Tanrı varsa bile bilimle ona ulaşabilir miyiz ki?
Sanırım hayır. Öyleyse bilim ve tanrı birbirinden bağımsız midir
Ben tanrı olsam insanların bilimle bana ulaşmasını isterdim. Bulmaca çözer gibi bilimin derinliklerinde tanrıyla karsilassak.
Herşeyin teorisi tanrı olsaydı mesela.
Bilim ateisttir demek, tornavida ateisttir demek gibi bir şey bence ki; bu kavramları biz ortaya çıkardık zaten. İnsanlar.
Dünya üzerinden insanlar yok olsa. Ne Ateizm kalacak, ne Teizm kalacak. Ama bilim kalmıyor mu yine?
Maymunlar da doğayı inceliyorlar. Kendilerine taştan çekiç yaparak, cevizleri falan kırıyorlar mesela. Yaptıkları çok ilkel ve basit de olsa bilim aslında.
Bilim ne ateist ne deist ne teist ne de başka bir şeydir. Bu sayılan inanç yada inançsızlık sistemleri bilimadamları için geçerli olabilir bilim için değil. Saçmalamada o seviyeye gelmişiz ki şaşırıyorum. Ateist bir bilim adamının yaptığı bilim ateist olmadığı gibi deist bilim adamının yaptığı bilim de deist değildir.
Bilim agnostiktir, tanrının var olduğunu veya var olmadığını söylemez.
Agnostisizm çok yanlış anlaşılıyor bence. Agnostiğiz diyince sanki ortada kalmış kararsız biriymişiz zannediliyor, bu yüzden ateistim diyorum. Halbuki ateizm görüşü bilimsel değildir, agnostisizm bilimseldir.
Agnostiğiz diyince, allah var olabilir demiş olmuyoruz.