Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-12-2006, 20:43
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Sitenin Adalet Anlayışı Nasıl Olmalı?

dilaver hangi konuda ileridesiniz.ogrene bilir miyim.matematik fizik kimya.astronomi .bıyolojı.jeolojı vs. hangisi....her konu hepsını mı kapsıyor.ben anlayamadım.acıklarsan sevınırım

--------------

* * * Siteye girdigin günden beri soru cevap oyunu sürdürüp tek kendine has olayın islami org yazmak olduguna baklırsa sen bunu benden iyi kavramış ve görmüşsün burcu.

* * * Psiko nun dedigi gibi bu başlık seni pek ilgilendirmiyor. Yukarıda alıntıladıgın sözlerime istersen yeni bir başlık aç ve cevap ver, belki bir katkın olabilir. Orada istersen tartışabiliriz ama bu topik bunu gerektirmiyor

* * * saygılarımla
Alt 18-12-2006, 22:44
mehmetk_kk mehmetk_kk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SELAMLAR
maddeöz demişki Dinsiz sitesinde islam kuralları geçemez.
adalet yalnızca islami bir kural değildir.
yk dan çok çekmiş biri olarak söyleyebilirimki sitenin adalet çizgisine oturtulması gerekir.
yada tüzüğünüzü değiştirin inananları siteye almayın.kendiniz çalın kendiniz oynayın.ha bizi siteye alıyorsanız adil olmak zorundasınız.şimdiye kadar başaramadınız ama şimdiden sonra ümitliyim..
Alt 18-12-2006, 22:53
Üye Değil

mehmet_kk,

Cidden obsesif olduğunuzu düşünmeye başladım.
Bir konu için başvurdunuz, karar açıklandı.
Bunu kabullenmeniz gerekmekte.
Çocuk gibi her dakika bunu öne sürmeniz sizin olgunluğunuza yakışmamaktadır.
Bir karar alındı, ve bu kararı kabullenin artık.
Bu YK 'nın vereceği karar budur.
Genel bir konu tartışılır iken kendi kişisel olayınızı bu şekilde ortaya koymanız *pek yakışık almıyor.

Artık tartışmayı öğrensek, tartışırken kendimizi bir kenara koyabilsek, sadece fikre baksak....

Ah o günler bi gelse...
Alt 18-12-2006, 23:01
Üye

selamlar
sevgili merve ne alakası var konu adalet değilmi?bende adaletin uygulanış biçiminden bahsediyorum neden gocunuyorsunki aynı fikirde olmamızı beklemiyorsun sanırım.o konu benim için kapandı zaten ben genel olarak söyledim k larıma baksana bir keremi atıldım siteden.
Alt 18-12-2006, 23:12
Üye Değil

O atılmalarının sonucunda ozur dilemedin mi seni atan kişiden?

Neyse mehmet bu konuya girmeyeceğim. Biraz ileriye bakmalısın bence..
Alt 18-12-2006, 23:36
Üye

selamlar
sevgili merve ben atıldım diye özür dilemedim konuyu çarpıtma.ben küfürlü konuştum diye özür diledim.ezkamoya sorabilirsin.neden takıldın anlamadım?hayır bir yaranızamı dokundum acaba diye düşünüyorum.
Alt 19-12-2006, 00:02
Üye Değil

Konu gereksiz uzuyor. Bence gerek yok buna.
neutrino
Alt 19-12-2006, 01:19
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu başlığı açmaktaki amacımı yazımın başında belirtmiştim. "Sitenin adalet anlayışının doğru tespiti ve her inançtan üyenin bu anlayışın bilincinde hareket etmesi" idi amaç.
Değerli katkılarda ve önerilerde bulunan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bazılarının ise bu başlığı dahi provake etme gayreti içinde olduğunu görmekteyim. Kendileri "Ben cihat vazifemi ifa ediyorum. Ateistlere-dinsizlere karşı mücadele veriyorum." söylemi için sitede bulunabilir ve bu doğrultuda hareket edebilirler. Ancak hiçbiri site sakinlerinin bir konuyu birlikte ele alma, görüşlerini, önerilerini paylaşarak en doğru tespitleri elde etme yönündeki bir çalışmayı sabote etme hakkına sahip değildir.

Bu başlığa atılan mesajları tek tek okursanız kimlerin iyi niyetle görüş ve önerilerini sunduğunu, kimlerin ise sabote etmeye yönelik yazılar yazdığını görebilirsiniz. *Bu başlık, bir çekişme, tartışma, eleştirme konusu içermiyor. Ama o yöne çekmeye çalışılarak amacından saptırılmak isteniyor. Kim ne yazdığına baksın ve başlığın amacı doğrultusunda bir fikri, önerisi yoksa yazmasın.

Sevgili Psiko yazılarında bu amacı çok güzel açıklamış. Dilaverin, Spartacüs'ün görüşlerine de aynen katılıyorum.
İstavrit, Gandalf, Commandante arkadaşların görüşlerine tam olarak katılmasam da haklı yanları var. Elbette çoğu arkadaşımız özgürce yazabilecekleri ve sohbet edebilecekleri bir ortam hakkına da sahip olmalılar. Saygılı olmak, dindar ya da dincileri kırmamak adına özgürce yazmalarından mahrum edilmeleri karşısında tepkilerinde haklılar.
Ama Dilaver arkadaşın belirttiği gibi hırsıza hırsız, fahişeye ******, şizofrene deli demek zorunda değil hiç kimse. Hele kötü bir sıfat takılan kişi karşı tarafın kutsallarından ise hiç doğru değil.
Bu dikkati ve özeni normal forumlarda göstermenin şart olduğuna inanıyorum. Ama sınırsız bir özgürlük içinde ve teistlerin olmadığı ortamda yazmak isteyenler için "Dinlerden Özgürlük" forumu var. Bu düşüncedeki arkadaşlara ben Ateist forumlar yerine kendi sitemizdeki bu forumu öneriyorum.
Kimseyi bir başka siteye gönderme, küstürme niyetinde olamayız. Hele hele yönetimin başındaki insan bunu hiç istemez. Tersine üye sayısıyla, ziyaretçisiyle, aktifliği, performansı ile çok daha güçlü bir siteye ulaşması için yeni projeler geliştirilmelidir.
Bu siteyi büyük bir aile ortamı gibi düşünmeliyiz. Bir ailede dahi kardeşler arasında farklı fikirler, inançlar vardır. Hiçbiri de bu ayrı dünya görüşleri nedeniyle birbirine düşman olmaz. Birbirini zorla aynı fikre getirmeye de çalışmaz. Zaman zaman küskünlükler, ayrılıklar, haddini aşanlara cezalar olabilir. Ama bilinmelidir ki kimse yok edilmeye, atılmaya çalışılmıyor. Tersine tüm gayretimiz ve arayışımız kimseyi küstürmemek, atmamak. Sitede olmasından mutluluk duymasını, haz almasını, hoş vakit geçirmesini, yeni bilgiler öğrenmesini, öğretmesini sağlamak. Tabi ki bu arada aydınlanma yolunda mesafe katetmek de var. Herkesin aydınlanmadan anladığı farklı da olsa. Ama burası ne cihat yeri ne de din yıkma amacında olan bir yer. Misyonerlere de burada yer yok. Bu anlayış ve amaçta olanlar bilsinler ki boşa kürek çekerler. Yol alamazlar.
Alt 19-12-2006, 01:22
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yazım iki kez çıkmış. Bu vesileyle atladığım bir konuya açıklık getireyim;

"kardeşim ben öyle bir başlık güncellemedim.
o başlığı senin tavsiye ve dileğin ile dk başkanı sayın pante bey güncelledi."
Soro burada doğru söylüyor İstavrit. Herhalde tarihlere bakmadan yazdığın için yanıldın.
Sodomo'ya bir çağrı ve sevenlerinin katkısını sağlamak amacıyla güncellemiştim.
Alt 19-12-2006, 16:18
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

burcu_islam

ilerideyiz kelimesine, dün geldin bu gün her şeyi çözdün, sizden site iç yaşamı hakkında ileride olanlar var, anladıysanız bu konuya bir başlık açmayın, ben gelip reklamını yaptığınız yerde başlık açarım, orada tartışırız. Sorarım orada astroloji, biyoloji, kimya, teoloji, antropoloji, psikoloji, kozmoloji..... Adaletide sorarım, saygıyıda bakalım ne yanıt vereceksiniz. Ama artık yeter, bakın konu başlığına ne diyor, ne soruyor?
Sitenin Adalet Anlayışı Nasıl Olmalı? Sizi ilgilendirmiyor mu, o halde aşağıdaki paragraftan devam..

Siz reklamını yaptığınız sitede eğer konulara ve başlıklara, böyle alakasız, kendi kafanızdakiler ile yaklaşıyorsanız, şu konu başlığında gölge etmeyin başka ihsan istemez. Bir başlık, böylesine ciddi bir konu ancak bu kadar lakaitce tersyüz edilebilirdi. Sırf yazmış olmak, sırf muhalif oluyor gibi, gibi, gibi görünmek ardından site reklamını yapmak, resmen buradaki bazı arkadaşlara göz kırpmak aslen şov yapmaktır. Bir daha konu dışından sırf kişileri hedefleyen ve yeren başlığınız olur, konular böyle dağılırsa, sitenin adalet anlayışının nasıl olması gerektiğini hemde hiç zahmetsizce sizde anlamış olacaksınız.

Tekrar hatırlatayım.
Konu: Sitenin Adalet Anlayışı Nasıl Olmalı?

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Önerilen Siteler