Niye tartışıyoruz?
Öncelikle şu tespiti yapalım, bizi böyle kızdıran , bıktıran tartışmak değil, yaşadığımız ortamdaki "siyaset" adı ile dinin arkasına saklanıp artık inanılmaz faşizan bir noktaya getirilerek neredeyse insani hiç bir değer bırakmayan "din simsarlığı ile" resmen insanları cahilleştirme ve cehalete tapma noktasına taşıyan ve çıkarları uğruna "insanca yaşamak adına "umutlarımızı tüketen güç odakları ve etraflarındaki inanılmaz boyutlardaki omurgasızlar sürüsünün ellerindeki gücün (din-inanç) tadını alıp engellenemez şekilde kullanması.
Bu öyle bir sömürüki "inancın" kendisinde olmayanı dahi( eleştirdiğimiz yönü çokta olsa) rahatlıkla insanlara varmış gibi kabul ettirebilme rahatlığını yaşıyor.
Aslında inananı dahi çaresiz bırakıyor inancı katledilirken. Yani böyle bir slahın önünde durmak ve gerçekleri anlatmak veya söylemek ve karşı durmak cesaret ile bile engellenemeyecek bir noktaya ulaştı.
İnanç özündeki "tanrıya tapınmanın "ötesine taşınıp yaşayan somut "kişilere" tapma noktasına taşındı. Bu nokta o kişilerin suç işleme konusunda dokunulmaz bir zırha bürünmesi noktasına geldi.
Tanrılaştılar desek yeri. Bu nokta inançlı kişilerde rahatsızlık verir halde ama o din zırhını atıp altındaki mafyayı göstermek öyle kolay değil. Dinin bu özelliği, kutsiyet zırhı her daim tehlikelidir. İşte bu gücü eline geçirmiş çevreler bunu hak hukuk tanımadan rahat rahat kullanmakta, dinler tarihinde yeni bir din( mezhepte diyebilirsiniz) nasıl ortaya çıkmıştırıda canlı canlı yaşayarak görmüş oluyoruz.
Kızgınız, sadece biz değil, refrormistçilerden tutunda samimi olarak insanı değerlerle(hak-hukuk çerçevesinde) dini yorumlayarak yaşamaya çalışan inananlarda , farklı inançlara sahip olsalarda, eğer bu güç odaklarının yaptıklarından yararlanmıyorlarsa her kesimden her tür insan kızgı, umutları kırılmış, geleceğe kaygıyla bakıyor.
Tartışmak için insan psikolojiside biraz düzgün olmalı, rahat hissetmeli, aşırı baskı olduğu yerde birde trol denen tiplemeler ortalığa salınınca bu siyasi ve düşünsel HY tiplilerle bilime kafa atılan ortamda rahatsızlık gitgide artıyor artacak. Doyum noktasını aştı ama bu şirketdeğil, inanç, tabu öyle kolay kolay sermayesi bitmez ,çünkü sermayesi zaten bedava inanç.
Neden tartışıyorum, trollerle tartışmıyorum, direk küfrediyorum zaten

Kendi özgün görüşünü sunmayan, empoze etme peşinde koşan yada dürüstlükten uzak tartışmayı kazanayım( yenme-yenilme) şekliyle ele alanlara karşıda sabır bu şartlarda gösteremez olduk.Belki biraz onlara benzedik.
Amacım burda öğrendiklerimi( öğrenebildiğim kavrayabildiğim kadar) çocuklarıma çevreme topluma yaşarken anlatabilmek ama etkilemek değil, kendi özgür iradeleriyle kendilerinin bir şeyleri sorgulamaya başlamalarını sağlayabilmek. Çocuğum kuran kursuna gitmek istedi, gitti, sonra büyüdü, şimdi ateistim diyor amma hala çocuk, fırçayı yedi benden

Çünkü ben ateistim diye ateist olmaması gerektiğini, bunu kendi bilgi ve düşünsel kendini bilme tanıma süreciyle beraber değerlendirerek, kim ne diyoru öğrenerek yapması gerektiğini, sonucu hazır birinden değil, kendine ait ulaştığı sonuç olması gerektiğini söylüyorumki bu konuda anlatmayı başardım sanıyorum.
Din dersinden nefret eder amma ona bu bilgiler gerçek dışıda olsa kendi düşüncesine ulaşmasında referans olarak kullanabileceği, yararlı hale dönüşecek-karşıt görüşü bilmeninde gerekliliği olduğunu öğrettim . Yanlış bilgilerle dolu din kitapları onuda araştırarak doğrularına ulaşabileceğini, şu anda devletin resmi ideolojik din diye öğrettiği ile gerçeği arasındada böylece kıyas yapabileceğinide anladı.
Neyse sonuç mu, notlar süper amma ısrarla ben ateistim diyor

Daha çok yolu var.Neyse.
Sanırım bu sitede olmakta bir nebze biraz olsun bunca çarpıtılmış yalan yanlış ideolojiyle aptallaştırılmış ve sürüklenen toplumda aklı başında tek tükteolsa karşıt görüş bulabilme umudu. Onlara karşıda bu gerginlikle ilk anda "trol "muamelesi yapabiliyoruz.sabrımızı ve insana olan güvenimizi kaybettik resmen, umudumuzu tükenme aşamasına getirdiler.
İçki sevmem, sigara ve çay için adam öldürüm
Bildiğim yanıbaşında senin gibi düşünebilen tartışabileceğin ve destek olabileceğinyada o sana olacak eşin veya dostun olmalı. O zaman daha kolay oluyor bu coğrafyada ayakta durup kendini kaybetmemek.
şimdilik saygımla gittim...