Nero´isimli üyeden Alıntı
o zaman bizler yine başkalarına hizmet eden varlıklara olacağız diyebiliriz...
|
başkalarına hizmet eden varlıklar değil de. "öznesiz" hükümlüler
öznesiz/ler /kimsizler
bizler olacağız?
bozuk kavramsallaştırma
"bensizler" ülkesinde kimse yaşar mı? kim yaşar?
bensizler ülkesi nerdedir?
şimdi bu kasyopya'lılar ..
|
şimdi bu kasyopyalıların olmadığını söylemiştin biraz önce ..onlar (gelecekteki) bizmişiz diye
şöyle diyelim..
şimdi de mi? gelecekte mi?
gelecek nerde? şimdi nerde?
Bu başlayış, aynı zamanda doğrusal zamanın da başlangıcıymış.
..
|
doğrusal zaman yok. başlayış yok.zaman yok.
bunlar o metinin kipleri
Geleceğin de bir tür komünalizm olacağı varsayılırsa, o zaman bizler yine başkalarına hizmet eden varlıklara olacağız diyebiliriz. Yâni kendisine ilgisiz, ama başkalarına ve hayata karşı ilgili. Sevmeyi sahip olmak olarak algılamayan...
|
komünizm kötü bir örnekleme ya da eğretileme idi.
komünizm örneği tamam kaba bir örnekleme/genelleme
ama bir sebebim vardı
ben tanımı gereği kavramı çarpıtmamak adına başka bir şey anlatmayı denedim
tanrışık varlık olmayan; özneşik varlık/varoluş olmayan; ardıl olmayan, tekil olmayan-geniş....
Geleceğin de bir tür komünalizm olacağı varsayılırsa, o zaman bizler yine başkalarına hizmet eden varlıklara olacağız diyebiliriz. Yâni kendisine ilgisiz, ama başkalarına ve hayata karşı ilgili. Sevmeyi sahip olmak olarak algılamayan...
|
ordaki kavramı (STO -başkalarına hizmet edeni,altta BH deneni) yapılandırmak için benin tam tersi / ben olmayan, öznel olmayan,
yeni ya da farklı bir varoluş deneyimleme kipi/biçimi,
ikincil bir varoluş deneyimleme biçimi ve algısı,argümanı vb. (belki nesnel kimlik,nesne kimlik dışında, obje kimlik, konu kimlik gibi vb. de olabilir) önerilmeli idi. vb.
algı yaklaşımı/değişimi ve yakınlaştırması için-bu olmasa da /böyle olmasa da
varsa ya da yoksa
ya da neyse ney/
o tartışmalara ben girmeyeceğim
ama
kavramın (STO denenin) bir an gerçek olacağını varsayalım.bir anti-ben ve anti-varoluş
bu kavrama, subjektif öznel yakıştırmalar ve subjektif özne/öznellik üzerinden yakınlaşılamayacağını düşünüyoruz.