Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-04-2019, 15:36
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sosyalizmde parti seçimlere katıl-a-maz, katılmamalı! Seçim kampayası reklamı vb yapılmaz, yapılamazda, zira insanlar, kendi yerel örgütünden(sovyet, konsey demek) bizzat tanıdığı iş arkadaşı veya yerelde, komşularıyla kirer kongreye..

Seçim Demokrasinin Göstergesi midir?
Hayır!

Demokrasinin göstergesi nedir?
K.a.t.ı.l.ı.m

Katılımı sağlayacak zemin nedir?
Yerinde, doğrudan örgütler(konseyler -> sovyetler)

Katılımın sağlayıcı ve en üst organ nedir?
K.o.n.g.r.e

Sosyalizmde iradeler yerine(!), iradeleri iradelerden bağımsız temsilen seçim olmaz, böyle seçim oluyorsa orada demokrasi de, sosyalizm de yoktur. hanginiz bugün vekil adaylarını seçtiniz ve tanıyorsunuz ya da size fikrinizi soran oldu, sorunlarınızı ne zaman nasıl iletip tartıştınız, çözüme ne zaman dahil olabildiniz?

Çok mu zor bunu başarmak, anti-demokratik propagandalarda yapıldığı gibi gerçekten ütopya mı? Bu düzeyde, insanın akıl-mantığına rağmen, yağma saltanatı sağlayan bu sitem, kapitalizmin yönetme biçimi ütopya değilken, neden gerçek demokrasi ütopya olsun?

En yüksek organ Kongredir, ne devlet, ne de valilik türevli despotya değildir.

Kongreler nasıl yapılır?

İşyeri, yerel örgütler(halk konsyeleri diyelim) kongreye gider. Kongrelerde reklam, afiş gibi çalışmalar da yasaktır. Herkes birbiini anır böylece ve kimin bir üst organa DELEGE olarak gönderileceğine kongrede oradaki insanlar karar verir.

Delegeler bir üst organa, yani alt organların, ilk birleştiği merkeze, yanında sorunlar, çözüm yollarının ele alındığı kongre KARAR-belgeleriyle gider. Bir üst organa böylece sorunlar yansıtılmış olur, ele alınıp, değerlendirilecektir.

Aynı süreç burada da işler, sorunlar ele alınır, çözümler ve üst organ kongresiyle bir üst organa gidilir. Her kongre de delege seçilir. merkeze kadar gider ve merkez delegeleri üst organı oluşturur.

Alt organdan delege olarak gönderilen ancak üst organlara geçemeyenlerde, bulundukları organın temsilcisi olurlar ve bire bir organda, konseyde yer alırlar(Ankaraya meclise gitmezler). Yerinde yönetim, gerçek demokrasi.

Delegeler, konseye hesap vermek zorundadır, zira buradaki seçimin amacı, kişilerin insanları yönetmesi için değil, örgütlü iradenin yansıması ve FİİLİ olarak yönetebilmesi içindir.

Her organ, merkeze gönderdiği de dahil, delegesini, temsilcisini çağırabilir, geri alabilir, denetleyebilir ve talepler, sorunlar konusunda yapılan çalışmaları değerlendirebilir, gerektiğinde seçtiği delegeyi geri alabilir, tekrar seçime gidebilir, bu karar organda yapılan olağanüstü kongrelerle hayata geçirilir.

Kabaca anlatıyorum, ama herkes tarafından anlaşılabilir olduğunu düşünüyorum.

Kısaca bu gün kapitalizmde, seçim diye oy kullandığımız sistem, demokrasi değildir, demagograsi, sirk, arenadır. Bizler ise sırtına binilen seyirciyiz... kapitalizmin demokrasi modeli yoktur, demorkasi dedikleri bir ilizyon, manipüle, demagograsi..

Neresinden bakarsanız bakın, demokrasi bu değildir, bu bir ortaoyunu mu, parayı verenin düdüğü çaldığı kodomanlar yönetimi mi, demokrasinin asli engeli mi? vb türevleri, her an tümü de mümkün.

Sınıf diyeceğim akademik, zor gelecek teorilere girmiş olacağım. kapitalizmde çalışma koşulları ortada, patron, işçiye, emeğinin karşılığı olarak para vermez, işi yapabilecek, üretecek potansiyeli, kapasiteyi kaybetmemesi adına, ölmeyesi bir miktar pay verir, aynen sütünü sağdığımız canlılara sağladığımız imkanlar gibi, ama ne yazık ki sömürülen ve kullanılan insan olunca insandan çalınan hak, emek, iş gücü çok daha yüksek oluyor. İşin bu kısımını herkes düşünemez belki o sebeple basit bir soru;

Yıllarca belediye seçimleri gördünüz, örneğin hangi belediye yeşil alan, çocuk parkı vb diye ayrılmış yerleri, inşaat firmalarına peşkeş çekerken size soruyor? Burada binlerce örnek verebiliriz, sınıflardan, yerele, mahalli meselelere değin, gerçekten siz mi seçiyorsunuz? Siz mi yönetiyorsunuz?

Tabi bana göre tercihlerimiz çok sınırlı, ama demokrasi, aydınlanma, bilinçlenme mücadeelinden geçmeyen, içselleştiremeyen toplumlar da bu konularda ilerleyemez, bu bağlamda gerici, yobaz, muhafazakar, kodoman partileri, kleptokrasi-faşist hükümetlere karşı, imakan varsa araçalr kullanılmalı, yoksa, aracı kullanan görece daha ileri partilerinde seçimleri kazanması, demokrasi mücaledesi, örgütlenme, aydınlanma mücadelesinde olanaklar doğurabilir, koşulları varsa desteklenebilir.

Siyaset duygusal bir alan değildir duyguların, inancın vb propagandaya dönüştüğü alan siyaset değil, sorundur. Siyaset ise özünde sorun çözme işidir, sorunların ortaya konması ve çözüm önerileri ve eylemi içerir(siyasetin gerçek tanımı)..

Nasreddin Hoca Diyor ki
Hoca'nın canı et yemek ister. İki okka et alarak eve bırakır ve karısına akşama pişirmesini söyler. Hoca gün boyunca, akşama yiyeceği etin hayalini kurar, iştahı kesilmesin diye o gün öğle yemeği bile yemez. Aksilik bu ya, o gün öğle vakti Hoca'nın evine karısının akrabaları misafirliğe gelirler. Kadıncağız akrabalarına karşı küçük düşmemek için, Hoca'nın getirdiği eti onlara yedirir. Nasreddin Hoca akşam üzeri, eve gelip iştahla sofraya oturur. Ama önüne sade suda pişmiş bulgur pilavı konur. Hoca hem bozulur, hem de şaşırır:

- Et yemeği nerede, diye sorar.

Kadın, eti akrabalarına yedirdiğini söyleyemez. Bahane olarak:

- Kedi yedi, der. Hoca bu bahaneyi yutmaz. Hemen odanın bir köşesinde yatmakta olan kediyi alır, tartıya vurur. Kedi tam iki okka gelir.

Hoca, öfkeli bir sesle:

- Bak, hanım der. Kedi tam iki okka çekiyor. Ben de sana iki okka et bırakmıştım. Eğer bu iki okka çeken, kedi ise, et nerede? Yok, tarttığım et ise, kedi nerede!
Kısaca demokrasi, seçim bu ise(şaklabanlık), sözde halkın yönetimi, seçimi nerede? Halkın seçimi, yönetimi bu ise demokrasi nerede?

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 06-04-2019, 05:48
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

Boyle carpik baskanlik sisteminde , verili sistem kapitalizmde, ancak bu kadari ile cozum olusturulur. Ustelik yerel bolgeler, uygulamali sistem oturttugunda kitleler neyin nasil gittigini yerinde gozlemler. Bu daha once Turkiye'de koy enstituleri ile denendi, kaldi ki bugun kac yasina gelmis mezunlarin pilav gununden korkuluyor.

Biraz bilimsel ele almayi deneyin konjukturu, ortaya konulan emegi, paylasimi,uretimi herseyden once durust belediyeciligi takdir edin.Demek ki neymis, istenildiginde oluyormus

Bu feodal eril kafasi da nedir?
Isinize gelmiyorsa gidin dinci tarikatlara vs.filan katilin, coluk cocuga badeleyin, binalardan kadin atin asagiya,yakin,tecavuz edin, evin icine gomup ustune beton dokun, erkekle tokalasmak caiz degildir dedi diye ulema, amanda dokunmuyormusuz meger diye sozde bilim uretin, abd darbe yapsin diye dua edin felan..

Konu Neva tarafından (06-04-2019 Saat 07:56 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-04-2019, 08:50
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir Dersim ve Fatih Maçoğlu meselesi sosyalizm tartışmasına dönmüş

Halbuki bu tartışma Bu ülkede devrimci sosyalist komünistlerin nasıl bir tercih yapmalarına yönelik olmalı idi. Bu ülkenin nüfusunun % 70 i yoksul kapitalizm onlara bir şey vermiyor hatta elindekileri alıyor Bu yoksullar cemaatlerin tarikatların kucağına düşmüş küçük küçük çıkarlar için geleceklerini pazarlıyorlar ama yanlarında onlarla çıkarları bir olan komünistler yok.

Bu seçim bize iki şey gösterdi
Bir Maçoğlu var TKP den aday Bir Alper taş meselesi var fatih belediyesi için CHP den aday. Bu iki kişide sosyalist.
Her kes Maçoğlu nu konuşuyor kimse Alper Taş ı konuşmuyor.

Eğer Alper taş Fatihi kazansa idi ikinci komünist başkan Alper Taş olacak mı ıdı.
Biri tercihini CHP (sosyal demokrat) olarak Diğeri tercihini TKP (komünist)olarak seçmiş

Neden devrimciler alanlarda kendi kimlikleri ile yok. Neden devrimciler o yoksulların yanında değil. neden onları gerici tarikatların kucağına düşmesine izin verdi. Ne eksik Artık bunları konuşmanın zamanı gelmedi mi.
Alt 06-04-2019, 11:30
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Athena Gökhan İmamoğlu içinde bir twit atmış. Birden bire bu dönüşüm ilginç geldi bana. TV8 ve Acun'a olan gıcıklığı olabilir mi?

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
Alt 06-04-2019, 11:37
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

geldi tabii ki. hatta geç kalındı. yerel seçimlerde sol daha büyük başarılar elde etmeliydi. her fırsatta sol neden zayıf, neden birlikte hareket edemiyor diye söyleniyoruz.

kazanmasını istediğim şu 3 ismi önem sırasına göre dizmiştim.
1- chpli ekrem imamoğlu
2- komünist maçoğlu
3- sosyalist alper taş

yani bir solcu olarak komünistlerin değil, bir chp'linin kazanması benim için daha çok önem taşıması acı bir durum. chp'nin kazanmasında sorunum yok. sorunum komünistlerin benim gözümde bile ciddi bir alternatif değeri taşımadığını bilmem. bir kere hepimiz devrim neferinden önce, öncelikle insanız. kazanması durumunda topluma ne kadar faydası dokunacağı da önemli. tamam solcular hiçbir zaman bir büyük şehirlerin büyükşehir belediye başkanlığını kazanamayacak belki ama işte insan bir model arıyor.

o model henüz bizim solda yok. kazanacağını sanmıyordum ama alper taş'ın kaybetmesine üzüldüm. kent ilçesi olduğu için etkileri maçoğlu'ndan daha fazla olurdu. ama şu an elimizde bir tek maçoğlu var. en azından komünizm fikrinin normalleşmesi için önemli katkılar sağladığını ve daha da sağlayacağını düşünüyorum.

fakat bu başarının da bir külfeti oldu. hdp ve onu destekleyen sol örgütlerin (emep, esp, partizan vs) maçoğlu'na düşman kesildiğini, hatta PKK nın tehdit ettiğini biliyoruz. umarım bu düşmanlık artık biter ve birlikte hareket edilebilir.

fatih portakal'ın çok anlamlı ve bence önümüzdeki dönemin "zurnanın zırt dediği" yeri olacak bir şey söyledi. ben parayı zor kazanıyorum ve vergimin nereye gittiğini görmek istiyorum. tek bir kuruşuna kadar. (komünist başgan ovacık belediyesini zabıt tutanağı ile şeffaf bir şekilde chp belediyesine devir-teslim edince) işte beni böyle başkanların yönetmesini istiyorum dedi. işte önemli olan, türkiye solunun bence belediye konusunda toplumsallaşmasını sağlayacak, düzen belediyeciliğinin de elini en çok sıkıştıracak başlık bu.

ben isterim ki
eğilsin dallar bereketten
ama insanoğlu başını eğmesin
utançtan yada güçsüzlükten
her şey eğilsin insanın önünde
ama insan, insana tutsak olmasın
Alt 06-04-2019, 11:41
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Neden devrimciler alanlarda kendi kimlikleri ile yok. Neden devrimciler o yoksulların yanında değil. neden onları gerici tarikatların kucağına düşmesine izin verdi. Ne eksik Artık bunları konuşmanın zamanı gelmedi mi.
AKP'yi mi kurdular?
İradelerinde miydi?
nedir bu devrimciler, Zeusun melekleri mi?
İlla eleştirmek için eleştirmemeli...
Bugün hapishaneler siyasi tutuklularla dolu...

koşullar, toplum, düzen, dünya, durum ortada, her zaman istenen sonucu elde etmek mümkün değil.

Devrimcilik, sanıldığı gibi, elde, kalem kağıt, sanki iradelerindeymiş gibi, sanki nasıl isterlerse evreni öyle evirme-çevirme yetileri varmış gibi, devrim iradi ve yapılan bir şeymiş gibi.... olmuyor.. İnsanları hangi koşulların, tarikatların kucağına düşürdüğünü araştırmalı öğrenmelisiniz. pekala aynı şekilde, devirmciler, sınıfarın oluşmasına, sömürülmesine neden izin veriyor da diyebilirsiniz, kapitalizme neden izin veriyor da diyebilrisiniz, sanki bu süreç sırf devrimcilerin iradesinde ve eleğinden, izninden geçiyormuş gibi.

maçoğlu icraatleriyle sevildi, yaptıklarıyla, eylemiyle, karıştırılmamalı.

Hem bu envai türden projeci-zihin müdendisi, devirici-devrimcilere söyledik, çocuklarınızı(toplum, sınıfları) yetiştirirken tarikatların kucağına düşmesine izin vermeyin, söyledik çocuklarınızı böyle yetiştirmeyin, sokak arkadaşlarına dikkat edin vb ama demek ki dinlememişler.

Çocuk yetiştirmeyi, topluma tepeden bakmamayı öğrenemediler gitti.

İnsanların bizlerden bağımsız bir iradesi, çevresi, koşulu, içine doğdukları bir dünya, çevre, sistem olduğunu, öncelikle sorunları öznel, subjektif, kurgu temelinde değilde objektif koşullardan hareketle, irdelemeyi, aramayı, çözümlemeyi ne zaman öğreneceğiz? Bizler ne çobanız ne de kimse bizim çiftliğimizin üyeleri ne de dünya, hayat kafamızdan yazdığımız, ama rollerimizi iyi oynayamadığımız bir senaryo... Bu kadar basit değil.

-------
-------
-------
-------
------
------
------
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 06-04-2019, 12:03
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

açık hükumet, gelir-gider tabloları falan niye hala bu kadar gizli saklı ki
hatta gittigidiyor gibi falan yerler açsa belediyeler rüşvet sistemi için iyi olur
açsan da sonuç değişmicek zaten. ben çalsalarda akpye oy vermeye gidiyorum diyen aşırı dinci birisini tanıyoz.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 06-04-2019, 12:03
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hayır. benim gözümde çok basit.

*** cumhuriyetin kazanımlarını yıkıyor. halk gericileştiriliyor. bütün kamu varlıkları yabancı sermayeye satıldı. ekonomi battı. CHP bunu durdurmaya çalışıyor ama bunu halkçı politika ile değil sağa kayarak yaptığını görüyoruz. meydan boş. halk tanzim kuyruklarına mahkum edildi.

sol bilmemne tarihindeki halk isyanındaki örgütsel-taktiksel konuları aşamadığı için kedinin köpekle kavga ettiği gibi didişiyor. siz hangi örgütleri kastediyorsunuz bilmiyorum. geçen googlea türkiyedeki faal sol örgütler diye yazdım, bir yazı çıktı. yemin ediyorum üzerinde oturup çalışmanız lazım. ne rusyaymış mübarek. 1 tane sosyalizmden 150 tane farklı yorum çıktı allah kahretsin.

komünistlerin partisi dedik. TKP ikiye bölündü. sonra ikiye bölünen partide ikiye bölündü. biri 10bin oy alıyor. öbürü 2bin oy alıyor. sonuncusu seçime girmemiş HDP yi destekliyor...............

tunceli de yaşayanlar anlatsın. neredeyse savaş çıkıyordu. işi artık PKK dan tehdit mesajları verdirmeye kadar vardırdılar.

vatandaş kollarını açmış haykırıyor beni örgütleyin diye. solda henüz bu örgütlülüğü sağlayacak ciddiyet yok.

ben zayıf olmasına kızmıyorum. memleketin sola bu kadar ihtiyacı ve solun da bu kadar zayıf olduğu bir dönemde hala birbirleri ile depişmelerine kızıyorum.

ben isterim ki
eğilsin dallar bereketten
ama insanoğlu başını eğmesin
utançtan yada güçsüzlükten
her şey eğilsin insanın önünde
ama insan, insana tutsak olmasın
Alt 06-04-2019, 12:14
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

spartacus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
maçoğlu icraatleriyle sevildi, yaptıklarıyla, eylemiyle, karıştırılmamalı.
Bir şeyler olabiliyor muş demek ki. Bizim dışımızda bizden habersiz.

Şimdi bir ihtiyaç tesbiti yapalım. Bu toplumun % 70 i yoksul ve geleceği olmayan insanlardan oluşuyor. Bunu bilmeyen yok.

Biz de devrim yaparak bütün toplumun kurtarıcılığına soyunmuş insanlarız. İdeallerimiz var iddiada bulunuyoruz.

Toplumun bize mi daha çok ihtiyacı var bizim mi topluma ihtiyacımız var. Eğer toplumun bize ihtiyacı varsa onlardan fedakarlık bekleyeceğiz. Bizim o topluma ihtiyacımız daha çok sa biz fedakarlık yapacağız.

varoşları terk edip lüks semtleri tercih etmişiz O semtlerde oturanları cahil görmüşüz onların oturduğu kahveler bile bizi sıkmış
ve terk etmişiz bizim boşalttığımız alanları cemaatler doldurmuş o insanlara hayali mutluluklar vaad etmiş değer vermiş.

Ovacıktan bir adam çıkmış Dersimden başkan olmuş ve birden bire bizi ilgilendiren bir şey ortaya çıkıyor .Adam ovacıkta kaç yıldır var ve bir çok yenilik yapıyordu kimse onu fark bile etmiyordu.

Birden bire yıldızı parladı şöhret oldu Şimdi ne kadar namuslu olduğu konuşulur oluyor.

Toprakta olduğunda hiç fark edilmiyor parladığında birden bire sahipleniliyor.

Garip değil mi Spartakus
Halbuki milyonlarca eli tutulacak yolu açılacak insan var bu ülkede.
Alt 06-04-2019, 12:20
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

karakedi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben zayıf olmasına kızmıyorum. memleketin sola bu kadar ihtiyacı ve solun da bu kadar zayıf olduğu bir dönemde hala birbirleri ile depişmelerine kızıyorum.
Ne diyeyim yazımı anladığınız gün bu sorunların da kaynağına doğru yol almış olacaksınız.

Sizin o kadar basit gördüğünüz, 1 kaşık suda türetilmiş subjektif senaryolar, dünya o dar alanda dönmüyor.

oysa, nesnel koşulları götürüp, götürüp o bir kaşık suda fırtına kopartanların iradesine yıkarsanız tabi ki size basit gelir, gök gürlese günah keçinizdir artık(böylece bölünerek azalırsınız)! bütün mesele, sözde materyalist, sosyalist, devrimci, komünist ama özde idealist, inanç, feodal taban esaslı, kısmen fetişist örgütlenmelerin, kaçınılmaz olarak tarikatlaşmasına, aidiyet-sürü psikolojisiyle gruplaşmaların kaçınılamaz dönüşüşümün getirdiği ayrılıklar da objektif analizlere muhtaç olur.

Öncelikle öküz altına buzağı aramak ve her koşulda günah keçileri türetmek anlayışıdır ayrışmaların temeli. Bu anlayışı üreten taban ise, sorunalra deil, yine inanca dayalı siyaset, örgütlenme modeli. Böylece inanca dayalı her anlayışı dinsel alana sürükleniyor, dolayısıyla ben daha çok inanıyorum, sen az, ben daha çok sembollere tapıyorum, yüceltiyorum sen az, senin ylun değil kurtuluşa ben götüreceğim, ben faydalıyım, o değil... bir çok gerekçe uzar gider, o bizi eleştirdi, eleştiremez, yüce ideolojimiz eleştirilemez vs...

Her an herkes yanlış, kargacık, burgacık yarım bilinciyle her önüne gelen postunu seriyor... sebeplerden birini de, o kısacık yazımda değindiğim temel temsil ediyor.

Kişisel irade, anlayışlar, nesnel koşulların üzerine ikame edildiği an, devrmci değil, dinci olunuyor. Bölünme, mezhepleşme, bir kaşık suda cehalet kaçınılmaz hale geliyor.. Bütün işleri güçleri 3-5 kafayı aşmayan, ama milyonları, milyarları yönetme yetisinde olduğu, yönettiğini sananların, çekişmeleriyle geçiyor(bu kadar basit ya işte o sebep)... Bu bakış açısı, bu basit idealizmde, başka türlüsü de mümkün değil gibi.

basitmiş, evet basit, şimdi sokağa çıkıyorum, milyonları yanıma alıyorum, hatırlatığınız için teşekkürler. meğer nasıl da unutmuşum, her bir şeyin benim iradem de ve irademle olduğunu... Ankaraya yürüyorum, takriben 20 saat sonra iktidarı yıkmış olacağız!

-------
-------
-------
-------
------
------
------
------
------

Önerilen Siteler