor(metafizik, ol dedi mi oluyor????, her şeyin salisesini dahi biliyor(katrilyonlarca kez katrilyon üstü katrilyon....n sayıda şeylerin, hareketi, bir sinek vızlasa vızıltısını, trilyon sinek vızlasa trilyonunu bilebilen, yoktan var, vardan yok edebilen, geçmişi ve geleceği(!!!) noktası, virgülüne değin bilebilen!! vs).

Ortada olana, varlığa gelince kolay burun kıvıran, hiç bir olasılık tanımayan insan, çeşit, çeşit metafizik dahi içerebilen bir olağanüstü uydurmaya, tanrıya gelince cart diye kabulleniyor. Şaşmamak elde değil. Evrenin varlığı(ortadalığı) mı, yoksa tanrının varlığı mı(zihinlerde olmasına rağmen) daha çetrefilli? Kısaca masallarda dahi olmasına neredeyse imkansız gözüyle bakılan şeylerin, tanrı gibi bir kelimeye yüklenmiş olması, masalımsı ve metafizikliği(abra kadabra) dahi zihinlerde koca bir soru işareti iken, zamanın, hareketin, değişimin, oluşumların maddi süreçlerin ürünü olduğu ortada iken, böylesine doğal, hiçte abartısı olmayan varlığa gelince kabullenemeyen insan, tanrı gibi bir uydurmayı nasıl olurda sorgusuz, sualsiz kabullenir.

Başlık zaten şartlı değil mi? Bizi kim yarattı! yaratıldığımız kanısına nasıl varıyorsun, yaratılmış olduğumuzu neye göre sabitliyorsun? İki uçlu değnek, bizi kim yarattı diye bir soru sorup ardından tanrı demek kadar anlamsız bir akıl yürütümü olamaz. Bizi kim yaratmadı? Hiç kimse gibi...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Konu spartacus tarafından (06-10-2014 Saat 15:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-10-2014, 15:28
Üye

Felâsife´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsanoğlu "Ortak Bilinç" denilen şeyi keşfettiğinden beridir, hem onu besleyip hemde oradan beslendiğini de unuttu gitti.
Harfler, sayılar, tarih, zaman gibi kavramlar Ortak bilinçte olduğu gibi, dinlerde artık uzun zamandır ortak bilinçtedir.

O yüzden dinler gerçek değildir demek, pek ayakları yere basan bir cümle değil bana göre.

Ama "Ortak Bilinç" esasında bir "Sanal Bilinç" deyip onu komple çöpe atabiliyorsanız, eyvallah o sözünüz doğru derim.
Atamıyorsanız zaten nedeni bahsettim sanıyorum.
insanlar dinini kendini kandırmadan araştırdığı zaman görürsün kardeşim ortak bilicin insanları hangi doğrultuya doğru götürdüğünü dinler gerçek değili kutsal kitaplar kanıtlıyor zaten amasından sonrasıda ortak bilinç işte
Alt 06-10-2014, 15:35
Yasaklandı

Rae tanrının istediği nedir rae kabenin çevresinde dönülmesimi kabenin merkez olarak seçilip ona doğru secde edilmesimi kendisine elin açılıp istekte bulunulmasımı?Sen kendini bu kadar aşağımı görüyorsun?Sözüm herkese değil yanlış anlaşılma olmasın.
Alt 06-10-2014, 15:37
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gur91´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
insanlar dinini kendini kandırmadan araştırdığı zaman görürsün kardeşim ortak bilicin insanları hangi doğrultuya doğru götürdüğünü dinler gerçek değili kutsal kitaplar kanıtlıyor zaten amasından sonrasıda ortak bilinç işte
Ortak bilinçteki şeyler ne kadar gerçekse, dinde o kadar gerçek, bunlarında hükmü de ölene kadar.

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 06-10-2014, 22:51
Subliminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subliminal Subliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yaratılma fikri aklımızın düşüncelerimizin bir yanılsaması. İnsan türü olarak düşünebiliyor olmamızın bir sonucudur tanrı fikri. Zaten bu sorunsalıda düşünebilen bir tür olarak canlı türleri icinde yalnızca insan türünün bir sorunu olarak gözükmekte. Nitekim diğer canlı türlerinin böyle bir problemi yok, dünyadaki misyonunu tamamlayıp (üreme,beslenme vs) sonra ölüyorlar. Ben nasıl oldumu sorgulamıyorlar ve gayet de memnunlar durumlarından. Evet sorgulayalım ben nasıl meydana geldim diyerek, ama cevabını bulamayacaktır insanoglu, çünkü varolduğumuz bu evren makro ve mikro girift bir yapıya sahip. Böylesi karmaşık bir yapıya sahip evrende canlı oluşumunu tam anlamıyla anlayamayacağız. Her çözdügü problemin önünde, çözülmeyi bekleyen bir başka bir problem zincirleme bir biçimde mutlak olacak.Belkide bunlar sonsuz sayıda. Bu sebeple insan gerçekte bizim anlayabilecegimiz anlamda ne bir tanrıya kavuşabilecek ne de varoluşun sırrını çözebilecek. Bunlar kendi düşüncelerim

Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir.
Alt 06-10-2014, 23:22
Yasaklandı

Ibadetin sirrina vakif olamadilarmi daha cok dusunurler ben yolunu buldum kisiye ne soracagim husunda dini konuda ornegin islamda Allaha ne yapsan hosuna giderdi ne yapmak istersin diye karsi tarafi sorgulamalisin.Sevdigin herhangi birsey diyelim.Secde etmekmi saygiyla durmakmi nedir?

Önerilen Siteler