Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-02-2007, 13:30
Üye Değil

Standart Sevgililer günü geliyor-hediye seçtiniz mi?

Sevgililer günü olarak kutlamakta olduğumuz mübarek bayramımız gittikçe yaklaşıyor, tüm halklarımız için hayırlara vesile olur inşallah. Yaptığım küçük bir araştırma, internetin bu dini-milli bayramımıza atılan iftiralarla dolu olduğunu gösteriyor. Aslında eski Roma’da manita bulmak için kutlanan Lupercalia festivalinin hıristiyanlaştırılmış şekliymiş, vahşi kapitalizm’in satışları arttırmak için kullandığı bir araçmış, 2. Vatikan konsilinde alınan inkültürasyon kararlarının bir parçası olarak kullanılan misyonerlik faaliyetiymiş, daha neler neler, ne iftiralar. Halbuki Aziz Valentin aynen Aziz Nikolas gibi öz be öz Anadolu erenidir, sevgililer günü de bir Anadolu bayramıdır, yılbaşı gibi bu bayramımızı da artık tamamen benimsemeli ve içselleştirmeliyiz. Muhterem medyamız ve AKP’li bazı belediye başkanlarımız bu konuda çaba gösteriyorlarsa da bunlar yeterli değildir, Türkiye halkları olarak hepimiz bu çabalara katkıda bulunmalıyız. Ben de bu vesile ile karınca kararınca Aziz Valentin ve sevgililer günü ile ilgili bilinmeyen gerçekleri açıklamayı bir borç bildim:

Aziz Valentin, MS 4.yüzyılda Demre’de yaşamış olan Aziz Nikolas’ın çağdaşı ve komşusudur, Demre’nin çok yakınındaki Kekova’nın tersane koyunda, son yıllarda barbar Türk definecilerin yıktığı kilisede yaşamış ve ölmüştür. Bütün ömrünü, sevgililer için ağaçtan kalp şeklinde hediyelikler oymak ve İsa Mesih’e dua etmekle geçirmiştir. Rahmetli her yılın 14 Şubatında bu hediyelik eşyaları sandalla kıyıya götürür ve sevenlere dağıtıp gönüllerini alırmış. Gene böyle bir 14 Şubatta, fırtına nedeni ile sandalının batması sonucu denize düşüp boğularak şehit olmuştur. Ölünceye kadar yılda 2 kez sandalla karşı kıyıya geçermiş. Birincisi, 24 Aralıkta, İkincisi de 14 Şubatta. Her yıl 24 Aralıkta Aziz Nikolas ile Üçağız’da buluşup birlikte gözleme yer, ayran içerlerken yeni yılda insanlara ne gibi güzellikler yapacaklarını planladıkları rivayet edilir. O dönemde henüz İslamiyet olmadığı için mecburen hıristiyan azizi olan bu sevgi dolu kişilerin 400 yıl sonra yaşasalar müslüman ereni olacakları çok açıktır, onun için kendilerini rahmetle anıyoruz ve Anadolu ereni, insanlık şehidi olarak kabul ediyoruz.

Konu açılmışken bir de küçük öneride bulunmak isterim. Ülkemizde yılbaşlarında hindi yemek gibi yersiz ve zamansız bir adet vardır. Kasım ayının son Perşembesini Allah’a şükretme günü ilan ederek hem şükran gününü kutlayabilir, hem de hindi yeme adetini bu bayrama kaydırarak yıllardır devam eden bir hatayı düzeltebiliriz. Sonrasındaki Cuma’yı da tatil edip 4 günlük yeni bir bayrama sahip olsak fena mı olur yani? Böylece hem tatil fırsatı bulur, hem de ABD piyasaları ile eşgüdüm sağlayabiliriz. Mart ayının son haftası ile başlayan 2 haftalık bir bayram-tatil de planlamaktayım. Bu bayramı Mekke’den çıkış ve Hz.Muhammed’in Mirac’a yükseliş bayramı ilan edersek hem İbrahimi dinlerin ruhuna uygun hareket etmiş oluruz, hem de her yıl tarihi değişen miraç kandilinin tarihini fiksleyip iç huzuru ile, uzun uzun kutlama fırsatı buluruz. Yahudi ve hıristiyan halklarımız ise nasıl isterlerse öyle kutlarlar, böylece herkes mutlu olur. Bu yeni bayram ve tatilleri 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi artık gereksizleşmiş, AB sürecinde sürekli önümüze getirilecek demode bayramlarımızı iptal ederek rahatlıkla kompanse edebiliriz.
Alt 02-02-2007, 13:47
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Sevgililer günü geliyor-hediye seçtiniz mi?

YFLN ben hediyemi seçtim ,H.Y *külliyatı alacağım.yanınada hacı kokusu koyarım ,mutluluğumuza yeni bir açılım olur herhalde.
Alt 02-02-2007, 20:11
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hayır seçmedim çünkü sevgilim yok * :cry:
Alt 02-02-2007, 20:46
Kont Kont isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Niye ağlıyorsun vacsmt?

Olaya iyi açıdan bakalım.En azından paran gitmeyecek.
Alt 03-02-2007, 02:10
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

vacsmt *üzüldüm, dersine biraz çalış.uamrım ağlaman biter
Alt 03-02-2007, 02:48
Kont Kont isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yardımcı olmaya çalışsaydınız,taktik falan...

Bizler de birşeyler kapardık.
Alt 03-02-2007, 10:23
Üye Değil

sevgili ozgur_beyin,

hediye seçimi güzel ama haddim olmadan küçük bir tavsiyede bulunayım, külliyatın tamamını paket olarak verme, kitapları birer birer uzat. Kafana atarsa hasar daha az olur. Bu arada aklıma geldi, H.Y. sevgilisine ne alacak acaba? Herhalde motor bakım seti alır

vacsmt kardeş,

kem gözle bakma ne olur, çalış senin de olur. Daha 11 gün var, biraz Aziz Valentin'e dua edersen mutlaka seni duyacaktır.
Alt 03-02-2007, 19:19
vacsmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vacsmt vacsmt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İlginize teşekkürler arkadaşlar şimdi moralim biraz düzeldi yaa !
Artık ağlamıyorum ....
Alt 03-02-2007, 19:26
simonuniti simonuniti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kimse bise almamis ,demekki forum arkadaslarimiz cok cimriymis....

Önerilen Siteler