Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Deizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-10-2014, 00:11
gur91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gur91 gur91 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

RainFall´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ibadetin sirrina vakif olamadilarmi daha cok dusunurler ben yolunu buldum kisiye ne soracagim husunda dini konuda ornegin islamda Allaha ne yapsan hosuna giderdi ne yapmak istersin diye karsi tarafi sorgulamalisin.Sevdigin herhangi birsey diyelim.Secde etmekmi saygiyla durmakmi nedir?
övmek olabilir mesela saygı duymak secde etmek zaten senin saltanatına hükmüne saygı duyup sana teslim olarak eğiliyorum gibi bir anlam taşıyor
bence dini hepten kestirip atmamak lazım bunlar gerçekten güzel kurgulanmış şeyler ne anlatılmak isteniyor yazanların amacı ne en azından bunu anlamaya çalışmalıyız
Alt 07-10-2014, 00:15
Üye

Subliminal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yaratılma fikri aklımızın düşüncelerimizin bir yanılsaması. İnsan türü olarak düşünebiliyor olmamızın bir sonucudur tanrı fikri. Zaten bu sorunsalıda düşünebilen bir tür olarak canlı türleri icinde yalnızca insan türünün bir sorunu olarak gözükmekte. Nitekim diğer canlı türlerinin böyle bir problemi yok, dünyadaki misyonunu tamamlayıp (üreme,beslenme vs) sonra ölüyorlar. Ben nasıl oldumu sorgulamıyorlar ve gayet de memnunlar durumlarından. Evet sorgulayalım ben nasıl meydana geldim diyerek, ama cevabını bulamayacaktır insanoglu, çünkü varolduğumuz bu evren makro ve mikro girift bir yapıya sahip. Böylesi karmaşık bir yapıya sahip evrende canlı oluşumunu tam anlamıyla anlayamayacağız. Her çözdügü problemin önünde, çözülmeyi bekleyen bir başka bir problem zincirleme bir biçimde mutlak olacak.Belkide bunlar sonsuz sayıda. Bu sebeple insan gerçekte bizim anlayabilecegimiz anlamda ne bir tanrıya kavuşabilecek ne de varoluşun sırrını çözebilecek. Bunlar kendi düşüncelerim
önceyi düşün bide bizden sonraki zamanları düşün belkide gelişen durumlara göre çözülebilecek bir şeyler basit canlı olarak yaratıldık rabbe ulaşmaya çalıştıkça evrimleşerek gelişiyoruz ve bazı şeyleri daha iyi anlıyoruz sonunda sır çözülecek belkide hayal kurmak güzel gerçekten
Alt 07-10-2014, 00:24
gordion gordion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Geçen gün NG Channel'da dünyanın ilk oluşumundan günümüze kadar olan sürecin bir animasyonunu seyrettim Biraz ortasında izlemeye başladım, önce dünyanın derinliklerden gelen volkanik patlamalar oluyor, sonra milyonlarca göktaşı, su zerreciklerini dünyaya taşıyor, dünyaya su getiriyor, her taraf su oluyor, sonra bir dönem dünya çok soğuk bir döneme giriyor, sular buz tutuyor, sonra birşeyler oluyor dünya ısınıp buzlar eriyor, eriyen o sular buharlaşıp birşeylerle tepkimeye girip dünyada ozon tabakasını oluşturuyor, bu sayede oksijen vs. tutunuyor ve dünyada ilk bitkiler vs. çıkıyor, sonra ilk yaşam suda oluyor, tekrar volkanik patlamalarla karalar ve kıtalar vs oluşuyor.

Bir süreç, hep diğer bir süreci doğuruyor, bir zincirin halkası gibi, hiçbir şey tesadüf değil, herşey planlı.

Hiçbir şey yokken bunca kimyasal- fiziksel birleşimlerin, kanunların oluşmasını, bunların bir plana uyup bir hayat oluşturmasına "tesadüf" demek sadece bir avuntu.
Alt 07-10-2014, 00:48
Subliminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subliminal Subliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Simdi ortada iki farklı düşünce var. Bunlardan birisi tanrısıni mevcut dinsel metinlerde tarif edilen ve tüm bu anlatımları kendi iç dünyası ile sentezleyip bulduğu zannıyla yaşayan. Diğeri ise bunlarla yetinmeyip bilimin tüm imkanlarını kullanarak varoluşun sırrını bulduğunu zannıyla yaşayan. Benim görüşüm ikinci gruptan yana her şeyin cevabını veremesede gözlem ve deney yaptığından bizim beş duyu organımızla kavrayabilecegimiz gerçeklige daha uygun durmakta. Dediğim gibi resim sınırsız büyüklükte bilim sadece bir kaç parçasına bakarak arkası tahmin etmeye calışıyor.Mevcut eldeki verisi hep eksik kalıyor. Bu geçmiştede böyleydi gelecektede böyle olacak ve bu durum hiç degişmeyecek...

Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir.
Alt 07-10-2014, 01:01
Subliminal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subliminal Subliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Fakat bu etkileşimler, üzerinde hiç canlı olmayan sistemlerde mevcut. jeolojik bir olgu olan deprem hadisesinden bir inanır imtihan gibi uyarı gibi garip garip anlamlar çıkarabilirken. Yaşamın olmadığı bir sistemdeki jeolojik olguyu nasıl açıklayacak. Uyarı ise kime imtihan ise kime?

Tüm gerçekler üç aşamadan geçer. Önce alaya alınırlar; sonra kendilerine şiddetle karsı çıkılır; ve son olarak ise doğruluklarının çok açık olduğu ilan edilir.
Alt 07-10-2014, 02:11
inferno inferno isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tüm dinlerin yalan olduğunun kanıtı nedir?
3000 dini aynı islam dini gibi ciltler dolusu mealciler tefsirciler ve bir çok edebi anlatımlar muhkenler, müteşabihler,
hıristiyanlığa gelelim binlerce yazılı tarih kitabı, icniller yine edebiyat cart curt derken
bunlar gibi nice kutsal kitap var her birine anlamak için çaba sarfederek doğruyu bulma yolunda aşama kaydedecek olursak, Tanrı bize bu imkanı vermemiş çünkü ömür dediğin bir çırpıda gelip geçiyor.

Mesela bir Avesta okuduk mu? Ya da Bhagavad-gita Ya da vishnu puran, tevrat incil kuran bunları derinleme araştırdık mı?

Hangi din doğru?

Bu ömrü bize hak görüp bir de önümüze binlerce din koyup hadi bakalım beni bulun demesi sizce de çok abes değil mi?

Kaldı ki yolda bir araba altında kalıp ömrünün yarısında gitme olasılığın da var.

Kutsal kitapları geçtim, bir de bunların doğruyu söyleyip söylemediklerini araştırmak için ciddi bir Tarih, Arkeoloji, Felsefe, Matematik ve en önemlisi Bilimin en tepesine ulaşmak gerekiyor.

Tanrıya bak sen. bu kadar çetrefilli bir yolda bizleri bunlarla baş başa bırakıp bir de sınav kağıdımızda puan bekliyor.
Bence bu kadar büyük bir sistemi yaratmışsa, bizlerden hiç bir beklentisinin olmadığını anlıyoruz.
Bir an için dinler uydurma diyelim. Deist bir tanrı kitap yollamamış, peygamber yok,
öyleyse cennet, cehennem nerede?
kendisine halen inanmamızı beklediğini nereden çıkarıyoruz?
Tanrıyı bulmak nedir?
Bulduğumuzda ona ne soracağız?
Ya da dünyadaki tüm yaptıklarımızdan sorumlu tutulacak mıyız?
Eğer tanrı deist ise onun varlığı ya da yokluğu bize bir şey kazandırmayacak.

Ben içimdeki vicdanımın bana söylediklerini yaparım. Bunu bana Tanrı yasaklamış olsa bile.
Alt 07-10-2014, 04:36
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

gordion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiçbir şey yokken bunca kimyasal- fiziksel birleşimlerin, kanunların oluşmasını, bunların bir plana uyup bir hayat oluşturmasına "tesadüf" demek sadece bir avuntu.
Teadüf nedir? Neye denir? Örneğin dünya ile güneş arasındaki mesafe planlı da Mars'ın ki plansız mı? Plan yapan aşırı israfçıymış... Siz ise fazlasıyla kendine odaklı ve kurgusal.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 07-10-2014, 07:30
gordion gordion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Teadüf nedir? Neye denir? Örneğin dünya ile güneş arasındaki mesafe planlı da Mars'ın ki plansız mı? Plan yapan aşırı israfçıymış... Siz ise fazlasıyla kendine odaklı ve kurgusal.
teseadüf nedir, onu size sormak lazım, hiçbir şey yokken bu kadar fiziksel ve kimyasal madelerin oluşması ve bir plana oturup zincir halkası gibi peş peşe oluşmasına tesadüf denemez, o yüzden tesadüfün tanımını öncelikle sizin yapmanız gerek. Mars ile güneş arasındaki mesafe de yine ip gibi dizilmiş bir düzenekte bir denge. Siz önce bi şu hayatın planındaki zilyonlarca hesabın hesabını verin, mars lle dünya arasındaki uzaklık kolay.
Alt 07-10-2014, 12:37
Üye

inferno´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tüm dinlerin yalan olduğunun kanıtı nedir?
3000 dini aynı islam dini gibi ciltler dolusu mealciler tefsirciler ve bir çok edebi anlatımlar muhkenler, müteşabihler,
hıristiyanlığa gelelim binlerce yazılı tarih kitabı, icniller yine edebiyat cart curt derken
bunlar gibi nice kutsal kitap var her birine anlamak için çaba sarfederek doğruyu bulma yolunda aşama kaydedecek olursak, Tanrı bize bu imkanı vermemiş çünkü ömür dediğin bir çırpıda gelip geçiyor.

Mesela bir Avesta okuduk mu? Ya da Bhagavad-gita Ya da vishnu puran, tevrat incil kuran bunları derinleme araştırdık mı?

Hangi din doğru?

Bu ömrü bize hak görüp bir de önümüze binlerce din koyup hadi bakalım beni bulun demesi sizce de çok abes değil mi?

Kaldı ki yolda bir araba altında kalıp ömrünün yarısında gitme olasılığın da var.

Kutsal kitapları geçtim, bir de bunların doğruyu söyleyip söylemediklerini araştırmak için ciddi bir Tarih, Arkeoloji, Felsefe, Matematik ve en önemlisi Bilimin en tepesine ulaşmak gerekiyor.

Tanrıya bak sen. bu kadar çetrefilli bir yolda bizleri bunlarla baş başa bırakıp bir de sınav kağıdımızda puan bekliyor.
Bence bu kadar büyük bir sistemi yaratmışsa, bizlerden hiç bir beklentisinin olmadığını anlıyoruz.
Bir an için dinler uydurma diyelim. Deist bir tanrı kitap yollamamış, peygamber yok,
öyleyse cennet, cehennem nerede?
kendisine halen inanmamızı beklediğini nereden çıkarıyoruz?
Tanrıyı bulmak nedir?
Bulduğumuzda ona ne soracağız?
Ya da dünyadaki tüm yaptıklarımızdan sorumlu tutulacak mıyız?
Eğer tanrı deist ise onun varlığı ya da yokluğu bize bir şey kazandırmayacak.
bunları bende düşünmüştüm o kadar din var baya araştırmak lazım doğruyu bulmak için zaten Kuran'da da dilediğimize veririz yazıyor bide ebedi cehennem için çok karmaşık kapalı bir doğru saklı açıkça ortaya koyarsın Kuran'ı kanıtlarsın sonra inanmazlarsa at istediğin yere değil mi ama tekrar tekrar bakıyorum Kuran gerçekten etkileyici içinden bir takım ayet sureleri çıkarsalar çok büyük ölçüde insanları etkileyecek bir kitap
Alt 07-10-2014, 12:50
RainFall RainFall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

gordion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
teseadüf nedir, onu size sormak lazım, hiçbir şey yokken bu kadar fiziksel ve kimyasal madelerin oluşması ve bir plana oturup zincir halkası gibi peş peşe oluşmasına tesadüf denemez, o yüzden tesadüfün tanımını öncelikle sizin yapmanız gerek. Mars ile güneş arasındaki mesafe de yine ip gibi dizilmiş bir düzenekte bir denge. Siz önce bi şu hayatın planındaki zilyonlarca hesabın hesabını verin, mars lle dünya arasındaki uzaklık kolay.
Tanriya dolayisiyla bir zihne goturdu bu bizi degilmi bay gordion erkekseniz eger.
Nereden biliyorsunuz tanrinin bir kup cevresinde insanlari 7 tur donderecegini veya bir tasa secde ettirecegini veya 1 ay ac susuz birakacagini?Bunlarin cevaplarini vermistim ben insan urunu niye oldugunu orucun neyi amacladigini namazin haccin neyi amacladigini sonucta insan urunu.

Önerilen Siteler