16-01-2007, 01:31
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Allah herşeyi bilmiyor mu ?
Kuran'ı okursanız insan mantığını iflas ettiren birçok olayla doludur.
950 yıl yaşayan insan,şeytanın koskoca Allah'a posta koyması,denizin ikiye yarılması... uzatmayayım.
Bunlardaki ortak nokta daima düşündürü hikayeler olmasıdır,örneğin Allah-şeytan diyaloğunda bence kibirin insanı ne hallere düşüreceğini anlatır.Anlatmak istediğim din kitaplarının eski hikayelerden yola çıkarak onlara bir mistik anlam katmasıyla ortaya çıkar.
Akıl devreye girdiği an bütün dinler kısa devre yapar.
|

16-01-2007, 04:27
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kont";p="´isimli üyeden Alıntı
Kuran'ı okursanız insan mantığını iflas ettiren birçok olayla doludur.
950 yıl yaşayan insan,şeytanın koskoca Allah'a posta koyması,denizin ikiye yarılması... uzatmayayım.
Bunlardaki ortak nokta daima düşündürü hikayeler olmasıdır,örneğin Allah-şeytan diyaloğunda bence kibirin insanı ne hallere düşüreceğini anlatır.Anlatmak istediğim din kitaplarının eski hikayelerden yola çıkarak onlara bir mistik anlam katmasıyla ortaya çıkar.
Akıl devreye girdiği an bütün dinler kısa devre yapar.
|
Evet evet aynen öyle tabi tabi
Hangi akıl? Kont kardeşim bak o okul bitmicek böyle.Gene kafan karışmış senin biraz ara ver güzel kardeşim.
Topiğin ismini okuyup tekrar yazmanı öneririm.Sanırım konuyla yazdıklarının pek alakası yok yanılıyo muyum?
|

16-01-2007, 10:28
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
monuk";p="´isimli üyeden Alıntı
sevgili tewderi,
aslinda demeye calistigim su: evet haklisin, elbette her sey allahin iradesi dahilinde gerceklesiyor ve onun takdiri olmadan da hicbir sey mumkun diil. ama buradaki ince ayrim da soyle ki, allah bizlerin her seyi istedigimiz gibi secebilmemizi mumkun kilan bir sistem yaratmis, yani bizler istedigimizi secebiliyoruz ve bu durum allahin iradesi altinda gerceklesiyor, ve allah bizim bir seyi tam secme animizda bize karismiyor ve ne isiyorsak yapmamizi mumkun kiliyor. sence bu durum allahin iradesi disinda oldugu ya da onun her seye gucu yetmedigi anlamina mi geliyor yani, bence anlamasi cok zor olmasa gerek..
|
Katilin işlediği suça ortak oluyor tarafsız kalmakla Adamın eline silahi veriyor tetiği çekme işlemini yanlızca katile bırakıyor ve katil tam vazgeçeceken buna şeytanı musalat ediyor yani gaza getiriyor
Ve kendisi sorgulamaya başladığı zaman ya ben sana bütün nimetleri vermedimi seni dünyada hiçbirşeyden mahrum bırakmadım sana peygamber göndermedimi ? eee bu şeytan kim o zaman  nefsi kim verdi ? Birde tetiği çekeceği anda vazgeçecektiki şeytan gelip musalat oldu bu şeytanı kim gönderdi Allahmı gönderdi yok eğer şeytan kendisi geldiyse o zaman herşey başı boş
Ama bu başıboşluğu yaratan kim kim böyle olmasını istedi ?
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|

20-01-2007, 10:45
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Alıntıdır.
Bakara suresinde Adem'in yaratılışı ile ilgili bölüm şöyledir;
2/30. Rabbin meleklere "Ben yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti; melekler, "Orada bozgunculuk yapacak,kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? Oysa biz Seni överek yüceltiyor ve Seni devamlı takdis ediyoruz"
dediler; Allah "Ben suphesiz sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi.'
Allah sadece 'ben yeryüzünde bir halife var edeceğim' diyorken,Melekler 'Orada bozgunculuk edip,Kanlar dökecek birini mi?' diyor.
Melekler,Gaybı bilemez,yani geleceği bilemez.
O halde,nasıl oluyor da,
Adem'in dünyaya gönderileceğini,
İnsanoğlu nun bozgunculuk edeceğini,
Vucudunda Kan olduğunu,
Kan'ın dökülecek bir sıvı olduğunu,
Dökülmenin,ancak yerçekiminde olabileceğinden, yerçekimi olduğunu?
Kan dökme'nin kötü bir şey olduğunu,
Ve insanın kan dökeceğini,
Bilebiliyorlar.
Allah'Gaybı sadece ben bilirim' demiyor mu?
Melekler aşağıda göreceğiniz gibi'Biz ancak senin öğrettiğini bilebiliriz' demiyor mu?
O halde Melekler nasıl olur da geleceği bilir?
2/31. Ve Adem'e bütün isimleri öğretti, sonra eşyayı
meleklere gösterdi. "Eğer sözünüzde samimi iseniz
bunların isimlerini bana söyleyin" dedi.
2/32. Cevab verdiler "Sen münezzehsin, öğrettiğinden
başka bizim bir bilgimiz yoktur. Şüphesiz Sen hem
bilensin, hem Hakim'sin".
Melekler,görüldüğü gibi eşyaların ismini bilemiyor,fakat Kan'dan bahsedilmediği halde,ne olduğunu,ne işe yaradığını vs biliyorlar.
Meleklerin söyledikleri doğru çıkmıştır.
İnsan'da Kan vardır,insan Kan döker,bozgunculuk yapar vs.
Demek ki,Melekler geleceği görebiliyor,
Hem de oldukca doğru.
Hicr;
32- Allah buyurdu ki: "Ey İblis! Ne oluyor sana da, secde edenlerle beraber olmuyorsun?"
33- İblis şöyle dedi: "Kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattığın bir insana secde edemezdim."
34- Allah şöyle buyurdu: "Öyle ise oradan çık! Sen, artık kovulmuş birisin."
35- "Kıyamet gününe kadar lanet senin üzerindedir."
36- İblis: "Rabbim! Öyle ise insanların kabirlerinden kaldırılacakları güne (kıyamete) kadar bana mühlet ver" dedi.
37- Allah buyurdu ki: "Sen mühlet verilenlerdensin."
38- "Allah katında bilinen vaktin gününe kadar..."
39- İblis şöyle dedi: "Rabbim! Beni saptırdığın için, mutlaka ben de yeryüzünde onlara günahları süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım!"
İblis geleceği gayet güzel biliyor. Neleri biliyor?
. Ademin ve eşinin cennette ikamet edeceklerini
. Ademin ve eşinin yasak meyve konusunda uyarılacaklarını
. Ademi ve eşini kandıracağını
. Ademin tevbe edeceğini
. Tevbesinin kabul edileceğini
. Cennet yurdundan indirileceklerini
. Bir vakte kadar imtihan edileceklerini
İmtihan olacağını biliyordu ki "dosdoğru yolunun üzerine oturacağım ve onları saptıracağım, yeryüzünde günahlarını süsleyeceğim" diyor. Daha Allah Ademe "sen ve eşin cennette otur, şu ağaca yaklaşma" bile dememişken...
Bir de şunlara dikkat çekelim:
1.Allah yeryüzüne Halife yaratacaksa niye cennete koyuyor.
2.Halife artçıl demektir.İLK yaratılacak insan kimin artçısı veya halifesidir.
3.Meleklere sadece'Ben yeryüzüne halife yaratacağım ' dediği halde,Melekler bu halife'nin Vücudunda KAN olacağını nereden biliyor ki 'Kan Dökecek' birinden bahsediyor.
4.Melekler haklı çıktı,insan vücudunda kan var ve insan kan döküyor(Kabil'in Habil'i öldürmesi)
5.Melekler gaybı biliyorlar mı?
6.Melekler 'Ya Rab ! Senin bize bildirdiğinden başka bilgi mümkün değildir'(Bakara 32)dediklerine göre olacakları nasıl bilmiş olabilirler?
7.Çaktırmadan Levh-i Mahfuz'u mu okuyorlar acaba ?
8.Adem'e kendi ruhundan üflemiş ise,diğer yarattıklarına da üflemişmidir?
9.Kendi ruhunda azalma olmuşmudur?
10.Neresi ile üflemiştir?
11.Ve Adem'in neresinden üflemiştir?
12.Çamurdan testi veya cam eşya yapanların üflemesi de benzer bir durum mudur?
13.Havva'yı Adem'den yarattığına göre,Havva'nın Ruh'u Adem'in Ruh'undan mı alındı? Yoksa Havva'ya ayrıca ruh üflendi mi?
14.Adem'in çocukları birbirini nasıl 'üfledi'de zürriyet devam etti?
15.Melekler hiç bir şeyin ismini bilemezken,daha yaratılmadan,kan'ın ne olduğunu,kan'ın ismini ve kan dökme'nin kötü bir şey olduğunu nasıl bilebiliyorlardı?
16.Ateşten yaratılan cinlerin de kanı dökülür mü?
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|

20-01-2007, 18:34
|
|
Üye
|
|
|
|
tewderi,
Allah zaman ve mekandan münezzehtir, Allah'i zaman ve mekana bağlayamayız çünkü zaman ve mekan bu alemin yaratılması ile ortaya çıkan durumlardır, neticelerdir. Yani zaman ve mekan Allah'in iradesi dahilinde yaratılmıştır.
gelecek zaman bizim için bir gayb'dır. biz onu bilemeyiz. şu andaki ilmi bulgular da bunu gösteriyor. Ancak, Alim olan Allah herşeyi bilir. bizler de buna iman ederiz.
biz olayları zaman ve mekandan soyutlayarak anlayamayız. çünkü bedenimiz bu maddi aleme uyumlu olarak yatarılmıştır. nasıl bedenimiz havasız yaşamıyorsa, zihnimiz de bu alemi zaman ve mekan olmadan kavrayamıyor.
zaman ve mekandan münezzeh olmayı anlamak için biraz felsefe okumak gerekir tabi.
aynı zamanda senin "bilgi" , "bilmek" dediğin şeyin maddi bir vucudu da yoktur, somuttur. bilgiyi maddeyle açıklayamazsın. bilgi maddenin bir türevi değildir. ben şunu biliyorum ya da bunu biliyorum derken ortaya koyduğun durum ya da eylem nedir? hiç düşündün mü? yani bilmek, bilgi vs nedir bunlar?
bunlar biraz kapa patlatıcı cevabı olmayan sorulardır. ama bakış açısını genişletmesi münasebetiyle değerlidir.
olayı daha iyi anlamak istersen Edwin A. Abbott'un flatland adlı kitabını okumanı tavsiye ederim. ya da youtube dan dr. quantum diye arattığın zaman da birşeyler izleyebilirsin.
|

20-01-2007, 20:52
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
bazı kişiler din hakkında yorum yapmadan önce iyice okumaları gerekir madem bazi seylere herkezin saygı duyması gerekıyosa haddini aşmadan konuşma en guzelı...en temiz yüz gözyaşiyla yıkanandir....peki madem öyle sevgili abiler ablalar dunya nasıl oldu ınsan yoktanmı var oldu o kadar meyve sebze onca guzel çiçek bir arının petegini onca geometrı üstadi çözemezken sizin tırnağinizin pisliği kadar beyni olan arının aklı nasıl bu kadar iyi çalişiyo yada sizin aklınız en azından düşünüyosunuz yorum yapıyosuunuz
|

22-01-2007, 11:08
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
melankolik";p="´isimli üyeden Alıntı
bazı kişiler din hakkında yorum yapmadan önce iyice okumaları gerekir madem bazi seylere herkezin saygı duyması gerekıyosa haddini aşmadan konuşma en guzelı...en temiz yüz gözyaşiyla yıkanandir....peki madem öyle sevgili abiler ablalar dunya nasıl oldu ınsan yoktanmı var oldu o kadar meyve sebze onca guzel çiçek bir arının petegini onca geometrı üstadi çözemezken sizin tırnağinizin pisliği kadar beyni olan arının aklı nasıl bu kadar iyi çalişiyo yada sizin aklınız en azından düşünüyosunuz yorum yapıyosuunuz
|
Melankolik ,
*Herşeyi bukadar güzel YAratan rabim *600 sayfalık bir kitap yazmaz insanların önüne çıkmaktan korkmaz peygamberin şehveti ile uğraşmaz.. İnsanları bir birine kırdırmaz , insanları yakmak için bu kadar azimli de olmaz ,yap boz oyunlarıda oynamaz.
* Durmadan peygamber göndermez insanları test etme ihtiyacıda hisetmez.
|

22-01-2007, 16:04
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
tanrı *bilmiyor galiba *
tewderi
NO GOD
NO RELIGION
"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."
K. Marx
|

03-09-2008, 13:56
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
temote´isimli üyeden Alıntı
kardeşim,siz tanrının varlığı konusun da bile kendinizle çelişiyorsunuz.tanrı bu kadar kudretli ve büyük de, her insanlardan istediğini alamayınca felaket gönderiyor.paso peygamber gönderiyor, bizimle hesabı ne anlamadım.ademden beri habire davut,musa, isa muhammed.bize neyi ısbatlamaya çalışıyor.bana öyle geliyor ki; bizim ona değil onun bize ihtiyacı var.öyle olmasa habire kitap peygammber göndermez.ya yarratığınla kabullen,yada yaratma kardeşim.  *:x
|
aynı fikirdeyim,insanlarla alıp veremediği ne?hadi Ademi yarattın(biz yarat dedik mi?karışmadık),yetmedi kendi keyfinden Havvayı yarattın(yine karışmadık zaten yoktuk)e ikisini dünyada halife niyeti ile yaratmış ama hikmetinden sual olunmaz neuzübillah! cennetine koymuş !iyi güzelde cennette herşeyi yiyin için şu ağacın meyvesinden asla yemeyin diye niye yasaklamış?yasak daha çok merak çeker zaten ,bide şeytanı kovduğu halde yine ne hikmetse şeytan cennet bahçesine sızıp bizimkileri kandırmayı başarıp(burada dikkat Allahın haberi yok herhal şeytanın cennet bahçesine sızdığından,öyle bir görünüm var!)yasak meyvayı yedirtip,Adem ve Havvayı cennetten kovdurtmayı başarıyor ve yeryüzüne ancak kovularak indirilen Adem ve Havvanın soyunu yoldan çıkarmak için kıyamete kadar izin koparan da yine şeytan oluyor, biraz ceza ama daha çok torpil var şeytana neden?oysa hiçbir günahımız olmayan sadece Adem ve Havva çocukları olan birşey yapmamış olan biz insanoğlu durduk yere cezalandırılıyoruz neden?!!yani yaratmasaydın ya dersekte haklıyız yani!
|

03-09-2008, 14:38
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
tewderi´isimli üyeden Alıntı
Alıntıdır.
Bakara suresinde Adem'in yaratılışı ile ilgili bölüm şöyledir;
2/30. Rabbin meleklere "Ben yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti; melekler, "Orada bozgunculuk yapacak,kanlar akıtacak birini mi var edeceksin? Oysa biz Seni överek yüceltiyor ve Seni devamlı takdis ediyoruz"
dediler; Allah "Ben suphesiz sizin bilmediklerinizi bilirim" dedi.'
Allah sadece 'ben yeryüzünde bir halife var edeceğim' diyorken,Melekler 'Orada bozgunculuk edip,Kanlar dökecek birini mi?' diyor.
Melekler,Gaybı bilemez,yani geleceği bilemez.
O halde,nasıl oluyor da,
Adem'in dünyaya gönderileceğini,
İnsanoğlu nun bozgunculuk edeceğini,
Vucudunda Kan olduğunu,
Kan'ın dökülecek bir sıvı olduğunu,
Dökülmenin,ancak yerçekiminde olabileceğinden, yerçekimi olduğunu?
Kan dökme'nin kötü bir şey olduğunu,
Ve insanın kan dökeceğini,
Bilebiliyorlar.
Allah'Gaybı sadece ben bilirim' demiyor mu?
Melekler aşağıda göreceğiniz gibi'Biz ancak senin öğrettiğini bilebiliriz' demiyor mu?
O halde Melekler nasıl olur da geleceği bilir?
2/31. Ve Adem'e bütün isimleri öğretti, sonra eşyayı
meleklere gösterdi. "Eğer sözünüzde samimi iseniz
bunların isimlerini bana söyleyin" dedi.
2/32. Cevab verdiler "Sen münezzehsin, öğrettiğinden
başka bizim bir bilgimiz yoktur. Şüphesiz Sen hem
bilensin, hem Hakim'sin".
Melekler,görüldüğü gibi eşyaların ismini bilemiyor,fakat Kan'dan bahsedilmediği halde,ne olduğunu,ne işe yaradığını vs biliyorlar.
Meleklerin söyledikleri doğru çıkmıştır.
İnsan'da Kan vardır,insan Kan döker,bozgunculuk yapar vs.
Demek ki,Melekler geleceği görebiliyor,
Hem de oldukca doğru.
Hicr;
32- Allah buyurdu ki: "Ey İblis! Ne oluyor sana da, secde edenlerle beraber olmuyorsun?"
33- İblis şöyle dedi: "Kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattığın bir insana secde edemezdim."
34- Allah şöyle buyurdu: "Öyle ise oradan çık! Sen, artık kovulmuş birisin."
35- "Kıyamet gününe kadar lanet senin üzerindedir."
36- İblis: "Rabbim! Öyle ise insanların kabirlerinden kaldırılacakları güne (kıyamete) kadar bana mühlet ver" dedi.
37- Allah buyurdu ki: "Sen mühlet verilenlerdensin."
38- "Allah katında bilinen vaktin gününe kadar..."
39- İblis şöyle dedi: "Rabbim! Beni saptırdığın için, mutlaka ben de yeryüzünde onlara günahları süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım!"
İblis geleceği gayet güzel biliyor. Neleri biliyor?
. Ademin ve eşinin cennette ikamet edeceklerini
. Ademin ve eşinin yasak meyve konusunda uyarılacaklarını
. Ademi ve eşini kandıracağını
. Ademin tevbe edeceğini
. Tevbesinin kabul edileceğini
. Cennet yurdundan indirileceklerini
. Bir vakte kadar imtihan edileceklerini
İmtihan olacağını biliyordu ki "dosdoğru yolunun üzerine oturacağım ve onları saptıracağım, yeryüzünde günahlarını süsleyeceğim" diyor. Daha Allah Ademe "sen ve eşin cennette otur, şu ağaca yaklaşma" bile dememişken...
Bir de şunlara dikkat çekelim:
1.Allah yeryüzüne Halife yaratacaksa niye cennete koyuyor.
2.Halife artçıl demektir.İLK yaratılacak insan kimin artçısı veya halifesidir.
3.Meleklere sadece'Ben yeryüzüne halife yaratacağım ' dediği halde,Melekler bu halife'nin Vücudunda KAN olacağını nereden biliyor ki 'Kan Dökecek' birinden bahsediyor.
4.Melekler haklı çıktı,insan vücudunda kan var ve insan kan döküyor(Kabil'in Habil'i öldürmesi)
5.Melekler gaybı biliyorlar mı?
6.Melekler 'Ya Rab ! Senin bize bildirdiğinden başka bilgi mümkün değildir'(Bakara 32)dediklerine göre olacakları nasıl bilmiş olabilirler?
7.Çaktırmadan Levh-i Mahfuz'u mu okuyorlar acaba ?
8.Adem'e kendi ruhundan üflemiş ise,diğer yarattıklarına da üflemişmidir?
9.Kendi ruhunda azalma olmuşmudur?
10.Neresi ile üflemiştir?
11.Ve Adem'in neresinden üflemiştir?
12.Çamurdan testi veya cam eşya yapanların üflemesi de benzer bir durum mudur?
13.Havva'yı Adem'den yarattığına göre,Havva'nın Ruh'u Adem'in Ruh'undan mı alındı? Yoksa Havva'ya ayrıca ruh üflendi mi?
14.Adem'in çocukları birbirini nasıl 'üfledi'de zürriyet devam etti?
15.Melekler hiç bir şeyin ismini bilemezken,daha yaratılmadan,kan'ın ne olduğunu,kan'ın ismini ve kan dökme'nin kötü bir şey olduğunu nasıl bilebiliyorlardı?
16.Ateşten yaratılan cinlerin de kanı dökülür mü?
|
sn.tewderi;sorular çok yerinde bende hep aynı soruları hatta bu konu ilede ilgili daha fazla sorunun cvp.larını merak ettim ama sorduğum kişilerden aldığım cvp.lar ''Allahın hikmeti,sual olmaz,yada böyle sorular sorma,düşünme bile!''şeklinde oldu.Diyorum ki;melekler ve şeytanda geleceği biliyor olmalı herhalde ki daha hiçbirşey olmadan önce olacaklar üzerine konuşuyorlar yada gerektiğinde ''biz senin öğrettğinden başka şey bilemeyiz ''diyerek Allaha yalan söylüyorlar,melekler yalan söyleyebilir mi?hadi şeytan zaten kızgın galiba o söyleyebilir(mi acaba?)sadece Allah geleceği biliyorsa meleklerin ve şeytanın da, geleceği daha olmadan bilir gibi konuşmaları dikkat çekici,ozaman ortada garip bir durum var!dediğiniz gibi melekler ve şeytan levh-i mahfuzu mu çaktırmadan okudular ama bunu herşeyden anında haberi olan Allah nasıl bilmez?yoksa hemen yanındaki olaylardan bile bihaber olmaz mı ozaman oda ters!anlamadım...yada haberi varda göz mü yumdu?niye?bir senaryo hazırlamıştı zatende o senaryonun aynen olması için miydi bütün bu hikaye?ozamanda biz niye ceza alır durumdayız insanoğlu olarak?anlamsız yani...
|