Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-02-2014, 01:15
anthemoessa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
anthemoessa anthemoessa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

paramoney´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar aranıza yeni katıldım. bilindiği üzere toplum baskısı inanılmaz boyutlarda olduğu için
bu konuları konuşacak muhatap bulmak imkansız. Sünnet yüzünden hayatım karardı 3 4 yıl ürologlarda süründüm. 14 yıldır depresyondayım. Ne zaman sünnet konusu duysam tüylerim diken diken oluyor ve bu çöl geleneğini din diye bu topluma dayatanlardan hamam böceğinden daha fazla tiksiniyorum. Sünnet sözün bittiği son noktadır. Beynini belden aşağıyla bozmuş insansıların tek ürettikleri değer kesmek, biçmek, kan, kurban, gerdek, kızlık zarı, bilumum kan ve pislik.
Çok güzel özetledin. Kendimiz için yapabileceğimiz bir şey yok ama çocuklarımız/müstakbel çocularımız için bu konuda çok şey yapabiliriz. Onları bu ilkellikten uzak tutabiliriz. Onlara öyle eğitim veririz bilinçlendiririz ki onlar da ilerde çocukları için böyle bir şey düşünmez....vs
Alt 13-11-2017, 23:56
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bildigim kadarı ile Kuran da ;
-Yarattığımda pipinizin ucunda yanlışlıkla fazlalık bıraktım
-Pipinizde ki fazlalığı ucundan ecccük kesin.
-İki cihanın nebisinde de bu yanlışlığa düşmedim , onun fazlası yoktu.
-Sizler pipinizin ucundaki eccük fazla olanı kesmezsseniz cehennemde sizi haşlarım ,
-Pipisinde ki eccük fazlalığı kesenlere cennette tomurcuk memeli ler vardır ! AYETLERİ YOK .

Müslümanlar bu gereksiz uygulamayı Nereden uydurmuş olabilirler? Veyahutta KOPYALAMIŞLAR. Kuranda yok .!?!?
Alt 14-11-2017, 19:45
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Fabula´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bildigim kadarı ile Kuran da ;
-Yarattığımda pipinizin ucunda yanlışlıkla fazlalık bıraktım
-Pipinizde ki fazlalığı ucundan ecccük kesin.
-İki cihanın nebisinde de bu yanlışlığa düşmedim , onun fazlası yoktu.
-Sizler pipinizin ucundaki eccük fazla olanı kesmezsseniz cehennemde sizi haşlarım ,
-Pipisinde ki eccük fazlalığı kesenlere cennette tomurcuk memeli ler vardır ! AYETLERİ YOK .

Müslümanlar bu gereksiz uygulamayı Nereden uydurmuş olabilirler? Veyahutta KOPYALAMIŞLAR. Kuranda yok .!?!?

Adı üzerinde, bu bir sünnet. Yâni?..
Alt 14-11-2017, 21:21
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nero´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Adı üzerinde, bu bir sünnet. Yâni?..
Ne anlatmaya çalıştın ? Anlayamadım.

Sünnet( hitan) pipi kesme emri kuranda yok demişim ! Bu islam topluluğu pipi den bir parça almayı dinin şartı gibi algılamışlar.

islam dininin kitabı kuranda bulunmayan EZAN ve PİPİ KESME ( hitan ) islam dininden fersah fersah önde gidiyor. Peşinden Türban diyeceğim ama giyim konusu olduğu için yorum yapmamak gerekir.
Alt 15-11-2017, 19:31
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Fabula´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne anlatmaya çalıştın ? Anlayamadım.

Sünnet( hitan) pipi kesme emri kuranda yok demişim ! Bu islam topluluğu pipi den bir parça almayı dinin şartı gibi algılamışlar.

islam dininin kitabı kuranda bulunmayan EZAN ve PİPİ KESME ( hitan ) islam dininden fersah fersah önde gidiyor. Peşinden Türban diyeceğim ama giyim konusu olduğu için yorum yapmamak gerekir.

Haklısın,ben de buna işaret etmek istemiştim. Adı üzerinde, sünnet; yâni farz değil. Ama farz olan pek çok şey uygulamazken, sünnetler içinde bir tek bu pipi kesme adeti ısrarla uygulanıyor, bizim memlekette bir de üstüne üstlük düğünü yapılıyor. Bu konuda dünyada tekiz sanırım.

Sadece bu olgu bile bizlere din öğretisi ile toplum adetleri ve sosyolojisi arasındaki ilişkiyi gösteriyor. Ortalama toplum bu pipi kesme adetini islamın, islam dininin farzı gibi algılıyor. Yâni müslüman olmanın olmazsa olmazı gibi görülüyor bu konu. Oysa adı üzerinde, sünnet...

Ama toplumun reel aidiyet biçimi olarak bu olgu temel önem kazanmış. Asıl temel önemdeki kurallar ise geçiştiriliyor veya erteleniyor. Mesela zekat ve fitre yoluyla sosyal dayanışma meselesi bir tarafa bırakılıyor.

Bu sünnetlik pipi kesme olayı kadar bir başka önemsenen konu da domuz etinin yenmemesi. Mesela şarap ve içki de yasak ama içki içilebiliyor, ama domuz eti yememek konusunda çok hassas olunuyor. Bu da ilginç...
Alt 22-02-2018, 19:51
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu tarz konuları,birkaç sağlam kitaba dayanarak,ufakta olsa bir makale şeklinde yazmak lazım..
Yehova konusunu merak ettiğim için kitaplar karıştırmaktayım..Önceden okuduğum ve çok beğendiğim,alanında yazılmış en iyi kitap diyebileceğim şu kitaba göz atarken;
http://www.idefix.com/Kitap/Thespis-...=0000000075924
sünnet konusunda söylenen birkaç cümleyi foruma not düşmek istedim..
Tarımla ilgilenen Dünya'nın 4 köşesindeki insanlar,tarlalarda cinsel birleşmelerle veya topluluğa yeni üyeler almakla,bolluğun/bereketin artacağına inanıyorlar..İbraniler(Yahudiler) ve araplarla ilgili olduğu için,şu noktada aynen alıntı yapacağım..Yazar şöyle diyor;

''Ayrıca İbranilerin yeni üyelerin cemaate resmen kabul edildiği sünnet ayinlerini ilkbahardaki fısıh şenliğinden önceye almaları anlamlıdır..Aynı şekilde Müslüman araplar toplu sünnetler yapma töresini ilkbaharda,hasat festivalinden hemen önce uygularlar..Bu tür törelere örneğin hem bedeviler arasında hem de Mekke'deki ilkbahar ayinleri ile Eriha'da nebi Musa(paskalya) kutlamalarıyla ilişkili olarak rastlanmaktadır..''

Bu önemli uzmanın önemli cümlelerinden ne anlamalıyız?
1-Sünnet,topluluğa yeni katılan birinin belirtisi olarak uygulanıyor..Buna erginlenme deniyor ki,bu konuları az çok bilenler erginlemenin ne olduğunu bilirler..
2-Arapların bir hasadından söz ediliyor..Neyi hasat ediyordu bu araplar?Philip Hitti'ye göre Yemen'de buğday,Umman'da pirinç yetişiyor..Taif'e de sonradan üzüm getirilmiş..Burada Müslüman araplar dendiğine göre,üzüm şıkkı öne çıkıyor bence..Zaten zeytin Hicaz'da yok..Üzümün de hasadı ilkbahar sonunda oluyor galiba..
3-Mekke'de ilkbahar ayinleri yapıldığını öğreniyoruz..Bu ayinlerde sadece sünnet mi oluyorlardı,yoksa sekste yapılıyor muydu?
Neyse,şimdilik bu kadar yeter
Alt 04-12-2018, 05:05
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sünnet zararlı bir operasyon değildir.
Bazı uzmanlar psikolojik yönden yorumlamışlar.
Evrim geçirirken bedenimizde bazı fazlalıkların farkına varıyoruz.
Örnek olarak erkeklerin memeleri hiç bir işe yaramıyor. 20'lik dişlerimiz artık fazlalıktır ve başımıza iş açabiliyorlar. Olmasının zararı olmadığı birde kuyruk kemiğimiz var.
Sünnet İslami görüldüğü için faydalı-zararlı olup olmamasına bakılmadan savaş açılıyor.

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
Alt 04-12-2018, 05:59
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sünnet zararlı bir operasyon değildir.
Bazı uzmanlar psikolojik yönden yorumlamışlar.
Evrim geçirirken bedenimizde bazı fazlalıkların farkına varıyoruz.
Örnek olarak erkeklerin memeleri hiç bir işe yaramıyor. 20'lik dişlerimiz artık fazlalıktır ve başımıza iş açabiliyorlar. Olmasının zararı olmadığı birde kuyruk kemiğimiz var.
Sünnet İslami görüldüğü için faydalı-zararlı olup olmamasına bakılmadan savaş açılıyor.
Kesin:

Malafat uç derisinin kesilmesi, su sıkıntısı olan Kuzey Afrika'da ortaya çıkan bir şey(hayır sümer değil). Çünkü insan aquatik ortamda evrimleşmiştir. Henüz susuzluğa develer gibi dayanıklı değildir. Bu bağlamda su sıkıntısı olan yerlerde pipi enfekte olmaktadır.
Su sıkıntısı çeken yerlerde pipinin biçilmesi kolayca kabul görmüştür. Eski insanlar bunu kolaylaştırmak için pipi uçlarımızı lanetledi cinsellik tanrısı diyorlardı. Lakin temizliği diğer yerlerimiz gibi dikkatli yapıldığında bir sıkıntı olmamaktadır. Bu bağlamda pipinin kesilmesinin zararlı olup olmadığı tartışılmaktadır ve kesin sonuca varılması çok zordur çünkü kesimden kesime ve kişiden kişiye değişir. Orta Afrika'da balta ile çok tehlikeli kesim yapılmaktadır.

Pipi derisinin pilav üstünde verilmesi, yedirilmesi antik zamanlarda gerçektir, deri çocuğa veya misafirlere yedirilirdi. Ama gerek pilav gerek başka türlü.

Kadın sünneti kesinlikle zararlıdır.

Şahsi bulgum, günümüzde pipinin kesilmesine gerek olmadığı. Onun yerine temizlenmesi öğretilmelidir. Turdur bey ise pipisi kesildiği için yarım bir erkek olarak kendisini avutmaktadır ve burada dinsiz ayaklarına yatmaktadır.
Alt 04-12-2018, 06:08
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

NikolaTeslis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Şahsi bulgum, günümüzde pipinin kesilmesine gerek olmadığı. Onun yerine temizlenmesi öğretilmelidir. Turdur bey ise pipisi kesildiği için yarım bir erkek olarak kendisini avutmaktadır ve burada dinsiz ayaklarına yatmaktadır.
Burada sünnetli olup da erken boşalma sorunu yada kolay mikrop kapma sorunu yaşayan kaç kişi var ki ? Ben sünnetliyim, erken boşalma ve mikrop kapma hiç yaşamadım.
Kaldı ki; bugün İslam yada Yahudi olmayan ama sünnet olan Batılı insanlar var.

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
Alt 04-12-2018, 06:13
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada sünnetli olup da erken boşalma sorunu yada kolay mikrop kapma sorunu yaşayan kaç kişi var ki ? Ben sünnetliyim, erken boşalma ve mikrop kapma hiç yaşamadım.
Kaldı ki; bugün İslam yada Yahudi olmayan ama sünnet olan Batılı insanlar var.
Tabiki sünnet olan var, benim Yunan arkadaş var enfekte oldu kestiler malafatın ucunu. Sünnet olmayan kişi sayısı olandan çok çok daha fazla ama enfeksiyon riski buna değer mi? Yani kulak temizliği sıkıntısı yüzünden sağırlık daha çok. O zaman kulağımızı mı hafifçe tıkatmalıyız. Bilemiyorum. Konu tartışmalı.
Bu arada Turdur bey size takılmaktayım, yoksa düşünmeyiniz ki pipinizin yarısı yok diye sizi hakir görüyorum lakin benim de yok.

Önerilen Siteler