Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-12-2018, 16:25
manas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
manas manas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Fakirlik nedir, kime fakir denir?

Bizim toplumca bildiğimiz yani hep söylene gelen "fakir" tanımı; ihtiyaç sahibi, kuru ekmeğe muhtaç, sefil bir hayat süren, her şeyden mahrum acınası insan diye biliriz.

ama günümüzde fakirliğin resmi tarifi bambaşka, aslında biz fakirmişiz de haberimiz yokmuş. fakir insan resmi tanımlamaya göre ihtiyaç sahibi yani sefil hayatı olan demek değil, ne deniyor yoksulluk sınırı 6 bin tl. yani belirlenmiş tüm önemli kriterleri sağlayan yani kırmızı et yiyebilen, sinemaya giden, sağlık, eğitim, barınma vs masraflarını karşılayabilen insan oluyor, yani 6 bin tl kazanıyorsan fakirsin demek. Bu durumda fakir olmak bile bir nimet, çünkü herkes o beğenmediğimiz fakirlik mertebesini bile sahip değil. 6 bin tl bu ülkede kaç kişi kazanıyor yahu! Sadece beslenme yani açlık sınırı 2 bin tl. Fakirliği geçtim bu durumda memleketin çoğu açlık sınırında geziniyor demek yanlış olmaz.
olsun bu dünyada fakiriz ama öteki dünya da kralız be oğlum!

***Tanrı mineral de uyudu, bitki de düş kurdu, hayvanda uyandı, insan da kendini buldu ***
Alt 14-12-2018, 19:30
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

manas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizim toplumca bildiğimiz yani hep söylene gelen "fakir" tanımı; ihtiyaç sahibi, kuru ekmeğe muhtaç, sefil bir hayat süren, her şeyden mahrum acınası insan diye biliriz.
Buna onuru da ekleyebiliriz.

Öteki türlü sendikaların veya bir takım kuruluşların bahsettiği, açlık yokluk sınırı gibi sınırlar, kendi sınırların da ki ölçülerdir.
Geneli bağlamıyor yani.

Sendikaya göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1833 liraymış, gitsin sosyal hizmetlerden yardım alsın hadi... Alamazlar !...

Hasılı sendikacılar, kendi işçi ve memuru için söylüyorlar o sınırları. Onların dünyası da ayrı bir dünya, bencillik, şımarıklık, aç gözlülük, torpil, show ne ararsan var.

6000 tl fakirlikmiş? Garip bir bakış türü!

Sevgiler

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 14-12-2018, 20:12
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

benim tavsiyem suriye vatandaşlığı almak. o zaman belki yardım alabilirsiniz. bi de sigortalı olmana gerek yok.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 15-12-2018, 09:08
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Olması gerekenden daha az olana fakir denir.
Paradan fakir
Tolumda fakir
İnsanlıktan Fakir
Bilgiden fakir

Böyle uzatabiliriz. Ayda 2 500 lira fakirlik midir bu bazen doğru bazen yanlış. Nerede yaşadığın, hangi koşullarda yaşadığın, nasıl yaşadığın, 2 500 lirayı kaç kişi paylaştığına bağlı .
Ben biliyorum 1750 lira emekli maaşı alıp para biriktirenler var.
Yani hiç bir şey geneli anlatmaz.

benim tavsiyem suriye vatandaşlığı almak. o zaman belki yardım alabilirsiniz. bi de sigortalı olmana gerek yok.
Birde böylesi var Vatandaşlıktan kaçarsan kurtulursun tavsiyesi edenler var. Ama Ahmet Kaya kaçtığında emperyalistlerin ajanı terörist veya pekeke li oluyormuş işte çelişki.
Alt 16-12-2018, 17:01
manas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
manas manas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

şu an asgari ücret 1600 tl. şimdi 2 bin tl yapmak isteniyor filan. resmi kategorilendirmeye göre bu kazanç açlık sınırında sayılıyor. resmiyeti bir kenara atarsak asgari ücretli birini aç insan olarak düşünmeyiz, düzensiz de olsa işi varsa problem yok deriz. olsa olsa fakir diyebiliriz ama bu her asgari ücretliyi de kapsamaz, gece kondu da oturanı da var, eli yüzü düzgün apartmanda oturanı da var. iyi kötü sosyal faaliyette bulunanı da var hiç bir şey yapmayanı da var, giyimine özen göstereni de var dökük giyineni de var, arabası olan da var. yani tek tip, fakir hepsi diyebileceğimiz bir durum yok. aç kelimesini sadece afrikalılar için kullanıyoruz. bize göre ülkede aç yok fakir var.
toplum yapısıyla resmi yapı ne kadar da uzak birbirinden..

***Tanrı mineral de uyudu, bitki de düş kurdu, hayvanda uyandı, insan da kendini buldu ***
Alt 16-12-2018, 18:57
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

manas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

ama günümüzde fakirliğin resmi tarifi bambaşka, aslında biz fakirmişiz de haberimiz yokmuş. fakir insan resmi tanımlamaya göre ihtiyaç sahibi yani sefil hayatı olan demek değil, ne deniyor yoksulluk sınırı 6 bin tl. yani belirlenmiş tüm önemli kriterleri sağlayan yani kırmızı et yiyebilen, sinemaya giden, sağlık, eğitim, barınma vs masraflarını karşılayabilen insan oluyor, yani 6 bin tl kazanıyorsan fakirsin demek. Bu durumda fakir olmak bile bir nimet, çünkü herkes o beğenmediğimiz fakirlik mertebesini bile sahip değil. 6 bin tl bu ülkede kaç kişi kazanıyor yahu! Sadece beslenme yani açlık sınırı 2 bin tl. Fakirliği geçtim bu durumda memleketin çoğu açlık sınırında geziniyor demek yanlış olmaz.
olsun bu dünyada fakiriz ama öteki dünya da kralız be oğlum!
Tüm dünyada aynı aslında. 1000 Avronun altındaysan sorun.

Bizim insanımız farklı. Yüzyıllardır bazı şeylere alıştığı için 1000 TL ile idare edebiliyor. Hatta 1600 TL'ye çalışıp araba sahibi filan alabiliyor.

Da üniversitedeki bir yardım kuruluşunda çocukları Sinemaya götürmelerine gülerdim. Sonra kendim deneyimledim. Mesela ömründe sinemaya gitmemiş insan var.

Veya, bizler normal bir öğrencilik / çocukluk dönemi yaşıyoruz. Ama okumayı fakirlikten çıkış bileti olarak gören o kadar çok insan var ki...

Toplumsal mücadele / toplumsal iletişim bu yüzden önemli. Konuşmayan, tartışmayan, bilgi paylaşamayan halk halk değildir.
Alt 17-12-2018, 02:57
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Olması gerekenden daha az olana fakir denir.
Paradan fakir
Tolumda fakir
İnsanlıktan Fakir
Bilgiden fakir

Böyle uzatabiliriz. Ayda 2 500 lira fakirlik midir bu bazen doğru bazen yanlış. Nerede yaşadığın, hangi koşullarda yaşadığın, nasıl yaşadığın, 2 500 lirayı kaç kişi paylaştığına bağlı .
Ben biliyorum 1750 lira emekli maaşı alıp para biriktirenler var.
Yani hiç bir şey geneli anlatmaz.

Birde böylesi var Vatandaşlıktan kaçarsan kurtulursun tavsiyesi edenler var. Ama Ahmet Kaya kaçtığında emperyalistlerin ajanı terörist veya pekeke li oluyormuş işte çelişki.
büro açıp el altından versinler ya da 3 metrelik beton blokların üstünü tel makasıyla kesip atsınlar ordan.

ahmet apocu hacı boşver onu. birisinin sanatçı olmak için az kafası çalışacak, bakır süt tenekesi gibi olmaması lazım. şarkıcı olanı da güzellemeye gerek yok zati.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 17-12-2018, 07:48
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ya arkadaşlar utanmasanız 2bin liraya bile çok diyeceksiniz.
yapmayın bu insanlara karşı bu kadar acıması olmayın.
asgari ücrete iş bulup belediye otobüsüyle bile gidip gelseniz ayda belki 250 tl yol parası ödersiniz.
bir de kalkmış diyorsunuz ki 2bin lira çok olabilir. neye göre kime göre.
2bin liranın çok olup olmadığını mı tartışıyorsunuz allah aşkına?
zengin tabaka bir gecede nusrette et yiyor. hesap 40bin dolar.
ülkenin çivisi çıktığı gibi maalesef aydın arkadaşlarımızın da çivisi çıkmış!
Alt 17-12-2018, 09:33
Üye

karakedi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
2bin liranın çok olup olmadığını mı tartışıyorsunuz allah aşkına?
zengin tabaka bir gecede nusrette et yiyor. hesap 40bin dolar.
ülkenin çivisi çıktığı gibi maalesef aydın arkadaşlarımızın da çivisi çıkmış!
İşte sorun tam burada başlıyor.
Hallaç ı Mansur orta çağda şunu söylüyor. Tuzu kurular (kendi kendini geçindirenler) le (çulsuzlar) açlar yoksullar bir araya gelmişlerse kıyam başlamıştır.

Şimdi bakıyoruz Açlar sefiller o 40 bin dolar la karnını doyuranlarla birlikte. Onların etrafında dolaşıyor. Evet ülkede bir kıyam var ama bu kıyamı fark edenler ve kıyamdan zarar görenler. İşte o tuzu kurular (orta gelirli ve biraz düşünenler) yoksullar açlar kendi rezaletinin farkında değil kendini bu duruma sokanları fark etmiyor.

İnşaattan düşüyor, kömür madenlerinde ölüyor, işsiz kalmış dilenci oluyor fark etmiyor. Yerini 40 bin dolarla doyanların yanında arkasında görüyor.
Ama fark edecekler aklın yapamadığını zor yapacak.
Alt 17-12-2018, 09:42
Üye

NikolaTeslis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ahmet apocu hacı boşver onu. birisinin sanatçı olmak için az kafası çalışacak, bakır süt tenekesi gibi olmaması lazım. şarkıcı olanı da güzellemeye gerek yok zati.
Bir de onun sanatçı yanını gör, bir de insanların nasıl düşünecekleri seni ilgilendirmesin. Bir de senden başkalarının da varlığını kabul et. Bir de yargılamadan karşındakine insan mış gibi davran, empati yap.. Bak o zaman daha güzel bir dünyada olduğunu anlayacaksın.

Yüzün gülecek her kese bir şans verilmesini düşüneceksin bir de onu dinleyelim diyeceksin.
Nefretin yanı başında sevginin de var olduğunu göreceksin. Bir de sevmesini dene kaybın olmayacak belki kazancın bile olacak.

Önerilen Siteler