Akay Kine, Ruhlara niye bu kadar güvenmiş onu pek anlamadım, helede Şamanik kökenli birinin, Şamanların başı unvanlı birinin, Ruhların her dediğinin de DOĞRU olmayacağın bilmesi gerekirdi diye düşünürüm.
Ruhlar dünyası zaten sesler/sözler dünyası değildir ki.
.."
1995 yılında Altay’ın ruhu gelip bana "Türk birliği için çalışmaya başla! Yolun Manas’ın, İlteriş Kağan’ın yoludur!" dedi."..
diye bunu delil saymak, irşat işlerine girişmek, Ruhları basite indirgemek olur.
Yakın tarihimizde Bedri Ruhselman örneği var, adama kitap bile yazdırdılar, o da bir ömrü bu uğurda harcamış biri.
Sonuç, yalan olmuş bir kitap, boşa harcanmış bir ömür.
Burada bu konuda bir şeyler yazmıştım.
Aynı şeyler bu Akay abimiz içinde geçerli, RUHLAR insanlara konuşarak doğru şeyleri ASLA söylemezler. Direk anlatım yoktur, bu tuzaktır. Tuzak olmayan ya tek bir vizyon/görüntüdür, ya da tiyatral bir gösteri şeklinde olur bu anlatımlar ki onda bile şu bu denmez, yani kendilerini ele vermezler, yani olay tamamen semboliktir.
Hasılı onların söylediklerini "kelimesi kelimesine" doğru saymak, Şamanların başı bu abimize yakıştıramadım.
Oysa Şamanlar gerek kıyafetlerinde ve gereksede yaptıkları uygulamalarda pek çok sembolizmi zaten kullanırlar, resimler, amblemler, tüyler, renkler, gösteriler, her bir obje ayrı bir anlam ifade eder. Şaman davullarında bile sembolik resimler vardır, tüyler onların uçma yeteneklerini sembolize eder vs.
Hal böyleyken direk bir sözden yola çıkmayı, ülke ülke dolaşmayı, bilemedim.