Ya mevzuyu dağıtıp bir türlü toplıyamıyoruz .Şu yaratılışımız ve
ilk insanların başlarına gelenleri bi toparlayıp neler olduğunu bi
anlıyalım hele.
* *Adem'in çocukları,Allah kurbanı kabul etmeyince birbirine girmiş,
biri diğerini tahammüden öldürmüştü.
her ne kadar Hadisler olayın kadın meselesi olduğu yolunda bir görüş
sergiliyorsada Kuran olayın kurbanmeselesi olduğunu anlatıyo,
Demekki hadisler yalan!itibar etmemek gerekiyo,bizde Hadislere hiç
ilişmedenbu olayı anlamaya çalışacaz Hadislere ilişirsek zaten işin içinden
filan çıkılmaz,iş iyice uzar yani, uzatmanında anlamı yok bence.
* * Habil ve Kabil abiler Kurban adamış Allah bunlardan birininkini kabul
edip diğerini reddetmişti ya,Şimdi Allahın işine karışmak gibi olacak ama.
Biri bişeymi istiyo Allah yanlış filan anlıyo heralde,olmuyo yani.hatta daha kötü
sonuçlara sebep bile olunabiliyo.
Bak şimdi.İlk yarattığı insan Adem Allahtan bi şey istiyo.
Araf 189 Sizi bir tek candan (Âdem'den) yaratan, ondan da yanında huzur bulsun diye eşini (Havva'yı) yaratan O'dur. Eşi ile (birleşince) eşi hafif bir yük yüklendi (hamile kaldı). Onu bir müddet taşıdı. Hamileliği ağırlaşınca, Rableri Allah'a: Andolsun bize kusursuz bir çocuk verirsen muhakkak şükredenlerden olacağız, diye dua ettiler.
Adem Allahtan kusursuz bi çocuk istiyo,Allah onlara 2 psikopat veriyo
birbirlerini öldürüyolar!Ne bu şimdi?
Adem hiç ses etmese bişey olmıycak belki...!.
Yok ya ben bu yaratılış ve ilk insan mevzuunu toparlıyamam.böyle dağınık
bırakayım.Allah daha ilk yarattığı insanla koordinasyon sağlıyamamış anladığım
kadarıyla iyisimi ben şu 124,000 Peygamberi bi inceliyeyim bakalım Elçileriyle
neler yaşamış,Elçilerine neler yaşatmış.
Sevgili Mep!
Hep beraber toparlamaya çalışalım. *Ben şöyle imam dostlarla konuştum onlar imtihan diyorlar ya böyle imtihanmı olur çocukları birbirine kırdırtıyorsun. Seninde belirttiğin gibi onlarla devamlı irtibat halindesin bi el atıverir konuya sonuçta bir hayat sözkonusu...Ama o napmış sınavda habille kabilin çalışmadığı bi yerden sormuş sonuç gencecik bir çocuk ölmüş diğer genç vicdan hapishanesinde çürümeye terkedilmiş valla biz bi habille kabilin meselesinin içinden çıkamadık 124.000 peygamberin yaşadıklarına girersek hiç kımıldayamayacağız amam işimiz ne karanlığa bir mumda biz yakalım
Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Mesela benim hep İbrahim beyin Hacer hanıma yaptıkları aklımı kurcalamıştır. Hani Sare hanımın kıskançlıklarından kurtarmak için Hacer hanımı çöl ortasında oğlu İsmail ile yapayalnız bırakmıştı ya Ben bir peygambere oldum olası yakıştıramam bu hareketi haa buda imtihan dersek ben yine soru çalışılmadık yerden derim. Çölün ortasında ne yer ne içer gerçi ismailin yaşını bilmiyoruz ama koskoca peygamber bunları düşünmezmi? Kos koca peygamberi Sare hanımın kıskançlıkları ne hallere düşürmüş aralarında bi çözüm bulamamışmı? gidip çöl ortasına bırakmakta neyin nesi? bunlar bir kavim halinde değillermi? değillerse sadece kendilerinemi peygamber İbrahim? Çevrede hiçmi bunların aralarını bulacak yok? Nasıl olsa irtibat devamlı.... Yukarıdan bi çözüm gelemezmiydi? sordukça soruların altından soru çıkıyor eee bizbu işe bile bile girdik sevgili Mep başladık bak daha 123999 peygamber daha var ona göre
Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Kuvvacı abim.
*Ben bu Peygamberlerin aile efradının Allahtan çektiklerini
hiç anlamıyorum.Mesela Lut'un Karısı Allahın gazabına uğruyo
Allah Lut kavmiyle birlikte Lut'un karısınıda helak ediyo.Bu arada
zaten Lut Kavminin azgın erkeklerine Kızlarını sunan bi adam
ama Allah ne hikmetse lut'u değilde karısını helak ediyo,Zaten nerde
peygamberim diyen bi adam var bak kendi ailesine bile felaket
getirmiş,ama diğer insanlar ondan medet ummuş.Yahu adamın
ne kendine ne kendi ailesine faydası olmamış hatta zararı olmuş
sana ne yarar sağlasınki.?
Sevgili mep ;
Ne sihirdir ne keramet el çabukluğudur marifet !!
Bu arada hayırlı uğurlu olsun işleri ilerletmişin can.Sazanlardan sonra sızanlara da işlem yapmaya başlamışın
Psiko abi.
* *3. Dünya Ülkesi mantığıyla davranılıyor sitede,Nasılki Batılı efendilere ses çıkaramıyor,
Her türlü hakaretlere aşağılamalara göz yumuluyorsa,Bizde sitede Sanki adamlar,ADAMMIŞ
gibi davranıp öyle bekliyoruz. Anlamadım bu eziklik yada kompleks neden,Adamın zihniyet ortada bu denli barınmasının anlamı yok bence.İlla demokratik davranmak adına Demokrasinin
1 numaralı düşmanlarınıda,başımıza taç etmemiz gereksiz.
* *Psiko abim. Adamın açtığı son topic'i okudunmu bilmem,Kendi dinindeki bazı şeyler öyle
rahatsız etmişki adamı,belden aşşa vurmaya kalkmış.
* *Alternatifi yoktur aslında bunlar o nun dinin birer parçasıdır.Ama hazmedemeyecek,
kaldıramıyacaksa yokmuş gibi davranmak yerine,Kendine tahtadan bir put yontup
gidip ona tapmalı,hiç değilse baş ağrısı çekmemelidir.
*Buradan yazılan herşey bilgilere dayandırılarak yazılır.İnkar edecek bir şey varsa
belgeyle inkar edebilir.BİR SÜRÜ BİLİM ADAMI TANIDIĞI VARMIŞ,KONGRELERE GİDERMİŞ.
Ne kadar zavallılıktır böyle bir yalanı yazabilmek.Sanki burda cami cemaatine anlatıyo.bizde
safız ya! *Üzüldüm sabah sabah,bu tür adamlar ortalıkta o kadar çokki!