Rüya için hayal kurmak diyemez miyiz? Mesela şu an ben hayal kurarak kendimi bir dağın tepesinde hayal edebilirim. Rüya da bir hayal kurma yöntemi olabilir.
Rüyada olup olmadığımızı anlamanın tek bir yolu var bence. Rüya diye bir şeyin var olduğunun farkındalığına sahip olduğumuz anda rüya dışındayızdır. Şu an rüyada olmadığımı nereden biliyorum? çünkü geçmişte gördüğüm rüyaların bilincindeyim ve rüya denilen bir olayın varlığının da farkındayım. Yaptığım bu ilişkilendirme ve kıyas neticesinde şu an rüyada olmadığımı anlayabiliyorum.
Rüyamızın içindeyken ''rüya'' denilen bir eylemin var olduğunun farkında olduk mu hiç? Rüyanın içindeyken rüya ve gerçeklik ayırımı yaptınız mı hiç? Bende olmadı.
Merak ediyorum, rüyanın içerisinde başka bir rüya gören olmuş mudur? Konu açısından bu soru çok önemli.
Eğer rüyanın içinde rüya görmek mümkünse, bunu gören kişi rüyanın içindeki diğer 2. rüyadan uyanarak 1. rüyanın içerisinde kalır ve kendini rüyadan uyanmış zanneder. Fakat aslında hala 1. rüyanın içerisindedir.
|