21-02-2015, 17:06
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Obverse field: Typical late Arab-Sassanian bust...
Obverse margin: bism Allāh / Muḥammad rasūl / Allāh
 ,
Bir drahmi ki... Allah'in elçisi Muhammed yazisini tasiyacak
ve biz o drahminin üzerinde halâ haç arayacagiz. Hangi akla hizmet?
Ordaki bi seyi haç vehmetsek bile
o drahmiyi kullanan müslümanlara
Hristiyanligi mi çagristirir o sey?
Peki, sagdaki avcinin basindaki hilali ne vehmedelim;
Islami çagristiran bi sey mi?
Konu Hasan Akçay tarafından (21-02-2015 Saat 17:20 ) değiştirilmiştir.
|

21-02-2015, 17:30
|
 |
Üye
|
|
|
|
Haç demedim taç dedim. Zerdüştlük inancının imgeleri ile dolu verdiğin sikke örnekleri. ilk verdiğin örnekte kralın tepesinde ahura mazda var dahası sikkenin arkasında ateş sunağı var. Hayır verdiğin linkte de yazıyor tüm bunlar. Demek ki arap geleneği ile zerdüşt geleneği iran'da çarpışıyor ve sonuç ortada.
|

21-02-2015, 17:44
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Haç diyen upuaut kardesimiz idi.
Ama ASIL önemlisi nebinin ölümünden yalnizca 50 yil sonra
sikkelerin onun adini tasimasi.
O sikkeleri kullananlar
nebiyi görmüs, onunla birlikte bulunmus
kimseler.
Artik halâ
"Halife AbdülMelik Hz Muahmmed'dir"
demenin lüzumu var mi?
Zerdüştlük inancının imgeleri ile dolu verdiğin sikke örnekleri.
Bu bilgi için
tesekkür.
Benim sözünü edip linkini verdigim sikkenin üzerinde
tipik Arab-Sasani büstü var.
Vakit: Muhammed nebiden yaklasik 50 yil sonra.
Konu Hasan Akçay tarafından (21-02-2015 Saat 17:53 ) değiştirilmiştir.
|

22-02-2015, 23:27
|
 |
Üye
|
|
|
|
upuaut´isimli üyeden Alıntı
Deep, İslam Tarihi'nde çok ilginç bir noktaya parmak basmış! Çünkü Kuran ayetlerinin ilk kez yazımı (bkz; M.S. 691'de yaptırdığı Kubbetüs Sahra'ya) onun Halifeliği döneminde gerçekleşmiştir. Bundan önce, Arabistan'da şimdiki Kuran'dan ayetlerinden bir parça görmeniz mümkün değildir.
...
Şimdi, Kuran ayetlerinin ilk kez yazımı Emevi Halifesi Abdülmelik'in halifeliğinde, M.S. 691'de yaptırdığı Kubbetüs Sahra'da olmuştur...
...
Bunlar İslamiyet'in kökenlerine ilişkin ilk ciddi bulgulardır.
|
Arkadaslar, asagidaki sitede Kaya Kubbesi uzerindeki yazitlarin dreimalali adli kullanici tarafindan verilmis cevirisi var
http://www.ateistforum.org/index.php...inin-dodhuthu/
Alternatif bir ceviri de surada bulunabilir :
https://ntbc.wordpress.com/inscripti...ock-jerusalem/
Dreimalali adli uyenin cevirisinin enterasan bir yorum ama zorlama icerdigi kanaatindeyim. Kendisinin tezi Muhammed (ovulmus) isminin Isa'yi kastettigi uzerinedir. Bu tezi gecersiz kilan kubbenin icerisinde yer alan guney dogu cephesindeki yazit icerigidir diyorum:
"Lo! God and His angels shower blessings on the Prophet. O ye who believe! Ask blessings on him and salute him with a worthy salutation. The blessing of God be on him and peace be on him, and may God have mercy. O People of the Book! Do not exaggerate in your religion"
Ey kitap ehli ifadesi ile baslayan kisimdan sonra dogu ve kuzey dogu istikametlerindeki ayet ve yorumlar Aziz Paul ogretisine Islamin cevabi olup konu ancak Isa'ya gelmektedir. Yani guney cephesinde Isa ile basliyor olamaz, dolayisiyla Muhammed ismi ehli kitap haricinde birini ama kesinlikle Isa'yi gostermez diyorum, ne dersiniz ?
Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. M. Kemal ATATÜRK
|

23-02-2015, 03:42
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Asinus Orientalis´isimli üyeden Alıntı
Arkadaslar, asagidaki sitede Kaya Kubbesi uzerindeki yazitlarin dreimalali adli kullanici tarafindan verilmis cevirisi var
|
http://www.ateistforum.org/index.php/topic/29731-muhammed-efsanesinin-dodhuthu/
Alternatif bir ceviri de surada bulunabilir :
https://ntbc.wordpress.com/inscriptions-about-jesus-on-islams-dome-of-the-rock-jerusalem/
Dreimalali adli uyenin cevirisinin enterasan bir yorum ama zorlama icerdigi kanaatindeyim. Kendisinin tezi Muhammed (ovulmus) isminin Isa'yi kastettigi uzerinedir. Bu tezi gecersiz kilan kubbenin icerisinde yer alan guney dogu cephesindeki yazit icerigidir diyorum:
"Lo! God and His angels shower blessings on the Prophet. O ye who believe! Ask blessings on him and salute him with a worthy salutation. The blessing of God be on him and peace be on him, and may God have mercy. O People of the Book! Do not exaggerate in your religion"
Ey kitap ehli ifadesi ile baslayan kisimdan sonra dogu ve kuzey dogu istikametlerindeki ayet ve yorumlar Aziz Paul ogretisine Islamin cevabi olup konu ancak Isa'ya gelmektedir. Yani guney cephesinde Isa ile basliyor olamaz, dolayisiyla Muhammed ismi ehli kitap haricinde birini ama kesinlikle Isa'yi gostermez diyorum, ne dersiniz ?
|
O Dreimalali'nin çıkarımı değil; Luxenberg'in çıkarımıdır. Çünkü Muaviye döneminde "MUHAMMED" adı gerçekten de Hz. İsa'nın ta kendisiydi. Bunu sikkelerde görmek mümkündür (Bkz. "Islam: The Untold Story" tartışmasına. Oradaki bu tartışma aynı adlı şu belgeselden kaynaklanır).
|

23-02-2015, 12:18
|
 |
Üye
|
|
|
|
|
Sayın Upuaut, haklısınız pek açık bir mesaj olmamış. C. Luxenberg'e, syrio-aramaic reading of the koran kitabından aşinayım, hatta TD sitesi sayesinde haberim oldu, hala da anlayabildiğim kadarını okuyup anlamaya çalışıyorum. Aslında sorumu eksik sormuşum, hata bende.
Kaya kubbesinde, acaba Mohammed kimi tarif ediyor olmalıydı. Konuyu biraz mizaha vurayım. Çizgi film ailesi Simpson'lar üzerine bir yazıt var diyelim. Yine diyelim ki Mohammed homer simpson'ı gosteriyor. Yazıt neden homer simpson'ın lakabıyla başlayıp sonra birden Ey Simpsonlar (ehli kitap) diye hitap etsin. Homer de bir simpson ? Ayrıca doğu cephesinde söz Isa'ya geldiğinde Muhammed yerine Mesih geçiyor.
Ve devam edeyim, geleneksel olarak ovulmuş olan Isa olsa bile, Kaya Kubbe'sinde bu artık Isa değildir (gibi geliyor). Bunu yazıtın kurgusundan çıkarıyorum
Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. M. Kemal ATATÜRK
|

23-02-2015, 18:25
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın Upuaut, haklısınız pek açık bir mesaj olmamış. C. Luxenberg'e, syrio-aramaic reading of the koran kitabından aşinayım, hatta TD sitesi sayesinde haberim oldu, hala da anlayabildiğim kadarını okuyup anlamaya çalışıyorum. Aslında sorumu eksik sormuşum, hata bende.
Kaya kubbesinde, acaba Mohammed kimi tarif ediyor olmalıydı. Konuyu biraz mizaha vurayım. Çizgi film ailesi Simpson'lar üzerine bir yazıt var diyelim. Yine diyelim ki Mohammed homer simpson'ı gosteriyor. Yazıt neden homer simpson'ın lakabıyla başlayıp sonra birden Ey Simpsonlar (ehli kitap) diye hitap etsin. Homer de bir simpson ? Ayrıca doğu cephesinde söz Isa'ya geldiğinde Muhammed yerine Mesih geçiyor.
Ve devam edeyim, geleneksel olarak ovulmuş olan Isa olsa bile, Kaya Kubbe'sinde bu artık Isa değildir (gibi geliyor). Bunu yazıtın kurgusundan çıkarıyorum 
|
Galiba sen bir önceki mesajımdakileri anlamamışsın.
İstersen bir daha bak!
O Dreimalali'nin çıkarımı değil; Luxenberg'in çıkarımıdır. Çünkü Muaviye döneminde "MUHAMMED" adı gerçekten de Hz. İsa'nın ta kendisiydi. Bunu sikkelerde görmek mümkündür (Bkz.
|
|
Şimdi, Muaviye'nin halifeliği döneminde (661-680) "MUHAMMED" adı "SEÇİLMİŞ" ya da "ÖVÜLMÜŞ" anlamında Hristiyanlar'ın Peygamberi Hz. İsa kastediliyordu. Halifeliğe ondan sonra oğlu Yezid (680-683) gelir. Onun döneminde bu konu hakkında bir bilgiye sahip değiliz ama, onun babasından daha fena olduğu söylenir.
İşte ne oluyorsa bunlardan sonra olur ve Kuran'ın yazımı ve Hz. Muhammed'in İslam Peygamberi olduğuna dair kayıtlar ortaya çıkmaya başlar. Bunlara ilişkin ilk kayıtlar Abdülmelik ya da I. Velid (685-705) olarak bilinen Halife döneminde çıkar. Bunların arasında Kubbet-üs Sahra da vardır. Fakat Luxenberg Kubbet-üs Sahra'nın iç ve dış duvarlarında yazılan ayetlerdeki "Muhammed" adının eskisi gibi olduğunu iddia eder, fakat yanılır!
|

24-02-2015, 01:27
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İslam kılıç zoruyla mı yayıldı?
Bu konuda şu dönemlerde basılan sikkeleri incelememiz gerekiyor.
1. Muaviye döneminde basılan sikkeler (661-680): Baylar ve bayanlar, Muaviye ve oğlu Yezid dönemlerinde bastırılan sikkelerde açık bir Bizans etkisi olduğunu biliyoruz. Bu dönemlerde bastırılan sikkeler tıpkı ilk Türkiye Cumhuriyeti banknotları olan Birinci Emisyon Grubu banknotlarda olduğu gibidir.
Dönemin Maliye Bakanı Abdülhalik Renda başkanlığındaki komisyon 9 aylık bir çalışma sonunda 1, 5, 10, 50, 100, 500 ve 1.000 liralık kupürlerden oluşan Birinci Emisyon Grubu banknotların basılması kararını almış ve basım işi, bir İngiliz firması olan Thomas De La Rue’ya verilmiştir. Bu banknotlar, filigranlı kağıtlara kabartma olarak basılmıştır.
Bu emisyon grubundaki banknotlar 1 Kasım 1928 Harf Devrimi’nden önce bastırıldığı için ana metinleri eski yazı Türkçe, kupür değerleri ise Fransızca olarak yazılmıştır.
İlk Türkiye Cumhuriyeti banknotları olan Birinci Emisyon Grubu banknotlar 5 Aralık 1927 tarihinde dolaşıma çıkarılmıştır. Tedavülde bulunan mevcut evrak-ı nakdiyeler ise, 4 Aralık 1927 tarihinden itibaren dolaşımdan çekilerek 4 Eylül 1928 tarihinde değerlerini yitirmişlerdir.
Daha önceki mesajlarımda çokça örnek vermiştim ama yine de bir örnek vermek gerekirse şöyle Muaviye döneminden şu sikkeyi örnek olarak verebiliriz.
Burada sondaki arkayüzü görülen sikkenin ortasında kocaman bir "M" harfi ve altında da "MHMD" yani "MUHAMMED" adı yazılıdır ve solundaki önyüzünde de bir adam ve sağ elinde bir Haç vardır. Tıpkı Birinci Emisyon Grubu banknotlarda olduğu gibi!
2. Abdülmelik döneminde basılan sikkeler (685-705): Bu dönemde basılan sikkelerde de halen bir Bizans etkisi vardır. Çünkü Justianus döneminde gücünün doruğunda olan Bizans hala güçlüdür ve yönetimde Konstantinapolis'e (İstanbul) gelerek Phocas'ı kendi elleriyle öldürmüş bir Heraklius ve ardılları vardır. Yani Bizans güçlüyken çevresindekilere rahat yüzü gösterilmez. Aynı durum karşı taraf için de geçerlidir, çünkü o zamanlarda bu durum olağan bir şeydi.
Şimdi bu dönemde basılan şu dinara bir bakalım.
Açıkça itiraf etmeliyim ki, şimdiye kadar bu sikkeyi çok görmeme rağmen ilk defa bu kadar net ve açık görüyorum.
Buraya dikkat lütfen! Yukarıda gördüğünüz kişi Halife Abdülmelik'tir ve sağ elinde bir şey tutuyor. Ben daha önceden bu imajı çok görmeme rağmen bir türlü neyi tuttuğunu çıkartamıyordum. Örneğin en önemli çıkarımlarından biri, YAZI TAHTASI olduğu idi. Çünkü bu tür örnekleri Eski Mısır'daki Katipler'in resimlerinde çok görmüştüm.
Örneğin şu rölyefte katipler ellerinde, içlerinde mürekkep olan, yazı tahtalarından yararlanarak kayıt tutarlar (Bkz. Yazı Tahtaları 1, 2, 3):
Fakat yukarıdaki sikkede Abdülmelik'in sağ eliyle tuttuğu bir yazı tahtası değil; çünkü eğer öyle olsaydı yazı tahtasının kapalı bir sapı, pardon kılıcın kını olmazdı! Ayrıca yazı tahtası bir tehdit gibi böyle tutulmaz (Bkz. James Bond: Dr No. Bu filmde kapsüle binmek üzere 3 astronot gider ama, James Bond (Sean Connory) astronot çantasını yanlış eliyle, sağ elle, taşıdığından hemen yakayı ele verir).
Demek ki Abdülmelik'in sağ eliyle tuttuğu şey, bir kılıç imiş (ki "Arabic coins on Byzantine Model"deki çizimin doğru olduğunu sanmam. Çünkü bu sikkenin "The Arab-Byzantine Coins"deki tam değerlendirmesinde de böyledir). Fakat ben bu durumu yukarıdaki resimle ilk defa bu kadar açık görebiliyorum ve gördüğüm şeyleri de burada yazdım!
BATLILAR, İslam'ın kılıç zoruyla yayıldığını söylerdiler ama inanmazdık! Umarım, bu mesajla kafanız netleşmiştir.
Devam edeceğim, şimdilik saygıyla gittim!
NOT: Resimlerde linkler vardır.
Konu upuaut tarafından (24-02-2015 Saat 01:41 ) değiştirilmiştir.
|

24-02-2015, 02:58
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kılıç yönünde okumalar!
Evet, bir önceki mesajımda gördüğünüz gibi Halife Abdülmelik (Abd-al-melik, 680-705) Bizans'ın zayıflamasıyla artık gücü ele geçirmiş ve kendi borusu sikkelerde öttürüyor.
Bakalım, bu borunun öttürülmesinde kılıçla ilgili sikkelerde kılıç yönü bize neyi gösteriyormuş.
Sözkonusu kılıçla okumada kılıçtan geçen bir hat ve bu hattın kılıcın başından çıkan ve sikkeden geçtiği yazıyı ilkin ve kılıç çıkışıyla sikkeden geçtiği yazıyı ikinci olarak bir sıralı ikili olarak ele alalım ve sonra bunları birleştirip ne anlama geldiğine bir bakalım.
1. A Mixed Arab-Sassanian And Arab-Byzantine Coin From The Time Of Caliph ʿAbd Al-Malik, 75 AH / 694-695 CE: Bu kaynak kopyalamaya izin vermez ama siz, verdiğim linkten bakarsanız, kılıcın başının gösterdiği yazı, "EMİR"dir ve çıkışı da "ALLAH" yazısını gösterir. Birleştir; "ALLAH'IN EMİRİ".
2. The Umayyad caliph 'Abd al-Malik (reigned 685–705) is pictured on a gold coin from 696: Bu sikkenin önyüzünde yine Halife Abdülmelik ve sağ elinde bir kılıç görünür.
Kılıcın başı "RESUL" ve çıkışı da "ALLAH"ı gösterir. Birleştir: "ALLAH'ın RESUL'ü".
Kaldı ki bu sonuç bir önceki mesajımdaki Halife Abdülmelik'e ait altın sikkede de (dinar) mevcut idi!
3. Bir önceki mesajımda verdiğim "Arabic coins on Byzantine Model"de Halep (Aleppo)'te basılan sikkenin önyüzündeki kılıç başı "MÜMİN"i ve çıkışı da "ABD AL MALİK"i gösterir (ki şu kaynak bu okumada size yardımcı olur). Birleştir: "MÜMİN ABD AL MALİK (MÜMİN ABDÜLMELİK)".
4. Lot 6-307. Arab-Byzantine, Umayyad Caliphate. 'Abd al-Malik ibn Marwan. 65-86 / 685-705. Æ Fals. Ilya Filastin (Aelia Capitolina, Jerusalem). Extremely Rare.
Kılıcın başı "MUHAMMED" ve çıkışı "RESUL"ü gösterirken, bunlar birleştirildiğinde "RESUL MUHAMMED" anlamı çıkar.
Tıpkı şu resimdeki gibi:
Şimdilik bu kadar yeter. Daha farklı sikkeler ve okumalar bulursam devam ederim!
Konu upuaut tarafından (24-02-2015 Saat 03:10 ) değiştirilmiştir.
|

24-02-2015, 10:19
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu konuda şu dönemlerde basılan sikkeleri incelememiz gerekiyor.
1. Muaviye döneminde basılan sikkeler (661-680):
Burada sondaki arkayüzü görülen sikkenin ortasında kocaman bir "M" harfi ve altında da "MHMD" yani "MUHAMMED" adı yazılıdır ve solundaki önyüzünde de bir adam ve sağ elinde bir Haç vardır.
|
Soru 1:
Bu m Latin harfi oldugu halde.
onun altinda bulundugunu belirttiginiz MHMD Arap harfleri mi?
Soru 2:
Eger sikkede MHMD varsa bile
bana görünmüyor.
Görünür haline hangi linkte ulasabilirim?
Soru 3:
Sikkenin üzerinde YIL yok gibi.
Var mi?
Sormamin nedeni
üzerinde haç bulunan bu sikkenin
661-680 yillari arasinda
müslümanlar tarafindan kullanildigiyla ilgili
kanitlari görmek.
BATLILAR, İslam'ın kılıç zoruyla yayıldığını söylerdiler ama inanmazdık! Umarım, bu mesajla kafanız netleşmiştir.
Bu tür ilgisiz konulara mümkünse sapmayalim;
yoksa ASIL konu dagilir.
Soru 4:
HAÇ tutan adamdan
KILIÇ tutam Muaviye'ye
nasil atliyoruz?
Yani
amiyane tabiriyle
ne alâka?
|