Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-02-2017, 00:24
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili NATAN

Tıbbın alternatifler üzerinde çalışmasının Yahova şahitlerinin tehlikeli ve zararlı inançları ile alakası yok.

ABD için evrim karşıtlığının Yahova şahitleri ve benzer grupların işi olduğu da düşünülebilir.Yahova şahitleri saçma ve zararlı inançlarını yaşamak için özgürlüğü suistimal etmek mecburiyetindedirler.Onlar bize özgürlük tanımaz.
Onlar sana ozgurluk tanir elbette. Senin sosyal yasam ve ortak yasarlarinla olan iliskinde soz sahibi olamaz. Sadece kendi inanclarini ifade ederler. Inanclarina gore yasar yada olurler. Beni cok da baglamiyor bu en son nokta.

Bakiniz..

Herhangi birine sorunuz, bu cilgin adamlarin cilginliklarindan dolayi en basta abd olmak uzere cesitli ulkelerde hukuksal anlamda cesitli yollar alinmistir. Dinsel anlamda hakliliklarindan bahsetmiyorum ama iyi seylere vesile oldulat. Bu ugurda cok canlara da kiydilar. ( baskalari degil, kendi canlari) orasi da beni ilgilendirmiyor. Zamaninda soyleyecegimi soyledim.

Bence,

Amerikada oldugu gibi, Turkiye'de de hukuksal ozgurluk yolunda verdikleri savasimla fayda saglayacaklardir.

Arnavutlukta, Rusya'da, Makedonya'da hukuka kafa atip, o hukuku dize getirmislerdir. Davalar internetten yada cesitli yayinlardan takip edilebilir.

Amerikada herkes sagci ve protestan olmali tezi bu sayede curutulmustur.
Bir de Mormonlarin ve Adventistlerin telef olmalari,
Inanclari ugruna katledilmeleri mevzuu var.

Bu asiri sagci ve koktenci egilimler karsisinda biir yol alinmistir,
Iyi bir yol.

Bence sacma ve insan zihnine sakincalidir,
Ama,
Modern devlet hukukuna yararlidir...
Alt 20-02-2017, 00:31
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Turkiye'de protestan kiliselerin derneklesmesinden once Yehovacilar derneklesti.

Benim de sahsen iyi tanidigim ve gorustugum Mete Suer baskanliginda.
Esasinda tatli adamdi.

Bilmiyorum hayatta mi suanda??
O zaman bacagi hic iyi degildi. Bastonunu bana emanet etmisti bir sure.

Neyse,

Sonra protestan kiliselere baktik,

hepsi kilise dernegi kurdu.

Kiliselerin ic yazismalarinda yada devlet onunde dernek olarak ifade edislerini gorduk.

Bir seyler, bazi seyleri tetikliyor
Alt 20-02-2017, 00:33
world world isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ben bir keresinde internetten bedaava incil almak için sipariş vermiştim. Şansa Yehova Şahitleri'nin sitesiymiş 2 kişi evime geldiler sohbet ettiler kitapçıklar verdiler incil'i ancak katılırsan vereceğiz dediler. Kan vermek konusunda soru sordum kıvırdılar doktorlar bile kan vermiyor almıyor vırı vırı dediler kısacası göt ettim gönderdim.
Alt 20-02-2017, 00:42
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrim karşıtlığı çok tehlikelidir sevgili NATAN.

Yahova şahitleri başarılı olsalar (tabi bunun imkanı yok) ilk hristiyanların Roma' ya yaptıklarını ABD ye yapacaklar.Bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok.

İlk hristiyanlarda Roma mahkemelerinde düşüncenin ve inancın özgürce dile getirilmesini ve özgürce yaşanabilmesini savunuyorlardı.Sonuç malum.Yahova şahitleri tamda o ilk hristiyanların yolundalar.

Düşünce özgürlüğü ile özgür düşünce çoğu zaman birbirine karıştırılır aslında birbirinden farklı şeyleri tanımlarlar.Yahova şahitleri aynı Adnan OKTAR ve benzerleri gibi düşünce özgürlüğünü özgür düşünceyi ortadan kaldırmak için kullanmaktadırlar.

John Brayn' ın bu konuda güzel bir kitabı var.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&r...47448319,d.bGs

Birde güzel bir video Rüzgarın Mirası filminden .Özgür düşüncenin düşünce özgürlüğü ile nasıl rafa kaldırılacağını evrim karşıtlığının nerelere uzanmak istediğini çok güzel ifade ediyor.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 16-01-2019, 20:49
hur-kus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hur-kus hur-kus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

[QUOTE=marcos;596228]Evrim karşıtlığı çok tehlikelidir sevgili NATAN.

Yahova şahitleri başarılı olsalar (tabi bunun imkanı yok) ilk hristiyanların Roma' ya yaptıklarını ABD ye yapacaklar.Bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok.

İlk hristiyanlarda Roma mahkemelerinde düşüncenin ve inancın özgürce dile getirilmesini ve özgürce yaşanabilmesini savunuyorlardı. Sonuç malum.Yahova şahitleri tamda o ilk hristiyanların yolundalar.

Sayın marcos,
Yehova'nın Şahitleri, düşüncenin ve inancın özgürce dile getirilmesini ve özgürce yaşanabilmesini savunurlar.
Bizim inandığımız Tanrı bireylere özgür irade verdiğine göre hepimizin buna saygı göstermesi gerekir.
Bizim, dünyanın bu sistemini yönetmek, ona hakim olmak gibi bir amacımız yok, bu sebeple korkmanıza gerek yok.
Yehova'nın Şahitleri, Tanrı'nın Göksel yönetiminin dünya düzenini düzeltmesini ümit ederler. Daniel 2:44.
Bu sebeple dünyanın siyasi meselelerinde de tarafsızdırlar.

İstediğinize inanabilirsiniz, samimi olan tüm inanç sahiplerine veya inançsızlara saygılıyız, siz de bize saygı duyun lütfen
Saygılar

"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ

Matta 7:12

www.jw.org

Önerilen Siteler