Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-12-2018, 10:47
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Eski yurt´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bilindiği üzere evrim teorisine göre canlılık önce denizlerde başladı daha sonra denizden karaya çıkış en sonda karadan havaya uçan kuşlar... Aslında bu durum çok komik görünmesine rağmen evrimcilere göre bu aşamalar milyonlarca sene sürdüğü için çok problemli bir durum yoktur.
Diğer bütün aşamalarda da çok büyük problemler olmasına rağmen uçan ilk canlının nasıl uçtuğu konusuna dikkatinizi çekmek istiyorum.

Bu canlı neden uçmuştur, niçin uçmuştur, o aşamaya nasıl gelmiştir, uçmak için nasıl bir ihtiyaç duymuştur, milyonlarca yıl uçmak için mi beklemiştir, uçmak için ön bir hazırlık yapmış mıdır
Evrimcilere göre bütün bu sorular cahilce sorulmuş sorulardır herşey milyonlarca yıl içinde olmuştur işte evrim de ötesini bırak

Okyanus veya denizlerin altinda oranin sakinlerinden bir cogu hala ucuyor. Bize yuzduklerini kanitlar misiniz?

Duz mantikla uretilen sorularin bir cogu ihtiyaca iliskindir, dolayisiyla evrime iliskin degildir. Cahilce degil ancak duz mantik kullanim hatasi iceriyor sorulariniz.

Haliyle ucmak bir olgudur. Basit haliyle de harekettir. Yani siz simdi sunu sormus oluyorsunuz; canli neden, nicin hareket etti, buna neden ihtiyac duydu?

Sorunuz basit, canli alan soyutlamasi yapabildigi icin hareket etti.

Basit bir viral virus, havada ucuyor mu, yuzuyor mu? Bu soruya kendi kendinize cevap verdiginizde , ustteki sorunuza iliskin duz mantik hatanizi anlarsiniz umariz.
Alt 30-12-2018, 11:23
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ilk kuşun yaratıcı bir irade tarafından hokus pokus yöntemiyle bir anda var edilmesi daha mı mantıklı?
ya da çamurdan kuş yapıp üfleyip canlandırması hikayesi daha mı mantıklı?

''ilk kuş'' diye bir şey hiç var olmadı, ilk insan diye bir şeyin hiç varolmayışı gibi.

günümüzdeki kuş çeşitlerine bakarak bile aşamaları analiz etmek mümkün.
tavuğun da kanatları var, kartalın da, sineğin de.
her birinin seviyeleri ve aşamaları farklı.
Alt 30-12-2018, 11:29
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu kadar tür var arada.
Yürüyen dinazor: 154-144 milyon yıl.
Kibar duruş, kanatçık.
Kanat ve küçülme. 95-83.5 milyon yıl.

Allosaurus
Herreresaurus
Ceratosaurus
Eoraptor
Compsognathus
Sinosauropteryx
Beipiaosaurus
Velociraptor
Sinovenator
Caudipteryx

Protarchaeopteryx
Sinornithosaurus
Microraptor
Archaeopteryx
Rahonavis
Confuciusornis
Sinornis
Ichthyornis

Kuş gibi deme, parçalar.

https://evrimagaci.org/ara-gecis-tur...lara-gecis-166

Daha yakına gelirsek, benim favorim dodolar. 1 metre ama uçamıyor. Yuvalarını da yere yapıyor. Tabi kuş diye yemek için avlamışlar. Soyu 16. yy'da avlanma sebebiyle tükenmiş.

Büyük cüsseli dinazorların cüsselerinin hareket esnasında birim yüzey başına çok hava basıncına maruz kalması kemik yapılarının zamanla daha da değişmesine sebep olmuş. Havada sinek öldüren şaplakları savurursan hissettiğin tepki benzeri bir tepkiye oluşturulan reaksiyon. O dönemde hava şimdikinden daha farklı, yer şekilleri de farklı.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 30-12-2018, 12:09
Eski yurt Eski yurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrim teorisinin okullarda öğretilmesine karşı değilim çocukların mizaha ihtiyacı var ve bu teori beni fazlasıyla güldürüyor. Bence yaşamın başlangıcına ilişkin başka hiçbir açıklayıcı teori olmadığı için bu teoriyi sonuna kadar destekliyorsunuz. Ben sadece bir yönünü yazdım halbuki bu teoride gerçekleşmesi imkansız birçok noktalar var. Evrim teorisinde söylenen bazı şeyler sözümona kutsal kitaplarda yazsa anında dalga geçersiniz ancak bu teori eleştirilemez olduğu için ve bu konuda hiçbir alternatifiniz olmadığı için iddia edilen en uçuk şeye itiraz bile edemiyorsunuz. Zira darwin dedeniz ayının balina olmasında hiçbir zorluk göremediğini söylüyor. Bendeniz görüyorum efendim hemde çok büyük zorluklar görüyorum.
Alt 30-12-2018, 12:39
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Evrim teorisinin okullarda öğretilmesine karşı değilim çocukların mizaha ihtiyacı var ve bu teori beni fazlasıyla güldürüyor. Bence yaşamın başlangıcına ilişkin başka hiçbir açıklayıcı teori olmadığı için bu teoriyi sonuna kadar destekliyorsunuz. Ben sadece bir yönünü yazdım halbuki bu teoride gerçekleşmesi imkansız birçok noktalar var. Evrim teorisinde söylenen bazı şeyler sözümona kutsal kitaplarda yazsa anında dalga geçersiniz ancak bu teori eleştirilemez olduğu için ve bu konuda hiçbir alternatifiniz olmadığı için iddia edilen en uçuk şeye itiraz bile edemiyorsunuz. Zira darwin dedeniz ayının balina olmasında hiçbir zorluk göremediğini söylüyor. Bendeniz görüyorum efendim hemde çok büyük zorluklar görüyorum.
Elbette mizah veya gulmek olumludur. Son derece insani, hatta gelistirelim. Yok niye dalga gecelim ki? Sonucta insan urunleridir sizin kutsal addettiginiz kitaplar inancsizlara iliskin. Ama mizahi olan su ki, iman ediyorum diyen inanclilarin, sozde tanrilarini anlayacak kadar akli yok. Illa ki bir hikmet abi durumu hasil olmalidir.

Mizah demisken; gokte yuzen gok unsurlarina guldugunuz oluyor mu, kitabiniza iliskin? Olmuyorsa sayet, okyanus dibinde ucan canli'ya niye gulmektesiniz? Hurma sizin halaniz degil miydi? Guluyor musunuz buna ornegin? Halasini yiyen mumin !?

Yuzdugunu kanitlamanizi bekliyordum oysa..

Olgularin desteklenmesi kadar dogal ne olabilir? Yercekimini desteklemiyorum dediginiz filan oluyor mu?
Alt 30-12-2018, 12:48
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın eski yurt;beni de ossuran/sıçan insanların,kendilerini ''eşrefi mahlukat'' olarak kabul etmesi müthiş güldürüyor
Alt 30-12-2018, 13:21
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dincilerin hep söyledikleri bir söz var .

'Allah insanı kendi suretinde yarattı.

Ahlaksızın söylediği ossuran sıçan kusan eşrefi mahlukat bu özellikleri nereden almış diye düşüncelere dalardım.

Buldum. 'Allah insanı kendi suretinde yarattı.

Muhammedi getir Ataturk havalimanına koy ve bu demir yığını nasıl uçuyor diye sor ! Cevap allah olucaktır.
Alt 30-12-2018, 14:39
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yazılar çok uzun diye kısa özet geçeyim.

Canlılık okyanusta başlıyor, çeşitli canlılar(balıklar-yosunlar) türüyor, bu sırada Ay'ın çekim gücü okyanus kıyılarında gel-git'lere sebep oluyor, sular çekildiğinde karada kalan canlılardan (balıklardan-yosunlardan) bazıları amfibi (hem denizde hem karada yaşayabilme) özellik kazanıyorlar, zamanla tamamen karada yaşayabilir hale geliyorlar. Yosunlar günümüzün ağaçları, balıklar kara canlıları oluyorlar.

Karaya çıkan canlılar, başlangıçta yüzgeçlerini kullanıp sürünerek hareket ediyorlar, zamanla yüzgeçler gelişerek el-ayak haline geliyor. Bundan 150 milyon yıl önce dinozorlar türüyor. Kuşlar kısmıyla kısıtlı anlatmak gerekirse; bazı dinozorlarda önce sırtta-boyunda tüylenme başlıyor, ellere-ayaklara-kuyruğa kadar yayılıyor. Tüylenen dinozorlar av peşinde koşarken ellerini-kuyruğunu denge unsuru olarak kullanmaya başlıyorlar. Zamanla eller kanata dönüşüyor. Bu dinozorlar kanat büyüklüğü uçmaya yetecek seviyeye gelinceye kadar (bundan 100 milyon yıl önce) karada yaşamaya devam ediyorlar. Ancak kanatlarını-kuyruklarını avlanırken (avcı kuşların pike yapması gibi) avantaj olarak kullanıyorlar. Kanatlar tam gelişince bazıları uçabilir hale geliyor.

Kaynaklar maalesef İngilizce. Ama kuşların evrimine dair güzel görseller var. Kaynakların içindeki kaynaklar da incelenebilir.

https://link.springer.com/article/10...052-009-0133-4

https://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_avian_flight
https://en.wikipedia.org/wiki/Origin_of_birds
https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_birds
https://en.wikipedia.org/wiki/Sibley...onomy_of_birds
https://en.wikipedia.org/wiki/Dinosa...nosaurs_EN.svg
http://www.bio-nica.info/Biblioteca/Baier2007.pdf
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/art...Y_266_1259.pdf
https://www.inverse.com/article/2825...thers-brusatte
https://www.nationalgeographic.com/m...her-evolution/
https://www.sciencedirect.com/scienc...60982216314610
https://www.scientificamerican.com/a...rd-flight-exp/
https://curiosity.com/topics/how-did...fly-curiosity/

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 30-12-2018, 16:05
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

(Eski) Dedem (biri) olsa şöyle derdi/diyebilirdi.

Ontolojiyle (ontolojinizle) boğuşmayın/(boğuşmaya bir son verin.). Aslında sorun yaşamın/oluşun başlaması/oluşması (ilk kez başlaması (ve ilk kez oluşması (ilk ve son defa yani bir kereliğine oluşması denenle/kavramla) ilgilidir. Bir kez aşıldığında/aşılıverdiğinde diğer sorunlar (diğer çatışmalar da) buharlaşır. Evrim gibi çatışkılarda ve (bunun sözde) muhatapları (ve taraflarıyla) çatışmakta (çatışkıda) ve bilgilendirme ve yol arayışı da, hepsi...

Oluşun oluşması
Yaşamın yaşaması

Oluşan oluşun kendi mi?

*biri- eski bir gnostik ya da vedantist...

Biri de olsa; Sonlu başlı varlık tahayyülü elzemi derdi.

Biri de olsa; Bunun (ontolojinin) soyutlama/somutlama hatası/buhranı ya da (bunun) filozofik depresyon-u derdi..

Biri de böyle derdi...
Zeno'ya göre kuş aslında uçmuyor, kuş devimsizdir (olduğu yerde durmakta/olmaktadır), mekan ya da hareket yok ve görece...

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 30-12-2018, 16:32
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu canlı neden uçmuştur, niçin uçmuştur, o aşamaya nasıl gelmiştir, uçmak için nasıl bir ihtiyaç duymuştur, milyonlarca yıl uçmak için mi beklemiştir, uçmak için ön bir hazırlık yapmış mıdır
Evrimcilere göre bütün bu sorular cahilce sorulmuş sorulardır herşey milyonlarca yıl içinde olmuştur işte evrim de ötesini bırak
Biz neden yürüyorsak oda o yüzden uçmuştur. Gerektiği için.

O aşamaya yavaş yavaş geldiği aşikar, milyonlarca yıl beklemiştir tabi ki de. Ancak beklemek bilinçli bir eylem sayılırsa beklememiştirde.

Şu son 50 yılda bile tavuklar değişti gömüyor musunuz?
1 kg çekmeyen tavuk şimdi 4 kg oldu. Neden? Beslenmesine müdahale edildiği için. Neden herkes Arap değil düşündünüz mü?

Peki biz size soralım, kanser hücreleri nasıl ilaçlara karşı değişim gösteriyorlar? Hayatta kalabilmek için değişmiyorlar mı?

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe

Önerilen Siteler