Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-01-2007, 03:09
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Allah herşeyi bilmiyor mu ?

Sevgili Lenin, baska ne turlu bir mantik ararsin imanli birinde?

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 07-01-2007, 13:56
intizar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
intizar intizar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

lenin Sen Allahı var kabul ederek soru soruyorsun. İstersen kendi sorularını birdaha oku! senin sorun bilimsel olarak tartışılacak bir soru değil, bunu daha sorarken bilmen lazım.

* * * * * Allahı inkar eden biri için Allah her şeyi bilir mi? sorusu sencede çok mantıksız değil mi?

Gerçekle savaşan elbette altolur gider. (Hz.Ali)
Alt 07-01-2007, 16:57
lenin lenin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İntizar o soruları size soruyorum yani inananlara madem "allah var"mantığıyla soruyorum o soruları.Ben zaten inanmiyorum ne diye o tür soruları "Allah var" mantığıyla gidim ben senin mantığınla sordum o soruları.

Karanlığın Sonu Bir Ulu Şafak...
Alt 07-01-2007, 17:04
Üye

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Lenin, baska ne turlu bir mantik ararsin imanli birinde?
Aslında haklısın vartor ama merak işte

Alt 07-01-2007, 17:50
cccp13 cccp13 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cccp13 - MSN üzeri Mesaj gönder

bence tanrıyı sorgulamak boşa kürek çekmek gibi birşey çünkü tanrıda kasıt sadece 3 büyük dindekiler değildir.çok farklı inanış şekilleri var. dünyanın uzaylılar tarafından yapılan bi bilgisayar programı olabileceğini savunanlar bile var. inanç meselesi ama kuranın tanrısı ise tartışılacak olan kuranda yazılı belgeler vardır.insan da mantık kurabilen bi canlı olduğuna göre kuranda geçen tanrı kuran ele alınarak eleştirilmelidir.bir düşünür " şayet islamın tanrısı gerçekten varsa tüm insanlar biraraya gelip bu kadar zalim bi varlığa karşı savaş açmalıdır" der.

Din, halkı uyutmak için afyon niteliğindedir.Sermaye kölelerinin insancıl düşlerini, insana daha yaraşan bir yaşam isteklerini içinde boğdukları bir çeşit ruhsal içkidir. [b][i]
Alt 07-01-2007, 18:17
Üye

cccp13";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence tanrıyı sorgulamak boşa kürek çekmek gibi birşey çünkü tanrıda kasıt sadece 3 büyük dindekiler değildir.çok farklı inanış şekilleri var. dünyanın uzaylılar tarafından yapılan bi bilgisayar programı olabileceğini savunanlar bile var. inanç meselesi ama kuranın tanrısı ise tartışılacak olan kuranda yazılı belgeler vardır.insan da mantık kurabilen bi canlı olduğuna göre kuranda geçen tanrı kuran ele alınarak eleştirilmelidir.bir düşünür " şayet islamın tanrısı gerçekten varsa tüm insanlar biraraya gelip bu kadar zalim bi varlığa karşı savaş açmalıdır" der.
Zaten "İslamiyet Tanrısından" bahsediyordum sorularımda onu sorgulamak niteliğindeydi.

Alt 07-01-2007, 21:06
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"1.Allah herşeyi biliyorsa neden bizi dünyaya indirme ihtiyacı duydu?Direkman cennete ya da cehenneme de koyabilirdi"
Sınava tabi tutuyor dine göre.
Örneğin aşağıdaki yapışık ikizleri de. Tek bedende iki insan. Sınavın sonucu ne olacak acaba?

[img][/img]
Alt 08-01-2007, 01:07
temote temote isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

kardeşim,siz tanrının varlığı konusun da bile kendinizle çelişiyorsunuz.tanrı bu kadar kudretli ve büyük de, her insanlardan istediğini alamayınca felaket gönderiyor.paso peygamber gönderiyor, bizimle hesabı ne anlamadım.ademden beri habire davut,musa, isa muhammed.bize neyi ısbatlamaya çalışıyor.bana öyle geliyor ki; bizim ona değil onun bize ihtiyacı var.öyle olmasa habire kitap peygammber göndermez.ya yarratığınla kabullen,yada yaratma kardeşim. *:x
Alt 08-01-2007, 01:37
intizar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
intizar intizar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

intizar";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
lenin;

Öncelikle Anlaşmamız gereken kesin bir nokta var; Yaratan Allah, yani kuralları o koyar, niye yarattı ?ne gerek vardı? ve benzeri soruların cevabını vermemiz mümkün değil. Felsefe yapılabilir ozamanda geçmişte olduğu gibi saçmalayanlar oluyor.

İnsan oğlunun buna karşı koyma gücü yok. Var diyorsan hodri meydan. Ne yapa bilirsin veya ne yapabiliriz.Yarın yaşayacağımızın garantisi var mı??. Kimizki biz?

Bizi ilgilendiren şu; Allah bizi yarattı fenamı oldu? Gayette güzel yaratmış. Yaratan o olduğu için ve özellikle bizim hayrımıza olduğu için koyduğu kurallara uymak zorundayız. Allah yaratmış,emirlerini söylemiş, uyarısını yapmış, tercihi bize bırakmış (ister ateist olur inkar edersin, ister inanırsın ama günah işlersin veya işlemezsin). Cenneti veya cehennemi bizim kendimiz hak ederiz.

Allah elbette her şeyi biliyor, zaten habire peygamber göndermesinin ve ısrarla uyarmasının sebebi ne olabilir?
Lenin ; Dediğim gibi sorunun cevabı bilimsel olamaz,

pante; Sence imtihan nasıl olmalı????

Gerçekle savaşan elbette altolur gider. (Hz.Ali)
Alt 08-01-2007, 03:08
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

yuhanna";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
evet aslında allah herşeyi bilmez ..ben kuranı çok fazla bilmem yani kutsal kitap kadar değil .o yüzden kutsal kitaptan örenek vermek istiyorum kurandadanda eminim başka arkadaşlar verirler!

yaratılış 18:21
Onun için inip bakacağım. Duyduğum suçlamalar doğru mu, değil mi göreceğim. Yapıp yapmadıklarını anlayacağım."

bu ayet bana tanrının aslında herşeyi bilmediğini anlatıyor.. bu sadece bir örnek ..bu na benzer daha bir çok ayet var..
birde şunu sölemek istiyorum ;tanrı insanlığa felaketler getirerek bakalım kendisine sadık kalıp kalamayacağımızı görmeğe felan çalışıyor..buna da imtahan diyorlar ..peki tanrı bunundamı cevabını bilmiyor..yapmayın *!!
Yuhanna komiksin arkadaş değişmiş saptırılmış insan hegomonyası ile dolu müjde ile geliyorsun foruma

Tabi ki bu H.z İsayı red anlamına gelmiyor.İnciller.Şimdi burda inançsız olduğunu incile de inanmadığını söylersen daha da komik olursun :P

Önerilen Siteler