Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-02-2007, 23:12
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Hıristiyan İnancındaki Çelişkiler

Sevgili Habilis,

ayrı ayrı topiclerini birleştirdim. Bu şekilde hem yazıların derli toplu olmuş olacak hem de sitede sürmekte olan tartışmaları izleyenler en son güncellenen topicler içerisinde birbirinden farklı topicleri görebilecekler. Ana topic başlığını bütün alt topicleri kapsayacak bir şekilde değiştirdim, ama sen istediğin gibi tekrar değiştirebilirsin. Eski topic başlıkların alt topic başlıkları olarak duruyor.

Son olarak bir öneride bulunayım. Tevrat ve İncil alıntılarını çok uzun tutuyorsun. Uzun alıntılar olunca okuyucular sıkılıp okumayı bırakırlar genellikle. Yazılarını üzerinde daha çok çalışarak geliştirsen, daha az ama konuların canalıcı yerlerini alıntılarla işlesen, alıntı yerlerini farklı bir renkle, yazının alt başlığını daha büyük ve koyu renkle yapsan, görsel ve içerik olarak daha zengin olur. Ayrıca yapmış olduğun güzel klatkılar için de teşekkür ederim.

Saygı ve sevgiler

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 07-02-2007, 23:21
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

teşekkürler sevgili sargon ; bu da olur taby ,

ayrıca önerilerin için teşekkür ederim , dikkate alıcam ..

sevgilerle
Alt 08-02-2007, 02:47
Üyeliğini Sonlandırmış

YARGILAYALIMMI, YARGILAMAYALIMMI?

SÖZDE KUTSAL KİTAP OLACAK AMA BİR DEDİĞİ BİR DEDİĞİNİ TUTMUYOR !

yargılayın:

1 Cor.2:15

Ruh'a uyan kişi her konuda yargıda bulunabilir, ama onun hakkında yargıda bulunacak kimse yok.

1 Cor.5:12

İnanlılar topluluğunun dışındakileri yargılamaya benim ne hakkım var? Sizin de yargılamanız gereken kişiler imanlılar değil mi?

1 Cor.5:13

Topluluğun dışında kalanları Tanrı yargılar. «Kötü adamı aranızdan kovun!»

1 Cor.6:2

Kutsalların dünyayı yargılayacağını bilmez misiniz? Mademki dünyayı yargılayacaksınız, küçücük davaları görmeye yeterli değil misiniz?

hayır yargılamayın :

Mt.7:1

«Başkasını yargılamayın ki, siz de yargılanmayasınız.

Lk.6:37

«Başkasını yargılamayın, siz de yargılanmazsınız. Suçlu çıkarmayın, siz de suçlu çıkarılmazsınız. Başkasını bağışlayın, siz de bağışlanırsınız.

peki tekrar soruyorum ;
yargılayalımmı yargılamayalım mı?
Alt 08-02-2007, 03:20
Üyeliğini Sonlandırmış

incildeki çelişkilerden bir kaç örnek daha ;

aslında bende hrıstıyan inancını benimserken hep sorardım bunu kendime ;İSA HER ŞEYİ BİLİR Mİ ?

cevapları ayet ayet ele alacağız ve çelişki hemen ortaya çıkacak :

Col.2:2-3
Yüreklerinin cesaret bulmasını ve sevgide birleşmelerini dilerim. Öyle ki, anlayışın verdiği tam güvenliğin bütün zenginliğine kavuşsunlar ve Tanrı'nın sırrını, yani bilginin ve bilgeliğin tüm hazinelerinin saklı olduğu Mesih'i tanısınlar.

Jn.16:30
«Şimdi senin her şeyi bildiğini anlıyoruz. Kimsenin sana soru sormasına gerek yok. Tanrı'dan geldiğine bunun için iman ediyoruz.»

Jn.21:17
Üçüncü kez ona, «Yuhanna oğlu Simun, beni seviyor musun?» diye sordu.
Petrus kendisine üçüncü kez, «Beni seviyor musun?» diye sormasına üzüldü. «Rab, sen her şeyi bilirsin, seni sevdiğimi de bilirsin» dedi.
İsa ona, «Koyunlarımı otlat» dedi.

bu ayetler "isanın herşeyi hatta yürekleri bile bildiğini" söylemektedir .

yürekleri bile bilen isa nasıl olurda bazı şeyleri bilmez. bu şarlatan her şeyi biliyormu - bilmiyor mu ?

Mk.13:32
«O günü ve o saati, ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba'dan başka kimse bilmez.

Mt.24:36
«O günü ve saati, ne gökteki melekler, ne de Oğul bilir; Baba'dan başka kimse bilmez.

....

Yahuda nasıl öldü? kendini astı damı öldü yoksa bir yerden düştüde mi öldü ?

Mt.27:5

Yahuda paraları tapınağın içine fırlatarak oradan ayrıldı, gidip kendini astı.

diğer yandan baş aşağı yere düşüpte ölüyor ;

Acts 1:18

Bu adam, yaptığı kötülüğün karşılığında aldığı ücretle bir tarla satın aldı. Sonra baş aşağı düştü, bedeni yarıldı ve bütün bağırsakları dışarı döküldü.

....

Evlenmek iyimidir? kötümüdür ?

bazı ayetlere göre evet iyi bazılarına göre hayır değil!

iyi:

Gen.2:18

Sonra, "Adem'in yalnız kalması iyi değil" dedi, "Ona uygun bir yardımcı yaratacağım."

Pr.18:22

İyi bir eş bulan iyilik bulur
Ve RAB'bin lütfuna erer.

Mt.19:4>5

İsa şu karşılığı verdi: «Kutsal Yazıları okumadınız mı? Yaradan, ta başlangıçtan insanları `erkek ve dişi olarak yarattı' ve şöyle dedi: `Bu nedenle adam annesini babasını bırakacak, karısına bağlanacak ve ikisi tek bir beden olacaklar.'

Heb.13:4

Herkes evliliğe saygı göstersin. Evlilik yatağı günahla lekelenmesin. Çünkü Tanrı cinsel ahlaksızlıkta bulunan ve zina edenleri yargılayacak.

hayır iyi değil :

1 Cor.7:1

Şimdi yazdığınız konulara gelelim. Erkeğin evlenmemesi iyidir.

1 Cor.7:7

Bütün insanların benim gibi olmalarını dilerdim. Ama kiminin şöyle, kiminin böyle, herkesin Tanrı'dan payına düşen bir ruhsal armağanı vardır.

1 Cor.7:8

Yine de evlenmemiş olanlara ve dul kadınlara şunu söyleyeyim, benim gibi kalsalar onlar için iyi olur.

peki iyimidir kötümüdür? bu ayetler neden bir birini tutmuyor ,düşündünüz mü?
....
Alt 08-02-2007, 04:08
Üyeliğini Sonlandırmış

lanet etmeyin diyen pavlus nasıl lanet eder ?

Rom.12:14

Size zulmedenler için iyilik dileyin. İyilik dileyin, lanet etmeyin.

KENDİSİ EDİYOR AMA..

1 Cor.16:22

Rab'bi sevmeyene lanet olsun. Marana-ta!
Alt 08-02-2007, 04:24
Üyeliğini Sonlandırmış

Dünya sonsuza DURACAK MI ? yoksaYOK MU OLACAK ?

Bazılarının kutsal diye kabul ettiği kitap olan incil- tevrat aslında bir çelişki *kitabıdır ! bir dediği -bir dediğini tutmaz . bir yerde bir şey der , başka yerde aynı şey için başka bir şey der ; örneğin dünyanın geleceği ! ne olacak dünyanın sonu ? dünya yok mu olacak , yoksa sonsuza dek kalacak mı ? cevap nedir tam olarak ?diyelimki ben "dünya sonnsuza dek kalacak" diyorum ..bi zaman sonra biri soruyo yahu habilis ne olacak dünyanın geleceği ? diye. bende cevap veriyorum ; diyorum ki: ya iştedünya yok olacak hiç bir şey kalmayacak hepsi mahvolacak ,yok olacak!! ee peki ben ilk seferinde hayır yok olmayacak demiştim hani !!şimdi başka diyorum !!

aynı şeyi kutsal kitapta görelim ;

dünya sonsuza dek kalır :

Ec.1:4
Kuşaklar gelir, kuşaklar geçer,
Ama dünya sonsuza dek kalır.

Dt.4:40

Size ve sizden sonra gelen çocuklarınıza iyilik sağlaması ve Tanrınız RAB'bin sonsuza dek size vereceği bu topraklarda uzun yıllar yaşamanız için bugün size bildirdiğim RAB'bin kurallarına, buyruklarına uyun."

Ps.37:29

Doğrular ülkeyi miras alacak,

Orada sonsuza dek yaşayacak.

Ps.78:69

Kutsal yerini doruklar gibi,

Sonsuzluk için kurduğu yeryüzü gibi yaptı.

sözde kutsal kitap bu açıklamalarla dünyanın sonsuza dek kalacağını vaat ediyor. hatta yaratılma amacı olarak "üzerinde oturulsun diye.." olarak belirtilir. bu beyanlardan sonra gelgelelim ki öyle ayetler varki bunun tam tersi !!

hayır dünya sonsuza dek kalmaz ,yok olur !
:
Ps.102:25

Çok önceden attın yeryüzünün temellerini,
Gökler de senin ellerinin yapıtı.

Ps.102:26

Onlar gidici, ama sen kalıcısın;
Hepsi bir giysi gibi eskiyecek.
Onları bir kaftan gibi değiştireceksin,
Geçip gidecekler.

Is.65:17
"Çünkü bakın, yeni bir yer,
Yeni bir gök yaratmak üzereyim;
Geçmiştekiler anılmayacak, akla bile gelmeyecek.

Mt.5:18

Size doğrusunu söyleyeyim, gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa'dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecek.

Mt.24:35

Gök ve yer ortadan kalkacak, ama benim sözlerim asla ortadan kalkmayacaktır.

Mk.13:31

Lk.21:33

Heb.1:10

Yine diyor ki,

«Ya Rab, başlangıçta
yerin temellerini sen attın.
Gökler de senin ellerinin yapıtıdır.

Heb.1:11

Onlar yok olacak, ama sen kalıcısın.
Hepsi bir giysi gibi eskiyecek.

2 Peter.3:10

Ne var ki, Rab'bin günü hırsız gibi gelecek. O gün gökler büyük bir gürültüyle ortadan kalkacak, maddesel öğeler yanarak yok olacak, yer ve yeryüzünde yapılmış olan her şey yanıp bitecek.

2 Peter.3:13

Ama biz Tanrı'nın vaadine göre, doğruluğun barınacağı yeni gökleri ve yeni yeryüzünü bekliyoruz.

Rev.21:1

Bundan sonra yeni bir gökle yeni bir yeryüzü gördüm. Çünkü önceki gök ve önceki yeryüzü ortadan kalkmıştı. Deniz de yoktu artık.

İLK BAŞTA DEMİŞTİK ; BİR DEDİĞİ BİR DEDİĞİNİ TUTMUYOR DİYE *

..
Alt 08-02-2007, 04:40
Üyeliğini Sonlandırmış

Şakirtler İsa'yı görünce korktularmı sevindilermi?

kimi ayetler korktular derken ,kimileri ise sevindiler diyor ! *ilginç değilmi

korkmaları :

Lk.24:33 Kalkıp hemen Kudüs'e döndüler. Onbirleri ve onlarla beraber olanları toplanmış buldular.

Lk.24:36

Bunları anlatırlarken İsa'nın kendisi gelip aralarında dikildi. Onlara, «Size esenlik olsun!» dedi.

Lk.24:37

Ürktüler, bir hayalet gördüklerini sanarak korkuya kapıldılar.

korkuda neymiş sevindiler bile sevindiler !!

Jn.20:19

Haftanın o ilk günü akşam olunca, öğrencilerin Yahudilerden korkusu nedeniyle bulundukları yerin kapıları kapalıyken İsa geldi, ortalarında durup onlara, «Size esenlik olsun!» dedi.

Jn.20:20

Bunu söyledikten sonra onlara ellerini ve böğrünü gösterdi. Öğrenciler Rab'bi görünce sevindiler.
Alt 08-02-2007, 04:41
Üyeliğini Sonlandırmış

HEHEH

nasıl bir kitap bu , çelişkiler, saçmalıklar dolu ,bilimdışılıklar dolu, ben bunca yıl anlayamadım anlamıyorumda

yani ciddiye alınamayacak derecede tutarsızlıklar var
Alt 08-02-2007, 05:04
Üyeliğini Sonlandırmış

yine incilden çelişkilere devam ediyoruz arkadaşlar; temamız BİRİSİNE AŞAĞILAYICI BİR SÖZ SÖYLEMEK !

yani soruyorum hrıstıyan arkadaşlara birisine aşağılayıcı bir söz söyleyebilirmiyiz ? bunun cevabını sizden bekliyorum ..fakat bakalım isamız ne diyor bu konuda ! :

Mt.5:22

Ama ben size diyorum ki, kardeşine karşı öfkelenen her kişi yargılanmayı hak edecek. Kim kardeşine aşağılayıcı bir söz söylerse, Yüksek Kurul'un yargısını hak edecek. Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecek.

gördüğümüz gibi isa kesinlikle bu davranışı men ediyor! ve şayet böyle bir şeyin sonucunda cehenneme bile atılabilirmişiz ,isanın dediğine göre !
peki böyle bir şey mümkün mü ? tüm toplumları ve kitleleri düşünün bi . *böyle bir şey doğruysa ozaman cennete kimsenin girmsi mümkün değildir !! cehennem ise insandan geçilmez..işkenceler ,ıstıraplar vs.. tüm insanlık işkenceye maruz bırakılr. peki bu mantıklımıdır. ? *
cennet imanla kazanılr davranışla değil mi diyorsunuz ,

hayır ozaman isanın dediği havada kalır . boş ,anlamsız bir söz olur.

adam resmen "Kim kardeşine ahmak derse, cehennem ateşini hak edecek." diye peşin yargı geitriyor !!!!

ozaman , kendiside cehennemliktir ! evet doğru ! kendi sözüne göre kendiside cehennemliktir , çünkü kendisi bir çok kez başkalarına aşağılayıcı söz kullanmış, hakaret etmiştir !

Mt.23:15

«Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Tek bir kişiyi dininize döndürmek için denizleri ve kıtaları dolaşırsınız. Dininize döneni de kendinizden iki kat daha cehennemlik yaparsınız.

Mt.23:17
Budalalar, körler! Hangisi daha önemli, altın mı, altını kutsal kılan tapınak mı?

Matt.23 :17 You blind *FOOLS! *For which is greater, the gold or the temple that has made the gold sacred?

BAŞKALARINA DİYECEĞİNE KENDİSİNE BAKSIN ÖNCELİKLE !!
Alt 08-02-2007, 05:08
Üyeliğini Sonlandırmış

Akan'ın babası KARMİ Mİ? yoksa *ZERRAH MI ?

Jos.7:1

Ne var ki, İsrailliler adanan eşyalar konusunda RAB'be ihanet ettiler. Yahuda oymağından Zerah oğlu, Zavdi oğlu, Karmi oğlu Akan adanmış eşyaların bazılarını alınca, RAB İsrailliler'e öfkelendi.

dikkat edin "Karmi oğlu Akan "diyor !

fakat başka ayetlerde bu babayı başka biri olarak söyleyerek çelişkiye düşüyorlar ;

Jos.7:24

Yeşu ile İsrail halkı, Zerah oğlu Akan'ı, gümüşü, altın külçeyi, kaftanı, Akan'ın oğullarıyla kızlarını, küçük ve büyük baş hayvanlarıyla eşeğini, çadırıyla bütün eşyalarını alıp Akor Vadisi'ne götürdüler.

Jos.22:20

Zerah oğlu Akan RAB'be adanan ganimete ihanet ettiğinde, bütün İsrail topluluğu RAB'bin öfkesine uğramadı mı? Akan'ın günahı yalnız kendisini ölüme götürmekle kalmadı!"

Önerilen Siteler