Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-12-2016, 19:27
İlahimasal İlahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İlahimasal kitaplarının hepsi saçmalıklarla dolu ,incili bilmesemde okurken şuna rastladım.
İncilin tanrısı her kimse , ondada unutkanlık zirve yapmış.

mısırdan çıkış 9 ............. 3 RAB’bin eli kırlardaki hayvanlarınızı –ATLARI, eşekleri, develeri, sığırları, davarları– büyük kırıma uğratarak sizi cezalandıracak

mısırdan çıkış 14 .............. 9Mısırlılar firavunun bütün ATLARI, savaş arabaları, atlıları, askerleriyle onların ardına düştüler...........

Mısırdan çıkış 9 da ....ATLARI dahi nerdeyse yok ediyor.
Mısırdan çıkış 14 de .........Piyasada neredeyse AT kalmamış olması gerekirken , kısa bir dönem içinde belkide 1000 lerce AT , ATLI araba, ATLI suvari ile israilli kovalayan firavun ve adamları var.

At denilen hayvan dibine su döküp , birazda hormon verince , beş on günde ürüyormu?

Bu duruma mucize desek niye firavun için mucize yapsınki? elçisi musaya yapardı.
Alt 14-12-2016, 19:31
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

İlahimasal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İlahimasal kitaplarının hepsi saçmalıklarla dolu ,incili bilmesemde okurken şuna rastladım.
İncilin tanrısı her kimse , ondada unutkanlık zirve yapmış.

Mısırdan çıkış 9 da ....ATLARI dahi nerdeyse yok ediyor.
Mısırdan çıkış 14 de .........Piyasada neredeyse AT kalmamış olması gerekirken , kısa bir dönem içinde belkide 1000 lerce AT , ATLI araba, ATLI suvari ile israilli kovalayan firavun ve adamları var.

At denilen hayvan dibine su döküp , birazda hormon verince , beş on günde ürüyormu?

Bu duruma mucize desek niye firavun için mucize yapsınki? elçisi musaya yapardı.
Cezalandırılmış işte ellerinde kalan atlar da suda telef olmuş boğulmuş.
Alt 14-12-2016, 19:38
Üye

world´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Cezalandırılmış işte ellerinde kalan atlar da suda telef olmuş boğulmuş.

mısırdan çıkış 14 ........ 6 Firavun savaş arabasını hazırlattı, ordusunu yanına aldı. 7 Seçme altı yüz savaş arabasının yanısıra...........
600 kadar arabası olan AT ve atlı suvariler ve artı firavunun AT'I. ( binlerce at demek oluyor.)
Tanrı bu ATLARA dokunmamış yada firavunun büyücüleri AT hokus pokusladılar!

World masal işde....
Alt 14-12-2016, 20:09
Üye

Ben kur-an saçma sapan derdim. İncil daha betermiş.

mısırdan çıkış 17......... 10 Yeşu Musa’nın buyurduğu gibi Amalekliler’le savaştı. Bu arada Musa, Harun ve Hur tepenin üzerine çıktılar. 11 Musa elini kaldırdıkça İsrailliler, indirdikçe Amalekliler kazanıyordu. 12 Ne var ki, Musa’nın elleri yoruldu. Bir taş getirip altına koydular. Musa üzerine oturdu. Bir yanda Harun, öbür yanda Hur Musa’nın ellerini yukarıda tuttular. Güneş batıncaya dek Musa’nın elleri yukarıda kaldı. 13 Böylece Yeşu Amalek ordusunu yenip kılıçtan geçirdi.
Musa elindeki sopayı , bi gülme geliyor.....
Alt 14-12-2016, 23:27
Nuru irfan Nuru irfan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Ben kur-an saçma sapan derdim. İncil daha betermiş.

"mısırdan çıkış 17......... 10 Yeşu Musa'nın buyurduğu gibi Amalekliler'le savaştı. Bu arada Musa, Harun ve Hur tepenin üzerine çıktılar. 11 Musa elini kaldırdıkça İsrailliler, indirdikçe Amalekliler kazanıyordu. 12 Ne var ki, Musa'nın elleri yoruldu. Bir taş getirip altına koydular. Musa üzerine oturdu. Bir yanda Harun, öbür yanda Hur Musa'nın ellerini yukarıda tuttular. Güneş batıncaya dek Musa'nın elleri yukarıda kaldı. 13 Böylece Yeşu Amalek ordusunu yenip kılıçtan geçirdi."

Musa elindeki sopayı , bi gülme geliyor.....
gülmekten yerleri öptüm valla

keşke o zaman Otobüst olsaymış musa direk otobüsteydi zaten
Alt 14-12-2016, 23:44
Üye

Nuru irfan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gülmekten yerleri öptüm valla

keşke o zaman Otobüst olsaymış musa direk otobüsteydi zaten
Başkasının inancını eleştirince nasıl da hoşuna gidiyor. Gökden helva ,bıldırcın yağma hikayelerinede gülmüşdüm.

Hakkatende bu anlatıma 2000 yıldïr inanıyormu insanlar? Musayı elinde sopası müzik yöneten , orkestra şefine benzettim.
Alt 15-12-2016, 15:39
Denetimdeki Üye

Başkasının inancını eleştirince nasıl da hoşuna gidiyor. Gökden helva ,bıldırcın yağma hikayelerinede gülmüşdüm.

Hakkatende bu anlatıma 2000 yıldïr inanıyormu insanlar? Musayı elinde sopası müzik yöneten , orkestra şefine benzettim.
Keciboynuzu dense keciboynuzu mı sanıryorsun?
Kudret helvası denilen şey akşam semadan iner sabah kalktıkları vakit Ağaçlardan toplarlarlardı. Semadan inmesi demek görünmeyerek inmesi demektir. Ağaçların dallarında oluşurdu. Semadan kuşların yollanması ise Kuşların orada bulunması ve avlanması demektir. o kuşlar oradan başka yere uçmuyorlardı. Bunun gülünecek bir yanı yoktur. kecibboynuzu yermisin dense güler misin Kudret helvası denemesi aynen bunun gibi.

Fakat Tora ve Evangeldeki Musanın durumu çok komik. Musanın eli havada, aşağı düşmesin diye harun ve hur tutuyor
Abi ne gerek var.
Alçı yap abi
israil ordusundan lojistik destekten çağır birini.
Yapsın abi
çayını iç, otur. El hava da abi
Balığını ye mangalnı yap madem bir gün boyunca el havada kalmış
çok manalar tefsirler var abi Toranın ayetlerinde
Alt 15-12-2016, 15:42
Denetimdeki Üye

Aynen Bu Musa şefde olur aşçıda olur.
Alt 15-12-2016, 18:40
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Başkasının inancını eleştirince nasıl da hoşuna gidiyor.
Yani değil mi, hiç hoş bi manzara değil. İkinizde inanansınız, fark ne?
Kitap alayı onaylıyor allehem!

Siz ise onlarla alay ediyordunuz. O kadar ki onlar size beni anmayı unutturdu. Onlara hep gülüyordunuz. Mü'minûn 110

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 15-12-2016, 20:47
Denetimdeki Üye

Başkasının inancını eleştirince nasıl da hoşuna gidiyor.
Alakası sıfır bir söz buna cevap bile vermedim.
Zira Burada başka dine inanan biri bulunuyorsa, Kesinlikle islam dini reddeden onunla alay eden ağzına geleni söyleyen bir Hırsitiyan yada yahudidir.
Bina en aleyh Senin yazıkların o bakımda beni çok hoşuma gitdi misile-i bilmukabele gibi geldi.
Yoksa burada yani "genellikle islam dinine dil uzatılan ve bir din olarak kabul edilmeyip reddedilen" bir forumda, başka dine inan biri neden bulunsun ki.
buluyorsa hiç şüphesiz bu islamı reddediyor bir din olarak görmüyordur

biz müslümanlar ise yahudiliği ve hırsitiyanlığıda bir din olarak görüyoruz. Farkı anlayabiliyor musun? tenk yu
ilahimasal

Yani değil mi, hiç hoş bi manzara değil. İkinizde inanansınız, fark ne?
Kitap alayı onaylıyor allehem!

Siz ise onlarla alay ediyordunuz. O kadar ki onlar size beni anmayı unutturdu. Onlara hep gülüyordunuz. Mü'minûn 110
Allah buna bana değil, Sana diyor. Tokat gibi cevap veriyor.
Yerinde olsam Kur'an'daki yerimi buldum der Eyvah şu cihetten mahrum kalıyorum der kendime çekidüzen verirdim.
Ama tabi Sen bilirsin benden söylemesi tevfık Haktan

Buyrun ayetler size sesleniyor

Müminun 105: "Ayetlerimiz dünyada sizin karşınızda okundu mu? Okunurdu da siz onu yalanlardınız"

Müminun 108: "Susun ve sinin :d bana yalvarmayın"

Müminun 109 (hem siz utanmaz mısınız) Zira kullarımdan bir fırka vardı. Dünyada bizden mağrifet dilenirdi. Ey bizi terbiye eden Rabbimiz! Sana iman eder senin Resüllerini Kitaplarını tasdik ederiz. Bizim günahlarımızı mağfiret et, ayıplarımızı ört fazlın ile bize rahmet et. Sen sebebsiz nedensiz rahmet edenlerin en hayırlısısın derdi de

Siz onların bu münacaatlarını bu dualarını duyduğunuz vakit

Müminın 110: Onlarla eylendiniz onları maskara yerine tuttunuz. Onların sözleriyle amelleriyle istihza ettiniz kibrinizden güldünüz
O kadar cehlü gaflet içinde yüzüyordunuz ki onları maskaralığa almanız beni anmayı size unutturdu.

Önerilen Siteler