Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-06-2017, 16:55
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

manas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
spartacus, yazımı beğenmiyorsan sen şikayet et ben niye edeyim, konu açar söylerim. genelleme yapmıyorum rahat ol. özgürlük başkasını karalamak değildir, atatürk ülkeye türkiye ismini verdi diye ona ırkçı diyemezsiniz,hitlerci diyemezsiniz. ırkçılık başka birşeydir. o bu şu sevmiyor diye ırkçı soykırımcı filan denemez, bunun adı olsa olsa iftira olur. misal ben sana gıcık olsam, bir iki basit yanlışını ele alıp süsleyip burda spartacus alçak namussuz beş para etmez desem doğru mu olur sence? tabi ki olmaz. bende açtığım konuda bunu anlatıyorum. eleştirilerden bahsetmiyorum.

postalabd, kim takar islamcıyı, konu islamcılar değil, bu forum, orada yazdım, lafı başka yere çekme.
Sevgili manas, İfadelerini neden şikayet edeyim. Bana göre, bizimkilerin siyasetine bakılırsa milliyetçilik=ırkçılıktır... "Türk ismini tanrının verdiği, diğer mileltleri Türkün kölesi kıldığı" kafası-zihniyeti ırkçılık değil mi?

kaldı ki ben günümüzde(!) milliyetçiliğin sürü piskolojisi, ümmetçi siyasetten farklı olmadığını söylüyorum, kaldı ki, ANTİ-LAİK bir siyaset tarzı olduğunu söylüyorum. Bu ifadelerimin herhangi bir kişi ya da şahsında değil, milliyetçiliğin ne olduğu esasıyladır ve dile de getiriyorum, feodaliteye karşı bir misyondu, o misyon 100 yıl önce tamamlandı, bitti... Cuhuriyetin bu konuda en büyük hatası, misyonu tamamlanmış ve laiklikle çelişen siyaseti bırakıp, eski misyonun boşluğunu, hızlı biçimde sosyal temelde siyaset(ki laik olan bu) doldurmalıydı...

Diğer taraftanda sözde sol eleştirlerin yapısal olarak objektif olmadığını düşünüyorum. Herfi sitem ediyor, beklentisi ne yönde ise? 2. TKP de devrimleri ielrletmesini hükümetten beklediğini ilan ediyordu... Kısaca sol-marjinal kesimlerin eleştirilerini mantıklı bulmuyorum ama bu demek değil ki, fikirler, milliyetçilik gibi anti-laik siyaset eleştirilmeyecek...

Bu sözde sol, marksist kesimler, tamam Atatürk olmasın, ABD de olsunlar, Washington'dan tamamen sosyalist bir duruş ve sosyalist eylem bekliyorlar, öyle eleştiri olmaz, bu subjektif. Asıl safsata üretenler ise dinciler ve neo liberaller, karıştırılmamalı. Dinciler dinsel gericiliğe prim vermemesinden dolayı, neo libareller ise halkçı söylemlerde bulunmuş olmasından dolayı, her devrimci dönemde kaçınılmaz yaşanan olağanüstü koşullarla ilgili yaptırımlardan dolayı...

Dincilerin sürülüğüne girmeyi gerekli görmüyorum, ama sözde neo liberallerin kapitalizmin tehlikeye girdiği tolumsal hareketlerde takındıkları tutumlar ise tamamen baskıcı, şiddete, güce dayalıdır değil mi? bir sistemi anlamak istiyorsanız yıkmaya çalışın... 1950 den sonra artık kemalizm demek kadar boş, boş eleştirmeninde önemi kalmadığını düşünüyorum. Kurucu kadro, kendisine kapitalizmi ve siyasi model olarak kapitalist modeli seçtiğinde, kapitalizmin doğasına ters düşen fikirleri namına da kaybetmişti zaten!

Halk örgütlenmeleri, kurumları yerine, siyaseti güçlü, sırtı sağlam olanın mebus olduğu kapitalist modeli, heleki o günün koşulalrında kullanırsanız kaybedersiniz-hiç olmazsa toplumun bir İrlanda,İsviçre vb düzeyine ermiş olması gerekir ve bunun ilk koşulu kof milliyetçi, anti-laik, kutsallar, ittihatçı-kof- siyaseti hakim kılmamaktı... 100 Yıl sonra dahi hala başörtüsü, anti-laik siyaset ve bu lakiklik, halkçılık karşıtı siyasetlerin egemen hatta hükümet olmasına da hayret edersiniz... neden böyle oldu? Sorunu modelde ve tercih edilen sürüleştirici siyaset de aramak gerekir, çünkü eğer bir kişi parası ve sermayesi var veya şeyh, ağa diye kapitalsit modelde siyaset yapacak olanaklara sahipse bu kişiler modelin elverdiği her yol meşru kafasıyla, modelin toplumsal değil bireysel-kişisel yönüylede kendisine çalışır, kolayı ise sürü psikolojisini kullanmaktır, dindir, milliyettir vs ve kısa sürede bürokrasiye bu anlayış hakim olur.

Yukarıda kaba geçtim, ama sorunların kaynağında yatan asıl temel, sosyal siyaset yerine, milliyetçi ya da eşdeğerde ümmetçi siyasetin belirleyici kılınmasından dolayıdır, bu bir yönüdür ama belirleyici karaktere de sahiptir.

Diyelim ki ben parası olan bir kişiyim ve bir bölgeden mebus olmak sitedim, devlet olanakalrını kişisel olarak kullanacağım, gücü arkama alacağım vs? Bölge dine bağlı bir bölge ise dinsel siyaset, reklam, milliyet kavramının etkin olacağı bir bölge ise milliyetçi siyaset yapacağım, ikiside anti-laik, anti-toplumsal, anti-sosyal siyasettir. benim seçilmemi sağlaması için toplumun ihtiyaç ve taleplerini dile getirmeyeceğim-zaten muhtemel toplumun çıkarları benim çıkarlarımla çatışacak-, gereği de yok, başarı şansıda düşük(modelden dolayı), oysa siyaset sorunalr ve talepler üzerinden yapılabilir, kapitalist model ise siyasete ters bir yapı sergiler çünkü bireyseldir, birey eksenli ve tabi bireyinde dilediği biçimde İSTİSMARLAR kullanabileceği bir modeldir.

Kemalizm dedikleride, son 50 yıldır görülüyor ki yukarıdaki örnek gibi, özünde istismar esaslı, bürokratik siyasettir. Model değişmedikçe ve bu model böyle kaldığı sürece, kişiler kapitalist çıkarları namına her türlü anti-sosyal, anti-laik-dokunulamazlar, kutsal siyaseti- yürütecektir. bayrak, ezan, Atatürk en temel istismar aracıdırlar, birde topluma bakın, siyasetinize bakın, siz neyin siyasetini yapıyorsunuz? Subjektif boş etiket ve temsillerin, siz bu hatalara nasıl düşüyorsunuz? Sürü piskolojisini kullanan model gereği, kendinizi o piskolojinin herhangi bir istsimar sembolünde görüyorsunuz, dinci siyasetle ümüğünüzden yakalanmıyorsanız, milliyetçi veya Atatrk'ün istismar edildiği türden siyasetlerle yakalanıyorsunuz. Yani yıkılan feodal siyasetin yerine gelende kısa sürede feodal siyasete teslim olmuş...

Ülkede yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşayan insan sayısı 50 milyonun üzerinde, neredeyse toplumun 2/3'ü aç, yoksul, mahrum... peki siyasetinize bakın neye dayalı? hangi toplumsal sorunalra dayalı? Hiç birisine dayalı değil, bir kaç sembolün yüceltilmesi üzerine, anti-laik, kutsalcı bir siyaset izleniyor. Bu türden siyasetlerle ne bekleniyor ki? Benden istediğiniz en fazla evimin her yerine Türk bayrağı asmam, Atatürk posterleri koymam, koluma imzasını dövme olarak kazıtmam, bunun gerisinde ben boş ve kofum ve bu tür semboller üzeri siyaset bana farkındalık da sağlamıyor, bir taraf bu tarz istismar siyaseti üzerine yatıp devleti çiftliğine çevirirken, diğer tarafta tencerenin kapağı olup dini, sembolik siyaseti kullanıyor... Toplum tamamen sürü psikolojisine teslim, farkındalığı olmayan, hassasiyeti yaşam ve yaşamsal sorunları yerine , subjektif olarak enjekte edilmiş bir kaç sembolün yüceltilmesi noktasında saplanıp kalıyor, bakın siyasetinize, neye dayalı?

ben eleştirdiğimde sen karşıma dinciler gibi dinime küfrediyor diye çıkarsan, sürü piskoloji sembolik, yanlış ve cahil siyasetle istismar ettiğin millet yada Atatürk'ü bana karşı kullanırsan, milliyetçi olmamayı vatan hainliğine eşleştirirsen, her yanlışını sembolik yüceltimlerle savunursan veya her yanlışını istismar ettiğin kutsalla doğruymuş gibi görmeye başlarsan, nasıl aşacaksın? hangi toplumsal sorunu, siyasetinin hassas ve belirleyici ölçütü yaptın? Hiç birisi, ya derdin ne? beni türkçü yapmak, ötekisi de ötekileri dinci yapmak, neyin çözümü? Hiç bir şeyin, neyin sağlayanı, sürü ve cehalet, insanın kendisine ve hayata yabancılaştırıldığı, insanı birer askere, emir erine dönüştüren, cihaderi türünde kof bir siyaset...

Birde 50 yıldır yalan-yanlış anti emperyalist olma söylemleri vardır, milliyetçi olmanın anti-emperyalist bir taban olduğu safsatası, sürü psikolojisi, kör cehaleti. Oysa aksine bir toplum milliyetçi ya da dinci söylemlerle yoğun olarak elde tutuluyorsa, o toplum hem kolay kandırılıp, yönetilir hemde rahatça güdülür, bir kaç sırtı sağlam kişinin din ya da milliyetçi anti-laik, kof siyaseti kullanması yeterli, kitleler sorgulamadan koyun gibi peşine takılıverir böyle bir toplumu dilediğince yönlendirmek, kolayca elde tutmak, daha masrafsız ve daha kolaydır, bir toplumla uğraşmak yerine sırtı sağlam bir kaç kişiyi işbirlikçi yapmak yeterlidir ve o kişiler de zaten din ya da milliyet kof, holiganik siyasetiyle kahraman-dokunulmaz hale gelmiştir, toplumun sırtına çıkıp kırbaç sallasa o toplum yine omuzlarında taşır. emperyalistlerin Türkiye için Türk-İslam sentezi siyaseti boşa değildir. Oysa emperyalizm ekonomi-politik bir temel sahiptir, siz dincilik, ümmetçilik, milliyetçilikle emperyalizme köle olursunuz ama asla karşısında olamazsınız çünkü alakasız zemindir. Bağımsızlık ne dinsel sembollerin ne de milli sembollerin her bir yanda bıtırak gibi sallandırılması değildir, öyle olsa dünyanın en bağımsız ülkesi Arabistan olurdu, bu köleliktir, bağımsızlığın asli temeli sanayidir, üretimdir, bilim ve teknoloji ve toplumsal bilinçtir(ki bu toplumun siyasetinde belirleyici ölçüt asla dinsel ya da milli semboller, sürüleştirici, cahil ve koyunlaştırıcı siyaset değil, öznesi insan olan ve yaşam koşullarına dair -ki bilimsel eğitim, bilim de içinde- sorunlardan yükselmelidir)...

Daha önce örnek vermiştim, adamın hayatı zehir, zindan, yoksul, silme cahil, ama adam Erdoğan aşkıyla yanıp tutuşuyor, sebebi ise Erdoğan değil, hakim siyasetin dinsel sembolleri, holignaik temeli kullanması. Bu toplum, ayranı yok içmeye ama tahteravalli ile gidiyor sıçmaya, sebep? kendisine yabancılaşmış, insan doğasına yabancılaştırılmış, siyaset hiç birisinin sorunları, talepleri, yaşamsal zorluklarınca belirlenmemiş, tipik holigan ya da ileri düzey zombilik dayatılmış, nasıl? Elbette kof, subjektif sembollerle, adam açlıktan ölüyor hala egosuna kazınmış cehalet ve sembolik holginalık siyasetin kölesi, gözleri görmüyor, hiç bir şeyi grmüyor kendisinin de durumunun da farkında değil... Kısaca ha dincilik ha milliyetçilik ha da benzer insana yabancı ve insanın ÜSTÜNDE sayılan absürt kof semboller, her toplumun sağlığına zararlıdır. Ben daha uzatmayacağım, bu boş-kof, insan ayabancı, insan düşmanı anti-laik isyaseti, sürüleştirici siyaset ve empozun sonuçalrını anlamak istiyorsanız AKP'ye bakın... farkı ne, farkı yok, birisi dinciliği ötekisi milliyetiliği kullanmak istiyor, sonuç cahil, kendine yabancılaşmış, sürüleşmiş ve bir kaç çobana bakan ve süreğen başlarına çoban isteyen bir toplum, bir siyasi kafa yapısı, ne yazık ki müstehaktır, öyle de böyle de müstahakını yaşadı yaşıyor, bu zihniyetler değişmedikçe de yaşayacak...

Bırakın dinci, milliyetçi sürüleştirici siyaseti, tamamen safsata siyasetidir, topluma, hayata bakın, bilinç düzeyine, toplumsal sorunlara, yaşama... Toplumları basit sembolleri dalgalandırarak tatmin etme veya deşarj yolunu seçmeyin, bunlar topluma karşı kullanılan basit taktiklerdir. Örneğin AKP cumhuriyetin temellerini sarsıyor ama öte sürü, hemen bir Atatürk resmi payaşıyor, birde olmasaydı ananız kimdi bilemezdiniz türünde laflar edip, deşarj oluyor, orgazm oluyor, sanki Atatürk mezardan çıkıp bunlara çobanlık edecek ya da bu tarz tatmin-orgazm olunca fiili durum değişecek... basit bir örnek olsun diye verdim, hükümet istesin anında bu milliyetçi kesimleri de sürüsüne katar, yapması gereken Atatürk ve milliyetçi sembolleri kullanmasıdır ve AKP haziran yenilgisinden sonra anında milliyetçi söylemlere yöneldi, kürt illerini askeri olarak işgal etti, bombaladı, bir kaç ay içinde milliyetçileride içine alarak, AKP oyları tavan yaptı, ortada bir sürü varsa çobanda ona göre davranır, ne yönde ve yöne güdeceği çobanın eline kalır.. sonra oturur günlerce paradokslarınızın içinden çıkamazsınız nasıl oluyor, nasıl olur diye sorarsınız ama yantı doğru zeminde aramazken sizde sözde alternatif diye hala aynı sürüleştirici anti-laik isyaseti kullanıp, süreğen hakim olanı meşrulaştırırsınız, ardından da şikayet edersiniz...

Küfür mü ettim? hayır! Kimi eleştirdim? Bugünü, dünü de eleştiriyorum evet, ama şahıslar üzerinden safsata, ad-hominem yapmıyorum, zira bu tarzda tipik, holiganik, sürü psikoloji deşarjdır, orgazmdır bana göre... örneğin günlük hayatda bu kafalara denk gelirsem, ne oldu, Atatürk seni ikti mi diyorum, fikirleri, görüşleri eleştiririm ayrı, ama bu türden kişisel husumetmiş gibi, safsata, sürü piskolojili, ad-hominem, deşarj-orgazm, propagandif, sağlıksız piskoloji, koyunluğu da doğru bulduğum ve tepki vermeyeceğim anlamına gelmez.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 24-06-2017, 18:54
Saddam Hussein Saddam Hussein isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Başköylü arkadaş,

Kemalizme ilişkin 2. cumhuriyetci, yetmez ama evetçi liberal solun, azınlık politikaları üzerinden yürüttükleri çoğulucuk ve demokrasi nüanslı eleştiriler artık miadını doldurdu. O yüzden daha fazla zorlama bence. İnternet sitesinden çeşitli yazılar iktibas ettiğin Marksist Tutum ise 2010 anayasa değişikliği referandumunda ''Yetmez Ama Evet'' demiş bir oluşumdur. Dolayısıyla da Marksist Tutum'un analiz ve tespitlerinin, 2010 referandumundaki tutumu göz önüne alınırsa zaten dikkate alınabilirliği bulunmamaktadır.

Sosyalistler, Kemalizmi kendi değerleri üzerinden, sınıfsal bir bakış açısı ile eleştirmeyi öğrendiklerinde bu bir anlam ve değer ifade eder. Yoksa 2. cumhuriyetçi, yetmez ama evetçi tayfanın kültürel çoğulculuk temalı eleştirilerinin Sosyalistler nezdinde zaten beş paralık bir değeri yoktur, olamazda...
Alt 24-06-2017, 23:43
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Kemalizm hala bu ülkede modern aydınlıkçı devrimi yapabilen tek fikir. O yüzden teoride kalmış hiçbir şekilde bu ülkede pratikte gerçekleşmemiş sol fikirleri savunanlar Kemalizm'e laf atmadan önce ondan ilham alsınlar alsınlar ki kendi çağı içinde, çağın yüzlerce yıl gerisinde bir halktan nasıl modern Türkiye'ye geçen bir Türkiye yaratılmış bir ilham perisi babında fikir dünyalarına girsin.
Alt 25-06-2017, 07:20
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

KEMALIZM; SADECE IRKCI, MILLIYETCI FASIST DIKTATORLUK DEGIL.
AYNI ZAMANDA DINCI YOBAZDIR.

1. Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.
Ataturk.

2. Bizi yanlış yola sevk eden habisler, biliniz ki, çok kere din perdesine bürünmüşlerdir. Saf ve nezih halkımızı hep şeriat sözleriyle aldatagelmişlerdir. Tarihimizi okuyunuz, dinleyiniz, görürsünüz ki, hep din kisvesi altındaki küfür ve alçaklıktan gelmiştir. Onlar her hayırlı hareketi dinle karşılarlar, halbuki hamdolsun hepimiz dindarız, artık bizim dinin icaplarını, dinin yasaklarını öğrenmek için şundan bundan derse ve akil hocalığına ihtiyacımız yoktur. Milletimizin içinde hakiki, ciddi alimler vardır. Milletimiz bu gibi alimleriyle iftihar eder. Bu gibi alimlere gidin, bu efendi bize böyle diyor, siz ne diyorsunuz deyin. Fakat umumiyetle buna da ihtiyaç yoktur. Bilhassa bizim dinimiz için herkesin elinde bir ölçü vardır. Bu ölçü ile hangi şeyin dine uygun olup olmadığını kolayca takdir edebilirsiniz. Eğer bizim dinimiz akla mantığa uygun bir din olmasaydı mükemmel olamazdı, dinlerin sonuncusu olmazdı.
Ataturk.

3. Bütün zorba hükümdarlar hep dini alet edindiler; Hakiki ulema, dini bütün alimler hiçbir vakit bu zorba hükümdarlara boyun eğmediler. Fakat gerçekte alim olmamakla beraber, sırf o kılıkta bulundukları için alim sanılan, çıkarına düşkün haris ve imansız bir takım hocalar da vardır. Hükümdarlar işte bunları ele aldılar ve işte bunlar dine uygundur diye fetva verdiler. Gerektikçe yanlış hadisler uydurmaktan çekinmediler. Gerçek ve imanlı ulema her vakit her devirde bunların kinine hedef oldu.
Ataturk.

4. Şu anda batıl itikatlardan oluşan ikinci bir din mevcuttur.Fakat bu cahiller sırası gelince aydınlatılacaktır.
Ataturk.

5. Milletimiz daha da dindar olmalıdır diyorum.Ama bütün sadelik ve güzelliği ile.Dinime,bizzat gerçeğe nasıl inanıyorsam buna da öyle inanıyorum.Şuura aykırı ilerlemeye engel hiçbir şey ihtiva etmiyor.
Ataturk.

6. Size Bombasırtı vakasını anlatmadan geçemeyeceğim. Karşılıklı siperlerimiz arasında mesafemiz sekiz metre, yani ölüm muhakkak, muhakkak... Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulamamacasına tamamen düşüyor, ikincidekiler onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar gıptaya şayan bir itidal ve tevekkülle, biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir fütur bile göstermiyor; sarsılmak yok. Okumak bilenler ellerinde Kur'anı Kerim, cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler, kelimei şahadet getirerek yürüyorlar. Bu, Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren, şaşılacak ve övülecek bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur.
Ataturk.

7. Hiçbir zafer gaye değildir. Zafer ancak kendisinden daha büyük bir gayeyi ede etmek için belli başlı vasıtadır. Gaye fikirdir. Bir fikre dayanmayan zafer yaşayamaz. Her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir alem doğmalıdır. Yoksa başlıbaşına zafer boşa gitmiş bir gayrettir.
Ataturk.

8. Efendiler, camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır. Camiler itaat ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapmak lazım geldiğini düşünmek yani meşveret için yapılmıştır. Millet islerinde her ferdin zihni başlıbaşına faaliyette bulunmak elzemdir.
Ataturk.

9. Bir dinin tabiî olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır, bu`da islamdir.
Ataturk.

10. Bizim dinimiz, milletimize hakir, miskin ve zelil olmayı tavsiye etmez. Tam tersine Allah da, Peygamber de insanların ve milletlerin izzet ve şerefini korumalarını emrediyor.
Ataturk.

11. Türkiye'de Bolşeviklik olmayacaktır. Çünkü Türk Hükümetinin ilk gayesi, halka hürriyet ve saadet vermek, askerlerimize olduğu kadar sivil halkımıza da iyi bakmaktır.
Ataturk.

12. Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla ilgisi olmadığını söyler. Bazı kimseler modern olmayı kafir olmak sayıyorlar. Asil kafirlik onların bu inanışıdır.
Ataturk.

13. İlk olarak KURAN'ın dilimize çevrilmesini emrettim. Bu da ilk defa olarak Türkçe'ye çevriliyor.
Ataturk.

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 25-06-2017, 07:23
Üye

Saygideger Dostlar.

Kemalizmi kavramak ve dogru tahlil etmenin yolu, Irkci ve Milliyetci yanimizi rafa kaldirmamizdan gecer.

Gizli Irkcilik ve Milliyetcilik, Asiri Irkci ve Milliyetcilikten daha tehlikeli ve zararlidir, Cunku boylesi mantiga sahip olanlar, Devrimin onunde en buyuk engeldirler.

Turkiye`de kendisine Demokrat, Aydin, Ilerici ve daha ileri giderek Sosyalist, Marksist, Kominist Devrimci olarak goren ve gormeye calisanlar bile Kemalizmin gercek yuzunu gormekten korkmaktadirlar.

Turkiye Halklarin Bas Dusmani Olan Kemalizmin Yaptigi Milli Burjuva Devrimlerin Halka yonelik devrimler (Yenilikler) olmadigini, Turk Irkciligi ve Milliyetciligine yonelik yenilikler oldugunu gormenin yolu, Duyarli olmaktan gecer.

12 Eylul Askeri Fasist Cunta, 1923 den 1946 ya kadar olan Askeri Fasist Diktatorlugun yaninda ufak bir kivilcim ve onun ufak bir yansimasi oldugunu gormek icin, Turkiye tarihini kavramaktan gecer.

1 Mayis Dunya Emekciler Bayramini, Bir Mayis Bahar Bayrami Olarak Ceviren, 1 Mayis Dunya Emekciler Bayramini Yaskliyan, Fasist Yasa ve Kanunlarin kurucusu`nu Devrimci, Ilerici, Aydin ve Demokrat gormeye calismak!! Siyasi yetersizlik ve zayifliktir.

Mustafa Suphi ve 14 yoldasini Karadenizde turlu oyunlarla hunarca katleden mantik, Sosyalizmin ve Kominizmin bas dusmani oldugunu, Adolf Hitlerin ustasi oldugunu gosteren en guzel ornekleridir.

Turkiye Ezilen Halklarin Kardes Olduguna dair hic bir yazisi ve nutku bulunmiyan, Butun Nutuklari Irkci, Milliyetci ve Gerici soylemlerle gercek kimligini acikliyan mantik, Turkiye Halklarin Dusmani olup,

NE MUTLU TURKUM

Ey Türk gençliği ! Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet korumak ve müdafaa etmektir.Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük isler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

ve benzeri bir yigin Kurtcu ve Turanci mantigin en guzel ornekleridir...

Kendisini Demokrat, Sosyal Demokrat, Aydin, Ilerici ve daha ileri giderek Sosyalist yapilanma icinde goren ve gormek istiyenler, 1 Mayis Dunya Emekciler Bayraminda Alanlara Gidip Kutlamaya Calisirken, Diger Yandan 1 Mayisi Yasakliyan Zihniyetin takipcisi ve savunusu olmaya calismanin anlami! Ayni anda hem beyaz hemde siyah olmayi savunmaktir, kabacasi Riyakarlik ve Inkarciliktir, Iki Yuzluluktur....

Kendi Ateslerinde Yanamayanlar, Baskalarinin Ateslerinde Yanamazlar.

Kendi Ateslerinde Sinamayanlar, Baskalarina Sinamada Ornek Olamazlar.

Devrimcilik Bir Yasam Bicimidir.

Kendisinden Baskasinin Olamayanlar, Asla ve Kesinlikle Devrimci Olamazlar....

Saygi ve Insani Sevgilerimle

Alt 25-06-2017, 07:40
Üye

"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek"

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği

Ataturk (bursa söylevi)"

Saygideger Dostlar.

Turkiye`de Linc girisimi ve linc etme politikasi bu fasist devlet ve onun kurucusunun Fasist, Irkci ve Milliyetci nutuklariyla bir gelenek haline getirilmistir.
Adolf Hitler Bosuna Senden Ilham Almadi....
Fasizmin Temel Tasisin...
Turkiye Halklari Seni - Senin Fasist Nutuklarinla ve Katliamci Yanlarinla Taniyacak ve Mahkum Edecektir...

Baskoylu

Alt 25-06-2017, 07:45
Üye

"Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.

* Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.

* Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
* Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.

* Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin , namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım.

Mustafa Kemal Ataturk;"

Adolf Hitler`de aynen senin gibi dusunuyordu!!!!
Onu Dunya Halklarin Bas Komiseri Yoldas Stalin; "DUNYA HALKLARINI BU IRKCI FASISTIN ELLERINE TESLIM EDEMEYIZ." diyerek, Hak Ettigi Yere Gonderdi...
Seni`de Gunu Gelecektir, Turkiye Halklari Hak Ettigin Yere Gonderecektir.

Alt 25-06-2017, 10:04
manas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
manas manas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Başköylü yine çarşaf çarşaf yazıları döktürmüşsün lakin tutarlılığı yok. Kendi kendine gelin güve olmuşsun.
Hitlerle atatürkün farkını anlamayacak kadar ideolojinin batağına girmişsin çünkü karşı tarafı karalamazsan ideolojin pirim yapamaz. Altın yere düşmekle değerini yitirmez atatürkte öyle.
Hem hangi türkiye halkıymış o atatürkü çöpe atacak? Stalin mi lenin mi bu çöpe atılsın. Atatürkü çöpe atmaya kalkan islamcılar ve senin gibi bir avuç komünist. Sizi geçtim islamcılarda yapamaz sadece köstek olurlar ismi bu ülkede hep olur. Senin dediğin gibi ırkçı olsaydı çöpe atarlardı. Uykudan uyanmalısın. İdeolojileri boşver bu ülke insanları için üret kazan kazandır bence.

***Tanrı mineral de uyudu, bitki de düş kurdu, hayvanda uyandı, insan da kendini buldu ***
Alt 25-06-2017, 11:17
manas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
manas manas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ah spartacus, ben atatürk ırkçı değil diyorum sen birkaç siyasetçinin ırkçı söylemlerini söylüyorsun. Öyle diyenler atatürkü bağlamaz. Ben demiyorum ki türkiyede ırkçı yok ama atatürk değil.

Seni tenzih ediyorum bu forumda aydın gözüken ne çok bağnaz varmış, ideolojileri gözlerini kör etmiş. Karşı tarafı dinlemiyorlar bile. BİR DEVLET ADAMI KENDİ MİLLETİYLE İLGİLİ BİR KAÇ ÖVÜCÜ SÖZ SÖYLEYİNCE NASIL IRKÇI OLUR?
çok kitap okumuşlar ama beyinleri uyuşmuş, vatanseverlikle ırkçılığın farkını anlayamamışlar yada işlerine gelmiyor. Neyse onlara kendi hayal dünyalarında mutluluklar.

***Tanrı mineral de uyudu, bitki de düş kurdu, hayvanda uyandı, insan da kendini buldu ***
Alt 25-06-2017, 16:52
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın BAŞKÖYLÜ

Siz kemalizm davulunu yakından duymuşsunuz uzaktan duyanlara sesin hoş gelmesi doğaldır.Kemalizm davulunu yakından duymadıkça da anlamayacaklardır.

Siz işkencecinizi affetmeyecek kadar insan onuruna sahip birisiymişsiniz. İşkencecileri affetmek işkenceyi olağan olabilir yapılabilir görmektir.

Kendinden sonraki kuşaklar özgür adil bir ülkede yaşayabilsin diye işkenceleri göğüsleyenlere selam olsun.Bu topraklarda ben insanım diye gezmeyi hakkeden sadece onlardır.

Sizlere sonsuz saygımız var.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge

Önerilen Siteler