- Emperyalizm vs. gibi kavramları da öyle kuru kuru kullanamayız.
Karl Marks'ın sözünü ettiği türden emperyalizm artık bitti. Sömürge imparatorlukları çöktü.
O yüzden Rusya'nın yaptığı şey emperyalizm. "Seni kurtamaya geldim" deyip orada kukla devleti kurma peşinde. (belki de sadece gösteriş yapıyor bilemeyiz)
- Her şeyi birbirine karıştırmayalım. Atatürk, İnönü ve arkadaşları ne yaptılar? - Önce Batılı güçleri bu ülkeden kovdular, sonra "Yurtta sulh / cihanda sulh" diyerek bu eski hasımlarla barışmak ve onların arasına kaltılmak için ellerinden geleni yapmaya başladılar.
Bir de ben "ABD + Batı kurtarıcıdır" demedim. Siz "Rusya kurtarıcıdır, AKP kurtarıcıdır" dediniz bende böyle bir şeye inanmadığımı söyledim. Her şeyin birbirine karıştırılmasından yana değilim.
+ Süleyman Demirel 90'Lı yıllarda Rusya gibi ülkeler için "Bu ülkelerin değişmesi nesil ister" demişti. Ben onun bununla liberal ekonominin kabullenmesini kast ettiğini sanmıştım. Halbuki asıl kast ettiği şey başkaymış.
Bir takım bilimsel propaganda yöntemleri ile halkı yanıltarak yönetmek, halkın bilgi kaynaklarını kesmek, insanları tam bir otokrasi ile yönlendirmek, insan yaşamına önem vermemek, Güç kullanmak ve bu güç kullanımına isyan eden kişiyi sanki hakaret etmiş gibi düşünmek, halkı bu şekilde sistemli olarak ezmek ve tüm ülkelerin halklarını devamlı aptal yerine koymak, bu biraz da Sovyet mirası gibi geliyor bana. şimdi aradan 30 sene geçti. Sosyalizm / halkların kardeşliği vs. gibi şeyleri unuttular, ama diktatörlüğü unutmadılar. Çin denen ülke de aynı yolun yolcusu. Dahası da hala bu ideolojiyi ihraç etme, AKP Türkiye'si / İran gibi başıboş ülkeleri de kendi yanlarına kazanma derdindeler.
BU da Demirel'in dediği gibi "nesil isteyen" durum. Benim kızdığım, Türkiye büyük olasılıkla bunların yanında duracak ve bunlarla beraber dayak yiyebilir. Öyle bir endişem var çünkü Tarihte de her seferinde böyle oldu