Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28-05-2018, 18:11
Velhelebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Velhelebe Velhelebe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cenkvarol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yanlış olduğunu düşündüğüm bir tespit, meral akşener mhp nin oylarının tamamını aldı mı ki AKP ye karşı bir güç olsun, geçse geçse anca mhp yi sollar, Muharrem İnce ise hem hitap tarzında hem de oy açısından Akşener den üstün, tarafsız bir tutum sergilemeye devam ettikçe oylarını artırmaya devam edecektir, tahminim beni yanıltmazsa ikinci turda Akşeneri CB Yardımcısı olarak yanına alır ve seçimi kazanır.
Akşener hem AKP'den hem de MHP'den hem de CHP'den oy alabiliyor. Merkezde bulunuyor ve birçok kesime göz kırpıyor. Özellikle MHP ve AKP'den çok oy alabildiğini düşünüyorum. Yoksa ilk turda cumhurbaşkanlığı seçimi biterdi, epey oy kaybı yaşandı, panik havası var. Bu oylar İnce'ye gitmez, 'tamam haklısın da CHP'ye mi oy verelim' diyen çok fazla insan var, bu kişiler mecbur Akşener'e verir. Sadece Kürtlerin Akşener'e ne kadar vereceği biraz tartışmalı, onun dışında potansiyeli çok yüksek bir aday.

İnsanların çoğunda CHP'ye karşı kötü algılar var, 16 senedir CHP bu yüzden kolay bir şekilde kaybediyor, CHP zihniyeti, yağ kuyrukları, başörtüsü, cami, ezan vb yine aynı yöntemle kazanılabilir ama bu sefer Akşener gibi güçlü bir aday var. Akşener güçsüz aday olup İnce güçlü olsa Akşener'i öne çıkarırlardı ve İnce'yi göstermezlerdi. 16 senedir Akşener kaybetmiyor, CHP kaybediyor hem de çok basit bir şekilde ve o yüzden aynı kolay rakip seçiliyor, bunu görmek zor değil.

Önerilen Siteler

Etiket
24 haziran, algı operasyonu, ince, seçim, seçim sonucu