02-12-2014, 03:16
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Allah’ın Katında Ayların Sayısı 12
Sayin Hasan Akcay, beni pehlivan tefrikasi etmekle sucluyor, ne haddime sayin Akcay.
Neyse fazla uzatmadan müsade buyurun anlatalim meramimizi.
Basta ayetlerimizi (sirasiyla gelecek o yüzden yalnizca bir tane)alalim:
Doğrusu Allah katında ayların sayısı, gökleri ve yeri yarattığı günkü Allah yazısında on iki aydır; bunlardan dördü haram aylardır. Bu, işte en doğru dindir; onun için bunlar hakkında kendinize zulmetmeyin; müşrikler sizinle topyekün savaştıkları gibi siz de topyekün savaşın ve bilin ki Allah, korunanlarla beraberdir. Tevbe suresi, ayet-36 (Elmalılı Hamdi Yazır cevirisi)
Kisacasi: evren ve dünyayi kaleme aldigi gün , aylarin sayisi baslangictan beri on iki imis?!
Demekki kur'an'in allah'i kendi katinda bir "sayi"dan bahsediyor إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللّهِ اثْنَا
Bu bahsedilen sayi ise on ki
Daha baslangicta "allah katinda" diyerek giris yapmaktadir. Evreni ve Dünya'yi yarattigi "gün" de ise, kendi katinda aylarin sayisi on ki diye acikca ifade edilmekte.
En önemlisi burada Evren ile Dünya'yi ayni gün icinde yarattigini da acikca söylemektedir!
Bu tamamen su an mevcut bilimsel verilere tümüyle aykiridir!
Ay ile Evrenin yasi bir olamaz! Tümüyle sacma!
Ancak kur'an'a göre oluyor mus(!)
Fazlalik olmasin diye simdilik burada kesiyorum.
Buyrun bundan sonrasi söz hakki sizin Sayin Hasan Akcay....
İnsanlık onuru her şeyden üstündür
|

02-12-2014, 03:23
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Naturelist, iste bu yuzden soruyorum zaten ya, hic uzatmadan , insan yaratilmamisken henuz, Allah ne diye gozleyecek, ayi, vs. haydi evreni de diyelim vs.
Ama ne hikmetse hep, pehlivan tefrikasi seklinde cevaplar aliyorum. Ne kadar oldu bu soruyu sorali sence? Sanirim iki yil olmustur belki de daha fazla.
|

02-12-2014, 05:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Neva´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Naturelist, iste bu yuzden soruyorum zaten ya, hic uzatmadan , insan yaratilmamisken henuz, Allah ne diye gozleyecek, ayi, vs. haydi evreni de diyelim vs.
Ama ne hikmetse hep, pehlivan tefrikasi seklinde cevaplar aliyorum. Ne kadar oldu bu soruyu sorali sence? Sanirim iki yil olmustur belki de daha fazla.
|
Sevgili Neva, yok mu su pehlivan tefrikasi diye kabahatli durumuna sokulmamiz.
Aslinda ben zaman acisindan vakti oldugu sürece müzakere etmesini kastetmistim, fakat sayin Akcay ya bunu yanlis anladi, ya da sordugum soruya kizarak gereksiz bir tepki verdi. Olsun cani sagolsun, zira kendime dert etmem
Umarim bu baslik altinda biraz beyin firtinasi estiririz
Konuya bütün site ahalisi davetlidir...
|

02-12-2014, 05:19
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ikinizin de
ön kabulü:
gökler = evren.
Ikinizin de itirazi
günes, dünya ve ay ile evrenin
eşzamanli yaratilmis olmasina.
Tamam?
Cevap
veriyorum.
Bir:
Tevbe 36'da
semavat ve arzin yaratildigi günden söz ediliyor.
Arz nasil yerküre ise semavat ta ONUN gökleridir,
kisacasi içinde ARZIN yer aldigi günes sistemi.
Oradan
firlayip evrene çikmanin
donkisotça yeldegirmenleri üretmenin
lüzumu yok.
Iki:
Sistemdeki gezegenler ve onlarin uydulari
örnegin günes, dünya ve ay
birlikte yol aliyor, birbirlerini kolluyorlar.
Iç içe, eşzamanli.
Elbet eşzamanli
yaratilacaklar.
*
12 ay konusunu
ayrica ele alayim
Allah isterse.
|

02-12-2014, 05:19
|
 |
Üye
|
|
|
|
evren ve dünya yı aynı gün de yarattığı hususunda, evreni de yarattığı gunde dünyayı da yarattığı günde 12 aydı yani bunlar ayrı zamanda aslında anlamı çıkarılabilir tamam ama insan yokken allah nezdinde ay kavramının gun kavramının olması garip cidden. hadi bunu da biz anlayalım diye söylemiş olsun. 6 günde yarattım meselesi var bi de.e hani ol diyince oluyordu niye bu kadar ugrastinki kardeşim.hadi işçilik gerekti, bi melek ordan, abi birak olur mu biz yapalım demedi mi?
|

02-12-2014, 05:23
|
 |
Üye
|
|
|
|
Dostum Natürelist;
Konuya karşıt görüş sunan olur ise tabii daha sağlıklı gelişir tartışma ve sonuca varış.Umuyorum katılım gösterir bilgisi fikri olan her dost.
Şimdi yerlerin ve göğün yaratıldığı gün kuranın kendisiylede uyumsuz.  Çünkü ilk dört gün var ki dünyanın yaratılma aşaması, sonra iki günde göğün yarasatılması aşamasına geçilir, yani aynı gün değil ki yaratılmaları. Fussilet 8-12 ayetler arası bunlar anlatılır gün bazında.
Hem kendiyle, hem bilimle çelişik.
Haram ayların ve ay sayısının önemi nedir ortalıkta canlılar dahi yokken?Ayı dünyayı yarattığı gün yaratmamıştırki. Sonradan güneşle ikisini asıvermiş bereberce.Ayla güneş yaşıt. Sevgili Nevanın sorusu bu yüzden oldukça güzel.
Şimdilik saygımla gittim...
Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
|

02-12-2014, 05:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili dostlar;
Bu konudada dünya mı önce evren mi? Göklerle kasıt nedirden başlayıp inceleyelim ilgili ayetleri.
Fusilet Suresi
9 - De ki: "Siz yeri iki günde yaratanı gerçekten inkâr edip duracak mısınız? Bir de O'na eşler koşuyorsunuz ha? O bütün âlemlerin Rabbidir."
10 - O, yerin üstünde sabit dağlar yarattı. Orada bereketler meydana getirdi. Orada araştırıp soranlar için rızıkları tam dört günde belli bir seviyede takdir edip, düzene koydu.
11 - Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi. Ona ve yerküreye: "İsteyerek veya istemeyerek buyruğuma gelin." dedi. Her ikisi de: "İsteyerek geldik" dediler.
12 - Böylece Allah onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu. Her göğe kendi işini bildirdi. Biz en yakın derecedeki,dünya göğünü kandillerle süsledik ve koruduk. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir.
12. So He completed them as seven firmaments in two Days, and He assigned to each heaven its duty and command. And We adorned the lower heaven with lights, and (provided it) with guard. Such is the Decree of (Him) the Exalted in Might, Full of Knowledge.
http://www.kuranikerim.com/english/41.html
Nuh Suresi
15 - "Görmediniz mi Allah yedi göğü uygun tabakalar halinde nasıl yaratmış
16 - Ve Ay'ı bunların içinde bir nur yapmış, güneşi de bir lamba kılmış”?
15. "'See ye not how Allah has created the seven heavens one above another,
16. "'And made the moon a light in their midst, and made the sun as a (Glorious) Lamp?
Furkan suresi
61 ne yücedir o ki gökte burçlar(takım yıldızlar) yapmış, oraya bir kandil(lamba), bir de ışık veren(nurlu) ay asmıştır.
61. Blessed is He Who made constellations in the skies, and placed there in a Lamp and a Moon giving light;,
http://www.kuranikerim.com/english/25.html
Mülk 5:
Ve andolsun ki, dünyanın göğünü kandillerle süsledik. Ve onları, şeytanlar için (atılacak) taşlar kıldık. Ve onlar için alevli ateşin azabını hazırladık.
5. And We have, (from of old), adorned the lowest heaven with Lamps, and We have made such (Lamps) (as) missiles to drive away Satans, and have prepared for them the Chastisement of the Blazing Fire.
http://www.kuranikerim.com/english/67.html
Gördüğünüz gibi önce Dünyayı iki günde yaratmış. Sonra 4 günde düzenleyip göğe yönelmiş. İki günde 7 kat olarak göğü düzenlemiş.
En yakın göğüde kandillerle süsleyip korumaya almış.
7 Kat gök hangisi, atmosfer? Evren?atmosfer ise hem fussilet 12 deki lambalar nedir?Nereye kaçmışlardır? Hemde nuh 15-16 daki 7 kat atmosferin içinde güneşin ayın işi nedir?
Olmadığını gayet net anlıyoruz.Evrenin 7 katlı tabakalar halinde olduğu iddiasıda ayrı konu. O kalsın. Bu durumda gökten kastı evren olduğunu anlıyoruz ki başka türlü yıldızları, güneşi ayı koyacak yer yok.
Sadece galasimizdir savı üstüne sormak gerek; bu bilimsel mi?
Dünya galaksimizle ve güneşle beraber mi oldu?Oysa yine uymuyor?
Değişen nedir Sevgili Akçay?Dünya galaksimizdele aynı zamanda olmadı, bir çok yıldızda dünyadan önce vardı? Güneşte ondan önce oluşuyor. Ay ise en son.
Her gök katı bir galaksi demekki, bu durumda 7 adet galaksi var diyebilir miyiz?
Şimdilik saygımla gittim...
Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Konu aliyarasfal tarafından (02-12-2014 Saat 05:45 ) değiştirilmiştir.
|

02-12-2014, 05:56
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hasan Akçay´isimli üyeden Alıntı
Bir:
Tevbe 36'da
semavat ve arzin yaratildigi günden söz ediliyor.
Arz nasil yerküre ise semavat ta ONUN gökleridir,
kisacasi içinde ARZIN yer aldigi günes sistemi.
Oradan
firlayip evrene çikmanin
donkisotça yeldegirmenleri üretmenin
lüzumu yok.
|
Nicin don kisotca olsun ki? sayin Akcay.
Ayetler bunun tersini söyler, önce yer yaratildiktan sonra, sira evrene gelmis kitabiniza göre, ille de simdi ayet astirmayiniz bana...
semavat ta ONUN gökleridir, derken biraz acarmisiniz, pek anlasilmiyor.
Iki:
Sistemdeki gezegenler ve onlarin uydulari
örnegin günes, dünya ve ay
birlikte yol aliyor, birbirlerini kolluyorlar.
Iç içe, eşzamanli.
Elbet eşzamanli
yaratilacaklar.
|
Iste burada duvara tosluyorsunuz sevgili Akcay,
Bu basli basina uyumsuzluktur. Günes nasil olur da evren ile es zamanli olarak ortaya cikiveriyor? Bilim bunun tersini söyler...
*
12 ay konusunu
ayrica ele alayim
Allah isterse.
|
Tabii neden olmasin, acele etmeyiniz, vaktiniz oldugu sürece ve zaman baskisi altinda kalmayiniz.
Sevgili, Neva, bu soruyu sormamiz sanirim iki yili da gecti, bilirsin bunun üzerine ilk olarak özelden seninle yazismistim... Simdi bakalim burada ne sonuc cikacak? Ancak bugünlük sanirim burada biraz duraklamamiz gerekiyor, sevgili Akcay'a vakit tanimak lazim, ayrica sevgili aliyarasfal sorulari siralamis, bunlara karsi bir yanit gelene kadar beklememiz daha yerinde olacak diye düsünüyorum...
Neyse uzatmadan simdilik hepinize iyi geceler, zira gecenin 04'dü...
|

02-12-2014, 06:26
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Natürelist´isimli üyeden Alıntı
Sevgili Neva, yok mu su pehlivan tefrikasi diye kabahatli durumuna sokulmamiz.
|
Olsun farketmez, buyukler ne demis? Yenilen pehlivanlar da gurese doymazmis sevgili Naturelist. Bu iyi birseydir, sorgulamaya, dusunmeye egilim babinda faydalidir.
Birakalim sevgili Hasan Akcay, dusunsun, ortaya getirecegi verilere gore konuyu isleriz, belki bizi bu kez anlama sansi olur.
Natürelist´isimli üyeden Alıntı
Sevgili, Neva, bu soruyu sormamiz sanirim iki yili da gecti, bilirsin bunun üzerine ilk olarak özelden seninle yazismistim... Simdi bakalim burada ne sonuc cikacak?
|
Tabi cok iyi hatirlarim. Baska bir basliktaydi.
aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı
Sevgili dostlar;
Bu konudada dünya mı önce evren mi?
|
Sevgili Aliyarasfal, bu konuda dunya olarak almak zorundayiz kelime babinda, zira evren kelimesinin, literaturde kullanim yasi bellidir ve yenidir isledigimiz tarihe gore.
http://www.thefreedictionary.com/universe
Ancak kitaplarda, sadece dunya olarak kullanilir bu yuzden. Ya da islamda kainat diye gecer.
Bu noktaya iliskin, objektif olarak bakarsak, durum boyle. Bunu da belirtelim ki , katilimci arkadaslar rahat olsunlar.
Ikinizin de
ön kabulü:
gökler = evren.
Ikinizin de itirazi
günes, dünya ve ay ile evrenin
eşzamanli yaratilmis olmasina.
Tamam?
|
Aksine degil sevgili Hasan Akcay,
Oyle olsa ustte ki ayrimi(evren-dunya kelime babinda) biz yazar miydik? Aksine yazmaz, gizlerdik.
|

02-12-2014, 06:40
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sigur Ros´isimli üyeden Alıntı
evren ve dünya yı aynı gün de yarattığı hususunda, evreni de yarattığı gunde dünyayı da yarattığı günde 12 aydı yani bunlar ayrı zamanda aslında anlamı çıkarılabilir tamam ama insan yokken allah nezdinde ay kavramının gun kavramının olması garip cidden. hadi bunu da biz anlayalım diye söylemiş olsun. 6 günde yarattım meselesi var bi de.e hani ol diyince oluyordu niye bu kadar ugrastinki kardeşim.hadi işçilik gerekti, bi melek ordan, abi birak olur mu biz yapalım demedi mi?
|
Yevmid dîn ahretteki "yargi günü"dür ama ahrette henüz insan yok.
Burda garip olan nedir;
henüz insan yok diye "yargi günü"ndeki "gün"e çizik atmak mi,
AKIL erdirmek mi?
*
Tevbe 36'da geçen 12 ay
"Kamer yerküreyi 12 kez dolanir" demek.
12 kez dolanir da ne olur?
Kamer yerküreyi 12 kez dolanirken yerküreyi kollar,
yerküre günesi 1 kez dolanirken günesi kollar.
Kisacasi sistem iç içedir.
Sistemin yaratildigi gün (an)
düzenlenmistir bu.
*
Kamerin yerküreyi
12 kez dolanmasindan YIL üretmek,
1 kez dolanmasindan yilin 1/12'ini üretmek...
insanin isidir.
Insan dogru yapar ya da beşece şaşip yanlis yapar ama o yapar; onun isidir.
Allah beşer degil;
Allah isini beşerce yapmaz.
Allah kamerin yerküreyi dolanmasinin 12 kez olmasini düzenler, "iddet"i var eder. Onun isi bu.
Iddet kavramina ne zaman ihtiyaç duyulursa ona o zaman islerlik kazandirilir. Beşere kalmis.
Allah yerkürenin günesi 1 kez dolanmasini düzenler, "yil"i var eder. Onun isi bu.
YIL kavramina ne zaman ihtiyaç duyulursa ona o zaman islerlik kazandirilir.
*
"Dolunaylarin iddeti 12 dolunaydir "demek
12'den az olamaz demek.
Çünkü Allah'in düzenlemesi o.
Tipki günesin dogudan gelmesi gibi.
Günesi batidan getiremezsiniz;
12 dolunayi 11 yapamazsiniz.
Beşersiniz,
haddinizi bileceksiniz.
Konu Hasan Akçay tarafından (02-12-2014 Saat 06:53 ) değiştirilmiştir.
|