Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Çalışma Alanı > Tercüme Çalışmaları

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-03-2007, 18:30
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Yayina hazir tercumeler

Çok kısa bir sürede yapılan bu iş gerçekten şaşırtıcı. Emeği geçen herkese ne kadar teşşekkür etsek azdır. Sağolun, varolun...

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 21-03-2007, 18:33
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

"Bunları biliyor muydunuz?" kısmının link bağlamaları hariç İngilizce sayfasını güncelledim. Uygun olduğum en kısa zamanda da maddelerin açıklama kısımlarını yerleştireceğim.
*Site kurucumuz Cem,den aldigim maili sizlere sunuyorum, english secenegine bastiginizda karsiniza cikiyor. Burlap kardesim, maalesef ben duzeltmeye ugrasirken Cem kopyalamis bile, onun icin hatalar da cikmis ama bir yolunu bulup duzeltiriz.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 21-03-2007, 19:04
Üye Değil

Emek verenleri kutlarım. İyi bir iş başarmışsınız.

Giriş kısmını ve "biliyor muydunuz?" kısmının başlıklarını İngilizce sayfasına aktardım. Boş kaldıkça da maddeleri, ilgili açıklama sayfasına bağlayan linkleri oluşturacağım.

Bu arada web sunucumuzdan uzun zamandan beri şikayetler vardı, hem bundan dolayı hem de hack gibi durumlarda devreye sokabileceğimiz yedek bir sunucu olması açısından bir hosting daha aldım. Bu hostingi alırken bir de ücretsiz domain name hakkımız olduğunu söylediler. turkishatheists.org adını seçtim. Bu sayfada yaptığınız çalışmaya ek olarak Aziz Nesin, Nazım Hikmet, İlhan Arsel ve Erdoğan Aydın'ı tanıtan kısa makaleler oluşturabilirseniz böyle bir sitemiz daha olabilir, bilmem ne dersiniz?
Alt 21-03-2007, 22:30
Üye Değil

Çalışmanın sonucunu almak elbette güzel oluyor.

Anladığım Kadarı ile yanlışlar olursa bile Cem onları fazla sıkıntı çekmeden düzeltebilecek. Tabii genede yanlışları olası en alt düzeyde tutmalıyız.

Şimdi, Cem'in önerisinin hayata geçirilmesi durumu varsa bunun düzenlemesini Vartor'un yapması gerekir.

Benim bir ricam var. Çeşitli başlıklar açılmış durumda. Bunların yeniden düzenlenmesi, artık gereksiz kalan danışma, hoşgeldin vs başlıkların hepsinin bir yerde toplanması ve genel görüşmelere bir başlıkta sürdürülmesi, yakında başlayacak İngilizce - Türkçe çeviriler için içimizde bir düşünme sonrası bunların üyelere nasıl açılacağının da sevgili vartor tarafından değerlendirilmesi gerekli.

Sağlıcakla...
Alt 22-03-2007, 00:06
maddeoz maddeoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evet, cem abinin önerdiği turkishatheists.org sitesi içinde bir düzenleyici lazım (lider pek uygun kaçmaz bizim gibi birlikte çalışan bir gruba). bu düzenleyici kişi de vartor abi olsun
vartor abiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
bi de frodo abimize de teşekkürler, yani iyi dilekleri için. Sayımız öle binleri bulmuyor ama biz bu yola baş koyduk. Daha neler yapcaz ilerde görün bakın *(gaz adamı maddeöz )

http://maddeoz.blogcu.com
Alırım anahtarını elinden şakirtt !..
Alt 23-03-2007, 14:37
Üye Değil

Sevgili Vartor,

İngilizce girişe tekrar bakınca birden kötü oldum. Çünkü bence 'Dear guests' başlangıcı yanlış olmuş. Orada atlamışız herhalde. Guest daha çok davetli anlamına kullanılıyor diye düşündüm. Yani bir fiziksel görünüş var o kelimede. Halbuki 'visitor' kullansaydık daha uygun olurdu, diye düşünüyorum. Yani sayfa ziyaretçisi anlamında. Bu durumu bir değerlendirirsen belki Cem bu işi başka şeyler koyarken kolaylıkla yapar.

Sağlıcakla...
Alt 23-03-2007, 16:07
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Ben bir ingilize okutayim bakalim ne reaksiyon verecek? Bence yanlis bir terim degil, toplantilarda sik sik kullanilir, fakat belki de site yeri degil.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 23-03-2007, 18:21
Üye Değil

Çalışmalarınızın İngilizce sayfamıza montajını tamamladım. Tekrar kutluyorum.

Bu arada dilaver tercüme çalışmalarının sergileneceği özel bir forum istemişti bunu da oluşturdum. Site üyeleri başlık açamayacak, sadece başlıklarda yanıt yazabilecekler.
Alt 23-03-2007, 18:29
maddeoz maddeoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hepimizin ellerine sağlık.
İngilizce yazılarda tırnak işareti kare olarak görülüyor, onunla ilgili ufak bir sorun var sanırsam.

Bence bundan sonra ki aşama site içeriğinin -uygun olan- diğer kısımlarını da çevirip (yok işte destekleyenler, sık sorulanlar) sitenin ingilizce halini bire bir türkçe hali gibi yapabilmek olmalı.
Biz çeviririz, cem abi siteyi yapar.
Yorumlarınıza sunuyorum.

http://maddeoz.blogcu.com
Alırım anahtarını elinden şakirtt !..
Alt 23-03-2007, 19:55
Üye Değil

Maddeöz çok haklı. Bütün başlıklara bakamadım ama bazı yerlerde parantezler, çoğu tırnak imleri hep dikdörtgen kutu gibi çıkmış. Bu benden kaynaklanan bir şey olabilir. Ben çeviri ve düzeltmeleri kopyalayıp "word" ile yaptım. Sonra da geriye siteye kopyaladım. Bu noktalama imleri hemen her yerde acaip bir notasyonla (harf ve rakamlardan oluşan bir grup şeklinde) çıkıyordu. (Yani site içinde düzeltme yaparken) Ancak İzlenirken normal görünüyordu. Eğer hata buradan kaynaklanıyorsa, birisinin orijinallere girip bu cins tırnak ve diğer imlerdeki grupları silerek yerine normal imleri koyması gerekir. Bu haliyle tabii çok çirkin.

Önerilen Siteler