17-06-2015, 01:29
|
|
Üye
|
|
|
|
postalmarx´isimli üyeden Alıntı
.....
|
Yazdıkların baştan aşağı yalan. Bak hatalı veyahut yanlış demiyorum yalan diyorum. Üye olduğun günden beridir tek yaptığın türk kimliği üzerine yalanlar uydurmak kara propaganda yapmak.
Sandığından çooook ama çok daha iyi tanıyorum muhafazakar kesim türevlerini. İçlerinden ziyadesiyle vakit geçirdim. Klasik taş kafalı(senin tabirinle) ulusalcılardan değilim.
Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı
|
Alparslan Türkeş mi?
O kim ola ki 
Mhp'yi zerre sevmiyorum hatta sık sık sövüyorum ama iftiralara da çanak tutamam.
|
Yüksekovahaber ve ozgur-gündem gibi siteleri kabul etmiyorum. Haberlerinin bir değeri yok benim için.
pkk isimli örgüt kürtlerin içinden çıktı. Daha az Türk askerinin ölmesi için yardım ve yataklık yapan köyler yakılıp boşaltıldı. Arada haksızlıklar olmuş olabilir. Bunu ne ben ne de başkası tam olarak bilemez.
Faili meçhullerin sayısı abartılıyor. Öldürülenler teröre yardım ve yataklık edenler. Öldürülmeselerdi de pkk palazlanmaya devam mı etseydi?
Berkin elvan olayı Akp isimli amerikan partisine ait Türk'ün devletini temsil etmiyor benim gözümde.
Ayhan Çarkın'ın itirafları.
http://www.bianet.org/bianet/siyaset...l-biz-oldurduk
Cumhuriyet tarihi bunun gibi olaylarla dolu. Gücü elinde tutan diğerini ezmeye hakkı olduğunu düşünmüş, ezmiş. Tipik faşist devlet refleksi ve binlerce faili mechul, onbinlerce mağdur.
--/--
Kötü bir şey istemiyoruz. Diyoruz ki; adil, eşitlikçi, özgürlükçü bir anayasa olsun, şeffaf ve denetlenebilir bir devlet olsun. Kimse kimseyi ezemesin.
Ortada ne ABD var, ne başkası. Siz varsınız, ben varım, arkadaşlar var, tüm vatandaşlar var. Kendi aramızda anlaşalım, bu anayasayı yani toplumsal sözleşmeyi oluşturalım diyorum.
Buna bir itirazınız var mı?
|
Ayhan Çarkın'ın pkk'nın itiraf ettiği katliamları dahi sahiplendiğini burada daha önce de yazmıştım birkaç kez ama nedense hep gözden kaçıyor. Ayhan Çarkın'ın sözde itiraflarına güvenilemez. Çözüm sürecinin tetikçiliğini yapıyor.
Ortada abd olmadığı için abd uçakları ile birlikte pyd tel abyad isimli arap bölgesini ele geçiriyor kendi bayraklarını çekiyor değil mi?
Pek demokrat hdp'nin bu konu hakkında görüşleri nelerdir?
Siyasi tartışma programlarına bakınca pek de iç açıcı değil sanki!
Lafları çarpıtmanıza bakılınca sizin de pek iç açıcı değil herhalde. Malum, insanlık adına Ayn el Arap'ın kobani olarak kalmasını isteyende sizdiniz.
Koruculuk yapan çok çok küçük bir azınlık olan, kürt-zaza toplumu içinde istisna kadar miktarda bulunan kürt-zaza aileleri bir kenara koyuyorum. Geri kalan tüm kürt-zaza topluluğu bu ülkeye ihanette sınır tanımıyor.
En basit örnek uludere olayı. Burada kaçakçılık yapan adamlar pkkya para kazandırıyor. Bu paralar türk askerine kurşun mayın olarak geri dönüyor. 3 kişi ölecekse 4 kişi ölüyor. Böylesi rezil bir durumda bile kürt-zaza mağduru oynamaya kalkabiliyor. Sırf bu bombalama yüzünden akp birçok kürtün oyunu kaybetti. Bu durum defalarca konuşuldu medyada.
Görüyor musunuz?
Türk ağladığında Kürt-Zaza gülüyor. Bizler kardeş miyiz dost muyuz?
Bizler düşmanız hem de en azılısından ama biz aptal türkler hala bunun farkına varamıyoruz. Kürt-zaza yüzümüze gülüp kuyumuzu kazmaya devam ediyor.
Yeni toplumsal sözleşmeyi yapmak kürde zazaya düşmez. Burası Türk devleti. Türk olduğu için bu ülke var kürt olduğu için değil. Bu ülkenin özü türk. Bundan dolayı devlet kurumlarında türkçe yazışılıyor, türkçe konuşuluyor, derslerde islamiyet öncesi türk tarihi işleniyor. Türk yoksa bu devlette yok. Kürt olsa da olmasa da bu devlet var olacak hatta çok daha güzel olacak. Siz Almanyada İngilterede "biz bu sözleşmeyi beğenmiyoruz, yeniden yapalım" diyebiliyor musunuz?
Türk'e göz yaşı, ihanet ve kandan başka hiçbir şey vermediniz.
Kürt palavralarına karnım tok.
|

17-06-2015, 02:08
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Nevandaar´isimli üyeden Alıntı
Yeni toplumsal sözleşmeyi yapmak kürde zazaya düşmez. Burası Türk devleti. Türk olduğu için bu ülke var kürt olduğu için değil. Bu ülkenin özü türk. Bundan dolayı devlet kurumlarında türkçe yazışılıyor, türkçe konuşuluyor, derslerde islamiyet öncesi türk tarihi işleniyor. Türk yoksa bu devlette yok. Kürt olsa da olmasa da bu devlet var olacak hatta çok daha güzel olacak. Siz Almanyada İngilterede "biz bu sözleşmeyi beğenmiyoruz, yeniden yapalım" diyebiliyor musunuz?
Türk'e göz yaşı, ihanet ve kandan başka hiçbir şey vermediniz.
Kürt palavralarına karnım tok.
|
Gözümün önüne Suriye'den kaçıp ABD'ye yerleşen, palazlanınca da oradaki Kızılderililere kin kusan bir tip geldi (nedense).
Neyse, kızmıyorum. Anlaşma ihtimali milyonda 1 olsa bile anlaşırız küçük mankurt.
--/--
Bu sözleşmede anlaşamayacağımız ne olabilir?
|
- Adaletli, halkçı, eşitlikçi, özgürlükçü yeni bir anayasa yapılması. Devletin din/dil/ırk/etnik köken ayırt etmeyen bir konum alması. Laikliğin tam anlamıyla uygulanması.
- Bağımsız yargının yeniden dizaynı, mevcudun çoğunun kovulup yeniden oluşturulması.
- Kolluk kuvvetlerinin yeniden dizaynı, mevcudun çoğunun kovulup yeniden oluşturulması.
- Milletvekili maaşlarının asgari ücrete düşürülmesi, ekstraların kaldırılması, dokunulmazlıkların kaldırılması.
- Üniversite öncesi öğretim kurumlarının yeniden dizaynı, mevcudun çoğunun kovulup yeniden oluşturulması, parasız hale getirilmesi, yurt genelinde eşit imkanlara kavuşturulması.
- Diyanetin ya feshedilmesi, ya tüm inanç/inançsızlık gruplarının temsil edildiği bir kurum haline gelmesi ve artık devlet bütçesinden pay almaması.
- Gösteri/yürüyüş/sendikal hakların yeniden dizaynı, mevcut sarı sendikaların feshi.
- Basın özgürlüğünün yeniden dizaynı. TRT'nin, AA'nın özerkleşmesi.
- YÖK'ün feshi, üniversitelerin özerkleşmesi, akademik ünvan şartlarının en az Avrupa normlarına yükseltilmesi, parasız hale getirilmesi, yurt genelinde eşit imkanlara kavuşturulması.
- SGK'da yapılan tahribatların düzeltilmesi, sağlık kurumlarının moderleştirilmesi, sayılarının arttırılması, personel ücretlerinin arttırılması.
- Tüm devlet kurumlarının şeffaflaşması ve vatandaşlar tarafından denetlenebilir olması. Devlete dava açılabilir hale getirilmesi.
|
Şimdiye kadar neden böyle bir anayasa yapılmadı sizce?
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

17-06-2015, 02:34
|
|
Üye
|
|
|
|
Birbirimizi yemeyelim beyler... Sosyal Marks'ın annesi Kürt, babasının Türk olduğunu söyledi ama anne tarafına kendini daha yakın hissediyor belli ki. Şüpheci Dinsiz de Kürt, dolayısıyla Nevandaar'a saldırmanızın altında Kürt olmanız yatıyor, hadi gelin şunu itiraf edin.
Ne kadar solcu ya da liberal gözükmeye çalışırsanız çalışın Kürt damarınız kabarıyor, bu da doğal, yadırgamıyorum. Benim ve Nevandaar'ın da Türk damarı kabarık, ancak aramızdaki fark şu, Nevandaar ve ben saklamadan, erkek gibi Türk kimliğimizi savunduğumuzu ve önemsediğimizi söylüyoruz, açık açık Türkçü olduğumuzu beyan ederek siyasi fikir sunuyoruz. Sizler ise bal gibi Kürtçü hisler taşıdığnız halde biriniz solcu diğeriniz liberal maskesi takıyor. İşin komiği buna da ancak sizin gibiler inanıyor.
|

17-06-2015, 02:35
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Malum, insanlık adına Ayn el Arap'ın kobani olarak kalmasını isteyende sizdiniz.
|
Şuna da cevap vereyim ki tekrar aynı sakızı çiğnemeyesiniz.
http://odatv.com/n.php?n=cff3c900-1406151200
1973
Esad Suriye'nin Kuzeydoğusunda "Arap Kemeri" Oluşturdu
(Getty/Agence France Presse)
(Ekim 1973'te Şam'daki Umayyad Camisi'nden çıkarken el sallayan Suriye Cumhurbaşkanı Hafız el-Esad)
Suriye lideri Hafız el-Esad 1973'te Türkiye sınırında bir "Arap Kemeri" oluşturdu. Özkaynakları zengin bölgelerden Suriyeli Kürtleri çıkaran bu kemer oradaki Kürt hakimiyetini zayıflatmak için tasarlanmıştı. Baas'lı olan Esad partinin darbeyle iktidara gelmesinde yedi yıl sonra 1970'de başa geçti.
1975
Baasçılar Kuzey Irak'ı Araplaştırdı
(Dr. Michael Izady/Gulf2000)
(Harita: Irak'ın Körfez 2000 haritasında 1975'te Kürt bölgelerindeki mevkiler belirtilmiş. Sarı yerler, otonom bölgenin dışında Baasçıların "Araplaştırma" programına maruz kalan Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı yerleri gösteriyor.)
1974'te Otonomi Anlaşmasının başarısızlığıyla, ülkenin kuzeyindeki petrol zengini bölgelerde hükümet kontrolünü sağlamlaştırmak isteyen Irak'taki Baas rejimi, yüz binlerce Kürdü bölgeden çıkararak yerlerine orta ve güney Irak'taki Arapları getirdi. İran ve ABD'nin desteklediği Iraklı Kürtler Baas rejimine karşı ayaklandı.
1988
Saddam el-Enfal Kampanyasıyla Kürtlere Eziyet Etti
IRNA/AFP/Getty Images
(Sokakta ölü yatan bir baba oğul. Saddam Hüseyin'in Mart 1988'de kuzeydoğu Irak'taki Halepçe şehrine yaptığı kimyasal saldırıda öldüler.)
Saddam Hüseyin'in Şubattan Eylül 1988'e kadar yürüttüğü Kürt Soykırımı olarak bilinen el-Enfal ("ganimet") Kampanyasında toplu katliamlar yapıldı, binlerce köy yerle bir edildi ve sivillere karşı kimyasal silahlar kullanıldı. Tahmini 50,000-180,000 Iraklı Kürt öldürüldü ve on binlercesinin yeri değiştirildi. 16 Mart 1988'de beş bin Kürt Halapçe'de sarin ve hardal gazı saldırısıyla öldürüldü.
|
İran, Irak, Suriye hep Kürtlere eziyet etmiş, yurtlarından sürülmüşler, öldürülmüşler.
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

17-06-2015, 03:14
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
kut´isimli üyeden Alıntı
Birbirimizi yemeyelim beyler... Sosyal Marks'ın annesi Kürt, babasının Türk olduğunu söyledi ama anne tarafına kendini daha yakın hissediyor belli ki. Şüpheci Dinsiz de Kürt, dolayısıyla Nevandaar'a saldırmanızın altında Kürt olmanız yatıyor, hadi gelin şunu itiraf edin.
Ne kadar solcu ya da liberal gözükmeye çalışırsanız çalışın Kürt damarınız kabarıyor, bu da doğal, yadırgamıyorum. Benim ve Nevandaar'ın da Türk damarı kabarık, ancak aramızdaki fark şu, Nevandaar ve ben saklamadan, erkek gibi Türk kimliğimizi savunduğumuzu ve önemsediğimizi söylüyoruz, açık açık Türkçü olduğumuzu beyan ederek siyasi fikir sunuyoruz. Sizler ise bal gibi Kürtçü hisler taşıdığnız halde biriniz solcu diğeriniz liberal maskesi takıyor. İşin komiği buna da ancak sizin gibiler inanıyor.
|
Ben insan gibi insan haklarını savunuyorum.
Ya üstünüzdeki etiketlerden insanlığınız görünmez olmuş veya ben göremedim. Sizin ne gibi neci olmayı savunduğunuz, neyi yiyip neyi yemediğiniz sizde kalsın.
--/--
Nevandaar ile uzun süredir yazışır/atışırız. Bana saldırır durur, ama kendisini severim. Yani saldırmıyor, düşünmeye zorluyorum. Bir gün düşüncelerini Türk-Erkek-Fenerli-ne bileyim Kastamonulu olmaktan insan olmaya doğru değiştireceğini umuyorum.
--/--
Ben Kürtçü değilim, çünkü ırkçı değilim. Kendi kökenim zerre kadar umurumda değil.
Dünyaya gelmiş bir canlıyım. Okudum, gözlem yaptım, bencil olmadım. Bazı haklarım olduğunu kavradım, bütün insanların hatta bütün canlıların aynı haklara sahip olduğunu kavradım. Tek bir Dünya var, hepimiz onun içindeyiz ve haklarımızı ihlal etmeden birlikte yaşamak zorundayız.
Bu sebeple uydurulmuş ülkeleri de reddediyorum, uydurulmuş milliyetleri de, uydurulmuş milletleri de, uydurulmuş bayrakları da, uydurulmuş ırkları da, uydurulmuş dinleri de, uydurulmuş mezhepleri de, uydurulmuş doktrinleri de, uydurulmuş yönetim biçimlerini de, uydurulmuş düşmanlıkları da.
Benim için sosyal yaşam, paylaşım, yardımlaşma her şeyin önündedir. Bu yüzden diyorum ki, hep birlikte kimseye haksızlık yapılmayan bir sözleşme geliştirelim.
Bakın Bilal'e anlatır gibi anlattım.
|

17-06-2015, 03:35
|
|
Üye
|
|
|
|
Ben insan gibi insan haklarını savunuyorum.
Ya üstünüzdeki etiketlerden insanlığınız görünmez olmuş veya ben göremedim. Sizin ne gibi neci olmayı savunduğunuz, neyi yiyip neyi yemediğiniz sizde kalsın.
--/--
Nevandaar ile uzun süredir yazışır/atışırız. Bana saldırır durur, ama kendisini severim. Yani saldırmıyor, düşünmeye zorluyorum. Bir gün düşüncelerini Türk-Erkek-Fenerli-ne bileyim Kastamonulu olmaktan insan olmaya doğru değiştireceğini umuyorum.
--/--
Ben Kürtçü değilim, çünkü ırkçı değilim. Kendi kökenim zerre kadar umurumda değil.
Dünyaya gelmiş bir canlıyım. Okudum, gözlem yaptım, bencil olmadım. Bazı haklarım olduğunu kavradım, bütün insanların hatta bütün canlıların aynı haklara sahip olduğunu kavradım. Tek bir Dünya var, hepimiz onun içindeyiz ve haklarımızı ihlal etmeden birlikte yaşamak zorundayız.
Bu sebeple uydurulmuş ülkeleri de reddediyorum, uydurulmuş milliyetleri de, uydurulmuş milletleri de, uydurulmuş bayrakları da, uydurulmuş ırkları da, uydurulmuş dinleri de, uydurulmuş mezhepleri de, uydurulmuş doktrinleri de, uydurulmuş yönetim biçimlerini de, uydurulmuş düşmanlıkları da.
Benim için sosyal yaşam, paylaşım, yardımlaşma her şeyin önündedir. Bu yüzden diyorum ki, hep birlikte kimseye haksızlık yapılmayan bir sözleşme geliştirelim.
Bakın Bilal'e anlatır gibi anlattım.
|
Ne güzel. Ancak şunu unutuyorsunuz, sosyal paylaşım, adalet, birlikte yaşam, haklar vb. de uydurulmuş kavramlardır. Doğada hak mak yoktur, adalet yoktur, eşitlik yoktur, ne yazık ki böyledir. Et yiyen biri olduğunuzu varsayarak şu örneği vereyim, kasaba gidip et alıp yiyor musunuz? Yiyorusunuz değil mi? Tartışma bitmiştir, türcüsünüz yani. Kendi türünüzü kayırarak bir başka türü öldürüp yemekte bir sakınca görmüyorsunuz, bunu insan türünün doğal bir hakkı olarak kabul etmişsiniz. Türcülük de ırkçılığın bir alt dalıdır.
Yani demek istediğim, kimi uydurulmuş kavramları benimsiyorsunuz. Neden, sizin benimsediğiniz uydurulmuş kavramlar cici de, benim benimsedikleri kaka? Al işte bu da bir tür ayrımcılık. Gördüğünüz gibi siz de gayet ırkçı/türcü ve ayrımcı birisiniz.
|

17-06-2015, 04:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
kut´isimli üyeden Alıntı
Ne güzel. Ancak şunu unutuyorsunuz, sosyal paylaşım, adalet, birlikte yaşam, haklar vb. de uydurulmuş kavramlardır. Doğada hak mak yoktur, adalet yoktur, eşitlik yoktur, ne yazık ki böyledir. Et yiyen biri olduğunuzu varsayarak şu örneği vereyim, kasaba gidip et alıp yiyor musunuz? Yiyorusunuz değil mi? Tartışma bitmiştir, türcüsünüz yani. Kendi türünüzü kayırarak bir başka türü öldürüp yemekte bir sakınca görmüyorsunuz, bunu insan türünün doğal bir hakkı olarak kabul etmişsiniz. Türcülük de ırkçılığın bir alt dalıdır.
Yani demek istediğim, kimi uydurulmuş kavramları benimsiyorsunuz. Neden, sizin benimsediğiniz uydurulmuş kavramlar cici de, benim benimsedikleri kaka? Al işte bu da bir tür ayrımcılık. Gördüğünüz gibi siz de gayet ırkçı/türcü ve ayrımcı birisiniz.
|
Şimdilik anne/baba/dost hatırı gibi metazoriler dışında et yemiyorum. Neredeyse vejeteryan oldum gibi, sonra da vegan olmayı deneyeceğim.
|
Gördüğünüz gibi siz de gayet ırkçı/türcü ve ayrımcı birisiniz.
|
Ben görmedim, siz gördünüz mü?
Açıkçası sizinle nasıl konuşulur pek anlayamadığım gibi, şimdi neden konuştuğumu sorgular haldeyim.
Ben, ben olmaya benim de, sizin gözünüzde neysem oyum ve bu değişmeyecek anladığım kadarıyla.
Kendi kendinize saman adamlar yaratıp dövüyorsunuz. Size kolay gelsin.
|

17-06-2015, 07:22
|
|
Üye
|
|
|
|
kut´isimli üyeden Alıntı
|
Madem doğaya göre hareket ediyoruz. Kaldıralım yasaları. Neden kanun koyuyoruz? Doğa karar versin.
İnsan aklı, içgüdülerine ne kadar karşı koyduğuyla belli olur. İnsan doğasında türcülük var mı? Var.
Fakat siz bu insan doğasında var diye, görüş savunmaya kalkarsanız, insan doğasında olan her şeyi de bir ideoloji haline getirmeniz lazım.
Saldırmayın lütfen Kürtçü, PKK'lı diye insanlara. Herkes kendi fikrini söylemekte özgür. Siz de.
|

17-06-2015, 08:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
|
kut; Diyor ki
|
Hani hep diyoruz ya hayatta her şey görelidir ve herşey ancak çevresindeki, içinde bulunduğu ortam ve koşullardaki diğer göreli parametrelere bağlı olarak göreli olarak tanımlanabilir diye... Burada da benim gördüğüm üstteki arkadaşlar edindikleri politik duruşlar için "doğuştan gelen kimlik"lerini referans noktası olarak seçmişler.
Örneğin Almanya topraklarında bir Alman ailenin ferdi olarak doğmuş olsalardı aynı referans noktası yaklaşımı ile şu an Almanca sitelerde Türk düşmanlığı yapıyor olacaklardı. Ya da örneğin Kürt bir aşirette doğmuş olsalar idi de Kürt ulusunun bağımsızlığından bahsediyor olacaklardı. Aslında "kut" bu sahip olduğu politik duruşun, yani salt doğuştan gelen kimliğe göre edinilen politik duruşun "göreliliğinin" farkında ve bundan duyduğu rahatsızlığı da bertaraf atmak için işin içine ısrarla bir "erkeklik kavramı" sokmaya çalışıyor. "Ben erkek gibi Türküm diyorum ama siz erkek gibi Kürdüm diyemiyorsunuz" diyerek meseleyi doğuştan gelen tesadüfi kimliğine değil sahip olduğu ve daha "mutlak" görünümlü karakteri özelliği ile açıklamaya çalışıyor.
Tabi burada felsefi olarak belki tartışılması gereken ille de bu tip duruşlar yanlış mıdır mevzusudur. Yani bir bireyin "doğuştan edindiği kimliklerin" çıkarlarını maksimize edecek şekilde çabalaması etik olarak yanlış mıdır? Örneğin kut, türcülükten bahsetmiş. Türk olmak da bir çeşit türdüre getirmiş. E peki ya "insan" olmak? İnsan türünün genel çıkarlarını maksimize etmek için uğraşmak? Yani aynı "türcülük" yaklaşımı ile bir insan pekala hem Türkün, hem Kürdün çıkarlarını savunabilir...
Bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden çöpleriyiz.
Konu Neva tarafından (17-06-2015 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir.
Sebep: Mesajdaki, farkli basliga kaydirilan alinti kaldirildi.
|

17-06-2015, 08:33
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
En basit örnek uludere olayı. Burada kaçakçılık yapan adamlar pkkya para kazandırıyor. Bu paralar türk askerine kurşun mayın olarak geri dönüyor.
|
Abartmissiniz Nevaandar , ayni kacakcilik yapan adamlarin bir kismi da , ki o adamlarin yaptigi bu is Pkk'nin yasindan hallice buyuktur, yillarca bu devletin ordusuna, komutanina vs. de bilgi tasidi, malum onlar birden fazla dil, koordinat, kisi vs. bilmekte... Boyle yaptiklarinda da kursun/mayin olarak geri mi donuyor?
Bu sekilde genellemekle nereye varacaksiniz merak ediyorum dogrusu..!?
kut´isimli üyeden Alıntı
Ne güzel. Ancak şunu unutuyorsunuz, sosyal paylaşım, adalet, birlikte yaşam, haklar vb. de uydurulmuş kavramlardır. Doğada hak mak yoktur, adalet yoktur, eşitlik yoktur, ne yazık ki böyledir. Et yiyen biri olduğunuzu varsayarak şu örneği vereyim, kasaba gidip et alıp yiyor musunuz?
|
Sayin kut;
Ayni sekilde etnik kimlikler de uydurulmus tanimlardir. Benzer ornek, uydurulmus tanimlarla elma, armut portakal, uzum, seftali vs. hepsi sonucta meyva degil mi? Et yeme orneginden turculuge/irkciliga ulasmak gercekten absurd olmus. Cok pardon, hem etobur, hem de etobur biriyim ornegin.. Ne oluyorum bu durumda sizce? Duble irkci?
Ikisi de sonucta gida degil mi? Veya dogada filanca, filanca yok diye, orman kanunlarina mi donsek? Hatta en iyisi seriat kanunlari olabilir mi sizce? Dise dis, goze goz, can'a can, kan'a kan!???.
Konu Neva tarafından (17-06-2015 Saat 08:52 ) değiştirilmiştir.
|