Dünya sonsuza DURACAK MI ? yoksaYOK MU OLACAK ?
Bazılarının kutsal diye kabul ettiği kitap olan incil- tevrat aslında bir çelişki *kitabıdır ! bir dediği -bir dediğini tutmaz . bir yerde bir şey der , başka yerde aynı şey için başka bir şey der ; örneğin dünyanın geleceği ! ne olacak dünyanın sonu ? dünya yok mu olacak , yoksa sonsuza dek kalacak mı ? cevap nedir tam olarak ?diyelimki ben "dünya sonnsuza dek kalacak" diyorum ..bi zaman sonra biri soruyo yahu habilis ne olacak dünyanın geleceği ? diye. bende cevap veriyorum ; diyorum ki: ya iştedünya yok olacak hiç bir şey kalmayacak hepsi mahvolacak ,yok olacak!! ee peki ben ilk seferinde hayır yok olmayacak demiştim hani !!şimdi başka diyorum !!
aynı şeyi kutsal kitapta görelim ;
dünya sonsuza dek kalır :
Ec.1:4
Kuşaklar gelir, kuşaklar geçer,
Ama dünya sonsuza dek kalır.
Dt.4:40
Size ve sizden sonra gelen çocuklarınıza iyilik sağlaması ve Tanrınız RAB'bin sonsuza dek size vereceği bu topraklarda uzun yıllar yaşamanız için bugün size bildirdiğim RAB'bin kurallarına, buyruklarına uyun."
Ps.37:29
Doğrular ülkeyi miras alacak,
Orada sonsuza dek yaşayacak.
Ps.78:69
Kutsal yerini doruklar gibi,
Sonsuzluk için kurduğu yeryüzü gibi yaptı.
sözde kutsal kitap bu açıklamalarla dünyanın sonsuza dek kalacağını vaat ediyor. hatta yaratılma amacı olarak "üzerinde oturulsun diye.." olarak belirtilir. bu beyanlardan sonra gelgelelim ki öyle ayetler varki bunun tam tersi !!
hayır dünya sonsuza dek kalmaz ,yok olur !
:
Ps.102:25
Çok önceden attın yeryüzünün temellerini,
Gökler de senin ellerinin yapıtı.
Ps.102:26
Onlar gidici, ama sen kalıcısın;
Hepsi bir giysi gibi eskiyecek.
Onları bir kaftan gibi değiştireceksin,
Geçip gidecekler.
Is.65:17
"Çünkü bakın, yeni bir yer,
Yeni bir gök yaratmak üzereyim;
Geçmiştekiler anılmayacak, akla bile gelmeyecek.
Mt.5:18
Size doğrusunu söyleyeyim, gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa'dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecek.
Mt.24:35
Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.
Mk.13:31
Lk.21:33
Heb.1:10
Yine diyor ki,
«Ya Rab, başlangıçta
yerin temellerini sen attın.
Gökler de senin ellerinin yapıtıdır.
Heb.1:11
Onlar yok olacak, ama sen kalıcısın.
Hepsi bir giysi gibi eskiyecek.
2 Peter.3:10
Ne var ki, Rab'bin günü hırsız gibi gelecek. O gün gökler büyük bir gürültüyle ortadan kalkacak, maddesel öğeler yanarak yok olacak, yer ve yeryüzünde yapılmış olan her şey yanıp bitecek.
2 Peter.3:13
Ama biz Tanrı'nın vaadine göre, doğruluğun barınacağı yeni gökleri ve yeni yeryüzünü bekliyoruz.
Rev.21:1
Bundan sonra yeni bir gökle yeni bir yeryüzü gördüm. Çünkü önceki gök ve önceki yeryüzü ortadan kalkmıştı. Deniz de yoktu artık.
İLK BAŞTA DEMİŞTİK ; BİR DEDİĞİ BİR DEDİĞİNİ TUTMUYOR DİYE *
..