alpha´isimli üyeden Alıntı
.... Kim bilir belki de soruna çare, arılardan gelecek.
|
alpha´isimli üyeden Alıntı
Sonuçta Arı bir mucize (=ulaşamadığımız çok üstün bir teknoloji)..
|
Bence soruna çare bulmak bir mucize değilde, sorunun bizatihi kendisi bir mucizedir.
Bir arkadaşım vardı, bal yemezdi.
Bir gün neden yemediğini sordum.
"
Arkadaş, o arı o balı senin için üretmiyor, kendi için üretiyor.
Biz ne yapıyoruz.
Arının kendi için ürettiği o balı, arıdan ÇALIYORUZ."
O yüzden ben bal yemiyorum demişti.
-----*
İki gün memlekette bir cenaze için gitmiştim, cenaze defnedildi, o akşam o evde kaldık ve süt filanda içtik, hatta içenler harikâ süt filan deyip içmişti, bende içtim tabi, süt enfesti.
Sabah 7 de kalkıp, çevreye ahırlara baktım ev sahibiyle, sonuçta her gün köye gitmiyorum, 20 seneden sonra ilk kez gittim.
Şartlar zor, neyse ahırda bir inek iki gün olmuş yavrulamış, yavruda çok sevimli bir yavruydu, kendi kendine zıplıyor filan, ama diğerleri gibi o da bağlıydı.
Ev sahibi bağını çözer çözmez, buzağı acıkmış olmalı memeye öyle bir yapıştı ki sormayın, bende öyle baktım bu manzaraya.
Bu arada ev sahibin hanımıda koca 1 kova sütü sağmış, üstünede bir kapak kapatıp dışarı koymuştu.
Diğer kovayı sağarken, dışarı çıktım, baktım evin kangal köpeği kafasını kovanın içine gömmüş, sütü şap şap içiyor.
Dedim köpek sütü içiyor,

hoşt moşt dediler ama yapacakta bir şey yok, süt gitti, artık köpeğin yalına katarız diye sütü kaldırıp yukarıya astı.
Bu arada ev sahibi kadın diğer kovayı sağmak için içeri girdi, ben dışardaydım, 1dk. sonra çıktı, inek tepti kova devrildi dedi.
Hata kadıncağız bayağıda korkmuştu, bu yaşıma geldim ilk kez böyle birşey yaşadım, bu inek hiç böyle bir şey yapmazdı, ilk kez korkuyu hissettim dedi.
Sonuç bir kaç dakika içinde iki kova süt puf oldu.
Eskiler bu tip olaylara nazar derler, hatta bu olayı duyanlarda dediler zaten, bu bence daha derin ibretlik bir TABLO idi.
Tabi bu benim için ibret, başkası için nazar, bir başkası içinde hiç bir şey ifade etmeyen bir olaydır.
Bu inekte mesela sütü bizim için üretmiyor, yavrusu için üretiyor ama ne hikmetse bu "süt"te mucize olur, onu çalmamız hiç gündeme gelmez.
Hatta böyle bir şey olsa bile, olur mu canım o insan için üretilmiştir, inek insana hizmet için vardır! denir.
Bunu en modern kafada, en dindar kafada böyle düşünebilir, ayrımı yoktur, neticede insan için inek "süt fabrikasıdır" veya "organik makinedir" ötesi değildir.
Özetle hastalıklara çare bulmak mı mucize?
Yoksa neden hastalandığımızı bulmak mı mucize?
Bilemedim.
Bildiğim; insanoğlunun kendini inanılmaz şekilde kutsal gördüğüdür.