Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-02-2016, 17:02
Durak Durak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrim Nedir?
Evrim, Darwin'in verdiği isimle ‘'değişimle türeyiş'' sürecidir. Canlıların soyları nesiller boyunca uzun zamanlar içerisinde farklı çevrelere uyum sağlayarak çeşitlilik ortaya çıkarmıştır ve yeni türler oluşmuştur.
Darwin, canlıların geçirdikleri ufak değişimlerden bahsetti. Darwin, böyle bir şey söylemedi. Bir tür başka türe döner demedi.

Evrim, canlıların sahip olduğu bütün özellikleri açıklayabilir ve bütün sorulara cevap verebilir.
Mesela Efe Aydal, bazı konularda "henüz bu konuyu bilmiyoruz" diyor ve böyle evrim "her soruyu cevaplar" gibi uçuk bir konuşmasını da duymadım. Bu söylediğini çürütmek için öyle sorular sorarım ki evrim bunların hiçbirini somut olarak cevaplayamaz. Çürütülmesi çok kolay bir iddiadan bahsetmişsin fakat konu biraz dediğin gibi, sonuç olarak evrim bütün sorulara cevap verir. Ee verir tabi amk. Cevapların %90'na doğal süreç diye cevap veriyorsunuz. %5'ne körelmiş organ, %5'ne de mikro evrimden bahsederek cevap veriyorsunuz. İstediğiniz cevabını verin. Fakat gelip evrim, bütün soruları cevaplıyor dersen burada gaf yaparsın. Somut bir cevap olmadıktan sonra benim de her konuya cevabım var. Durak Teorisi mi çıkarayım şimdi

Evrimi Destekleyen Deliller
Canlıların evrimleşmeleri birçok deney ve gözlemlerle gösterilmiştir. Bakteriler ve sinekler üzerinde yapılan deneylerde bu canlılar farklı ortam şartlarında mutasyonlar geçirerek yeni özellikler kazanmışlardır. Tabiki bir balığın kurbağaya dönüştüğünü gözlemlemeyi bekleyemeyiz. Bu tarz büyük dönüşümler için milyonlarca yıl gerekir.
Aslında konu burada bitmiştir. Sanırım mikro evrimden bahsediyorsun. Çünkü deneysel olan mikro evrimdir. Mikro evremde tür değişimi asla yoktur. Fosil kayıtları da evrimi kanıtlayıcı değildir. Kurbağa kurbağadır. Balık balıktır. Buna delil için milyonlarca yılın gerekli olduğunu söyleyerek zaten bunu kabul etmişsin. Yukarda "evrim, her soruya cevap verir" dediğin söylemi burada görüyorum. Sonuçta "milyonlarca yıl beklemek lazım" da bir cevaptır. Fakat somut değildir. Benim de her konuya cevabım var amk. Durak Teorisini çıkarayım mı artık

İnsan embriyolarının ilk haftalarında kuyruk çıkıntısı ve solungaç izleri görülür. Hatta kuyrukla doğan insanlar bile olmuştur. Bunlar da diğer canlılarla akraba olduğumuzu gösterir.
Ayrıca canlılardaki körelmiş organlar, bu canlıların daha önceki başka canlılardan türediğini göstermektedir.
Evrimin delilleri her yerdedir.
"Evrimin delilleri her yerdedir" gibi uçuk kaçık bir söylem daha. İlahiyatçı abimiz de nereye baksam Allahın esmalarının tecellisini görüyorum diyor. İkinizi bir araya getirmek lazım. Sonuçta türden türe bir geçiş yok. Genetik olarak aktarma yok. Ee çift başlı insanlar da var. Anormallikler evrime kanıt değildir. Somut delil yoktur. Fakat cevap vardır. Tatmin etmez. O zaman örneklemeye ne gerek var?Sayın Yıldıztozu konu için teşekkürler. Bu gibi merak ettiğim bölümler oldu. Bunları cevaplayabilir misin?

Önerilen Siteler