Bu çağda hiç bir din kabul edilemez.
Dinlerin hepsi , binlerce yıl önce ki kurallara dayalı olan ve bu hal ile yaşamayı DAYATAN fosilleşmiş fikirlerdir.
Dinler bu çağın insanlarına hiç bir fayda üretemez. Hiç bir sorununu da çözemez.
Dinler tembel insanların , park ettigi bir alandır. Buradan insanların faydasına bir üretim alamayız.
Dinler binlerce sene evvelinde siyasi bir hareketti ve halende siyasi. Yalan ve kandırmak üzere çalışan siyasi görüşler insanlara fayda vermez.
Evet dinler için böyle düşünsemde , dinler , halen tembel insan çokluğu yüzünden varlığını devam ettiriyor.
Dinlerin adına bakmadan , cografyalara dagılmış insanların kurduğu , bu günki medeniyetlere bakarak , hangi dinin mensuplarının nerelere nasıl geldiğini , ölçmek ve değerlendirmek, en kolay yöntem olur.
Malumunuz , cografyalara bakarak dinlerin ve dinlerden kurtulmuş insan topluluklarının refah ve huzur seviyeleri kendisini gösteriyor.
Bu günku sosyal gelişmiş seviyesine bakınca , dinlerden uzaklaşan toplumların huzur ve refaha kavuştuğunu açıkca görüyoruz. İnsan toplumlarında , ibadethanesi çok olan toplumların geride , eğitim kurumları çok olan toplumların ileride olduğu net bir şekilde görünüyor.
İbadethaneye , görevli koymak için harcanan paralar , egitim kurumlarına harcansa , geride kalmış din topluluklarıda , hem iç savaşlardan hemde , geri kalmış bagnaz simsarlara köle olmaktan kurtulurlar.
Kendi cografyam için bu durum çok ama çok uzaklarda görünüyor.
|