Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-04-2017, 00:10
Save The Day Save The Day isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart Türkiye'de Düşünce Özgürlüğü Var mı

Merhabalar. Bu konu çok tartışılan bir konu. Biraz düşünelim hep birlikte. Bazısı diyor ki düşünce özgürlüğü yok şöyle böyle, bazısı da düşünce özgürlüğü var herkes özgürce ifade ediyor vs. Siz ne düşünüyorsunuz? Tamer Karadağlı'nın katıldığı programda da konu edilmişti bu mesele. İşte iktidara veya bir devlet adamına laf ettiğinden veya eleştirdiğinden dolayı içeri giren var mı diye soru yöneltildi. Belki vardır demekle yetinildi. Somut örnekler istenmesine rağmen verilemedi programda. Sunucu da belkiler de gidemeyiz ki gibi bir çıkış yaptı. Sizin somut örnekleriniz varsa verebilirsiniz. Mesela sunucu bazı twitleri gösterdi. İşte şu devlet adamı veya iktidarla ilgili şöyle rahatça eleştiriyor ve hiçbir şey olmuyor diye örnek gösterdi. Fakat şu kişiyi eleştirdiği için hapse atıldı diye bir örnek verilemedi karşıdaki şahıs tarafından. Sizin düşünceleriniz neler? Düşünce özgürlüğü var mı yok mu bu ülkede? Falanca kişiyi veya iktidarı eleştirdi diye içeri atılan var mı? Veya eleştirdiği halde hiçbir şey olmamış örnekler var mı? Buradaki önemli husus hakaret edip etmemek mi? Haraketsiz eleştirilere bir yaptırım yok da hakaret olunca mı hapse atılma uygulanıyor? Nedir durum? Bu arada izlemek isteyenler için ilgili programı ekliyorum.

Alt 17-04-2017, 00:13
Dark_Prince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dark_Prince Dark_Prince isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hapse bi girsen yazar, gazeteci, sanatçı vs. dolu, ne düşünce özgürlüğünden bahsediyon hacı, medyayı takip etmiyon mu

Tanrı'nın Adımlarını İzle Ama Asla Takip Etme!

Blog Facebook
Alt 17-04-2017, 00:17
Yasaklandı

Dark_Prince´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hapse bi girsen yazar, gazeteci, sanatçı vs. dolu, ne düşünce özgürlüğünden bahsediyon hacı, medyayı takip etmiyon mu
O şahısların içeri atılma nedenleri neler? Düşüncelerini ifade ettiği için mi? Somut örneklerle destekleyebilir misin dostum?
Alt 17-04-2017, 00:21
Kıdemli Üye

Save The Day´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O şahısların içeri atılma nedenleri neler? Düşüncelerini ifade ettiği için mi? Somut örneklerle destekleyebilir misin dostum?
Şimdi sana haber mi topluyum hacı, yaz Google'a zilyon tane sonuç çıkar zaten karşına, araştır, en basitinden son günleri ele al, Evetçiler bağıra bağıra her yerde propaganda yaparken Hayırcıların itinayla sesleri kısıldı Bu ülkede düşünce özgürlüğü olup olmadığını hala anlamadıysan hükümete zıt düşüncelerde değilsin demektir, yoksa baskıyı hissederdin, ya da en basitinden gündemi takip et

Blog Facebook
Alt 17-04-2017, 00:27
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Save sen farkında değilsin, senin bedenin dünyada ama beynin başka gezegende.
Hatta buranın neresi olduğunu da bilmiyorsun.
Buranın ismi Türkiye.
15 yıldır dinci faşizm denen bir sistemle yönetiliyor.
Gazetecilerin bir kısmı içerde, diğerleri de yalakalık yapmakla meşgul.
Özgürlük dediğin şeyi de biz bilmiyoruz, hiç buralara uğramadı, nedir o biraz bahseder misin, senin yaşadığın gezegende var mı?
Alt 17-04-2017, 00:30
Yasaklandı

Şimdi sana haber mi topluyum hacı, yaz Google'a zilyon tane sonuç çıkar zaten karşına, araştır, en basitinden son günleri ele al, Evetçiler bağıra bağıra her yerde propaganda yaparken Hayırcıların itinayla sesleri kısıldı Bu ülkede düşünce özgürlüğü olup olmadığını hala anlamadıysan hükümete zıt düşüncelerde değilsin demektir, yoksa baskıyı hissederdin, ya da en basitinden gündemi takip et
Ama o google'da arattırılan ve çıkan şeyler senin iddian değil dostum. O çıkan sonuçlar başkalarının iddiaları. Ben senin iddian ve örneklerini merak ediyorum. O yüzden sana soruyorum. Evet ve hayır meselesi ise şöyle. İnsanların kendi siyasi görüşleri olabilir. Siyasi görüşlerinden dolayı ''evet veya ''hayır'' diyebilir. Bunu da açıkça ifade edebilir. Propaganda deniyor ama propaganda sanıldığı gibi kötü bir şey değil. İsterseniz sözlüğe bakın. Bir görüşü tanıtmak veya benimsetmek amacıyla yapılan çalışma diyebiliriz propagandaya. Evet ve hayır tanıtılabilir. Yani anlatım yapılabilir. Peki benimsetmek için çalışma yürütmek sakıncalı mıdır? Tabi ne tür bir çalışma olduğuna göre değişecektir. Mesela kapım çalındı ve gazete dağıtıldı bu konuyla ilgili olarak. Yani benimsetmek amacıyla bazı çalışmalar yapılıyor. Peki sorun nerede? O çalışmalar da düşünce özgürlüğü kapsamına girmiyor mu? Yapamazlar mı? Ayrıca örnekleriniz nelerdir dostum?
Alt 17-04-2017, 00:32
Yasaklandı

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Save sen farkında değilsin, senin bedenin dünyada ama beynin başka gezegende.
Hatta buranın neresi olduğunu da bilmiyorsun.
Buranın ismi Türkiye.
15 yıldır dinci faşizm denen bir sistemle yönetiliyor.
Gazetecilerin bir kısmı içerde, diğerleri de yalakalık yapmakla meşgul.
Özgürlük dediğin şeyi de biz bilmiyoruz, hiç buralara uğramadı, nedir o biraz bahseder misin, senin yaşadığın gezegende var mı?
Faşizm tanımınız nedir?
Gazetecilerin içerde olan bir kısmı hangi gerekçe ile içerde? Düşüncelerini ifade ettiği için mi? Sebep ne? Örneklerle izah eder misiniz?
Yalakalık derken nasıl bir yakalalık? Somut örneklerle destekler misiniz? Ayrıca neden bu bahsettiğiniz yapılmaya çalışılıyor? Sebep ne?
Alt 17-04-2017, 00:42
Kıdemli Üye

Ama o google'da arattırılan ve çıkan şeyler senin iddian değil dostum. O çıkan sonuçlar başkalarının iddiaları. Ben senin iddian ve örneklerini merak ediyorum. O yüzden sana soruyorum. Evet ve hayır meselesi ise şöyle. İnsanların kendi siyasi görüşleri olabilir. Siyasi görüşlerinden dolayı ''evet veya ''hayır'' diyebilir. Bunu da açıkça ifade edebilir. Propaganda deniyor ama propaganda sanıldığı gibi kötü bir şey değil. İsterseniz sözlüğe bakın. Bir görüşü tanıtmak veya benimsetmek amacıyla yapılan çalışma diyebiliriz propagandaya. Evet ve hayır tanıtılabilir. Yani anlatım yapılabilir. Peki benimsetmek için çalışma yürütmek sakıncalı mıdır? Tabi ne tür bir çalışma olduğuna göre değişecektir. Mesela kapım çalındı ve gazete dağıtıldı bu konuyla ilgili olarak. Yani benimsetmek amacıyla bazı çalışmalar yapılıyor. Peki sorun nerede? O çalışmalar da düşünce özgürlüğü kapsamına girmiyor mu? Yapamazlar mı? Ayrıca örnekleriniz nelerdir dostum?
Hacı kusura bakma ama felsefe yapacam diye saçma sapan düşüncelere kapılıyon Ben napıyım sana kendimden haber mi uyduruyum? İddia başkadır, iddia delillerle desteklenirse iddia olmaktan çıkar gerçeğe döner, Google'da çıkanlar başkalarının iddiaları değil bi ton delilli haber var ben onları diyorum sana, sen iddiayı nerden çıkardın?

Benim iddialarımı, görüşlerimi ne yapacaksın? Bana göre düşünce özgürlüğü yok ve Google'da bulacağın şeyler de benim delillerimdir, kaç kişi Tweet attı diye göz altına alındı bu ülkede, sen nerede yaşıyon? En ünlü örnek olarak Fazıl Say olayı var mesela

Sen yine beni yanlış anladın, ben propaganda yapılmasına karşı değilim zaten, ben sana diyorum ki karşı görüşün propagandası defalarca hatta ciddi saldırılarla engellenmeye çalışıldı ve hükümetin de bunları desteklediği ortada yahu en basitinden bütün kanallarda Tayyip'i gördün, karşı görüşten kaç kişiyi gördün? Bi orana vurursan Tayyip'in gül yüzünü çok daha fazla gösterirlerken muhalif görüşleri bir kum tanesi kadar gösterdiler

Blog Facebook
Alt 17-04-2017, 00:45
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Faşizm tanımınız nedir?
Gazetecilerin içerde olan bir kısmı hangi gerekçe ile içerde? Düşüncelerini ifade ettiği için mi? Sebep ne? Örneklerle izah eder misiniz?
Yalakalık derken nasıl bir yakalalık? Somut örneklerle destekler misiniz? Ayrıca neden bu bahsettiğiniz yapılmaya çalışılıyor? Sebep ne?
İşte ben biliyordum senin başka gezegenden olduğunu, bu soruları bu dünyada yaşayan soramaz.

Ama benim soruma cevap vermedin, özgürlüğü biz görmedik, nasıl bir şey olduğunu anlatırsan ben de anlatırım...
Alt 17-04-2017, 00:52
Yasaklandı

Hacı kusura bakma ama felsefe yapacam diye saçma sapan düşüncelere kapılıyon Ben napıyım sana kendimden haber mi uyduruyum? İddia başkadır, iddia delillerle desteklenirse iddia olmaktan çıkar gerçeğe döner, Google'da çıkanlar başkalarının iddiaları değil bi ton delilli haber var ben onları diyorum sana, sen iddiayı nerden çıkardın?

Benim iddialarımı, görüşlerimi ne yapacaksın? Bana göre düşünce özgürlüğü yok ve Google'da bulacağın şeyler de benim delillerimdir, kaç kişi Tweet attı diye göz altına alındı bu ülkede, sen nerede yaşıyon? En ünlü örnek olarak Fazıl Say olayı var mesela

Sen yine beni yanlış anladın, ben propaganda yapılmasına karşı değilim zaten, ben sana diyorum ki karşı görüşün propagandası defalarca hatta ciddi saldırılarla engellenmeye çalışıldı ve hükümetin de bunları desteklediği ortada yahu en basitinden bütün kanallarda Tayyip'i gördün, karşı görüşten kaç kişiyi gördün? Bi orana vurursan Tayyip'in gül yüzünü çok daha fazla gösterirlerken muhalif görüşleri bir kum tanesi kadar gösterdiler
Yok canım uydur demiyorum tabiki. İddiaların delillerle desteklenebilmesi çok mühim tabiki. Örnek olarak Fazıl Say'dan bahsettiniz. Fazıl Say ile ilgili arama yaptığımda kendisinin konserine satırla saldırı yapılması haberiyle karşılaşıyorum. Fazıl Say'ın düşüncelerinden dolayı gözaltına alındığı haberinin linkini verir misin? Google bir arama motoru ve sadece aracılık ediyor. Google ile her şeye ulaşabilirsiniz. Pek bir sınırı yok. Ama senin hangisi kasteddiğin önemli. Beni oralara yönlendir lütfen dostum. En azından haber linki verirsen bakayım.

Nasıl engellenmeye çalışıldı? Bahseder misin dostum? Ne yapıldı? Programa çıkmaları yasaklandı mı veya programlar mı iptal edildi? Biliyorsun bu gibi durumlarda gerekçe gösterilir. Gerekçenin olmayıp da düşünce özgürlüğünün engellenmesi olduğunu nasıl kanıtlayacaksın?

Önerilen Siteler

Etiket
düşünce özgürlüğü, fikir özgürlüğü, hapis, hapis cezası, türkiye